DISSECTION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
karolw
świeżak

Re: DISSECTION - co za kupa !

14-08-2008, 12:08

TORTURER pisze:FOR THE GLORY OF THE DARK GODS AND THE WRATHFUL CHAOS-666!!!
bla bla bla, mroczne dzieci bawia sie w szatana.
IMO takie teksty sa przeciwko, a nie za. Dla mnie jezeli, chocby nie wiem jak wielki muzyk, zaczyna bawic sie "na powaznie" w szatany, i na dodatek prawdopodobnie popelnia z tego powodu samobostwo, automatycznie maleje w moich oczach do rozmiarow liliputa.
Co innego robic grozne miny, mroczna otoczke i udawac zlego, a co innego brac takie glupoty wlasnie "na powaznie".

Ot, co uwazam na ten temat.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

14-08-2008, 12:23

Drone Cie zamorduje ;)

Do tematu: musze dac tej plycie jeszcze jedna szanse. Pamietam, ze po pierwszym przesluchaniu totalnie odrzucila mnie wymuskana produkcja i jakies taki sterylny charakter tej muzyki. Ale wroce do niej bo na pewno nie jest tak zle.
this is a land of wolves now
Pelson
rasowy masterfulowicz

14-08-2008, 12:40

Namioty rozstawiono na terenie posesji w pobliżu sklepu, przed którym kilku mężczyzn spożywało alkohol. Nie byli oni jednak zadowoleni z obecności pątników we wsi. Mieszkańcy wsi zaczęli demontować namioty i załatwiać na nie potrzeby fizjologiczne.

Wydrukować. Oprawić w ramki. Powiesić na ścianie! :lol:
Riven pisze:
Do tematu: musze dac tej plycie jeszcze jedna szanse. Pamietam, ze po pierwszym przesluchaniu totalnie odrzucila mnie wymuskana produkcja i jakies taki sterylny charakter tej muzyki. Ale wroce do niej bo na pewno nie jest tak zle.
Słuchałem tej płyty bodajże przedwczoraj- w autobusie. Do snu w sam raz;)

Nijakie. Tak podsumowałbym Reinkaos jednym słowem.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

14-08-2008, 12:53

zobaczymy. a ten tekst po prostu musialem miec w podpisie :D

http://wiadomosci.onet.pl/1806699,11,item.html
Pelson
rasowy masterfulowicz

14-08-2008, 13:16

Riven pisze:zobaczymy. a ten tekst po prostu musialem miec w podpisie :D

http://wiadomosci.onet.pl/1806699,11,item.html
Czytałem tego niusa. Rozzz-pier-dala. Ciekawe czym zasłuzył sobie ten jeden dzielny piegrzym, że trafił na komendę? Napierdalał tubylców różańcem? :D

E: Forum onet jak zwykle w formie: Co bys zrobił, gdyby rano po przejściu pielgrzymki pod Twoimi drzwiami zwinięte w rogala byłyby dwa kloce, jeszcze ciepłe?
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

14-08-2008, 13:58

karolw pisze:Co innego robic grozne miny.... mroczna otoczke i udawac zlego.... takie glupoty..
Eh gościu daj na luz lepiej i sie nie wypowiadaj,albo skup sie na zespołach pasujących do kryteriów które wymieniłes..z drugiej strony nie pozuje na jakiegoś admiratora Nodtveidta,jako idola,ani nie pretenduje do przedstawiciela polskiego odłamu MLO hehe,jak niektóre internetowe dzieci,ALE koncept Dissection szanuje,i nie neguje tylko dlatego,ze Jon wybrał śmierc z własnej woli...ci co boja sie niebezpieczenstw zawsze będą niewolnikami..
Death Dwells in Love
karolw
świeżak

14-08-2008, 14:38

TORTURER pisze: ...z drugiej strony nie pozuje na jakiegoś admiratora Nodtveidta,jako idola
Ty tez wyluzuj, to nie bylo do ciebie ani o tobie, tylko o Jasku z Dissection.
TORTURER pisze:...ci co boja sie niebezpieczenstw zawsze będą niewolnikami..
Nie zapedzajmy sie w wywody filozoficzne.
Pelson pisze: Forum onet jak zwykle w formie...
Podziwiam, ja nie mam odwagi czytac wywodow ciemnej masy. Niech buk ma ich w swojej opiece.
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

11-03-2010, 20:08

Ja od początku byłem na tak, choć za pewne z chwilą premiery jeszcze nie było mnie w planach na tym forum :-D
Nic się zmienić nie mogło. Zdecydowanie jeden z najlepszych albumów ostatniej dekady. I jeden z niewielu "comeback'ów" tak mocnych jak uderzenie wojsk hunów pod wodzą Atilli na legiony rzymskie. Po prostu czuć chłodną kalkulację w każdym dźwięku, słowie, symbolu, koncept dopracowany pod każdym względem. Po którymś z rzędu przesłuchaniu ta płyta mnie tak kupiła, że dobre kilka miesięcy nie wychodziła z odtwarzacza.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

11-03-2010, 20:51

Drone pisze:Nowy WATAIN w preparacji, a ja odświeżam kotleta, żeby podokuczać tym, którzy nazywali ostatnie DISSECTION tak brzydkimi słowy. Chcę zapytać, czy się zmienili od tamtego czasu, czy w ich życiu coś drgnęło i czy nie jest im teraz zwyczajnie i po ludzku wstyd :lol:
Od dnia premiery nie zmieniłem zdania. Reinkaos to najwspanialsza muzyka i koncept liryczny w Metalu!!! Płyta majstersztyk.
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

11-03-2010, 20:53

I tak najlepszy jest tytuł tego tematu i pierwszy post :D
PENIS METAL
DCI Hunt

11-03-2010, 20:55

Już tam gdzieś wcześniej pisałem - dla mnie jeden z najważniejszych (w pewnym sensie może nawet najważniejszy) zespół jaki kiedykolwiek istniał.
Awatar użytkownika
Bloodcult

11-03-2010, 20:59

no to i ja wtrącę swoje 3 grosze :wink:
Ja z początku tę płytę po prostu olałem - przesłuchałem i uznałem że średnie, i nie wracałem do niej przez kilka lat. Później poznałem "Strom Of The Light's Bane" i stwierdziłem że jest fajne wiec może by dać "Reinkaos" jeszcze jedną szanse :) No i po przesłuchaniu z należytą uwagą "Reinkaos" rozpierdoliła mnie na amen. Najlepsza płyta dekady. Na tej płycie wszystko jest perfekcyjne - brzmienie, teksty, oprawa graficzna, chłodny klimat, produkcja - wszystko. Po prostu album idealny, ot takie "Reign In Blood" tej dekady :)

moje ciągłe spusty pewnie bardziej szkodzą tej płycie - ale wybaczcie - żaden album, od czasu gdy jako gimnazjalista poznałem "Show No Mercy", nie sprawił mi tyle radości :D
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

11-03-2010, 21:05

Bloodcult pisze:no to i ja wtrącę swoje 3 grosze :wink:
Ja z początku tę płytę po prostu olałem - przesłuchałem i uznałem że średnie, i nie wracałem do niej przez kilka lat. Później poznałem "Strom Of The Light's Bane" i stwierdziłem że jest fajne wiec może by dać "Reinkaos" jeszcze jedną szanse :) No i po przesłuchaniu z należytą uwagą "Reinkaos" rozpierdoliła mnie na amen. Najlepsza płyta dekady. Na tej płycie wszystko jest perfekcyjne - brzmienie, teksty, oprawa graficzna, chłodny klimat, produkcja - wszystko. Po prostu album idealny, ot takie "Reign In Blood" tej dekady :)

moje ciągłe spusty pewnie bardziej szkodzą tej płycie - ale wybaczcie - żaden album, od czasu gdy jako gimnazjalista poznałem "Show No Mercy", nie sprawił mi tyle radości :D
A teraz masz najlepszy awatar na Masterfulu!!!
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
Awatar użytkownika
Bloodcult

11-03-2010, 21:07

łeee dopiero 2 dni go mam :)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

11-03-2010, 21:16

Chyba najczęściej słuchana przeze mnie płyta Dissection. Nie będę się powtarzał, bo bym musiał praktycznie zacytowac Bloodculta. No, może oprócz tej najlepszej płyty dekady :) Jednak paradoksalnie i tak wolę dwójkę :lol:
A przy okazji, "Storm of the Light's Bane" wyszło też w reedycji z Century Media jak "The Somberlain" czy jedyne tłoczenie obok pierwszego to to z bonusowym dyskiem i slipcasem?
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

11-03-2010, 21:32

Bloodcult pisze:łeee dopiero 2 dni go mam :)
I powinieneś z nim zostać do końca ;) Chociaż ktoś już kiedyś tu miał taki.
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
Heretyk

12-03-2010, 17:18

Conflagrator pisze: Już tam gdzieś wcześniej pisałem - dla mnie jeden z najważniejszych (w pewnym sensie może nawet najważniejszy) zespół jaki kiedykolwiek istniał.
j.w. każdy materiał jaki nagrali, ma co najmniej bardzo mocne 9/10
Awatar użytkownika
pucek
rozkręca się

27-01-2011, 17:12

ja to się tak dzisiaj zastanawiałem, bo przeczytałem na onecie, że świat pochodzi z wszechświata co jest prawdą, słucham dissection nie często, ale jednak coś tam kojarzę i na ostatnim koncercie Fronstside taki koleś miał koszulkę "anti cosmic metal of death" zabrakło mi odwagi by podejść i się go zapytać, co tam pisze ale dziś sobie to wstukałem w translator google i pisało anty kosmos metal śmierć. więc w sumie chciałem zadać pytanie forumowiczom o co chodzi w tej całej otoczce czy tam szatanizmie anty kosmosowym nie rozumiem, to znaczy rozumiem "jebaj biblie, pana boga" jak to sie przyjelo w gatunku ale dlaczego oni byli przeciwko kosmosowi?? jak na moje to kosmos powinien ich połączyć przeciwko bogowi i całej religii a oni są anty nauka i anty pan bóg i jego marionetki co są na jego podobieństwo, nic z tego nie rozumiem ludziska dla mnie black metal to zawsze było anty bóstwo i czcenie szatana a do tego dochodzi jeszcze kosmos.no chyba, że mieli na myśli że w kosmosie jest bób który kontroluje caly wszechswiat to wtedy rozumiem ta ideologie a może walki satanistycznych wojowników z boskimi mitycznymi stworami to by nie było takie głupie
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

27-01-2011, 17:20

no dokladnie, mieli na mysli ten bób ktory kontroluje caly wszechswiat
Obrazek
535

27-01-2011, 17:47

..
Ostatnio zmieniony 01-03-2011, 16:33 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ