DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
DCI Hunt

Re: DARKTHRONE

01-03-2010, 20:47

Marian, przez te Twoje wpisy w tym temacie wróciłem do dwóch przedostatnich płyt Darkthrone i podobają mi się bardziej niż przedtem ;)
kakademona
weteran forumowych bitew

01-03-2010, 20:50

Marian, przez te Twoje wpisy w tym temacie nawet nie sięgnę po tą płytę.dzięki ,ze mi tego oszczędziłes.
[V]
mistrz forumowej ceremonii

01-03-2010, 20:51

Riven pisze:ani kloc, ani tez "najlepszy darkthrone od czasu TH". nie wiem w sumie co powiedziec o tej plycie, podoba mi sie, daje radoche, ale po tych kliku przesluchaniach wydaje sie slabsza niz 2 poprzednie.
dla mnie jest ZNACZNIE lepsza od poprzedniej i tak samo dobra jak FOAD
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

01-03-2010, 20:54

Maria Konopnicka pisze:Muza to totalnie uproszczony heavy metal z wpływami punka, można by kowerować te utwory wybijając ich rytm klapą od sedesu.
Wybijać rytm klapą od sedesu, to można, ale starych numerów DT. Te nowe da się wyklaskać na pośladkach :wink:
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

01-03-2010, 20:55

Marian, przez te Twoje wpisy w tym temacie wierzę jeszcze bardziej trockiemu :lol:
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

01-03-2010, 20:59

DVD mi się też zajebiście podoba, jedno z lepszych muzycznych DVD w sumie.
a nowa płyta jest FENOMENALNA.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

01-03-2010, 20:59

[V] pisze:dla mnie jest ZNACZNIE lepsza od poprzedniej i tak samo dobra jak FOAD
a ja bym poszedł jeszcze dalej ... i napisał, iż ten album jest lepszy niż "FOAD", który mnie nie rzucił tak na kolana po pierwszym przesłuchaniu jak właśnie ostatni krążek. To jest cholernie mocna pozycja i cieszę się, że Fenriz z NC jest nadal w doskonałej formie i zaskakuje doskonałymi krążkami nie wciskając mi szmiry;
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

01-03-2010, 21:37

Zastanawiam się jak smutnym trzeba być człowiekiem, żeby nie mieć chociaż odrobiny frajdy ze słuchania tego ;). I o dziwo, mimo, że to największy kabaret jaki do tej pory nagrali nie nudzi się wcale, a jeśli już to zdecydowanie wolniej niż dwa poprzednie krążki. Świetny album.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

01-03-2010, 21:43

kakademona pisze:Marian, przez te Twoje wpisy w tym temacie nawet nie sięgnę po tą płytę.dzięki ,ze mi tego oszczędziłes.
Sięgnij bo inaczej Ci zarzucą, że krytykujesz a nie słuchałeś :wink: Choć z drugiej strony to bieda straszna i mam nadzieję, że po przesłuchaniu nie przestaniesz, w ramach zemsty, kupować mi płyt na allegro hehe
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-03-2010, 22:11

Fajny heavy metal, taki rozbujany, szantowy. taka u-punk-owiona wersja Running Wild. Na pijackie party w sam raz. A okrzyk "Pędem na zamek! Pędem na zamek..!" (o ile dobrze przetłumaczyłem) odczytać można jako jakąś lokalną przyśpiewkę knajpianą bądź stadionową ;-) No chyba, że to nad- albo niedo- interpretacja ;-)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

01-03-2010, 22:50

Tak to już jest z tymi znanymi nazwami. Jest np. naprawdę dobra kapela Axis of Advance której płyty tez przechodzą bez echa. Może gdyby mieli inne logo się by ludzie podniecali.
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

01-03-2010, 23:07

trup pisze:Tak to już jest z tymi znanymi nazwami. Jest np. naprawdę dobra kapela Axis of Advance której płyty tez przechodzą bez echa. Może gdyby mieli inne logo się by ludzie podniecali.
Niestety już jej nie ma, ale faktycznie była to jedna z najbardziej niedocenianych kapel ostatnich lat. Podobnie zresztą jak ich wcześniejsze wcielenie - Sacramentary Abolishment.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

01-03-2010, 23:19

Nie no, w ogóle nieporozumieniem jest mówienie, że Darkthrone grają odtwórczo (chyba, że w takim sensie, jak pisze Drone). Przeciętny metalowy słuchacz (zresztą tak, jak większość ludzi w ogóle) nie bierze pod uwagę kontekstu i wlepia oczy jak szpak w sama formę (lub nadstawia na nią uszu) nie zastanawiając się, że to jakiś redukcyjny sposób odbioru. Granie "retro" w wykonaniu Darkthrone, to zupełnie coś innego niż gdyby nagle jakaś kapelka znikąd nagrała debiut wypełniony heavymetalowymi, czy tam punkowymi inspiracjami.
No, ale co się dziwić - to typowe dla ludzi, którzy wmówili sobie, że "liczy się tylko muzyka", choć nie bardzo wiadomo skąd się ten pogląd wziął i dlaczego miałby być prawdziwy.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

01-03-2010, 23:22

o właśnie, samo sedno.
Awatar użytkownika
trup

01-03-2010, 23:31

longinus696 pisze:Nie no, w ogóle nieporozumieniem jest mówienie, że Darkthrone grają odtwórczo (chyba, że w takim sensie, jak pisze Drone). Przeciętny metalowy słuchacz (zresztą tak, jak większość ludzi w ogóle) nie bierze pod uwagę kontekstu i wlepia oczy jak szpak w sama formę (lub nadstawia na nią uszu) nie zastanawiając się, że to jakiś redukcyjny sposób odbioru. Granie "retro" w wykonaniu Darkthrone, to zupełnie coś innego niż gdyby nagle jakaś kapelka znikąd nagrała debiut wypełniony heavymetalowymi, czy tam punkowymi inspiracjami.
No, ale co się dziwić - to typowe dla ludzi, którzy wmówili sobie, że "liczy się tylko muzyka", choć nie bardzo wiadomo skąd się ten pogląd wziął i dlaczego miałby być prawdziwy.
"Wszak czymże są wszystkie prawdy ludzkie? Są to nie dające się zbić błędy ludzkie." :-)

Granie retro to granie retro. Czy DarkThrone czy nie DarkThrone to jest retro. Kwestia jak to komu wychodzi. I czy wychodzi dupy, nosa czy np. z serca i duszy.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

01-03-2010, 23:46

a mnie, powiem szczerze, fascynuje przypadek Marii. niby gość kupuje 8-ligowe chujnie z lat 80, płaci grubą kasę za kompletne nieporozumienia, a jak dostaje do ręki esencję, to ją wylewa do klopa...
Awatar użytkownika
trup

02-03-2010, 00:07

Drone pisze:
(...) DARKTHRONE ucieleśnia istotę blackmetalu: nowatorstwo poprzez regres.
No proszę Cię..... Jeśli istotą black metalu jest NOWATORSTWO PRZEZ REGRES.... to tak samo można powiedzieć, że istotą komunizmu jest rozwój duchowy. A Ty się niedawno ekscytowałeś Abigor i Blacklodge.... że niby totalny perfekcjonizm i rozwój to jest to o co chodzi w black metalu. Albo źle Cię przeczytałem. ;-)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

02-03-2010, 00:10

w black metalu chodzi dokładnie o to, o co chodzi w każdym innym gatunku - artysta po prostu musi spełniać swoją dziejową konieczność ;)
Awatar użytkownika
trup

02-03-2010, 00:13

Artysta nie powinien spełniać żadnej konieczności! ;-)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

02-03-2010, 00:15

to też.

ja bym nawet dał dwa warunki bycia artystą:

1. artysta musi spełniać dziejową konieczność
2. artysta nie ma nad sobą żadnej konieczności
3. 0=2
ODPOWIEDZ