Mów ile kładziesz na stół to pogadamy...chaos pisze:żem się obudził i kupił bym sem żem może białego winyla, można jeszcze gdzieś ?
BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: BURZUM
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- chaos
- w mackach Zła
- hcpig
Któryś forumowicz (Heretyk albo Scaarph) wróżył z fusów po lurze że za pół roku wszyscy o "Belus" zapomną. Nie czuję się upoważniony wypowiadać za wszystkich ale IMHO album nic nie stracił przez ten czas, słucham sobie dalej z CD i wciąż niszczy (za wyjątkiem "Sverddans" który jest maksymalnie z dupy) - minimalnie słabiej niż klasyczne 4 płyty co prawda... Jedyne co mnie naszło na minus to w sumie jeden feler - okładka z lasem o brzasku (tzn. jej jakość a nie pomysł - taniocha i kiła). Nie można było konsekwentnie jakiegoś Kittelsena dać? Chociażby te byłyby odpowiednie:

edit: słusznie Alsvartr zwróciłeś uwagę, bo wkleiłem w pierwszej pozycji link będący obok prawdziwego, już poprawiam

edit: słusznie Alsvartr zwróciłeś uwagę, bo wkleiłem w pierwszej pozycji link będący obok prawdziwego, już poprawiam
Ostatnio zmieniony 27-07-2010, 19:07 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Pierwsza odpada, bo znalazła się na wkładce do "Filosofem", a nie sądzę, żeby Varg się chciał powtórzyc
Co nie zmienia faktu, że jest zajebista. Kittelsen ma zresztą same świetne prace (przynajmniej te które widziałem takie były) i fajnie by było miec cos spod jego ręki na ścianie, ale ciężko dorwac grafike w takim rozmiarze, żeby nic nie straciła po powiększeniu. A co do okładki, to oczywiście któraś z jego prac byłaby adekwatna, ale chyba nie pasowałaby do konceptu albumu.

“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
-
- postuje jak opętany!
Pierwsza odpada dla mnie przede wszystkim ze względu na motyw, podobnie zresztą jak i druga. Obie postacie Kittelsena z Baldrem nie mają raczej tak dużo wspólnego. Trzecia praca mogła by w sumie ozdobić okładkę nowego Burzum, choć światło nie wydaje się tu być motywem przewodnim. Może gdyby poddać ją pewnej obróbce...Alsvartr pisze:Pierwsza odpada, bo znalazła się na wkładce do "Filosofem", a nie sądzę, żeby Varg się chciał powtórzyc(...) A co do okładki, to oczywiście któraś z jego prac byłaby adekwatna, ale chyba nie pasowałaby do konceptu albumu.
- Block69
- zahartowany metalizator
Racja. Nic sie nie zmieniło i będzie w tegorocznej czołówce.hcpig pisze:Któryś forumowicz (Heretyk albo Scaarph) wróżył z fusów po lurze że za pół roku wszyscy o "Belus" zapomną. Nie czuję się upoważniony wypowiadać za wszystkich ale IMHO album nic nie stracił przez ten czas, słucham sobie dalej z CD i wciąż niszczy (za wyjątkiem "Sverddans" który jest maksymalnie z dupy) - minimalnie słabiej niż klasyczne 4 płyty
PENIS METAL
-
Też się nie czuję upoważniony do wypowiadania za wszystkich, ale jeśli o mnie chodzi, to tak właśnie jest. Właściwie ta płyta mogłaby nie istnieć, nie pamiętam kiedy jej ostatnio słuchałem. Nie żeby była chujowa czy coś, bardziej chodzi o to, że z jakichś powodów w ogóle nie chce mi się do niej wracać. Czyli nadal jest tak jak było, dla mnie Burzum to jedynka i Aske, reszta praktycznie do zaorania. Zresztą nawet zaglądając do tematu 'czego teraz słuchacie' również w chuj trudno na Belusa natrafić, tak więc coś może być na rzeczy.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
No nie pierdol, serio?Heretyk pisze: dla mnie Burzum to jedynka i Aske, reszta praktycznie do zaorania.

- hcpig
-
no serioAlsvartr pisze: No nie pierdol, serio?Przecież on od Det Som Engang Var zaczął dopiero nagrywac rzeczy bardzo dobre/genialne. Naprawdę nie lubisz kolejnych trzech?

- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
"Until The Light Takes Us" >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> "Co niegdyś było" = "Aske" >>> "Filozofem" ..................... reszta.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
- w mackach Zła
Pomieszałeś, ale nie chce mi się bawić w matematykę.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
No strasznieArisowicz pisze:Pomieszałeś, ale nie chce mi się bawić w matematykę.

Ok, Twoje zdanie, Twoje prawo. Jak dla mnie to nagrał "1,5" średniej, 2 bardzo dobre i jedną genialną.Heretyk pisze: no seriogenialne ? nigdy nie nagrał moim zdaniem nic genialnego, nawet się nie zbliżył. to po pierwsze. a po drugie - cóż, nie raz i nie dziesięć próbowałem się przekonać do tych kolejnych trzech. bez rezultatu
- hcpig
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Druga bardziej, gdyby jeszcze "podrasowac" te przebłyski słońca przez chmury. Kurwa, szkoda tylko, że cięzko jest jego prace znalezc w dobrej rozdziałce. Jebnąłbym sobie na ścianę ze 2-3.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Drugi rysunek natomiast znalazł się na Front Beast - Cursed Lake 7EP, jednym z najlepszych wydawnictw FB swoją drogą. Nie wiem jaką konsekwencją miało by być umieszczania następnego Kittelsena, skoro jego prace były raptem na dwóch okładkach Burzum...Alsvartr pisze:Pierwsza odpada, bo znalazła się na wkładce do "Filosofem", a nie sądzę, żeby Varg się chciał powtórzycCo nie zmienia faktu, że jest zajebista.
- Morph
- Kontakt:
Jakby kogoś interesiło to BiałyBógProdakszyns zrobiło kolejne reedy CeDeków Burzuma.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!

Bumzur - Muchomorem

A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
- chaos
- w mackach Zła
Morph pisze:Jakby kogoś interesiło to BiałyBógProdakszyns zrobiło kolejne reedy CeDeków Burzuma.
widzę że się już pojawiają, miał ktoś w ręce ?