DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
kakademona
weteran forumowych bitew

Re: DARKTHRONE

07-03-2010, 15:50

Morph pisze:Wiadomo tylko że jakby to nagrał Behemoth to by wszyscy jebali poza Trockim i Starym, a jakby to nagrał Satyricon to wszyscy by to chwalili poza Marią i Starym :lol:

he.cos w tym jest! zdemaskowałes nas!
DeathDealer
rozkręca się

Re:

07-03-2010, 16:43

Skaut pisze: No kurwa, co to za argument, w ogóle?.
argument jest taki że jestescie zapatrzeni w DT jak w świętą krowę i nawet jak nagrają 60 minut ciszy to będzie zajebiste, panimał?
Riven pisze: no ja np. jestem w tym temacie calkowicie zielony, znam troche klasyki, ale nic wiecej. i ten edukacyjny program Fenriza zajebiscie mi sie podoba, zamierzam konsekwentnie poznawac wszystkie kapele podyktowane przez niego
a jak ci fenriz powie "wyskocz przez okno" to wyskoczysz?
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

Re: Re:

07-03-2010, 17:22

DeathDealer pisze: argument jest taki że jestescie zapatrzeni w DT jak w świętą krowę i nawet jak nagrają 60 minut ciszy to będzie zajebiste, panimał
krótko: co w podobnej stylistyce ostatnio lepszego wyszło?
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

07-03-2010, 17:26

DeathDealer pisze: a jak ci fenriz powie "wyskocz przez okno" to wyskoczysz?
gratuluje umiejetnosci dedukcji
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Skaut

07-03-2010, 17:40

DeathDealer pisze:
Skaut pisze: No kurwa, co to za argument, w ogóle?.
argument jest taki że jestescie zapatrzeni w DT jak w świętą krowę i nawet jak nagrają 60 minut ciszy to będzie zajebiste, panimał?
no lol, znowu to samo: "gdyby, gdyby, nawet jakby", ja pierdolę :roll: Ale nie nagrali ciszy, tylko zajebisty album, panimał?
Dawaj te lepsze płyty w tej stylistyce.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Lykantrop

07-03-2010, 17:51

Niektórzy lubią tworzyć takie alternatywne historie. Ba, "historical what if" jest teraz bardzo na topie u naszych zachodnich sąsiadów. Dla mnie to jednak tylko niepotrzebne szukanie tematów zastępczych i strata czasu. Tym bardziej w temacie o Darkthrone.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
DeathDealer
rozkręca się

07-03-2010, 18:42

twoja_stara_trotzky pisze:krótko: co w podobnej stylistyce ostatnio lepszego wyszło?
O jakiej my stylistyce mówimy? bo na pewno nie jest black metal. Może ostatnia płyta RUINS?
Awatar użytkownika
Skaut

07-03-2010, 18:51

DeathDealer pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:krótko: co w podobnej stylistyce ostatnio lepszego wyszło?
O jakiej my stylistyce mówimy? bo na pewno nie jest black metal. Może ostatnia płyta RUINS?
Ruins? W których momentach? Bo ja tam słyszę mnóstwo Satyricon i Celtic Frost (dość powiedzieć, że i tak poprzednia płyta, z 2008 lepsza), a Darkthrone to drugie już wcześniej przerobił, więc powiązań do ich aktualnego stylu zbyt wielu nie słyszę.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

07-03-2010, 18:58

Maria Konopnicka pisze: To jest właśnie pozytywne i śmieszne zarazem - bo te same kapele, które niektórzy obśmiewali jakiś czas temu za chwilę się staną kultowe - bo polecił je Fenriz a nie Maria Konopnicka z masterfula :) Tylko patrzeć jak na allegro Artur_Burzum zewrze się w śmiertelnym uścisku z Czarna666 o płytę Manilla Road albo Stormwitch :)
Jakoś nie pamiętam, żeby wyśmiewano MANILLA ROAD. Ktoś mógł nie znać, co najwyżej, ale jak pojawiała się ta nazwa, to zazwyczaj w pozytywnym kontekście. Moim zdaniem próbujesz wykorzystać tę sytuację i odwrócić kota ogonem.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

07-03-2010, 19:03

Maria Konopnicka pisze:
twoja_stara_trotzky pisze: krótko: co w podobnej stylistyce ostatnio lepszego wyszło?
http://vibrationsofdoom.com/test/index.html

Tu masz ok. 1000 lepszych bądź równie dobrych płyt w tej stylistyce :) Ostatnio to nie wiem, bo współczesną scenę heavy metalową ograniczam do 3-5 kapel.
udajesz głuchego czy jesteś głuchy?
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re:

07-03-2010, 19:05

longinus696 pisze:
Maria Konopnicka pisze: To jest właśnie pozytywne i śmieszne zarazem - bo te same kapele, które niektórzy obśmiewali jakiś czas temu za chwilę się staną kultowe - bo polecił je Fenriz a nie Maria Konopnicka z masterfula :) Tylko patrzeć jak na allegro Artur_Burzum zewrze się w śmiertelnym uścisku z Czarna666 o płytę Manilla Road albo Stormwitch :)
Jakoś nie pamiętam, żeby wyśmiewano MANILLA ROAD. Ktoś mógł nie znać, co najwyżej, ale jak pojawiała się ta nazwa, to zazwyczaj w pozytywnym kontekście. Moim zdaniem próbujesz wykorzystać tę sytuację i odwrócić kota ogonem.
tak samo z Running Wild np.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

07-03-2010, 19:05

Maria Konopnicka pisze:Niech zaczną, to w zasadzie może być jedyny pozytywny aspekt aktualnej działalności Darkthrone. Kto wie, może za parę lat heavy metal z lat 80-tych stanie się kultem, a nie tak jak to do tej pory było obiektem drwin i synonimem pedalstwa. Zaraz się też na masterfulu okaże, że starego heavy to nie tylko ja słucham a płyty Manilla Road, Exciter, Warfare, Atomkraft....
Marian, ile spośród pierwszych trzech płyt Warfare masz na oryginalnym nośniku?
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

07-03-2010, 19:07

DeathDealer pisze:
o stylistyce z ostatniej płyty Darkthrone. nie widzę ŻADNEJ wspólnej płaszczyzny z ostatnim Ruins.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

07-03-2010, 19:13

Marian, udajesz idiotę, bo próbujesz zestawiać ten album z heavy metalem z lat 80, gdy tymczasem cały ten heavy to tylko jedna z WIELU inspiracji Darkthrone. właśnie o to chodzi, że Darkthrone nie gra ANI heavy metalu, ANI speed metalu, ANI crust punka, ANI bardziej klasycznego punk rocka, ANI black metalu, ANI thrash metalu. Darkthrone gra obecnie kompletnie oryginalną i niespotykaną wypadkową tych gatunków (i pewno kilku innych też).
DeathDealer
rozkręca się

07-03-2010, 19:15

kompletnie oryginalną i niespotykaną? proszę cię...
twoja_stara_trotzky pisze:
DeathDealer pisze:
o stylistyce z ostatniej płyty Darkthrone. nie widzę ŻADNEJ wspólnej płaszczyzny z ostatnim Ruins.
ok, może faktycznie RUINS jest zbyt metalowy w porównaniu z DT, ale podejrzewam że GEHENNAH to już lepszy przykład
Ostatnio zmieniony 07-03-2010, 19:19 przez DeathDealer, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Lykantrop

07-03-2010, 19:17

Kto wie, może powrócą tematy o starym heavy metalu, czy NWOBHM, które kiedyś na tym forum starałem się przemycić wywołując powszechne rozbawienie
Teraz już nie będzie takiego rozbawienia. 2 płyty temu "lolki" poznały Venom, bo Fenriz puszczając oko i głaszcząc wąsa rzekł, że ten kto go jeszcze nie rozumie musi posłuchać "Acid Queen". Venom już poznali, więc teraz pora na Manilla Road, Warfare, Exciter, etc. Kontrowersyjna kwestia czy to dobrze czy źle. Bo jakby nie patrzeć zaczynają od dupy strony. Jednakże Fenriz w wywiadzie z ok 2002 - 2003 r. rzekł, iż woli 13latka zaczynającego od Darkthrone, niż 40latka słuchającego Rhapsody.

A co do tematów kapel NWOBHM to byłaby zajebioza :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

07-03-2010, 19:19

no i co z tym Gehennah? do takiego poziomu zbliżyli się RAZ, na świetnej bożonarodzeniowej 7". reszta ich twórczości jest maksymalnie przeciętna*

*nie licząc zajebistego odprysku w postaci The Coffinshakers.
[V]

07-03-2010, 19:22

jak ktos tu rzuca GEHENNAH w zestawieniu z tym co na ostatniej plycie wyprawia DARKTHRONE to ja sie naprawde oblewam rumiencem i jest mi gleboko wstyd za takich niedouczonych jegomosci.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

07-03-2010, 19:25

[V] pisze:jak ktos tu rzuca GEHENNAH w zestawieniu z tym co na ostatniej plycie wyprawia DARKTHRONE to ja sie naprawde oblewam rumiencem i jest mi gleboko wstyd za takich niedouczonych jegomosci.
no właśnie o tym mówię. i tyczy się to w zasadzie większości krytyków ostatniego krążka Darkthrone. a już szczytem jest pisanie, że się od lat szcza za Warfare, a nowe Darkthrone jest słabe. no po prostu nóż się otwiera w kieszeni, bo to podobne stwierdzenie jak np. takie: "od dziecka słucham Blasphemy, a Teitanblood jest chujowe"...
DeathDealer
rozkręca się

07-03-2010, 19:26

twoja_stara_trotzky pisze:no i co z tym Gehennah? do takiego poziomu zbliżyli się RAZ, na świetnej bożonarodzeniowej 7". reszta ich twórczości jest maksymalnie przeciętna
wybacz ale ty chyba głuchy jesteś albo masz inną płytę DT niż ja bo ja tu słyszę całą twórczość Gehennah i dokładnie taką samą stylistykę, garażowego punkometalu o dupie marynie. Oryginalność? przecież to są riffy z lat 80tych więc gdzie? Brzmienie? to samo
ODPOWIEDZ