BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: BURZUM
wysnuwanie jakichkolwiek wniosków po wysłuchaniu kilku sampli rodem z komputera jest po prostu idiotyzmem.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Chymm... a może by tak lekcyjka czytania ze zrozumieniem? No chyba że na podstawie 30 sekundowych sampli nie mam prawa się wypowiadać na temat 30 sekundowych sampli, to ja dziękuję za taką wolność słowa i jadę do Korei Północnej.
-
a! rozumiem o co ci chodzi.nie wypowiadasz się nt płyty tylko nt sampli.w takim razie idźmy jeszcze dalej.zacznijmy oceniać np tytuły utworów , albo np sama okładkę.to tez przeciez ma jakis sens.
a może jak w programie jaka to melodia będziemy oceniać po pierwszy akordzie tylko?
a może jak w programie jaka to melodia będziemy oceniać po pierwszy akordzie tylko?
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
generalnie lubisz sobie popierdolic od rzeczy i do tego masz pelne prawo.
this is a land of wolves now
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Czesław - jeśli idąc koło placu budowy zobaczysz za blaszanym ogrodzeniem sampel ekstra laski w postaci kształtnych cycków to się kurwa nie zdziw, że będzie to dupa pochylonego starego robola. I po kiego opowiadać kumplom o tym samplu, skoro oni zwykle mówią o całych laskach o innym nazwisku niż .jpg Jeśli dyskutować to albo o laskach w całokształcie, albo o całych utworach/płytach. Inaczej jest to popkonformizm.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
- mad
Też się dyskusja o sprawach zasadniczych ulęgła. Niech sobie każdy gada o czym chce, jeśli zastrzega przy tym, że wypowiada się własnie tylko o tym. Sample jak to sample: niczego nie wyjaśniają, ale temperaturkę potrafią podnieść. I zdaje się, że o to własnie chodziło. Udało się -> zatem sample są genialne 
Edit: Tfu, przy piwsku frazeologizmy mi się pojebały.

Edit: Tfu, przy piwsku frazeologizmy mi się pojebały.
-
- rozkręca się
bliżej Vargowi do BM niż jakiemuś CFMaleficio pisze:Jaki BM, temat o Celtic Frost jest gdzie indziej
- trup
Tu bym się nie zgodził. I zgodził jednocześnie. Trochę to zawiłe. Ale ni będę analizował bo mi sie dzisiaj kurwa mać nie chce naprawiać świata. A "BELUS" zajebisty choć zupełnie inny emocjonalnie niż np. "Monotheist" który jest dźwiękową manifestacją ciemności, tej ludzkiej, wewnętrznej ciemności...DeathDealer pisze:bliżej Vargowi do BM niż jakiemuś CFMaleficio pisze:Jaki BM, temat o Celtic Frost jest gdzie indziej
BURZUM - proste instynkty wojownika stojącego na straży własnych wartości ale i samotnego w stworzonym przez siebie świecie
CELTIC FROST - pulsująca czarna energia idealnie złego umysłu.
Tak se żem wykoncypował!

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Ale się obsrali. Nie no, wobec takiej konieczności komisyjnie przegłosowałem (1 za, 0 przeciw, 0 wstrzymali się) zdobycie nowego Burzum na kasecie jak tylko się ukaże (żeby mi dyskografii na półce nie rozpierdalało), a póki co zapoznam się z jakąś bardziej ulotną cyfrową wersją. Do usłyszenia za parę godzin. Dziękuję, dobranoc, koniec imprezy.
- Riven
- Kontakt:
dobra juz chuj ci w ryj, jak nie masz nic konstruktywnego to wypierdalaj
- Riven
- Kontakt:
"jakiemus CF", no kurwa...DeathDealer pisze:bliżej Vargowi do BM niż jakiemuś CFMaleficio pisze:Jaki BM, temat o Celtic Frost jest gdzie indziej
- brb
- postuje jak opętany!
no kurwa... przeciez dopiero ostatnia ich plyte mozna spokojnie sluchac od poczatku do koncaRiven pisze:"jakiemus CF", no kurwa...DeathDealer pisze:bliżej Vargowi do BM niż jakiemuś CFMaleficio pisze:Jaki BM, temat o Celtic Frost jest gdzie indziej

- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Po przesłuchaniu całości przyznaję że jest całkiem dobra, mimo iż nie do końca w chwili obecnej jestem przekonany do wokali, to ma całkiem dobrą atmosferę i w sumie nie spodziewałem się tak dobrego materiału od nowego Burzum, do tego słychać sporo inspiracji... czeskim blackiem z przełomu 80/90
Sam sie pierdol.Riven pisze:dobra juz chuj ci w ryj, jak nie masz nic konstruktywnego to wypierdalaj
- Riven
- Kontakt:
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Po kilkunastu odsłuchach z cd mogę spokojnie napisać, że to bardzo dobra płyta, wręcz zaskakująco dobra. Fajny klimat, którego nie psuje nawet, zupełnie zbędny, Sverddans. Ogólnie przyjemne zaskoczenie. Nie wiem czy tak samo pozytywnie będę odbierał Belus za kilka miesięcy, ale na dzień dzisiejszy miejsce w 'dziesiątce' ma
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Powstrzymać się nie mogę, chociaż zarzekałem się, że napiszę dopiero wtedy słowo o tej płycie jak przewałkuję ją pierdylion razy.
Ktoś już to tutaj chyba zauważył, kto - nie wiem, nie chcę mi się wertować. To, że Varg utknął w scenie norweskiego BM pierwszej połowy lat 90 aż jebie po uszach. Te dźwięki nie są efektem chłodnych kalkulacji, tutaj to aż słychać, że Varg nie wie co się dzieje na tej scenie od, umownie, 95 r. Nie sądziłem, że Grysznak nagra coś tak zajebistego, coś tak na wskroś "sentymentalnego", transowego i nawiązującego do nagrań sprzed dekady. Każdy numer tutaj ma coś w sobie, nawet tak jebany wśród forumowiczów "Sverddans". Czyste wokale też nic nie ujmują "Belusowi", a wręcz przeciwnie - dodają uczucia totalnej pustki i nostalgii.
Nie pamiętam kiedy ostatnio zdarzyło mi się kupić matex w ciemno. Ale jeśli "po okładce" mam trafiać na takie pozycje jak nowy Burzum to chyba zacznę praktykować metodę Marii
Ktoś już to tutaj chyba zauważył, kto - nie wiem, nie chcę mi się wertować. To, że Varg utknął w scenie norweskiego BM pierwszej połowy lat 90 aż jebie po uszach. Te dźwięki nie są efektem chłodnych kalkulacji, tutaj to aż słychać, że Varg nie wie co się dzieje na tej scenie od, umownie, 95 r. Nie sądziłem, że Grysznak nagra coś tak zajebistego, coś tak na wskroś "sentymentalnego", transowego i nawiązującego do nagrań sprzed dekady. Każdy numer tutaj ma coś w sobie, nawet tak jebany wśród forumowiczów "Sverddans". Czyste wokale też nic nie ujmują "Belusowi", a wręcz przeciwnie - dodają uczucia totalnej pustki i nostalgii.
Nie pamiętam kiedy ostatnio zdarzyło mi się kupić matex w ciemno. Ale jeśli "po okładce" mam trafiać na takie pozycje jak nowy Burzum to chyba zacznę praktykować metodę Marii

Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Duvelor
- Lykantrop
CD. Vinyl jeszcze nieodpakowany. Nie mam sumienia zrywać folii 
Kolejny wywiad z Vikernesem - http://www.burzum.org/eng/library/interview06.shtml
Nie powiem, z każdym słowem zyskuje on jeszcze więcej w moich oczach.

Kolejny wywiad z Vikernesem - http://www.burzum.org/eng/library/interview06.shtml
Nie powiem, z każdym słowem zyskuje on jeszcze więcej w moich oczach.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- zaczyna szaleć
Na moje pytanie, czy to prawda, że Vikernes przeznaczył część kasy ze sprzedaży "Belusa" na czarnuchów z haiti administrator strony Burzum odpowiedział następująco:
"Of course not, that's just a dumb shit website made by some greedy person..."
a to zmienia postać rzeczy...
"Of course not, that's just a dumb shit website made by some greedy person..."
a to zmienia postać rzeczy...
- Lykantrop
Chyba mi nie powiesz, że jest tu choć jedna osoba, która wzięła na serio ten news?