Odbrązowiamy bohaterów czasów minionych

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

Re: Odbrązowiamy bohaterów czasów minionych

08-04-2010, 14:31

est pisze:
Rattlehead pisze:Mnie zawsze wkurwiało to takie Letz dżamp arałnd, dżamp arałnd!!!
Leć dżamp Arałnd, i Zbieraj zemby madafaka :wink:
No i czyż nie brzmi to podobnie ;)
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

08-04-2010, 14:35

panthyme pisze:
Rattlehead pisze:Ja przyjebię w ten sposób. Otóż nigdy nie potrafiłem zrozumieć muzyki grajków z takich stajni jak przykładowo Biohazard, Sick of it All czy inne Suicidal Tendencies. Próbowałem z każdej strony i odstraszała za każdym razem.
Czytasz w myślach. Ale takie czasy były ze 20 lat temu...jedni krzyczeli "koniec death metalu", drudzy zaczęli krzyczeć "dżamp, dżamp!" bo to był sposób "How To Get Your Band Noticed"....o którym prawie nikt już nie pamięta.
no i Death Metal przetrwał i ma się bardzo dobrze, natomiast o tych dżampach dżampach mało co słychać
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

08-04-2010, 14:47

twoja_stara_trotzky pisze: Death - Symbolic
Kreator - Coma of Souls
Rage Against The Machine - debiut
boroowa pisze: Nemesis Divina
Thousand Swords
kilku kmiotków pisze: :)
Emperor - Emperor / Anthems / IX
hcpig pisze: MACHINE HEAD burn my eyes
Drone pisze:TESTAMENT "Low"
Coś tak czułem, że ten temat szybko przerodzi się w wymienianie najlepszych płyt zajebistych zespołów :wink:
hcpig pisze: Ale DEATHSTARS z przymrużeniem jest w pytę, trendy straszne bo ci kolesie i black i black/thrash i death metal grali zależnie od koniunktury, nawet jest tam pałker od DISSECTION ale rozrywkowo dobrze się tego słucha
Z przymrużeniem i rozrywkowo to mogę sobie puścić raz na rok debiut Murderdolls.
Maria Konopnicka pisze: Porównywać Deathstars do The Kovenant "Animatronic" to jak porównać aero-kick boxing, który moja żona uprawia na aerobiku z walkami k-1. Tylko bardzo niezorientowana osoba może stwierdzić, że to jest to samo.
Nie. To jak porównać K-1 i KSW :D Nie twierdzę, że to jest to samo tylko, że to takie samo gówno :) Różnice są niewielkie ale są. Bardzo niezorientowane osoby to porównują Deathstars do Rammstein czy Marilyn Manson. Do tych pierwszych z racji brzmienia wioseł do drugiego z racji image'u jak mniemam.
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-04-2010, 14:51

o lol, temat przerodzil sie w kolejna juz kalke "zdezaktualizowalo sie", co ma odbrazawianie do tego czy sie dana muzyke rozumie? to moze od razu zjebac gatunkami, disco polo, kaukaski hiphop, indyjskie szanty , piesni biesadne, zydowskie piesni koscielne. nigdy tego nie rozumialem jak ktos sie moze tym podniecac, obesrac to
woodpecker from space
est
mistrz forumowej ceremonii

08-04-2010, 14:53

Rattlehead pisze:
est pisze:
Rattlehead pisze:Mnie zawsze wkurwiało to takie Letz dżamp arałnd, dżamp arałnd!!!
Leć dżamp Arałnd, i Zbieraj zemby madafaka :wink:
No i czyż nie brzmi to podobnie ;)
tylko pozornie
Rattlehead pisze:
panthyme pisze:
Rattlehead pisze:Ja przyjebię w ten sposób. Otóż nigdy nie potrafiłem zrozumieć muzyki grajków z takich stajni jak przykładowo Biohazard, Sick of it All czy inne Suicidal Tendencies. Próbowałem z każdej strony i odstraszała za każdym razem.
Czytasz w myślach. Ale takie czasy były ze 20 lat temu...jedni krzyczeli "koniec death metalu", drudzy zaczęli krzyczeć "dżamp, dżamp!" bo to był sposób "How To Get Your Band Noticed"....o którym prawie nikt już nie pamięta.
no i Death Metal przetrwał i ma się bardzo dobrze, natomiast o tych dżampach dżampach mało co słychać
tylko pozornie :mrgreen:
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

08-04-2010, 14:57

Triceratops pisze:o lol, temat przerodzil sie w kolejna juz kalke "zdezaktualizowalo sie", co ma odbrazawianie do tego czy sie dana muzyke rozumie? to moze od razu zjebac gatunkami, disco polo, kaukaski hiphop, indyjskie szanty , piesni biesadne, zydowskie piesni koscielne. nigdy tego nie rozumialem jak ktos sie moze tym podniecac, obesrac to
pierdolenie. chodzi o kapele, ktore sa powszechnie szanowane i wielbione, a nie za bardzo wiadomo skad ich kvltowy status. imo Obituary jest dobrym przykladem.
this is a land of wolves now
Mort
rasowy masterfulowicz

08-04-2010, 15:20

Riven pisze: nie za bardzo wiadomo skad ich kvltowy status. imo Obituary jest dobrym przykladem.
Z tego kultowy status, że byli jednymi z pierwszych, mają na koncie zajebisty debiut, trzy kolejne dobre albumy i rozpierdalają na koncertach.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

08-04-2010, 15:25

sorry, ale konkurencja z tamtych lat kasuje ich bez problemu. a co do koncertow - nie wiem, wcale niewykluczone, ze swietnie bym sie bawil. ja przeciez nie mowie,ze to jest jakas chujoa muzyka. po prostu nie kumam az takiego uznania jakim sie ciesza, glownie na tle innych klasykow dm.
Awatar użytkownika
hcpig

08-04-2010, 15:25

Anthropophagus pisze:
boroowa pisze: Thousand Swords
Coś tak czułem, że ten temat szybko przerodzi się w wymienianie najlepszych płyt zajebistych zespołów :wink:
Jak miło, widzę że coraz więcej na tym forum słuchaczy \m/ GRAVELAND \m/ !!! Ktoś się jeszcze ujawni?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

08-04-2010, 15:31

Heh na forum jestem od 4 lat, czytam gdzieś od 7 a Graveland słucham jeszcze dłużej więc nie przesadzałbym z tym, że na forum coraz więcej słuchaczy :wink: Raczej liczba stała z drobnymi nowymi wyjątkami.
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

08-04-2010, 15:35

nie, no kurwa, jeśli "Thousand Swords" jest zajebistą płytą to chyba czas sobie zredefiniować pojęcie zajebistości.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
hcpig

08-04-2010, 15:46

Anthropophagus pisze:Heh na forum jestem od 4 lat, czytam gdzieś od 7 a Graveland słucham jeszcze dłużej więc nie przesadzałbym z tym, że na forum coraz więcej słuchaczy :wink: Raczej liczba stała z drobnymi nowymi wyjątkami.
Nie chodziło mi o przyrost a samo ujawnienie się, bo jaką ten zespół ma opinię - wiadomo :wink:
A zresztą pierwsze materiały BEHEMOTH są bardziej wiejskie a nikt się ich słuchania nie wstydzi.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Triceratops

08-04-2010, 15:52

Riven pisze:
Triceratops pisze:o lol, temat przerodzil sie w kolejna juz kalke "zdezaktualizowalo sie", co ma odbrazawianie do tego czy sie dana muzyke rozumie? to moze od razu zjebac gatunkami, disco polo, kaukaski hiphop, indyjskie szanty , piesni biesadne, zydowskie piesni koscielne. nigdy tego nie rozumialem jak ktos sie moze tym podniecac, obesrac to
pierdolenie. chodzi o kapele, ktore sa powszechnie szanowane i wielbione, a nie za bardzo wiadomo skad ich kvltowy status. imo Obituary jest dobrym przykladem.
Co ma do tego Suicidal Tendencies czy Sick Of It All? Czy to jacys sztucznie wyniesieni na piedelstal giganci rocka i metalu? Sluchaja ich ludzie, ktorzy lubia NYHC i tyle, dla nich sa wielcy dla reszty niekoniecznie a nie rozumie ich kazdy, kto sie zabiera za muzyke "ktora mu nie lezy" jak jest zreszta z kazdym gatunkiem czy zespolem.

Obituary tez nie sa jakims sztucznym tworem znikad, na opinie zapracowali 3 pierwszymi plytami, Cause Of Death to ciagle zajebista plyta a taki Body Bag rozpierdala do dzisiaj. A ze dzisiaj "wyksztalconej" muzycznie na mp3 mlodziezy to nie pasi to trudno, gusta nie dzialaja wstecz, dzisiaj kazdy zna po 20 lepszych na kazda okazje i mysle ze spokojnie tu mozna wrzucic Beatelsow - niesluichalne pierdzenie do kotleta, Rolling Stones - co to za gowno? The Who - szajs, Free - jebani hipisi i tak po kolei.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

08-04-2010, 15:53

hcpig pisze:Nie chodziło mi o przyrost a samo ujawnienie się, bo jaką ten zespół ma opinię - wiadomo :wink:
A zresztą pierwsze materiały BEHEMOTH są bardziej wiejskie a nikt się ich słuchania nie wstydzi.
ma taką, na jaką sobie zasłużył, umpa umpa patataj black metal
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

08-04-2010, 15:56

Riven pisze:pierdolenie. chodzi o kapele, ktore sa powszechnie szanowane i wielbione, a nie za bardzo wiadomo skad ich kvltowy status. imo Obituary jest dobrym przykladem.
pierdolisz jak potłuczony;
Ja rozumie przyjebać się do poszczególnych krążków Obituary, ok, każdy ma do tego prawo, ale oblać ciepłym moczem pierwsze ich trzy płyty to wg mnie przegięcie, to nadal są dobre krążki śmierdzące na odległość death metalem lat 90tych.
Po przeczytaniu Twoich słów wnioskuje jedno, że z tą death metalową sceną wspomnianych lat 90 zapoznawałeś się nie kilkanaście lat temu, lecz kilka co spawia że Twoje spojrzenie na to co się wtedy działo jest diamteralnie inne od ludzi, którzy wychowywali się na tych płytach ... by nie powiedzieć spierdolone;
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
hcpig

08-04-2010, 15:58

A sam borówa chwalisz gdzieś wyżej dwie demówki. Fajny zespół w głupawej otoczce po prostu.
Triceratops pisze: gusta nie dzialaja wstecz
A po polsku?
Triceratops pisze:A ze dzisiaj "wyksztalconej" muzycznie na mp3 mlodziezy to nie pasi to trudno
Protestuję w imieniu młodszego pokolenia do nie mieszania natrętnych empechujarzy z resztą!
Ostatnio zmieniony 08-04-2010, 16:06 przez hcpig, łącznie zmieniany 2 razy.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

08-04-2010, 15:59

Triceratops pisze: Obituary tez nie sa jakims sztucznym tworem znikad, na opinie zapracowali 3 pierwszymi plytami, Cause Of Death to ciagle zajebista plyta a taki Body Bag rozpierdala do dzisiaj. A ze dzisiaj "wyksztalconej" muzycznie na mp3 mlodziezy to nie pasi to trudno, gusta nie dzialaja wstecz, dzisiaj kazdy zna po 20 lepszych na kazda okazje i mysle ze spokojnie tu mozna wrzucic Beatelsow - niesluichalne pierdzenie do kotleta, Rolling Stones - co to za gowno? The Who - szajs, Free - jebani hipisi i tak po kolei.
+1
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

08-04-2010, 16:08

Ihasan pisze:
Riven pisze:pierdolenie. chodzi o kapele, ktore sa powszechnie szanowane i wielbione, a nie za bardzo wiadomo skad ich kvltowy status. imo Obituary jest dobrym przykladem.
pierdolisz jak potłuczony;
Ja rozumie przyjebać się do poszczególnych krążków Obituary, ok, każdy ma do tego prawo, ale oblać ciepłym moczem pierwsze ich trzy płyty to wg mnie przegięcie, to nadal są dobre krążki śmierdzące na odległość death metalem lat 90tych.
Po przeczytaniu Twoich słów wnioskuje jedno, że z tą death metalową sceną wspomnianych lat 90 zapoznawałeś się nie kilkanaście lat temu, lecz kilka co spawia że Twoje spojrzenie na to co się wtedy działo jest diamteralnie inne od ludzi, którzy wychowywali się na tych płytach ... by nie powiedzieć spierdolone;
napisz mi w ktorym poscie "oblalem ich moczem", nie wiem o czym Ty pierdolisz. rozsadny z Ciebie gosc a tu widze strasznie nerwy poniosly jak ktos smial zakwestionowac kvlt ukochanej kapeli. btw to nie jest tylko moje zdanie, wiec moze dopierdolcie sie tez do innych

edit: lol, no przeciez sam napisales "+1" przy zdaniu
obok Cannibal Corpse najbardziej przewartościowany zespół DM :D
i ja wlasnie cos takiego uwazam, wiec o co chodzi? :roll:
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

08-04-2010, 16:28

Riven pisze: rozsadny z Ciebie gosc a tu widze strasznie nerwy poniosly jak ktos smial zakwestionowac kvlt ukochanej kapeli. btw to nie jest tylko moje zdanie, wiec moze dopierdolcie sie tez do innych
Zacznę od końca ...
1.) to nie jest moja ukochana kapela
2.) +1 tyczyło się Cannibal Corpse, gdzie w chwili obecnej jakoś nie jestem w stanie słuchać tej kapeli, mimo iż kiedyś CC za czasów Barnesa mi sie podobał;
3.) sam zakwestionowałeś pozycje Obituary, z czym się nie zgodziłem i co zresztą Ci napisałem;
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

08-04-2010, 16:31

1) OK, po prostu tak emocjonalnie odpowiedziales, ze tak to wygladalo
2) OK
3) zakwestionowalem, a to wcale nie znaczy, ze "olalem cieplym moczem". to nie znaczy nawet ze odmawiam im znaczenia. to znaczy tylko tyle, ze uwazam, ze to przeceniona kapela.
ODPOWIEDZ