DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

05-09-2010, 23:36

Scaarph pisze:
Skaut pisze: ja myślę, że można go wpierdolić przed "Maranatha" nawet ;)
dobra, dobra, już nie podpuszczaj :)
"Salvation" >>>>>>"Wormwood">>"Maranatha"
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: DEATHSPELL OMEGA

05-09-2010, 23:37

Rozrasta się ta lista...... z elity zrobi się zaraz tłum.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

Re:

05-09-2010, 23:38

Skaut pisze:
Scaarph pisze:
Skaut pisze: ja myślę, że można go wpierdolić przed "Maranatha" nawet ;)
dobra, dobra, już nie podpuszczaj :)
Nie ściągaj :P
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Skaut

05-09-2010, 23:42

Morph pisze:
Skaut pisze:
Scaarph pisze: dobra, dobra, już nie podpuszczaj :)
Nie ściągaj :P
dyć to moje od bardzo dawna ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

05-09-2010, 23:43

Dobrze że zostają takie ostatnie zdrowe bastiony w morzu zarazy :D
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Skaut

05-09-2010, 23:44

trup pisze:Rozrasta się ta lista...... z elity zrobi się zaraz tłum.
spoko, jak przesłuchasz kilka płyt więcej, to też się wypowiesz ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Bloodcult

05-09-2010, 23:48

Drone pisze:2) WATAIN: SttD > RDC > CL (nowej nie wliczam na razie, bo musi dojrzeć)
nie, tak jest:
RDC >>>>>>>>>>>>>>>>>>SttD >>>>>CL
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

05-09-2010, 23:48

trup pisze:
Scaarph pisze:
trup pisze:Sądzę, że w tej chwili Deathspell Omega i Watain są daleko przed resztą peletonu.
no, takie funeral mist to może watain co najwyżej świeczki do boxów wkładać.
nie mówię o gustach, a o rozmachu i wyprzedzaniu reszty zespołów. Ja wiem, ze "Maranatha" to jest niesamowita płyta. Ale jednak całkowity dorobek Watain jest znacznie bardziej zaawansowany niż Funeral Mist.
Co do Kthrss zgodzę się że jedzie razem z Deathspell Omega i Watain. Mój błąd.
ja pierdole. cos tu sie powaznie nie zgadza. ja rozumiem, ze mozna miec zupelnie inne gusta itp., ale jarac sie DSO i takim black metalem i jednoczesnie pierdolic takie kocopoly - to oznaka gluchoty. chociaz za bardzo nie rozumiem co znaczy "jest zaawansowany" jako predykat dorobku, wiec moze chodzilo o cos madrego.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

05-09-2010, 23:52

Skaut pisze:
Nerwowy pisze:RDC to może i fajna płyta - dużo piekła i szatana, ale nie ma w tym ani tego fanatyzmu Casus Luciferi ani rozmachu Sworn to the Dark.
wolę nawet fanatyzm "Casus..." od rozmiękczonej "Sworn...", ale obie nawet przy debiucie nie stały.
Szczerze to nie rozumiem co ma takiego ten debiut, że jest przez niektórych darzony taką czcią ;). Tym zabawniejsze jest to, że mam ten krążek na półce a Sworn... jakimś cudem jeszcze nie. :mrgreen:

P.S.

Salvation = Maranatha >> Wormwood
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
trup

Re:

05-09-2010, 23:55

Skaut pisze:
trup pisze:Rozrasta się ta lista...... z elity zrobi się zaraz tłum.
spoko, jak przesłuchasz kilka płyt więcej, to też się wypowiesz ;)
Nie będę się wypowiadał. Eksperci nie dyskutują z kompetytorami ;-) Mogę co najwyżej zadać pytanie pomocnicze, mrugnąć okiem, kaszlnąć, chrząknąć... ;-)))

Przypominam również że to temat od Deathspell Omega. Watain ma swój :)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

05-09-2010, 23:59

Riven pisze:
ja pierdole. cos tu sie powaznie nie zgadza. ja rozumiem, ze mozna miec zupelnie inne gusta itp., ale jarac sie DSO i takim black metalem i jednoczesnie pierdolic takie kocopoly - to oznaka gluchoty. chociaz za bardzo nie rozumiem co znaczy "jest zaawansowany" jako predykat dorobku, wiec moze chodzilo o cos madrego.
Sam sobie odpowiedziałeś :)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

06-09-2010, 00:01

Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:
Tego svestowego kawałka nawet nie słyszałem...Katechon w sumie nie zrobił na mnie wielkiego wrażenia. Odebrałem go raptem jako uzupełnienie Fas i tyle. Nie wiem, może spodziewałem się niewiadomo czego. Liczę, że na nowym albumie znów zaserwują jakieś okrutne przegięcie w każdą stronę (jak na Fas), gdzie każdy kolejny patent po prostu porażał.
Diagnoza jest prosta: sluchales jej za malo. Nie, szczerze mowie. Sam przez pierwsze pare(nascie?) odsluchow, choc bylem cholernie zadowolony, nie czulem w tym Diabla takiego jak na FAS. Az ktoregos razu, wracajac noca do domu, ZROZUMIALEM. tak mna trzepnelo, ze do dzis pamietam ten moment.

Na chwile obecna uwazam ten album za ich najwspanialsze dokonanie.Nie chce nic odbierac takim plytom jak FAS czy material ze splitu Crushing..., ale CTK to po prostu jebana perla w koronie. Perfekcyjna plyta, dopracowana na tylu roznych poziomach, ze nie da sie tego nawet liznac przez pierwsze -nascie przesluchan. Dlatego dobrze Ci radze - sluchaj, az zaskoczy. Gdybym musial zabrac na bezludna wyspe jakas jedna plyte dso, to bylby wlasnie Katechon

trup > nie, to byla ironia, na temat tego ze po raz kolejny walisz merytoryczne babole i do tego nie umiesz pisac po polsku. mam robic przypisy?
Awatar użytkownika
trup

06-09-2010, 00:08

A co Cię tak drażnią moje posty? Skoro są takie idiotyczne dlaczego próbujesz je tak zbić? Jakiś taki upierdliwy jesteś. Tłumaczysz że coś co powiedziałeś że to ironia.. może przestań analizować 4 riff w 3 utworze w drugiej minucie a zacznij czuć muzykę i jej ducha.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

06-09-2010, 00:13

trup pisze:
Riven pisze:
Sam sobie odpowiedziałeś :)
Tia, to było tak mądre, że nikt nie wie o co chodzi :mrgreen: .

A CTK to owszem, genialny utwór, w dodatku rewelacyjnie podany (mam tutaj na myśli cały koncept graficzny tego wydawnictwa), ale mimo wszystko uważam, że FAS jako album pełnej długości ma minimalną przewagę. Co innego napisać perfekcyjny kawałek, a co innego perfekcyjny album gdzie te kilka utworów, które w pierwszym odczuciu brzmi mocno chaotycznie w jakiś chyba tylko autorom znany sposób idealnie się zazębia.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

06-09-2010, 00:46

no dobra, nie ma sie co spierac, oba to genialne albumy. jesli na nowym przebija FAS czy CTK albo chociaz nagraja cos odmiennego, ale na podobnym poziomie , to bedzie plyta stulecia.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

Re:

06-09-2010, 08:09

Skaut pisze:
koreaniec pisze: nawet nowego materiału MA nie jestem tak pewny jak "Paracletus"
Obrazek <-- discuss
piękna
nie ma tego gdzies w jakiejs duzej rozdzielczosci? zajebiscie byloby sobie cos takiego wydrukowac na porzadnym plotnie i powiescic na scianie. pewnie nie, ale nie zaszkodzi spytac. ciekawe, czy jakby zeskanowac okladke wlasnorecznie, to rozdzielczosc bylaby wystarczajaca do takiego celu, zeby zrobic jakis plakat o boku , powiedzmy, 90 cm. nie mniej np, ta firma http://artgeist.pl/ robi wysokiej jakosci wydruki na plotnach, jakby ktos chcial sobie mieszkanie dekorowac to polecam.
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

06-09-2010, 08:27

wystarczy, wrzucasz wysokie dpi na skanerze, lekka obrobka i mozesz drukowac gdzie ci sie podoba
Awatar użytkownika
hcpig

06-09-2010, 08:34

twoja_stara_trotzky pisze:albo weź takie Autopsy, na którym zresztą sam się w swoim czasie zupełnie nie poznałem.
Doskonale czyta się posty trotzkiego sprzed kilku lat na innym forum, gdzie totalnie miesza z gównem AUTOPSY, INCANTATION, CARCASS, NAPALM DEATH itd. a jako przeciwstawny wzór promuje... BEHEMOTHObrazek
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

06-09-2010, 08:41

zekke pisze:wystarczy, wrzucasz wysokie dpi na skanerze, lekka obrobka i mozesz drukowac gdzie ci sie podoba
no to jak tylko bedzie skan w sieci/zeskanuje ze swojego oryginalu, zamawiam w artgeist. nie wiem ile to dokladnie kosztuje, pewnie paredziesiat zl. nie wiem tylko czy to bedzie jeszcze w tym roku, bo mam teraz od huja wydatkow + conajmniej 3 koncerty. ale jakby ktos byl zainteresowany to mozna zrobic wspolne zamowienie (no tylko ze musi byc z warszawy albo z lodzi, bo to jednak duza paczka od kuriera, nie ma sensu wysylac osobno). te plotna wygladaja naprawde zajebiscie, moj ojciec kupil sobie takie do pracy wiec widzialem , ze jest git.
Pelson
rasowy masterfulowicz

06-09-2010, 08:47

hcpig pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:albo weź takie Autopsy, na którym zresztą sam się w swoim czasie zupełnie nie poznałem.
Doskonale czyta się posty trotzkiego sprzed kilku lat na innym forum, gdzie totalnie miesza z gównem AUTOPSY, INCANTATION, CARCASS, NAPALM DEATH itd. a jako przeciwstawny wzór promuje... BEHEMOTHObrazek
Nazwiska, cytaty, adresy ;)
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
ODPOWIEDZ