7 GATES

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: 7 GATES

04-07-2010, 11:00

Dziś będę w empiku, czy można już to nabyć i poczytać wywiad z Tomem Warriorem?
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

04-07-2010, 15:10

Co Wy się tak przypierdalacie o te błędy? Jakie wrażliwe mamy społeczeństwo.... A 7gates to przecież "nieregularnik" więc i opóźnienia są. Poza tym kapele odpisują nieraz "2 lata" Jakbyście nie wiedzieli.... ;-) A Tomkiem zawsze chętnie przeczytam wywiad. Bardzo odpowiada mi jego wrodzony poziom skromności :-) (ma ku niej powody)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

04-07-2010, 15:17

Nie ma tego magazynu w Empiku... ale przez te błędy na okładce nawet nie wiem czy go kupie... trzeba dbać o język polski a nie marginalizować go jak w internecie.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

04-07-2010, 15:23

Maleficio pisze:(...) trzeba dbać o język polski a nie marginalizować go jak w internecie.
Zgadzam się. Język polski karleje. I może masz rację, ale jednak zawsze ważniejsza jest treść niż to czy ktoś zrobił literówkę czy nie. Sam pamietam jak wybitna, dosłownie WYBITNA pani korektor z pewnego wydawnictwa znalazła w łamanej przeze mnie broszurze takie drobniutkie błędy, miniprzecinki i podwójne spacje... a nie zauważyła BYKA na okładce (brak litery w tytule)... to sie zdarza...
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

04-07-2010, 15:35

he he... no zdarza się, ja też w pracy mam wybitne korektorki co takie gluty przepuszczają, ze strach:)
DCI Hunt

04-07-2010, 16:07

Scaarph pisze:po nr nie stawia się kropki.
Bo to coś jak metal umlaut ;)

A tak poważnie to przeglądałem poprzedni numer i jestem na tak. Część wywiadów i recenzji jest bardzo rzetelna i widać, że ich autorzy posiadają zarówno odpowiednia wiedzę muzyczną jak i umiejętności przelewania swoich myśli na papier. Jest też kilka kwiatków jakby żywcem wyrwanych z jakiegoś blackmetalowego ziniacza tworzonego przez średnio-sprytnego absolwenta szkoły zasadniczej, ale czasem dla odmiany i takie coś można poczytać ;)

Tak swoją drogą to ostatnimi czasy moje zainteresowanie metalową prasą drastycznie się zmniejszyło, ale nowego 7Gatesa se kupie. Może nawet w przyszłości dorzuciłbym tam coś swojego...
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

04-07-2010, 16:58

[V] pisze: fachowiec sie znalazl,kurwa :P
człowieku, jaki fachowiec? dziecko w zerówce ci powie, że to byk. ktoś po prostu dał dupy puszczając (i to na okładkę, wielkimi literami) takiego babola, że baba w kiosku by się ze śmiechu zasmarkała. przecież ja nie mówię - o, ale byk, jesteście chujowi, nie kupię waszej zasranej gazety - zwróciłem tylko uwagę na potknięcie, to kurwa źle? kompleksy jakieś masz?
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
[V]
mistrz forumowej ceremonii

04-07-2010, 21:48

Scaarph pisze:
[V] pisze: fachowiec sie znalazl,kurwa :P
człowieku, jaki fachowiec? dziecko w zerówce ci powie, że to byk. ktoś po prostu dał dupy puszczając (i to na okładkę, wielkimi literami) takiego babola, że baba w kiosku by się ze śmiechu zasmarkała. przecież ja nie mówię - o, ale byk, jesteście chujowi, nie kupię waszej zasranej gazety - zwróciłem tylko uwagę na potknięcie, to kurwa źle? kompleksy jakieś masz?
nie mam zadnych,nie wiem jak ty,skoro chcesz mi wypominac,kropki,przecinki i literówki,to jest temat w którym mozna sie ustosunkowac sie do zawartosci merytorycznej magazynu,napisac co sie podoba a co nie(recenzje,wywiady,szata graficzna)bledy beda zawsze,mniejsze,wieksze,to zmora nawet najwiekszych tytulów na rynku..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
[V]

04-07-2010, 21:52

Conflagrator pisze: Jest też kilka kwiatków jakby żywcem wyrwanych z jakiegoś blackmetalowego ziniacza tworzonego przez średnio-sprytnego absolwenta szkoły zasadniczej, ale czasem dla odmiany i takie coś można poczytać ;)
no wlasnie,to tez ma jakis tam urok,kto nie lubi na kiblu poczytac co tam sluchac w drugiej lidze hehe
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

05-07-2010, 00:31

[V] pisze:chcesz mi wypominac,kropki,przecinki i literówki
ja tam TOBIE nic nie chcę wypominać. 7gates zawsze obfitował w jakieś takie drobne chujstewka, podwójne spacje, jakieś losowe przecinki, takie historie, dziwi mnie trochę, że nikt się za to nie weźmie hehe.
skoro już tak sobie rozmawiamy o różnych takich, to mierzi mnie niemiłosiernie ta skala ocen, a raczej obrazowe opisy ocen. "moi mili. w piekle, by się tego wstydzili" heh, nie dość, że zajebisty tekst, to jeszcze odkąd pamiętam niezmiennie z freestajlową interpunkcją :) no kto to wymyślał, kto pisał?
ale żeby nie było, że narzekam, pochwalę też. generalnie pismo lubię, cały layout mi zazwyczaj nie przeszkadza, a i pióro większości autorów jest czytelne. dobór kapel jest w porządku, lubię poczytać wywiady zarówno z zespołami z okładki, jak i tymi - jak conflagrator zauważył - z drugiej ligi black metalu.
podsumowując: pismo kupuję, więc i krytykować mam chyba prawo. a że wypomniałem gówienko, które tytułowi ukazującemu się oficjalnie nigdy nie powinno się zdarzyć to chyba nie jest powód, żeby odszczekiwać od razu, że jebnij się w łeb czy co tam jeszcze.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Karkasonne

05-07-2010, 03:07

[V] pisze: nie mam zadnych,nie wiem jak ty,skoro chcesz mi wypominac,kropki,przecinki i literówki,to jest temat w którym mozna sie ustosunkowac sie do zawartosci merytorycznej magazynu,napisac co sie podoba a co nie(recenzje,wywiady,szata graficzna)bledy beda zawsze,mniejsze,wieksze,to zmora nawet najwiekszych tytulów na rynku..
Po prostu pokazał błąd, a Ty o dziwo nie masz jaj, by pokazać odrobinę klasy (na której chyba Ci zależy, sądząc po zmiennych awatarach) tylko atakujesz w odwecie.
[V]

05-07-2010, 08:05

Scaarph pisze:
[V] pisze:chcesz mi wypominac,kropki,przecinki i literówki
ja tam TOBIE nic nie chcę wypominać. 7gates zawsze obfitował w jakieś takie drobne chujstewka, podwójne spacje, jakieś losowe przecinki, takie historie, dziwi mnie trochę, że nikt się za to nie weźmie hehe.
skoro już tak sobie rozmawiamy o różnych takich, to mierzi mnie niemiłosiernie ta skala ocen, a raczej obrazowe opisy ocen. "moi mili. w piekle, by się tego wstydzili" heh, nie dość, że zajebisty tekst, to jeszcze odkąd pamiętam niezmiennie z freestajlową interpunkcją :) no kto to wymyślał, kto pisał?
ale żeby nie było, że narzekam, pochwalę też. generalnie pismo lubię, cały layout mi zazwyczaj nie przeszkadza, a i pióro większości autorów jest czytelne. dobór kapel jest w porządku, lubię poczytać wywiady zarówno z zespołami z okładki, jak i tymi - jak conflagrator zauważył - z drugiej ligi black metalu.
podsumowując: pismo kupuję, więc i krytykować mam chyba prawo. a że wypomniałem gówienko, które tytułowi ukazującemu się oficjalnie nigdy nie powinno się zdarzyć to chyba nie jest powód, żeby odszczekiwać od razu, że jebnij się w łeb czy co tam jeszcze.
powiem ci jak sprawa wyglada;drobne chujstewka beda sie zdarzac,pewnie coraz rzadziej,ale jednak. ludzie tworzacy ten magazyn dokladaja staran aby wszystko bylo zapiete na ostatni guzik i wygladalo profesjonalnie,na ile to mozliwe oczywiscie.nie da sie upilnowac wszystkich przecinków,spacji,etc,to wciaz magazyn tworzony przez zapalenców,trzydziestolatków jak ja i ty,niekiedy w pospiechu,miedzy jedna praca a druga,biorac pod uwage fakt ze poswiecamy na to swój wlasny czas,nie majac z tego praktycznie nic,mysle ze i tak jest calkiem niezle. zwróc uwage ile bledów pojawia sie w innych tytulach pojawiajacych sie rynku oficjalnym,ludzie siedza nad tekstami caly dzien,maja z tego kase a i tak wala takie klocki ze szkoda gadac.

podsumowujac:kropka po nr faktycznie JEST bledem. ale w ocenie pracy magazynu,warto postarac sie o jakas dluzsza wypowiedz poza zdawkowym wypomnieniem bledu.
[V]

05-07-2010, 08:11

xyyz pisze:
[V] pisze: nie mam zadnych,nie wiem jak ty,skoro chcesz mi wypominac,kropki,przecinki i literówki,to jest temat w którym mozna sie ustosunkowac sie do zawartosci merytorycznej magazynu,napisac co sie podoba a co nie(recenzje,wywiady,szata graficzna)bledy beda zawsze,mniejsze,wieksze,to zmora nawet najwiekszych tytulów na rynku..
Po prostu pokazał błąd, a Ty o dziwo nie masz jaj, by pokazać odrobinę klasy (na której chyba Ci zależy, sądząc po zmiennych awatarach) tylko atakujesz w odwecie.
moja aktywnosc na forum,tematy, avatary,to plac zabaw ,relaks,dzielenia sie pasja ale tez grzebanie palcem w nosie, a nie szukanie poklasku posród ludzi których z pewnoscia nigdy nawet nie spotkam w realnym swiecie.pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

05-07-2010, 08:16

[V] pisze: ludzie tworzacy ten magazyn dokladaja staran aby wszystko bylo zapiete na ostatni guzik i wygladalo profesjonalnie,na ile to mozliwe oczywiscie
no i tego się trzymajmy, ja od siebie życzę powodzenia.
[V] pisze:nie da sie upilnowac wszystkich przecinków,spacji,etc
oj da się, a przynajmniej znacząco zredukować ilość takich błędów czy literówek. chcecie zatrudnić korektora? :P
[V] pisze:podsumowujac:kropka po nr faktycznie JEST bledem. ale w ocenie pracy magazynu,warto postarac sie o jakas dluzsza wypowiedz poza zdawkowym wypomnieniem bledu
oj bo niby taka kropka - mała rzecz, a jebie po oczach, że nic innego zza niej nie widać hehe
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
[V]

05-07-2010, 08:24

hehehe..dzieki za krytyczne uwagi. Oczywiscie,jak chcesz wkroczyc na poklad i sledzic nasze byki to zapraszamy 8)
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

05-07-2010, 08:32

No bo nie chce mi sie teraz szukac jakichs archiwaliow, ale zdaje sie, ze - bez grama zlosliwosci hehe - te posade macie nieobsadzona?:D
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
aryman
postuje jak opętany!

05-07-2010, 09:26

To jeszcze jedna uwaga z cyklu "przypierdalania się o chujstewka". Pan Grzegorz Fijałkowski notorycznie używa w recenzjach słowa "bynajmniej" w błędnym znaczeniu. Niby nic, ale wkurwia. Poza tym oczywiście magazyn kupuję i chwalę.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
aryman
postuje jak opętany!

05-07-2010, 09:28

I tak w ogóle, to kiedy będzie dostępny w empiku?
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Maria Konopnicka

05-07-2010, 16:46

[V] pisze: nie da sie upilnowac wszystkich przecinków,spacji,etc,to wciaz magazyn tworzony przez zapalenców,trzydziestolatków jak ja i ty,niekiedy w pospiechu,miedzy jedna praca a druga,biorac pod uwage fakt ze poswiecamy na to swój wlasny czas,nie majac z tego praktycznie nic,mysle ze i tak jest calkiem niezle. zwróc uwage ile bledów pojawia sie w innych tytulach pojawiajacych sie rynku oficjalnym,ludzie siedza nad tekstami caly dzien,maja z tego kase a i tak wala takie klocki ze szkoda gadac..
Oczywiście, że tak - tyle, że jak im Czytelnik zwróci uwagę, że popełnili błąd to ze wstydem i pokorą ją przyjmują. Pisanie komuś, żeby "jebnął się w łeb" bo śmiał wytknąć rzucający się w uczy, kompromitujący błąd na pierwszej stronie czasopisma świadczyć może albo o bezsilności i frustracji, albo zwykłym chamstwie i braku szacunku dla człowieka, który ten magazyn kupuje i czyta.
A co do błędów pojawiających się w 7 gates - rzeczywiście od pewnego czasu jest ich za dużo. W sumie i tak czytam od deski do deski, to może mi przysyłajcie przed drukiem - wszystkiego pewnie nie wyłapię, ale na pewno będzie lepiej ;)
Ostatnio zmieniony 05-07-2010, 18:26 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

05-07-2010, 17:44

a ty może byś zaczął pisać normalnie na forum a nie tylko się tu skradasz... co?:)
ODPOWIEDZ