Witam!
Zarejestrowałem się na forum bo poczytałem trochę poprzednich stron i widzę że mogę liczyć na szybką i trafną radę. Chodzi mi głównie o krótkie podsumowanie informacji
Poszukuję słuchawek do 250-300 zł. Ostatnio przykuły mą uwagę sennki hd 448 i CAL, tych drugich miałem przyjemność odsłuchiwać wczoraj w saturnie, natomiast sennków (co nie dziwne) miła Pani nie chciała mi rozpakować
Tak więc głównie zależy mi na tym aby owe słuchawki bardzo dobrze jak na ten przedział cenowy radziły sobie z niskimi tonami ponieważ głównie słucham rapu oraz r'n'b, oczywiście zamknięte żeby dobrze tłumiły, no i wygodne przede wszystkim. CAL były całkiem całkiem wygodne, ucho się mieściło całe, ktoś wie jak jest w tym aspekcie z sennkami?
Myślałem jeszcze nad hd 438 bo w wielu miejscach natknąłem się na opinię że mają lepsze bassy niż 448 ale te 'spinnery' skutecznie odstraszają
Ogółem marzeniem są ath-es7 a tym bardziej hd 600 ale taka cena to nie moje realia niestety.
I jeszcze jedno, jak ważne przy tych dwóch modelach słuchawek jest pasmo przenoszenia (w cal 10kHz-30kHz, w hd 448 16kHz-24kHz)?
Oraz kolejna ważna sprawa, myślałem aby dokupić do zakupionych słuchawek fioo e5, jest sens? Dużo jeszcze wycisnę z obu modeli czy nie bardzo? Muzyki słucham przeważnie na iPodzie nano 2g, oraz na nokii 5530 xm, chociaż niedługo przymierzam się także do zakupienia iPoda nano 5g
W zasadzie innych modeli nie rozpatruje, chyba że ktoś poleci coś lepszego w podobnej cenie.
Z góry dzięki za odpowiedź