DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

Re: DEATHSPELL OMEGA

06-09-2010, 15:04

Dobrze, że jesteś głuchy jak pień.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

06-09-2010, 15:15

"sowy nie są tym czym się wydają"
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

Re:

06-09-2010, 15:22

Skaut pisze:
Scaarph pisze:
Skaut pisze: ja myślę, że można go wpierdolić przed "Maranatha" nawet ;)
dobra, dobra, już nie podpuszczaj :)
"Salvation" >>>>>>"Wormwood">>"Maranatha"
no widzisz...ja nie wiem, jak mam traktować takie coś. zachowując do ciebie szacunek, zakładając, że z twoją głową wszystko w porządku (tak właśnie zakładam), mając na uwadze twój niezły muzyczny smak po prostu w głowie mi się nie mieści, że piszesz to na poważnie, zwyczajnie nie wierzę, że tak uważasz. wychodzi mi, że się ze mną drażnisz, tylko nie wiem po co :| jest jeszcze druga opcja - pisałeś, że od maranathy lepsze są płyty ixxi czy jakiegoś svarttjern, i to wskazywałoby na to, że zwyczajnie jaja sobie robisz :)
ja już wykresy tutaj robiłem, ale po raz ostatni: maranatha>>>salvation>=wormwood.

EOT.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

06-09-2010, 17:02

Maranatha i Salvation dzieli niewielka roznica, ta pierwsza sprawia chyba wiecej frajdy ze sluchania (bo jest mocno przebojowa), Salvation natomiast jest plyta znacznie bardziej radykalna, bezkompromisowa i przez to wyjatkowa. Nie to, ze Maranatha jest wtorna, oczywiscie, ze nie, ale na tle Salvation rzeczywiscie nie jest az tak porazajaca.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

06-09-2010, 17:02

Chryste panie a co tu się będzie działo jak już płyta wyjdzie
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

06-09-2010, 17:06

forum masterful zamieni sie w circlejerk, a gdzies tam ze 3-4 osoby beda plakac w kacie bo nie skumaly DSO :D
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

06-09-2010, 17:10

Zapomniałeś jeszcze dodać, że co kilka stron będzie też można przeczytać post SiiDa wyrażający frustrację, że wszyscy trzepią się nad DSO, a nadal niedocenionymi pozostają Vlad Tepes i Mutillation. :-D
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

06-09-2010, 17:15

jakos nie zauwazam juz tych postow. umysl sie przyzwyczaja. np. jesli masz wade wzroku polegajaca na jakims artefakcie wizualnym widocznym caly czas w tym samym miejscu na wizji, to po jakims czasie przestajesz to odbierac.

z tymi postami jest tak samo.
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

06-09-2010, 17:25

Ale co zlego w tym,ze ktos zajmuje jakies okreslone stanowisko?To,ze ktos sie w jakis sposob okresla jest czyms negatywnym?
Absolutnie, jak najbardziej szanuję zdanie SiiDa. Ale na tym forum utarł się schemat oceny obiektywnej danego materiału. Wartość obiektywna tych w/w siid'owych kapel jest równa/ oscylująca w okolicach zera, dna, ewentualnie studni głębinowej zapełnionej nawozem naturalnym. Wieczne też przytaczanie ich jako przykładu bezwzględnego absolutu może być irytujące.
Przyjmowanie wszystkiego "jak leci" w przypadku DSO chyba nie jest możliwe. Wątpię w to, żeby wśród piejących zachwyty nad tą kapelą tutaj byli snoby.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

06-09-2010, 18:13

no oczywiscie, przeciez wczesne plyty DSO maja conajwyzej przeblyski, tak poza tym to nic specjalnego.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

06-09-2010, 18:15

Lykantrop pisze: Wątpię w to, żeby wśród piejących zachwyty nad tą kapelą tutaj byli snoby.
Pomyśl jeszcze raz, conajmniej dwóch znajdziesz ;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

06-09-2010, 18:22

Rattlehead pisze:Chryste panie a co tu się będzie działo jak już płyta wyjdzie
Aż strach pomyślec, ale na pewno trzeba będzie zaopatrzyc się w popcorn :D Kurcze, podoba mi się bardzo co robi DsO, a ich ostatnią epką jarałem się jak głupi (a i nadal lubię sobie zapuścic), ale mam wrażenie że pare osób będzie miało tutaj ejakulację już podczas odwijania płyty z folii...
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

06-09-2010, 18:26

no i?
lepiej beznamietnie rozerwac folie, wjebac na tacke i sluchac do browara, zagryzajac chlebem ze smalcem?
nie, nie bede odpalal swieczek i walil gruchy, ale nie widze nic glupiego w odrobinie powazniejszego podejscia do plyty takiego zespolu, to nie jakis death metal z empire za 10 zeta.
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

06-09-2010, 18:30

No ok, przecież nie krytykuję tego, że można jarac się niemożebnie tym czy innym zespołem :) Tylko czasami mam wrażenie, że rozstąpienie się bram piekieł i nadejście apokalipsy spowodowałoby u co niektórych mniejsze poruszenie niż nowa płyta DsO :D
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

06-09-2010, 18:43

gowno wiesz i sie madrujesz. probowales kiedys zajrzec do bookletu (chociaz to trudne jak sie na ma plyty), przysiasc chwile dluzej przy muzyce i zauwazyc ile nowego wprowadzaja do bm?
Tylko czasami mam wrażenie, że rozstąpienie się bram piekieł i nadejście apokalipsy spowodowałoby u co niektórych mniejsze poruszenie niż nowa płyta DsO
no pewnie ze tak, przeciez nie ma nic bardziej infantylnego niz koncept apokalipsy, swiat gnije powolutku, nie zadne dies irae -tylko nuda i bol.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

06-09-2010, 18:59

lol

reaktywne dyletanctwo na max. satanistyczne bujdy? o czym ty mowisz?
a potrafisz mi pokazac zespol metalowy ktory w bardziej kreatywny sposob czerpie z literatury i flozofii wspolczesnej ? (wiedziales w ogole o tym? pewnie nie)
albo inny zespol black metalowy ktory gra tak radykalnie inna muzyke niz cala reszta sceny ?
czy Twoje pojecie o DSO wykracza poza wysluchanie paru empetrojek?

bo na razie wyglada na to, ze nie.
latwo jest DSO zmieszac z blotem, bo faktycznie jest to ostatnio w coraz szerszych kregach zespol "na fali" (tak jakby to o czymkolwiek swiadczylo) no i spiewaja o czyms wiecej niz tylko o mrocznym borze. tylko ze wypadaloby sie wysilic odrobine bardziej, zanim sie cos obrzuci gownem...
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

06-09-2010, 19:05

ja z kolei nie bardzo rozumiem dlaczego akurat fanatyzm religijny jest najbardziej infantylną rzeczą na świecie (czy dlaczego w ogóle miałby być infantylny).
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

06-09-2010, 19:07

no ja nie chcialem nawet zaczynac tego tematu, bo skoro gosc potrafi osrac kapele z sladowa tylko znajomoscia jej tworczosci, to o czym tu dalej gadac. pytanie jest jedno: skoro to dso jest takie niespecjalne i 'nie warto nim sobie dupy zawracac', to po kiego huja sie tu wpisywac? skoro caly metal ma sie za bajeczki, to po huj siedziec na forum o death / black metalu? odpowiedz jest mysle dosc prosta, ale na pewno nie swiadczy o niczym dobrym
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

06-09-2010, 19:36

harry harry pisze:.Metal to rozrywka,ot co.
No. Każda muzyka to rozrywka. Ale to nie oznacza, że nie można wynieść z niej czegos więcej.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

06-09-2010, 19:46

harry stary, mowisz o dystansie, ale po pierwsze - sam wpierdalasz sie do tematu ktory cie nie interesuje, po drugie, czy naprawde uwazasz, ze ludzie sie tutaj tna na mysl o DSO i spuszczaja na dzwiek ich nazwy? bo stawiasz sprawe w taki wlasnie sposob. a to po prostu zespol, ktory dla wielu z nas jest najciekawszym zjawiskiem na scenie bm, co w tym dziwnego, ze sie wszyscy slinia na widok nowego cd? poza tym zmieniasz zeznania, najpierw piszesz o 'zawracaniu sobie dupy jakims dso', 'infantylizmie' itp. (a przeciez wiesz, ze nie masz wiekszego pojecia ani o tekstach ani o otoczce graficznej ich plyt), a potem "szanujesz i lubisz co robia z obecnym bm". to jak w koncu? co do rzekomej nietykalnosci tego zespolu, nic o tym nie wiem, ich stare wydawnictwa, jak pisalem, nie sa niczym wyjatkowym, a ze po swojej rewolucji stylistycznej nagrywaja raz po razie wyjebiste plyty, to co? mam pisac, ze chujowe, zebys nie posadzal mnie o bezkrytycznosc? ja mam wrazenie,ze ty raczej bardzo mocno chcesz pokazac jaki jestes zdystansowany. eot bo kolejna jalowa dysputa, to ja juz wole pogadac o ateizmie i dlaczego jest prymitywny :lol:
ODPOWIEDZ