ONDSKAPT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- aginsiak
- w mackach Zła
Re: ONDSKAPT
DISSECTION>>>WATAIN>>>>chuj wie kto 

- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Jak browar kocham, czasem nie wiem czy wolę w takich tematach Drone'a i Trotzky'ego czy jestera i black_lava'ę
.

Give birth to something dead
Give birth to something old
- twoja_stara_trotzky
trotzky >>> drone >>>>>>>> jester >>> black lavaMorph pisze:Jak browar kocham, czasem nie wiem czy wolę w takich tematach Drone'a i Trotzky'ego czy jestera i black_lava'ę.

- Morph
- Kontakt:
dżizas >>>>> kurwa >>>>> ja >>>>> pierdolę >>>> 

- twoja_stara_trotzky
ja >>>> pierdolę >>> kurwa >>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> dżizas

- Morph
- Kontakt:
- Morph
- Kontakt:
Maria Konopnicka pisze:i tu się nie zgadzam - ten krążek jest dużo lepszy niż "przyzwoity". Jest kurewsko dobry, prawie tak dobry jak debiutMorph pisze:Dwójka to już zwykła przyzwoita krążka.
Iii tam, pierdolenie, kurewsko dobrych krążków słucham częściej niż raz na kwartał

- twoja_stara_trotzky
a ja wam powiem, że dwójka jest nawet niezła, debiut też da się słuchać, ale ta nowa to jest jakaś chujnia maksymalna i nie wmówicie mi, że tak nie jest.
- hcpig
Wstępnie bardzo dobry album, zachowujący w pełni ducha tego zespołu, niewiele słabszy od DE (a już na pewno spójniejszy od dwójki) ale do poziomu genialnego "Draco..." sporo brakuje. No i gdzie ten cały WATAIN przy ONDSKAPT, litości.
Yare Yare Daze
- twoja_stara_trotzky
ja pierdolę, wy naprawdę macie jakieś problemy ze słuchem. NIE WIERZĘ, że komuś zdrowemu na duchu i umyśle (i słuchu) może się AŻ TAK ten nowy chujowy album podobać 

- hcpig
A czy zjebanie tego albumu to nie jest jakiś Twój kaprys dnia czy coś na tę modłę? Bo poziom ONDSKAPT jest nieosiągalny dla 99,99% sceny BM, ja miałem już spore wątpliwości bo 5 lat czekałem na AFTA a premierowe tracki nieco mnie zawiodły, trochę zabrakło w tym atmosfery w ładnej formalnie muzyce, na szczęście całość się broni mimo że to najsłabsze (z dużych w każdym razie, nad SUHIW muszę się jeszcze zastanowić) wydawnictwo Szwedów. Tak jak jedynka to dla mnie pełna dziesiątka, Ewangelia Śmierci wyciąga 8,5/10 tak nowa to okolice 7,5-8/10 - może to mało jak na kilka lat czekania po tak mocnych poprzednikach ale dupy nie dali.
Yare Yare Daze
- twoja_stara_trotzky
poziom nowego Ondskapt przekroczyło, i to znacznie, kilkadziesiąt płyt w ciągu ostatnich 2-3 lat. tylko w tym roku wyszło przynajmniej z pięć lepszych płyt z BM, a mamy dopiero marzec 

- Skaut
ja w sumie też trochę czekałem, ale poziom ONDSKAPT na nowym albumie jest w chuj przeciętny i te premierowe kawałki brzmią jak cała płyta po prostu i jest tak jak piszesz - ładna formalna muzyka, której zabrakło atmosfery.hcpig pisze:Bo poziom ONDSKAPT jest nieosiągalny dla 99,99% sceny BM, ja miałem już spore wątpliwości bo 5 lat czekałem na AFTA a premierowe tracki nieco mnie zawiodły, trochę zabrakło w tym atmosfery w ładnej formalnie muzyce,
Coś tam było! Człowiek!
- hcpig
Jeżeli pośród nich jest "Cirlce the Wagons" to podziękuję za dalsze przykłady. No "Belus" jest za to lepszy, się zobaczy SHINING, FURIA i CRAFT.twoja_stara_trotzky pisze:tylko w tym roku wyszło przynajmniej z pięć lepszych płyt z BM, a mamy dopiero marzec
W ogóle czy na tym forum ma ktokolwiek na kompakcie "Slave Under His Immortal Will"?
Yare Yare Daze
- twoja_stara_trotzky
Shining już wydało w tym roku swój album 

- hcpig
No to norweskie untrue SHINING akurat nagrało ciekawszy stuff, tu przyznaję - bardzo mi ten "Blackjazz" podszedł.
Yare Yare Daze
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Re:
a ja poczekam z opiną na temat tego albumu jeszcze.Skaut pisze:ja w sumie też trochę czekałem, ale poziom ONDSKAPT na nowym albumie jest w chuj przeciętny i te premierowe kawałki brzmią jak cała płyta po prostu i jest tak jak piszesz - ładna formalna muzyka, której zabrakło atmosfery.hcpig pisze:Bo poziom ONDSKAPT jest nieosiągalny dla 99,99% sceny BM, ja miałem już spore wątpliwości bo 5 lat czekałem na AFTA a premierowe tracki nieco mnie zawiodły, trochę zabrakło w tym atmosfery w ładnej formalnie muzyce,
Muszę go przemielić kilkanaście razy, odłożyć, powrócić ponowanie do niego i wtedy będzie można wypowiedzieć się dogłębniej na temat tego albumu, na pewno na dzień dzisiejszy nie powiedział bym jak Trotz, że jest to chujnia maksymalna;
Ten ostatni krążek Merrimack przeszedł wydaje mi się troche niezauwazony w roku poprzednim, a to był bardzo ciekawy i solidny album, oczywiście nic nowatorskiego wybijającego się do granicy wybitnego dzieła, nie mniej krążek na który wg mnie warto zawrócić uwage;Morph pisze:Jeszcze obok tego Mortuus Orcivus i Merrimack dorzuć
- COFFIN
Nie ma, bo to wyszło tylko jako 7'hcpig pisze:W ogóle czy na tym forum ma ktokolwiek na kompakcie "Slave Under His Immortal Will"?

'Come the Blessed Madness'
- Morph
- Kontakt:
Ale wiesz, że 7' to jakieś 2,1 metra
?
Wyszło, ale na 10"

Wyszło, ale na 10"

- COFFIN
Hehe
W każdym razie nie ma cd. Nowej płyty posłucham za jakiś tydzień, zobaczymy co i jak.

'Come the Blessed Madness'