DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

Re: DARKTHRONE

19-04-2010, 00:35

Cześć Fenriz :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

19-04-2010, 00:35

Ted????

:D
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

19-04-2010, 00:53

no przyznaję, źle się wyraziłem ;)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

19-04-2010, 07:17

Riven pisze:dobra to jak juz przerobilismy oczywizmy niech mi teraz jakis profesor czy inny magister inzynier rolnik wyjasni jak to jest, ze Fenriz nie ma ani jednej plyty Running Wild :D
ja mu tam nie wierzę, że RW nie słyszał, zapewne to taki żarcik :lol:
Awatar użytkownika
trup

19-04-2010, 08:51

twoja_stara_trotzky pisze:
Riven pisze:dobra to jak juz przerobilismy oczywizmy niech mi teraz jakis profesor czy inny magister inzynier rolnik wyjasni jak to jest, ze Fenriz nie ma ani jednej plyty Running Wild :D
ja mu tam nie wierzę, że RW nie słyszał, zapewne to taki żarcik :lol:
Słyszał słyszał. Oczywiście że żarcik... Poszukam wywiadu w którym mówił kiedyś o Runing Wild czy tez ich wymieniał jako klasykę...
Poza tym on sprytnie powiedział, że nie ma żadnej płyty Running Wild a nie że nie słyszał! Co też pewnie jest żartem... zapewne nie może jej znaleźć wśród swojej kolekcji :-)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

19-04-2010, 10:12

O punku to można było podyskutować przy okazji "Hate Them" albo "The Cult is Alive", ale "Circle the Wagons" to czystej krwi metal (o ile w ogóle takie rozgraniczenie ma sens) i na pewno nie prostacki. Nie przypominam sobie, żeby ten zespół nagrał kiedykolwiek tak rozbudowany utwór jak "Stylized Corpse".

A tak przy okazji, Bad Brains to zajebista kapela.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

19-04-2010, 10:23

nie no, tez mi sie tak zdaje - co do tego RW. gorzej z tym , co on mowi o Blessed are the sick... ale jak widac prawdziwych bohaterow po prostu nie ma ;( ;( ;(

Drone > jestem prawie pewien, ze widzialem takie posty. ale nie chce mi sie teraz przegladac stu stron tematu wiec niech bedzie.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

19-04-2010, 10:34

Nie przypominam sobie, żeby Fenriz w jakimkolwiek wywiadzie wspominał o Running Wild. Natomiast co do Morbid Angel to koleś ma swój film po prostu. Druga płyta Carcass tez już mu się ponoć wydawała podejrzana ;) Nie oszukujmy się, Fenriz czasem pierdoli straszliwe głupoty ;)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

19-04-2010, 10:37

Drone > Ale naprawde na tej plycie nie ma ani grama RW ? :D Ja malo znam tej muzyki, dopiero zaczynam poznawac ich dyskografie, ale wydaje mi sie ze sa momenty... no np. w refren w pierwszym numerze - albo w tytulowym...
Awatar użytkownika
trup

19-04-2010, 10:39

ultravox pisze:O punku to można było podyskutować przy okazji "Hate Them" albo "The Cult is Alive", ale "Circle the Wagons" to czystej krwi metal (o ile w ogóle takie rozgraniczenie ma sens) i na pewno nie prostacki. Nie przypominam sobie, żeby ten zespół nagrał kiedykolwiek tak rozbudowany utwór jak "Stylized Corpse".

A tak przy okazji, Bad Brains to zajebista kapela.
Fenriz określił swoją postawę tak:
"20% john mcenroe, 20% jello biafra, 20% lemmy, 20% king diamond, 20% larry david - 100& maniac!!! "

Jak widać Fenriz stał się wielowymiarowym kpiarzem. A "Circle The Wagons" to żadna rewolucja a co najwyżej gołe posladki wypiete w kierunku establiszmentu muzycznego czy czegoś w tym rodzaju ;-)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

19-04-2010, 10:47

ultravox pisze:Nie przypominam sobie, żeby Fenriz w jakimkolwiek wywiadzie wspominał o Running Wild. Natomiast co do Morbid Angel to koleś ma swój film po prostu. Druga płyta Carcass tez już mu się ponoć wydawała podejrzana ;) Nie oszukujmy się, Fenriz czasem pierdoli straszliwe głupoty ;)
Czasem mu się zdarza ;-) Po prostu lubi mówić pisać. Ma o czym. Wie o czym. Jednak takie babole jak ten z Morbidami czy nazwanie "Soulside Journey" black metalem też mu się przytrafiają... (pewnie zaraz się posypią teksty, że ja robię większe babole :D a niech tam.... ;-) )

Co do tego Running Wild to tak było. Nie był to żaden z ostatnich wywiadów. Raczej coś ze starszych. Jak znajdę to wrzucę. Mogę już nawet nie mieć tej gazety czy zine'a...
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

19-04-2010, 10:50

no bo Soulside Journey ma wiecej wspolnego z A blaze in the northern sky niz z Left Hand Path
zreszta to tez juz chyba przerabialismy ;)
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

19-04-2010, 10:57

trup pisze:
Fenriz określił swoją postawę tak:
"20% john mcenroe, 20% jello biafra, 20% lemmy, 20% king diamond, 20% larry david - 100& maniac!!! "

Jak widać Fenriz stał się wielowymiarowym kpiarzem. A "Circle The Wagons" to żadna rewolucja a co najwyżej gołe posladki wypiete w kierunku establiszmentu muzycznego czy czegoś w tym rodzaju ;-)
Fenriz kpiarzem był od zawsze, wystarczy poczytać starsze wywiady - wielkiej różnicy nie ma. Zmieniło się jego podejście do zespołu i do kilku spraw z nim związanych, ale jest to chyba bardziej naturalne niż koleś po trzydziestce udający, że ma lat 18-cie (choć i takie wrażenie czasem ten pan sprawia). A czy nowa płyta jest rewolucją? Nie wiem, na pewno jest doprowadzeniem do skrajności pewnych wątków z dwóch ostatnich. Jednym się to podoba, drugim nie, ale przynajmniej jest to zespół wyrazisty, posiadający swój charakter.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

19-04-2010, 11:02

trup pisze: Czasem mu się zdarza ;-) Po prostu lubi mówić pisać. Ma o czym. Wie o czym. Jednak takie babole jak ten z Morbidami czy nazwanie "Soulside Journey" black metalem też mu się przytrafiają... (pewnie zaraz się posypią teksty, że ja robię większe babole :D a niech tam.... ;-) )
Każdemu się zdarza. Natomiast "Soulside Journey" moim zdaniem spokojnie można określić jako płytę black metalową. Euronymous (jeśli to dla kogoś autorytet) tez chyba ją za taką uważał :wink:
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

19-04-2010, 11:04

wystarczy miec uszy na miejscu zeby to dostrzegac
Awatar użytkownika
trup

19-04-2010, 11:44

ultravox pisze:(...) Jednym się to podoba, drugim nie, ale przynajmniej jest to zespół wyrazisty, posiadający swój charakter.
Na tym bym zakończył dyskusję o "Circle...". Nie podoba mi się jako album Darkthrone i koniec.
Tylko proszę nie piszcie że jestem ignorantem, mam uszy nie w tym miejscu co trzeba i rżnę kozaka. Bo nie interesuje mnie Wasze zdanie na MÓJ temat.
Inwektywy zresztą no najniższy sposób dyskusji istot rozumnych. Możemy spróbować kto wymyśli najlepszy sposób ośmieszania innych tylko po co? Gust jest jak dupa - każdy ma swoją. Możemy tak srać w siebie nawzajem, ale nc to nie wnosi.

"Soulside Journey" to nie jest black metal.
Chuj z tym punkiem.

Całuję. Babcia.
Awatar użytkownika
trup

19-04-2010, 11:50

ultravox pisze:
trup pisze: Czasem mu się zdarza ;-) Po prostu lubi mówić pisać. Ma o czym. Wie o czym. Jednak takie babole jak ten z Morbidami czy nazwanie "Soulside Journey" black metalem też mu się przytrafiają... (pewnie zaraz się posypią teksty, że ja robię większe babole :D a niech tam.... ;-) )
Każdemu się zdarza. Natomiast "Soulside Journey" moim zdaniem spokojnie można określić jako płytę black metalową. Euronymous (jeśli to dla kogoś autorytet) tez chyba ją za taką uważał :wink:
Euronymous wiele zrobił i pewnie autorytetem był. Ale pisał też coś o butach do koszykówki....:
Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

19-04-2010, 11:54

Ale przeciez nikt nie broni pisac Ci bzdur , tylko licz sie z odpowiedzia :)
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

19-04-2010, 11:57

trup pisze: Na tym bym zakończył dyskusję o "Circle...". Nie podoba mi się jako album Darkthrone i koniec.
No i OK, nie widzę problemu.
trup pisze: Tylko proszę nie piszcie że jestem ignorantem, mam uszy nie w tym miejscu co trzeba i rżnę kozaka. Bo nie interesuje mnie Wasze zdanie na MÓJ temat.
Inwektywy zresztą no najniższy sposób dyskusji istot rozumnych. Możemy spróbować kto wymyśli najlepszy sposób ośmieszania innych tylko po co? Gust jest jak dupa - każdy ma swoją. Możemy tak srać w siebie nawzajem, ale nc to nie wnosi.
To chyba nie do mnie, nie przypominam sobie, żebym pisał tutaj jakieś inwektywy na temat kogokolwiek. Może kiedyś poniosły mnie nerwy, ale to musiało być dość dawno temu, albo znowu pamięć mi szwankuje :wink:
trup pisze: "Soulside Journey" to nie jest black metal.
To już zależy od tego kto jak definiuje ten gatunek, ale chyba nikomu nie chce się już wałkować tematu "czym jest dla was black metal", mnie w każdym razie na pewno nie. Tym bardziej, że kwestia przynależności gatunkowej jest dla mnie sprawą raczej drugoplanową.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

19-04-2010, 12:01

trup pisze: Euronymous wiele zrobił i pewnie autorytetem był. Ale pisał też coś o butach do koszykówki....:
Obrazek

Pod latarnią najciemniej :wink:
ODPOWIEDZ