DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
DeathDealer
rozkręca się

Re: DARKTHRONE

07-03-2010, 19:31

zestawcie sobie w takim razie da kawałki:
Gehennah "we love alcohol" www.myspace.com/wearegehennah
i DT "I Am The Working Class" z ostatniej płyty

i nie rozśmieszajcie mnie że to nie jest ta sama stylistyka
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

07-03-2010, 19:31

DeathDealer pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:no i co z tym Gehennah? do takiego poziomu zbliżyli się RAZ, na świetnej bożonarodzeniowej 7". reszta ich twórczości jest maksymalnie przeciętna
wybacz ale ty chyba głuchy jesteś albo masz inną płytę DT niż ja bo ja tu słyszę całą twórczość Gehennah i dokładnie taką samą stylistykę, garażowego punkometalu o dupie marynie. Oryginalność? przecież to są riffy z lat 80tych więc gdzie? Brzmienie? to samo
pokaż mi chociaż jeden riff Gehennah, który będzie brzmiał jak wyciągnięty z War & Pain? pokaż mi chociaż jeden numer Gehennah, który będzie miał strukturę podobną do Stylized Corpse? pokaż mi chociaż jeden riff Gehennah, gdzie będzie słychać Mercyful Fate, Manilla Road czy Running Wild? pokaż mi chociaż jeden podobny kawałek do tytułowego z nowej płyty Darkthrone? całe Gehennah to praktycznie tribute band dla Venom / Motorhead i wczesnego thrash metalu. tu masz znacznie więcej elementów. no ale SKĄD ktoś może wiedzieć, że gdzieś panowie jadą np. pod Celtic Frost, jak w życiu całej płyty Celtic Frost nei wysłuchał :lol:
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

07-03-2010, 19:36

DeathDealer pisze:zestawcie sobie w takim razie da kawałki:
Gehennah "we love alcohol" http://www.myspace.com/wearegehennah
i DT "I Am The Working Class" z ostatniej płyty

i nie rozśmieszajcie mnie że to nie jest ta sama stylistyka
no przecież to kompletnie co innego, ten numer Gehennah to czyste Motorhead, tylko w wersji bardziej garażowej, a Darkthrone robi w swoim numerze wycieczkę w stronę klasycznego punk rocka. ja rozumiem, że dla kompletnego laika Motorhead gra punk rocka, ale kogo obchodzi zdanie zidiociałych laików?
[V]

07-03-2010, 19:36

Maria Konopnicka pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:Marian, udajesz idiotę, bo próbujesz zestawiać ten album z heavy metalem z lat 80, gdy tymczasem cały ten heavy to tylko jedna z WIELU inspiracji Darkthrone. właśnie o to chodzi, że Darkthrone nie gra ANI heavy metalu, ANI speed metalu, ANI crust punka, ANI bardziej klasycznego punk rocka, ANI black metalu, ANI thrash metalu. Darkthrone gra obecnie kompletnie oryginalną i niespotykaną wypadkową tych gatunków (i pewno kilku innych też).
Zgadzam się z Tobą - zgadzam się też, że fajnie się tego słucha, ale czy to takie oryginalne i niespotykane? Hm. Czy ja wiem.... Oryginalność oznacza dla mnie jakieś nowatorstwo, a tu w zasadzie nie ma żadnego momentu, który nie kojarzyłby mi się z czymś co już znam (może dlatego tak lekko i przyjemnie się tego słucha). W sumie powiem tak - byłbym tą płytą zachwycony jakby nie ukazała się pod szyldem Darkthrone. A tak, to cholernie szkoda mi, że jedna z moich ulubionych kapel odpłynęła w niebyt dlatego, że goście zapragnęli na stare lata trochę się powygłupiać. Gdyby to był jakiś ich projekt poboczny to pewnie bym się cieszył, tak jak ucieszył mnie Fenriz' Red Planet. Tak, czy siak muszę powoli uderzać w skruchę, bo jeśli chodzi o muzykę zawartą na Circle the Wagons trochę się wygłupiłem. Po trzecim przesłuchaniu muszę przyznać, że nie tylko się broni, ale hmm... jest zajebista :oops:
no,niezla zmiana kursu,splucz w kiblu sentymenty,break the chains!
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Skaut

07-03-2010, 19:41

[V] pisze:
Maria Konopnicka pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:Marian, udajesz idiotę, bo próbujesz zestawiać ten album z heavy metalem z lat 80, gdy tymczasem cały ten heavy to tylko jedna z WIELU inspiracji Darkthrone. właśnie o to chodzi, że Darkthrone nie gra ANI heavy metalu, ANI speed metalu, ANI crust punka, ANI bardziej klasycznego punk rocka, ANI black metalu, ANI thrash metalu. Darkthrone gra obecnie kompletnie oryginalną i niespotykaną wypadkową tych gatunków (i pewno kilku innych też).
Zgadzam się z Tobą - zgadzam się też, że fajnie się tego słucha, ale czy to takie oryginalne i niespotykane? Hm. Czy ja wiem.... Oryginalność oznacza dla mnie jakieś nowatorstwo, a tu w zasadzie nie ma żadnego momentu, który nie kojarzyłby mi się z czymś co już znam (może dlatego tak lekko i przyjemnie się tego słucha). W sumie powiem tak - byłbym tą płytą zachwycony jakby nie ukazała się pod szyldem Darkthrone. A tak, to cholernie szkoda mi, że jedna z moich ulubionych kapel odpłynęła w niebyt dlatego, że goście zapragnęli na stare lata trochę się powygłupiać. Gdyby to był jakiś ich projekt poboczny to pewnie bym się cieszył, tak jak ucieszył mnie Fenriz' Red Planet. Tak, czy siak muszę powoli uderzać w skruchę, bo jeśli chodzi o muzykę zawartą na Circle the Wagons trochę się wygłupiłem. Po trzecim przesłuchaniu muszę przyznać, że nie tylko się broni, ale hmm... jest zajebista :oops:
hahaha, dokładnie! ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

07-03-2010, 19:41

[V] pisze:
Maria Konopnicka pisze: Tak, czy siak muszę powoli uderzać w skruchę, bo jeśli chodzi o muzykę zawartą na Circle the Wagons trochę się wygłupiłem. Po trzecim przesłuchaniu muszę przyznać, że nie tylko się broni, ale hmm... jest zajebista :oops:
a ja wygrałem piwko - bo założyłem sie z innym forumowiczem, ze Maria zmieni zdanie w ci9agu 2 tygodni :lol: :lol: :lol:
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
hcpig

07-03-2010, 19:44

twoja_stara_trotzky pisze:no i co z tym Gehennah? do takiego poziomu zbliżyli się RAZ, na świetnej bożonarodzeniowej 7". reszta ich twórczości jest maksymalnie przeciętna*
A słyszałeś jubileuszową epkę wydaną przez Bad Taste (albo jej pierwotną wersję na cd-r) gdzie masz nie tylko MOTORHEAD ale i CELTIC FROST i GG ALLIN? Słyszałeś numer z pierwszej części "Headbangers Against Disco"? Bo te rzeczy wcale przeciętne nie są.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

07-03-2010, 19:47

oj już jester przestań pierdolić, zaraz się w coś wpierdolisz, jak z twoją odwieczną miłością do rock'n'rolla i skończy się tak, że na miesiąc spierdolisz z forum, a później wrócisz, ale znów pod innym nickiem, bo ci wstyd będzie ;)

Gehennah JEST przeciętna i nie zmienisz tego swoim doszukiwaniem się analogii do GG Alina (WIEM, grali cover, WIEM). swoją drogą kiedy poznałeś GG Alina i co z jego twórczości cenisz najbardziej i dlaczego? ;)
Ostatnio zmieniony 07-03-2010, 19:50 przez twoja_stara_trotzky, łącznie zmieniany 1 raz.
[V]

07-03-2010, 19:47

Adrian696 pisze:
[V] pisze:
Maria Konopnicka pisze: Tak, czy siak muszę powoli uderzać w skruchę, bo jeśli chodzi o muzykę zawartą na Circle the Wagons trochę się wygłupiłem. Po trzecim przesłuchaniu muszę przyznać, że nie tylko się broni, ale hmm... jest zajebista :oops:
a ja wygrałem piwko - bo założyłem sie z innym forumowiczem, ze Maria zmieni zdanie w ci9agu 2 tygodni :lol: :lol: :lol:
Obrazek

Trocki zacheca marysie
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
hcpig

07-03-2010, 19:50

twoja_stara_trotzky pisze: Gehennah JEST przeciętna i nie zmienisz tego swoim doszukiwaniem się analogii do GG Alina (WIEM, grali cover, WIEM). swoją drogą kiedy poznałeś GG Alina i co z jego twórczości cenisz najbardziej i dlaczego? ;)
W 2003 i w ogóle go nie lubie :) Tzn muzycznie, bo otoczka - wiadomo. Wole jego klona pt It Maj Fak.

Odnośnie GEHENNAH to tylko tupiesz nóżką pokrzykując "nic specjalnego" - pokaż mi 10 retro płyt przebijających "Hardrocker".
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
hcpig

07-03-2010, 19:52

Maria, a słyszałeś "Terrorbeer" i split HANGOVER z G.M.C.?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

07-03-2010, 19:54

hcpig pisze: Odnośnie GEHENNAH to tylko tupiesz nóżką pokrzykując "nic specjalnego" - pokaż mi 10 retro płyt przebijających "Hardrocker".
ale większość retro płyt jest asłuchalna. generalnie to poza Darkthrone, wybiórczo Aura Noir (dwie ostatnie głównie) i rzeczoną wyżej epką Gehennah, praktycznie nie interesuje mnie żadne retro granie. no może jeszcze momentami Nifelheim daje radę. generalnie cały ten nurt jest po prostu chujowy i śmieszny.
Awatar użytkownika
hcpig

07-03-2010, 19:57

A tu cie mam mentorku - wreszcie przyznałeś że DARKTHRONE to retro!
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

07-03-2010, 20:00

nie kumam co jakaś Gehennah i teraz Hangover robią w temacie o Darkthrone? Pojebało was już totalnie.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

07-03-2010, 20:04

hcpig pisze:A tu cie mam mentorku - wreszcie przyznałeś że DARKTHRONE to retro!
taaaa, przyznałem stwierdzając, że nie ma nic wspólnego z całym tym chujowym gatunkiem, gratuluję :lol:
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-03-2010, 20:11

No nie da się z tym nie zgodzić, poza "(...)kompletnie oryginalną i niespotykaną (...)" - ja bym zmienił na totalnie inspirowaną, umiejętnie wymieszaną wypadkową tych gatunków. Reszta się zgadza chyba... ;-)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

07-03-2010, 21:53

pare dni temu bylo 1/10 o ile pamietam
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

07-03-2010, 21:53

Adrian696 pisze:
[V] pisze:
Troche offtopne, ale jak już jesteśmy przy temacie zakładów to ja w październiku też sie założyłem z jednym forumowiczem o skrzynke Ciechana, że Maleficio do 1 marca nie wrzuci na net boota BLASPHEMY i w poniedziałek/wtorek czekam na kuriera ze skrzynką piwa :D
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

07-03-2010, 22:06

Block69 pisze:
Adrian696 pisze: a ja wygrałem piwko - bo założyłem sie z innym forumowiczem, ze Maria zmieni zdanie w ci9agu 2 tygodni :lol: :lol: :lol:
Troche offtopne, ale jak już jesteśmy przy temacie zakładów to ja w październiku też sie założyłem z jednym forumowiczem o skrzynke Ciechana, że Maleficio do 1 marca nie wrzuci na net boota BLASPHEMY i w poniedziałek/wtorek czekam na kuriera ze skrzynką piwa :D
trzeba bedzie chyba zrobić dział Mastrefulowa Bukmacherka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

07-03-2010, 22:10

Adrian696 pisze:trzeba bedzie chyba zrobić dział Mastrefulowa Bukmacherka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:mrgreen:
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
ODPOWIEDZ