DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: DEATHSPELL OMEGA
no niech ci bedzie , przeczytalem to tak ze wzgledu na ogolny ton wypowiedzi. reszte posta podtrzymuje i na tym koncze te rozmowe.
this is a land of wolves now
- trup
Chuj tam. Koniec pierdolenia. Nowy Craft i tak pozamiata. Dziękuję. <ukłon>
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
A nie? Jeśli nie, to będę bardzo rozczarowany. Nadejście Parapeta jest bliskie i nie myślcie, że przed nim uciekniecie.Riven pisze:czy naprawde uwazasz, ze ludzie sie tutaj tna na mysl o DSO i spuszczaja na dzwiek ich nazwy?
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Carcass? mój stosunek do tego zespołu generalnie się w ciągu ostatnich 20 lat ani o jotę nie zmienił.hcpig pisze:Doskonale czyta się posty trotzkiego sprzed kilku lat na innym forum, gdzie totalnie miesza z gównem AUTOPSY, INCANTATION, CARCASS, NAPALM DEATH itd. a jako przeciwstawny wzór promuje... BEHEMOTHtwoja_stara_trotzky pisze:albo weź takie Autopsy, na którym zresztą sam się w swoim czasie zupełnie nie poznałem.
co do reszty, to Incantation w sumie też cały czas odbieram podobnie - oczywiście musisz brać "zakładkę" na złośliwości pod adresem kolegi Grindaka hehehe
Autopsy i Napalm Death - tu mi się bardzo przewartościowało, ale sam o tym przy każdej okazji wspominam

jak widać, nic do ukrycia nie ma

- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Dobra, niech ktoś mi wskaże drogę ku objawieniu
Usiadłem do Kenose, mając oryginalną płytę, czytając bodajże teksty (już nie pamiętam) nie dałem rady przebrnąć przez 20 minut. Wiele razy już podchodziłem do trudnej muzyki, ale to musi być jakiś ewenement albo, jak póki co myślę, rozbebłany jazz dla przemądrzałych metalofczykóf.

Usiadłem do Kenose, mając oryginalną płytę, czytając bodajże teksty (już nie pamiętam) nie dałem rady przebrnąć przez 20 minut. Wiele razy już podchodziłem do trudnej muzyki, ale to musi być jakiś ewenement albo, jak póki co myślę, rozbebłany jazz dla przemądrzałych metalofczykóf.
Craft to bieda, dziękuję również.trup pisze:Chuj tam. Koniec pierdolenia. Nowy Craft i tak pozamiata. Dziękuję. <ukłon>
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Riven
- Kontakt:
tego o kenose komentowac nie bede, ale posluchaj sobie mass grave aesthethics. duzo bardziej przystepny utwor, mniej 'rozbeblanego jazzu' (btw, od kiedy sluchasz jazzu ze sie znasz? :>) , numer bardziej 'tradycyjny', ale juz w mysl nowego DSO.
- twoja_stara_trotzky
Riven, świnię uczysz jeść z talerza? PO CO? 

- Riven
- Kontakt:
a nie wiem, niech sobie poslucha wreszcie dobrego bm. jakby nie mial tych swoich katolskich uprzedzen to pewnie by mu sie spodobalo. poza tym raz na 100 postow udaje mu sie napisac cos rozsadnego, wiec jest cien szansy (o, taki malutki -> .) , ze cos tam zaswita ; D
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Po pierwszym przesłuchaniu mogę jedynie stwierdzić, że nie masz pojęcia co to dobry bm.Riven pisze:a nie wiem, niech sobie poslucha wreszcie dobrego bm.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Riven
- Kontakt:
- twoja_stara_trotzky
1. na jakiej podstawie uważasz, że ty masz pojęcie?So_It_Is_Done pisze:Po pierwszym przesłuchaniu mogę jedynie stwierdzić, że nie masz pojęcia co to dobry bm.Riven pisze:a nie wiem, niech sobie poslucha wreszcie dobrego bm.
2. jak rozróżniasz dobry black metal od chujowego black metalu? jakie masz obiektywne kryterium takiego rozróżnienia?
- twoja_stara_trotzky
moim zdaniem u harrego to nie kwestia gustu, a kwestia optyki. jak mawiał wujek Crowley, ciąg doświadczenia wygląda mniej więcej tak: ! --> ? --> ! - problem haralda jest taki, że się na znaku zapytania zatrzymał i wypiera kolejny krok przez racjonalizację. typowy syndrom ateusza 

- twoja_stara_trotzky
no dokładnie tak cię właśnie zdiagnozowałemharry harry pisze:Ani w jednym zdaniu nie zakwestionowalem wartosci muzycznej DsO.Pisalem o otoczce,infantylizmie tzw Religijnego Black Metalu (swoja drogą kurewsko pretensjonalne juz z samej nazwy) i zabawnych reakcjach na "kvlt" co niektorych-np twojej.

- Riven
- Kontakt:
potrafisz, harry, napisac choc JEDEN merytoryczny argument odnoszacy sie do otoczki DSO, tresci tekstow i obrazow dolaczonych do ich plyt? chodzi mi o jakies konkrety, odniesienie sie do jakiegos _konkretnego aspektu_ tej strony zespolu. wiesz w ogole CO im zarzucasz?
Ostatnio zmieniony 06-09-2010, 22:11 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaczyna szaleć
takie pytanie z innej beczki.
najnowsza płyta będzie o Paraklecie czyli obrońcy, adwokacie. poprzednia empka zaczynała się od cytatu z Kafki o procesie. ma ktoś jakiś pomysł o jaki proces chodzi? ewentualnie jakąś wskazówkę
najnowsza płyta będzie o Paraklecie czyli obrońcy, adwokacie. poprzednia empka zaczynała się od cytatu z Kafki o procesie. ma ktoś jakiś pomysł o jaki proces chodzi? ewentualnie jakąś wskazówkę

Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski
- Lykantrop
harry harry pisze:Pisalem juz o tym gdzies jakis czas temu,ale twoje myslenie "odtad do tąd" nie nadążyło.I ty kogos nazywasz ułomem,hehe..Drone pisze:Absrahując już od oczywistych ułomności harry'ego, to mnie ciekawi określenie "infantylizm religijnego black metalu". Czemu to jest infantylne?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- twoja_stara_trotzky
mam nadzieję. psychologia to strasznie szkodliwy bełkotharry harry pisze:slaby psycholog z ciebie.twoja_stara_trotzky pisze:moim zdaniem u harrego to nie kwestia gustu, a kwestia optyki. jak mawiał wujek Crowley, ciąg doświadczenia wygląda mniej więcej tak: ! --> ? --> ! - problem haralda jest taki, że się na znaku zapytania zatrzymał i wypiera kolejny krok przez racjonalizację. typowy syndrom ateusza

- Riven
- Kontakt:
harry, powyzszym postem pokazales kazdemu kto choc troche orientuje sie w temacie, ze nie masz pojecia czym jest ten nurt. ale widze mietek_fog probuje naprowadzic temat na wlasciwe tory, niech sie teraz inteligencja produkuje 
tyle tylko, ze o tym bedzie mozna bez problemu pogadac dopiero jak juz bedziemy mieli plyty w lapach

tyle tylko, ze o tym bedzie mozna bez problemu pogadac dopiero jak juz bedziemy mieli plyty w lapach
- twoja_stara_trotzky
a co cię rajcuje teraz?harry harry pisze:Ja im nic nie zarzucam.HALO!!!!Tak samo nic nie zarzucam np Funeral Mist,a lubie tą muzykę.Poprostu sama etykieta "religijny BM" i znaczenie tegoż jest dla mnie nieco naiwne.Ale taki kurwa jest metal.Dlatego pisalem o dystansie.Np bawia mnie niektore wymysly Varga,a uwielbiam Burzum.Natomiast Religijny BM bawi mnie juz samej nazwy.Modly do szatana,objawinia to mnie rajcowaly w podstawowce.Ale to nie przeczy wartosci samej muzyki.Riven pisze:potrafisz, harry, napisac choc JEDEN merytoryczny argument odnoszacy sie do otoczki DSO, tresci tekstow i obrazow dolaczonych do ich plyt? chodzi mi o jakies konkrety, odniesienie sie do jakiegos _konkretnego aspektu_ tej strony zespolu. wiesz w ogole CO im zarzucasz?
- twoja_stara_trotzky
ale ja serio pytam, chyba sie nie wstydzisz swoich przekonań? mówisz, że coś jest infantylne, fajnie. ale wskaż na coś, co nie jest infantylne. o ironio, ja się z tobą w wielu kwestiach zgadzam. metal to głównie zabawa, metal jest w chuj infantylny. są jednak wyjątki i ja właśnie tak odbieram DsO na przykład. po prostu ciekawi mnie, co nei jest według ciebie infantylne.harry harry pisze:
Religijny Black Metal