Akurat w wypadku My Pain strasznie nasuwa mi się skojarzenie z Obscured... I jak tu nie porównywać tego albumu z Monotheist.Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Dajmy mu czas, kilka lat. Przemyślimy wtedy sytuację. Na razie słucham, zapuszczam, poznaję, badam, sprawia radochę (szczególnie ten banalny My Pain, który wprowadza nieco różnorodności), fajne to. No fajne.streetcleaner pisze:Nie no nie przesadzajmy
przychylam się do opinii, że jest to 'etap przejściowy'.
TRIPTYKON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Re: Triptykon
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Dwa bardzo ładne kawałkiNerwowy pisze:Akurat w wypadku My Pain strasznie nasuwa mi się skojarzenie z Obscured... I jak tu nie porównywać tego albumu z Monotheist.Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Dajmy mu czas, kilka lat. Przemyślimy wtedy sytuację. Na razie słucham, zapuszczam, poznaję, badam, sprawia radochę (szczególnie ten banalny My Pain, który wprowadza nieco różnorodności), fajne to. No fajne.streetcleaner pisze:Nie no nie przesadzajmy
przychylam się do opinii, że jest to 'etap przejściowy'.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- Maleficio
- Kontakt:
posłuchajcie Triptykona z winyla to brzmienie urywa głowy. Słuchanie tej płyty z CD to pederastia
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
A z empieczy?Maleficio pisze:posłuchajcie Triptykona z winyla to brzmienie urywa głowy. Słuchanie tej płyty z CD to pederastia
I dream of colour music,
- Maleficio
- Kontakt:
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
Re:
Wykorzystał napisany już materiał. Nic w tym dziwnego. Nie wiem, czy składał na kolanie, czy na biodrze, ale w końcu to jego własne pomysły.Skaut pisze:nawet po tym "kąsku" da się odczuć, że Triptykon był na kolanie pisany, ot poskładał sam do kupy rzeczy, które mu z sesji z "Monotheist" zostały.
Cała ta krytyka Triptykon, to powtarzanie w kółko, że nie jest tak dobre jak M czy inne dzieła CF. Zastanawiam się teraz, czy ten dystans (co do niego niepodobne), nie bierze się ze świadomości wielkości 'Monotheist'. Może powinien najpierw jakąś EP wydać, a nie od razu długograj?
-
kakademona
- weteran forumowych bitew
niech mi ktos podpowie gdzie w tej chwili moge w PL kupić Triptykon bez krętactw w stylu "płyta juz idzie", "w piatek rano na pewno juz u nas będzie" "miałem dostac 25 sztuk a dostałem 10 sztuk czy poczekasz jeszcze 2 tygodnie"
dzięki za pomoc
dzięki za pomoc
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
w SHOCK.ROCK`u, bardzo solidni są! śmiało możesz zamówić, w ciągu dwóch-trzech dni płytka będzie u Ciebie;kakademona pisze:niech mi ktos podpowie gdzie w tej chwili moge w PL kupić Triptykon bez krętactw w stylu "płyta juz idzie", "w piatek rano na pewno juz u nas będzie" "miałem dostac 25 sztuk a dostałem 10 sztuk czy poczekasz jeszcze 2 tygodnie"
dzięki za pomoc
http://www.allegro.pl/item980341230_tri ... _book.html
- Maleficio
- Kontakt:
ja ostatnio dostalem z Shockrock dzien po wplaceniu kasy, bardzo szybko dzialaja ludzie
-
kakademona
dziekuję.tam też własnie zakupiłem.
- chaos
- w mackach Zła
bardzo elegancka płyta, elegancko wydana, eleganckie brzmienie, elegancka muzyka
jestem mocno na tak
jestem mocno na tak
- Skaut
- wombat
- zaczyna szaleć
Ta płyta jest tak zajebista, że gust obiektywny można sobie wsadzić w dupę.
-
kakademona
słucham jej od dziś.na ta chwilę płyta niszczy obiekty.nie jestem zaskoczony.
- TORTURER
- w mackach Zła
Re:
Może kolaboracja nad grafiką z SIID'emSkaut pisze:no to akurat prawda. Nie wiedziałem, że obraz na okładce nazywa się 'Vlad Tepes'. Może to jakiś hołd Toma dla zespołuchaos pisze:bardzo elegancka płyta, elegancko wydana, eleganckie brzmienie, elegancka muzyka
jestem mocno na tak
Death Dwells in Love
- Bloodcult
potwierdzam - brzmienie ROZPIERDALAMaleficio pisze:posłuchajcie Triptykona z winyla to brzmienie urywa głowy.
- mad
Płyta mi się podoba. Automatyczne porównywanie do Monotheist wypada na niekorzyść, ale:
1. Jak się zna Monotheist na pamięć i postawiło się płytę na piedestale, to trudno postawić tam inną płytę. Po prostu przyzwyczailiśmy się do Monotheist, a czy Triptykon jest słabszy, okaże się może za rok, jak emocje opadną.
2. Pamiętam, że musiałem Monotheist posłuchać 2 razy, aby pokochać. Nie dlatego, że jest to jakaś trudna w odbiorze muzyka, ale może nie byłem przygotowany na taki potęży (również czasowo) ładunek mroźnej muzy.
3. Triptykon jest chyba lżejszy i łatwiejszy w odbiorze, a co za tym idzie prosto o oskarżenia dotyczące koniunkturalizmu, braku rozwoju, itp.
4. Dziedziną, w której Triptykon może przebić Monotheist, to zróżnicowanie muzyki. Tylko czy dla wszystkich jest to zaleta?
1. Jak się zna Monotheist na pamięć i postawiło się płytę na piedestale, to trudno postawić tam inną płytę. Po prostu przyzwyczailiśmy się do Monotheist, a czy Triptykon jest słabszy, okaże się może za rok, jak emocje opadną.
2. Pamiętam, że musiałem Monotheist posłuchać 2 razy, aby pokochać. Nie dlatego, że jest to jakaś trudna w odbiorze muzyka, ale może nie byłem przygotowany na taki potęży (również czasowo) ładunek mroźnej muzy.
3. Triptykon jest chyba lżejszy i łatwiejszy w odbiorze, a co za tym idzie prosto o oskarżenia dotyczące koniunkturalizmu, braku rozwoju, itp.
4. Dziedziną, w której Triptykon może przebić Monotheist, to zróżnicowanie muzyki. Tylko czy dla wszystkich jest to zaleta?
- Mroczny_Marek
- świeżak
nowa płyta mnostwo motz, szkoda tylko, że idzie wiosna/lato i nie będe mieć humoru na takie granie, czekam do jesieni pasąc się Venomem i Motorhead
-
est