AT THE GATES - Reanimacja
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Re: AT THE GATES - Reanimacja
tylko Maria zauwaz, ze rozbrat z muzyka tych kapel to okres w wiekszosci 5-7 lat, a 7 lat to czekamy na nowy album Morbid Angel... taki Unleashed to po troche ponad 4 latach znow wydał płyte... dlatego określenie reaktywacja w ich przypadku jest jakby niestosowna, mimo, iż wyczerpuje cechy tego okreslenia...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Maleficio
- Kontakt:
Szanuje At The Gates za Grotesque oraz kilka riffów z ich wszystkich płyt... jak by dało się skleić z tych riffów 3 kawałki to ich dyskografia dla mnie by mogła się zamknąć w jednej EP:)
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Grotesque i Liers In Wait to najlepsze co zrobili
In a world of compromise...some don't
Panowie, naprawdę nie słyszycie mocy "Gardens Of Grief"?
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
dla mnie to jeden z absolutnie najlepszych materiałów ze Szwecji i do tego TE wokale, jezusie, czemu ten jebany pedał zaczął później tak piszczeć, zamiast ciągnąć w tym stylu...Conflagrator pisze:Panowie, naprawdę nie słyszycie mocy "Gardens Of Grief"?
- Carlos_Satana
- rozkręca się
"Gardens..." świetne, podobnie jak bardzo ciekawa dwójka. Jedynka też fajna, ale ma trochę zjebane brzmienie, takie "City of Screaming Statues" w porównaniu z wersją z EPki brzmi jak okaleczone. Trójka zbyt krótka i wymęczona, czwórka przereklamowana ale i tak fajna.
PS: I ten jebany pedał całkiem fajnie jęczy, mimo że na EP i w Grotesque brzmiał lepiej...
PS: I ten jebany pedał całkiem fajnie jęczy, mimo że na EP i w Grotesque brzmiał lepiej...
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Właśnie wokal to to co zawsze mnie odrzucało w ich muzyce. Skądinąd na dwóch pierwszych płytach całkiem dobrej.
- Lykantrop
Otóż to.Lucek pisze:nigdy żem ich nie lubiał
W kwestii reanimacji - Zostawcie Titanica... Nie wyciągajcie go...

Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Doskonale rozumiem, że można nie lubić At The Gates od pierwszej płyty do samego końca, ale nie wyobrażam sobie, że można być fanem starego death metalu i nie lubić 'GARDENS OF GRIEF'. Ten materiał to istne cudoLykantrop pisze:Otóż to.Lucek pisze:nigdy żem ich nie lubiał

Oglądał już ktoś to nowe dvd? Po trailerach zapowiada się fajnie.
-
- weteran forumowych bitew
Apropos limitowanego wydawnictwa At The Gates "The Flames Of The End"-digipacka z trzema płytami dvd:
Mystic Productions ma je w cenie aż 125-ciu zł:
http://www.mystic.com.pl/plyty_dvd_vhs, ... k,9327.htm !!!:-(
Z kolei wodewill z allegro ma je już po znacznie niższej cenie 95-ciu zł i jak na razie najtaniej w Polsce:
http://www.allegro.pl/item1012269104_at ... _digi.html !!!:-)
Jednakże na stronie wydawcy czyli Earache Records dokładnie to samo wydanie tego dvd normalnie kosztuje $20,
czyli równowartość około 60-ciu zł:
http://earache.com/uswebstore/product_i ... cts_id/901 !!!:-)
ps. pierwsze demo At The Gates-"Gardens Of Grief" to Ich znakomity materiał!!!:-)
Mystic Productions ma je w cenie aż 125-ciu zł:
http://www.mystic.com.pl/plyty_dvd_vhs, ... k,9327.htm !!!:-(
Z kolei wodewill z allegro ma je już po znacznie niższej cenie 95-ciu zł i jak na razie najtaniej w Polsce:
http://www.allegro.pl/item1012269104_at ... _digi.html !!!:-)
Jednakże na stronie wydawcy czyli Earache Records dokładnie to samo wydanie tego dvd normalnie kosztuje $20,
czyli równowartość około 60-ciu zł:
http://earache.com/uswebstore/product_i ... cts_id/901 !!!:-)
ps. pierwsze demo At The Gates-"Gardens Of Grief" to Ich znakomity materiał!!!:-)
A widziałeś to dvd? W sumie nie jestem aż takim fanem ATG żeby wywalić 100zł na ich dvd, ale

ps. pierwsze demo At The Gates-"Gardens Of Grief" to Ich znakomity materiał!!!

-
- weteran forumowych bitew
Właśnie jeszcze nie-natomiast widziałem niektóre jego fragmenty głównie z koncertu na Wacken na youtube i są bdb!!!:-)Conflagrator pisze:A widziałeś to dvd? W sumie nie jestem aż takim fanem ATG żeby wywalić 100zł na ich dvd, ale ciekaw jestem jak to się prezentuje.
ps. pierwsze demo At The Gates-"Gardens Of Grief" to Ich znakomity materiał!!!
Natomiast wielka szkoda, że na tym Ich oficjalnym dvd nie ma Ich koncertu albo przynajmniej jednego utworu z Ich koncertu
w Hali Wisły, kiedy zagrali m.in. u boku Unleashed w 1996-tym roku-mój bdb kolega ma zapis audio i to w wersji mono
z tego koncertu zatytułowany "Slaughter Of Your Soul" całkiem dobrze nagrany przez jego znajomego-stosunkowo niedawno
ta koncertówka wyszła jako dodatek do kolejnej re-edycji "Slaughter Of The Soul", nie ma jednak na ten temat wzmianki
na metal-archives-w sumie szkoda, że ten koncert nie odbył się wtedy w Łęgu, bo z pewnością znalazłby się na tym oficjalnym dvd At The Gates!!!:-)
ps. na liście sprzedaży Mystica to dvd At The Gates jest na trzeciej pozycji, także sprzedaje się im bdb!!!:-)
- zawlekacz
- w mackach Zła
widział ktoś to dvd? bo mnie świerzbi żeby kupić... ale 100 zł... w błoto to nie chcę pakować.
nie ma to tamto
- hcpig
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Ja jakies circa about rok-półtora temu, kupiłem na allegro za 43 zł + przesyłka.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- ultravox
Czy ktoś się orientuje czy reedycje "With Fear I Kiss the Burning Darkness" zawierają kower Discharge, czy został on pominięty? Zauważyłem, że są na nich dodatkowe utwory, więc nie wiem, czy jest wrzucony w jedną ścieżkę z "Through the Red", czy w ogóle go nie ma.
- moonfire
Niestety, reedka nie posiada tego coveru, są dwa numery koncertowe i jedna wersja demo.
- ultravox
To fatalnie... Dzięki za info.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Reedycja z 2001 (jewel case) bez bonusów ma ten cover. Na amazonie jest do wzięcia za ok 20zł już z pocztą.
Kolejna reedycja w digisraku możliwe, że nie ma.
Kolejna reedycja w digisraku możliwe, że nie ma.