No nie wiem, gdyby było inaczej to ta sceny byłaby bardziej kreatywna, bo na razie kreatywność i otwarcie przejawia głównie kilku starych szczurów w rodzaju wymienianych przeze mnie zawsze przy takich okazjach członków ENTOMBED czy DISMEMBER. Większość starych muzyków jest obecnie jakimiś smutnymi wyrobnikami (np. DEICIDE, VADER, UNLEASHED) klepiącymi utarte farmazony, nowy narybek to przeważnie fajny ale wtórny do potęgi oldschool (wyjątki typu TEITANBLOOD czy PORTAL są nieliczne).... nieciekawie to wyglądaultravox pisze: Może to i lepiej![]()
DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DARKTHRONE
Ostatnio zmieniony 21-04-2010, 11:19 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ja bym dorzucił Piotra Wiwczarka, Mistera, Bariela, Mike'a Browninga, Johnny'ego Hedlunda, LG Petrova, Martina Van Drunena, Gubellsa (czy jak mu tam) z Pentacle...ultravox pisze:Wbrew pozorom od tego jestem dalekihcpig pisze: Bo brakuje, ale to powoduje widać nachalną idolatrię. Pamiętaj że to grzech![]()
![]()
Nie przesadzajmy! David Vincent, Trey Azagthoth, Glen Benton, Chris Reifert, Paul Speckmann, Chris Barnes, Killjoy...Jest sporo barwnych postaci na scenie death metalowejhcpig pisze: Na ten brak najbardziej cierpi chyba death metal, poza naprawdę nielicznymi wyjątkami które wymrą odbiera się te zespoły jak jakieś anonimowe kolektywy.A że niedługo pewnie wymrą, to inna sprawa. Na przykład jeden bardzo wyrazisty pan zszedł w zeszłym tygodniu
Ostatnio zmieniony 21-04-2010, 11:23 przez trup, łącznie zmieniany 1 raz.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Riven
- Kontakt:
nie mylmy pojec "prosty" i "prostacki"...ultravox pisze:Okropnie napisana ale dobrze się ją czyta?Riven pisze:no ale ja nie mowie, ze sie ja zle czyta. jest po prostu okropnie napisana (+ przetlumaczona, choc to nie tylko zasluga tlumacza). ale tematyka wiadomo, ciekawa, swietne skany, wywiady.
Może coś w tym jest, ale trzeba wziąć poprawkę na to, że autor jest raczej pasjonatem niż pisarzem, więc osobiście nie oczekiwałem tutaj cudów, podobnie jak nie oczekuję od bębniarza Blasphemy, że zagra solo jak Phil Collins
nie no, nie ma co jebac autora, jest maniakiem i ma duza wiedze, mase czasu i energii musial poswiecic na dotarcie do tych wszystkich ludzi/informacji/artefaktow
this is a land of wolves now
- hcpig
Wierzę w Twoją inteligencję, jasne lista jest dłuższa niż kilka nazwisk które wymieniłem przykładowo ale obecnie nie wygląda to różowo, poza tym np czy ludzie w rodzaju lidera TRAUMA to ikony DM? Litości...trup pisze:
Ja bym dorzucił Piotra Wiwczarka, Mistera, Bariela, Mike'a Browninga, Johnny'ego Hedlunda, LG Petrova....
Yare Yare Daze
- trup
Nie Ikona ale leader który ciągnie cały bajzel.hcpig pisze:Wierzę w Twoją inteligencję, jasne lista jest dłuższa niż kilka nazwisk które wymieniłem przykładowo ale obecnie nie wygląda to różowo, poza tym np czy ludzie w rodzaju lidera TRAUMA to ikony DM? Litości...trup pisze:
Ja bym dorzucił Piotra Wiwczarka, Mistera, Bariela, Mike'a Browninga, Johnny'ego Hedlunda, LG Petrova....
- trup
Ikoną to jest Bruno z Azarath
+ Inferno 
- ultravox
- zahartowany metalizator
Generalnie się zgadzam. Niestety zbyt duże zapatrzenie w przeszłość jest bolączką tej sceny. Jednak takie kapele jak Portal czy spokrewniony Impetuous Ritual nastrajają mnie pozytywnie, bo okazuje się, że jak się chce, to można. Teitanblood, choć znakomity, nie jest jednak moim zdaniem aż tak nowatorski. Osobna sprawa to to, że być może po prostu death metal najlepsze lata ma już za sobą (w końcu nic nie trwa wiecznie) i nie ma co oczekiwać, że będzie tak jak na przełomie lat 80/90, co oczywiście nie znaczy, że wszystko w tym gatunku zostało już powiedziane.hcpig pisze: No nie wiem, gdyby było inaczej to ta sceny byłaby bardziej kreatywna, bo na razie kreatywność i otwarcie przejawia głównie kilku starych szczurów w rodzaju wymienianych przeze mnie zawsze przy takich okazjach członków ENTOMBED czy DISMEMBER. Większość starych muzyków jest obecnie jakimiś smutnymi wyrobnikami (np. DEICIDE, VADER, UNLEASHED) klepiącymi utarte farmazony, nowy narybek to przeważnie fajny ale wtórny do potęgi oldschool (wyjątki typu TEITANBLOOD czy PORTAL są nieliczne).... nieciekawie to wygląda![]()
I to jest właśnie sedno sprawy moim zdaniem.hcpig pisze: Zwróć uwagę że np. Azathotha czy Vincenta w ogóle scena DM średnio interesuje, jako jej twórcy mają gdzieś niszę jako taką i cenią sobie duże zespoły z różnych nisz wyszły w rodzaju SLIPKNOT, PANTERY czy MACHINE HEAD (cokolwiek by o nich nie myśleś, ja ich raczej nie lubię) - jak jedni z nielicznych na tej scenie cenią kreatywność może dlatego że sami mają na tym polu zasługi. Jest to IMHO związane z tym gdy oni brali się za granie albo np. kolesie z ENTOMBED nie mieli narzuconych schematów na zasadzie "death metal? gramy taki i tak, i wpisujemy się deathmetalowy sposób myślenia" bo takich pojęć albo nie było albo miały jeszcze zbyt płynne znaczenie (tak przypuszczam bo z racji wieku nie mogę fizolować), a dzisiaj przynależność gatunkowa zwalnia muzyków z kilku etapów myślenia o muzyce.
Może póki co trochę lepiej, ale wydaje mi się, że zmierza to w podobnym kierunku.hcpig pisze: W blacku to wygląda dużo lepiej.
- Triceratops
hcpig pisze:Wierzę w Twoją inteligencję, jasne lista jest dłuższa niż kilka nazwisk które wymieniłem przykładowo ale obecnie nie wygląda to różowo, poza tym np czy ludzie w rodzaju lidera TRAUMA to ikony DM? Litości...trup pisze:
Trup czesto-gesto rozmawia w ten sposob, ze jezeli jest temat "opowiedz o fajnych laskach ktore przeleciales" to wymienia wszystkie , nawet stare i grube kurwy.
Ostatnio zmieniony 21-04-2010, 11:39 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
- Riven
- Kontakt:
hehe, ale Bariel jak najbardziej zajebisty, postac duzo barwniejsza i majaca wiecej do powiedzenia niz co po niektorzy mistycy lansowani na przywodcow duchowych nowej fali zlej muzyki
Szkoda ze rzadko udziela wywiadow. No i mysle ze mozna go okreslic mianem ikony podziemia.
this is a land of wolves now
- trup
Jak wszystkie to wszystkie...., nie? Poza tym uważam że ikoną death metalu jest Duran DuranTriceratops pisze:hcpig pisze:Wierzę w Twoją inteligencję, jasne lista jest dłuższa niż kilka nazwisk które wymieniłem przykładowo ale obecnie nie wygląda to różowo, poza tym np czy ludzie w rodzaju lidera TRAUMA to ikony DM? Litości...trup pisze:
Trup czesto-gesto rozmawia w ten sposob, ze jezeli jest temat "opowiedz o fajnych laskach ktore przeleciales" to wymienia wszystkie , nawet stare i grube kurwy.
- Triceratops
no simon le bon jak najbardziej pasuje, cudzolozy jak szalony lamiac notorycznie 6 przykazanie, szoste, szoste, szoste, 6,6,6...
woodpecker from space
- trup
Skoro tak, to Andrzej Lepper tez jest ikoną!
Dobra. Duran Duran jest ok. Mam ich całą dyskografię 
Z tym Misterem nie chodziło o ikonę tylko o leadera. Zresztą temat trochę z banalny... ale w sumie nikt mnie nie zmusza do brania udziałuw dyskusji
a wręcz pewnie jestem nieporządany jako "ten-który-chuja-wie" 
Z tym Misterem nie chodziło o ikonę tylko o leadera. Zresztą temat trochę z banalny... ale w sumie nikt mnie nie zmusza do brania udziałuw dyskusji
- Triceratops
Cala?
, ostatniej nie kupilem, nagrali ja z Timbalandem, za co sie wkurwil Andy Taylor i odszedl i ja tez sie wkurwilem, wszystko zniose ale nie Timbalanda
woodpecker from space
- trup
Nie wiem. Nie znam się. Nie orientuję się.
Ciekawe co na to Fenriz 
- Triceratops
- trup
Raczej taka mała ironia była. Niezłośliwa. Niegroźna. W zasadzie raz tylko naciagnąłem fakty w jednym temacie. Ale to już dawno było...Triceratops pisze:Czyli znowu konfabulowales...
- twoja_stara_trotzky
po prostu Doktor One źle ułożył test. ja mam lepszy. z każdej spośród poniższych par wybierz lepszy album i krótko uzasadnij swój wybór:mad pisze:Dzięki. No to w sumie nie jest aż tak tragicznie, jakby to wynikało z mojego avatarka
W sumie Profesorstwo zdziwiło mnie opiniami o ORCUSTUS i SAINT VITUS. Tego pierwszego musiałbym posłuchać czegoś więcej niż epkę (czy jak tam zwał dwuutworowe wydawnictwo). Co do drugiego zespołu - ciężko mi się przełamać, ale spróbuję... kiedyś.
1. The Velvet Underground & Nico vs. 2112
2. Killing Technology vs. Images and Words
3. Youthanasia vs. Larks' Tongues in Aspic
4. The Stooges vs. The Wall
5. Earth AD vs. And Justice for All
6. Draconian Times vs. Pawn Hearts
7. Dirty Deeds Done Dirt Cheap vs. Human
8. Unknown Pleasures vs. Focus
9. The Jester Race vs. Grin
10. Plastic Surgery Disasters vs. Testimony of the Ancients
11. Overkill vs. Heartwork
- twoja_stara_trotzky
i przez to trudniejszy, bo nie jest łatwo zdecydować się na kamingaut 
- twoja_stara_trotzky
zobaczysz, że nasz drogi student rozwiąże go gorzej niż twój "mało oczywisty" test.
- Adrian696
- zahartowany metalizator
nawet Maria by sie na to nie złapał...twoja_stara_trotzky pisze: 9. The Jester Race vs. Grin
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.