DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: DARKTHRONE

28-02-2010, 23:25

No co Ty! Ważna kwestia! Trzeba sprawdzić gdzie nastąpił przeciek! ;-)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

01-03-2010, 00:14

No i rozwiązanie.
Zamieszczam link do skana z thrash'em alla który kiedyś wklejałem do tematu "najbardziej niszczący wywiad".
Pierwsze pytanie:
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 01-03-2010, 00:20 przez empir, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

01-03-2010, 00:15

Awatar użytkownika
trup

01-03-2010, 00:22

O to właśnie chodziło! Dzięki. Jednak to Nocturno Culto był a nie Fenriz! Choć Fenriz coś podobnego też gdzieś powiedział. Mniejsza. Ale o tą wypowiedź mi chodziło.
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

01-03-2010, 00:27

empir pisze:No i rozwiązanie.
Zamieszczam link do skana z thrash'em alla który kiedyś wklejałem do tematu "najbardziej niszczący wywiad".
Pierwsze pytanie:
Obrazek
Obrazek
hehe, wydaje mi się, że to zwykła zgrywa była. Zresztą, wystarczy zobaczyć to:

Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

01-03-2010, 14:00

Maria Konopnicka pisze:
trup pisze: Wystarczy obejrzeć DVD "Nocturno Culto's The Misanthrope (The Existence of ... Solitude and Chaos)"
No właśnie - wystarczy obejrzeć... jak można sprzedać fanom tak rzadkie, śmierdzące gówno ? Chyba to dvd przekonało mnie ostatecznie, że oni sobie po prostu jaja robią z ludzi, którzy ich słuchają :)
W takim razie dość dziwne wnioski z tego wyciągnąłeś. Ja uważam, że to DVD jest znakomite, choć jak znam życie to podobnie myślą może z 2-3 osoby ;)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

01-03-2010, 14:02

W takim razie dość dziwne wnioski z tego wyciągnąłeś. Ja uważam, że to DVD jest znakomite, choć jak znam życie to podobnie myślą może z 2-3 osoby ;)
ja tez, to jeszcze dwoch zostalo? ;)
Ostatnio zmieniony 01-03-2010, 14:08 przez Riven, łącznie zmieniany 2 razy.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

01-03-2010, 14:03

Maria Konopnicka pisze:
Drone pisze: I nie trzeba kogoś znać w realu, żeby postawić taki wniosek. Wystarczy przeczytać kilka tysięcy postów :lol:
Nie wystarczy znać Mela Gibsona w realu, wystarczy obejrzeć kilkanaście filmów, w których zagrał, żeby zdiagnozować jakim jest człowiekiem :) lol

ale z tego wynika, że Twoje posty nie mówią prawdy za cholerę, bo są jedynie jakąś tam pozą. nie świadczy to za dobrze prawdomówności/szczerości wypowiedzi i rzuca cień wątpliwości na wszystkie wyliczanki w temacie kolekcji nastu-tysięcy płyt, Maria :(
Ostatnio zmieniony 01-03-2010, 14:06 przez KreatoR, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

01-03-2010, 14:04

Riven pisze:ja tez, to kto jest ta trzecia osoba? ;)
Nocturno Culto :wink:
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

01-03-2010, 14:18

Maria Konopnicka pisze: A ja tego nie wiem, bo ich nie znam. Ocenienie ich po tym co mówią w wywiadach i po wizerunku, jaki sobie stworzyli jest dla mnie równie sensowne jak zastanawianie się czy Doda jest interesującą, inteligentną kobietą czy pustym, przygłupiastym lachociągiem. Mam to w dupie. Nie interesuje mnie to. Wiem tylko, że w jednym i drugim przypadku mamy pewien image, który ma przemówić do grupy, do której adresuje się dany produkt.
Zgoda, ale zarówno Ty jak i ja siłą rzeczy oceniamy ich właśnie po tym. Każdy z nas odnosi inne wrażenie i tak naprawdę jeśli nie znamy tych ludzi osobiście to każdy z nas może się mylić. Ja oczywiście dopuszczam możliwość, ze jest tak jak mówisz, ale patrząc na to co robią i jak to robią odnoszę zupełnie inne wrażenie.
Maria Konopnicka pisze: Całkiem możliwe, że masz rację - ja mam wrażenie, że skala pozy jest wciąż ta sama, tyle że zmieniła się jej treść. Podkreślę jeszcze raz, że zupełnie by mi to nie przeszkadzało gdyby mi się wciąż podobała muzyka, którą grają.
I chyba o to się tak naprawdę rozchodzi. Ja nie jestem jakoś specjalnie przywiązany do Darkthrone jako do zespołu grającego ciągle to samo i prawdę mówiąc bardziej niż takie "Transilvanian Hunger" cenię sobie "Soulside Journey", "Goatlord" czy "Plagueweilder". Doskonale rozumiem dlaczego niektórzy nie lubią ich nowszych płyt, ale mnie się one zwyczajnie podobają i nic na to nie poradzę ;)
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

01-03-2010, 14:44

Maria Konopnicka pisze:Nie będę przecież tu się zwierzał, emocjonalnie obnażał i opowiadał o swoim życiu. Piszę sobie coś o muzyce - raz poważnie, raz dla żartu, nieraz celowo prowokuję, czasami piszę o pijaku, czasami na trzeźwo, czasami dlatego, że mam coś do przekazania, a czasami dla czystej rozrywki.
twoje niektóre wypowiedzi, a ściślej rodzaj spustów nad niektórymi płytami, są wręcz jak soundtrack z porannej toalety Onana :D
Maria Konopnicka pisze:
KreatoR pisze: nie świadczy to za dobrze prawdomówności/szczerości wypowiedzi i rzuca cień wątpliwości na wszystkie wyliczanki w temacie kolekcji nastu-tysięcy płyt, Maria :(
Trafna uwaga. Równie dobrze mógłbym tych płyt nie mieć i słuchać tylko mp3, a na forum pozować na wielkiego kolekcjonera, tworzyć jakiś swój wizerunek (tak jak robi to długopisyyy, tylko, że w mniej oczywisty sposób) i dobrze się przy tym bawić.
no nie wierzę, pozujesz bez przyjemności? :roll: LOL ale MASOCHISTA!
Maria Konopnicka pisze:No i co wtedy? Może jestem bezrobotnym 25-latkiem, który mieszka z mamą i całymi dniami siedzi przy necie i gada na różnych forach? Co z diagnozą Drona o pogoni za pieniędzmi ? :) Gadamy tu tylko o muzyce, a niektórzy się napinają i tworzą sobie w głowie jakieś portrety osobowościowe innych forumowiczów :)
zapomniał wół..., a sam w ferworze wymiany zdań lubi rzucić jakimiś drwalami czy innymi robolami, jak Ci argumenty z ręki się wytrąca :)
Awatar użytkownika
trup

01-03-2010, 16:24

ultravox pisze:
Chyba nie przeczytaliście dokładnie mojej wypowiedzi o tym dvd, a już się elita utworzyła, ze jedyni prawdziwi ;-)
Awatar użytkownika
trup

01-03-2010, 16:28

A Pan Maria to chyba mało interesuje się tym co się dzieje wokół zespołów, co mówią, piszą a opiera się na własnych domysłach, teoriach i gdybaniach... Mam rację? Nie że każdy jest rzetelny na 100% ale jakoś tak czasami jak Pan Maria przypierdoli z granata to niewiadomo czy spierdalać czy sie modlić....
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

01-03-2010, 17:36

Maria Konopnicka pisze:
KreatoR pisze: zapomniał wół..., a sam w ferworze wymiany zdań lubi rzucić jakimiś drwalami czy innymi robolami, jak Ci argumenty z ręki się wytrąca :)
Robię to dlatego, że mnie to bawi, a nie dlatego, że nie mam argumentów, albo ze względu na skłonności do oceny ludzi na podstawie ich postów. Gdybyś więcej ruszał głową niż kielnią, szybko byś odgadł moje intencje :)
sorry, ale odpisywałem z laptopa brygadzisty, którego zapomniał wyłączyć i zostawił go na moim rejonie jak wyskoczył na browara, tak więc miałem mało czasu. poza tym musiałem folię na klawiaturze rozłożyć, żeby palcyma nie zabrudzić klawiszy :P
Awatar użytkownika
trup

01-03-2010, 17:40

Maria Konopnicka pisze:
trup pisze:A Pan Maria to chyba mało interesuje się tym co się dzieje wokół zespołów, co mówią, piszą a opiera się na własnych domysłach, teoriach i gdybaniach... Mam rację?
Poniekąd masz rację - interesuje mnie głównie muzyka i mam w dupie czy Fenriz w wolnym czasie łazi po górach, śpi w lesie, łowi ryby czy dzierga na szydełku golf dla Nocturno. Gdyby pokazał swoją kolekcję płyt i o nich pogadał to jeszcze byłoby dla mnie ciekawe :)
trup pisze: Nie że każdy jest rzetelny na 100% ale jakoś tak czasami jak Pan Maria przypierdoli z granata to niewiadomo czy spierdalać czy sie modlić....
No cóż, plotki ze świata metalowych gwiazd to nie moja specjalność :)
To na jakiej podstawie Pan Maria ocenia, że ktoś robi coś dla pieniędzy, dla sławy, własnej przyjemności czy też zupełnie szczerze? Tylko niech Maria nie, że to się czuje ;) bo to taki frazes trochę...
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

01-03-2010, 18:27

ultravox pisze:

I ja ;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
trup

01-03-2010, 19:00

Maria Konopnicka pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:Marian, gdyby Darkthrone chciało ciąć kasę, to czy by w końcu nie zagrało koncertu? przecież dostaliby za to, wedle znanych mi stawek, więcej kasy niż za ostatnich pięć płyt razem wziętych. za jeden jebany występ na jakimś festiwalu typu Wacken. a oni mówią nie. DLACZEGO? ;)
a) bo chcą żebyś Ty i Tobie podobni myśleli, że są szczerzy i nie zależy im na kasie i dalej kupowali kolejne płyty
b) bo są zbyt kiepskimi muzykami i występ na żywo by to obnażył i ich skompromitował
c) sądzę, że pogłoski o tych gigantycznych sumach za koncerty, które nie grają sami rozpuszczają, żeby dodać sobie splendoru

ostatnio czytałem jakiś wywiad, w którym Fenriz dzielił się swoimi fascynacjami współczesną sceną metalową, która jak twierdził w zasadzie go nie interesuje - a z nowych kapel, które warte są uwagi wymieniał głównie trzecioligowe retro thrashe i jakieś miernoty, a ostatniej płyty Celitic Frost oczywiście nie słyszał :)
No ale skąd takie podejrzenia, że tym razem oni coś chcą, maskują, udają.... rozpuszczają plotki na temat gigantycznych pieniędzy za koncerty, których nie grają.... to brzmi jak teoria spiskowa. Ja myślę, że posądzać innych o pełen materializm może tylko materialista.
[V]

01-03-2010, 20:01

i co ludzie widza w tym kabarecie ktory utknal w czarnobylu podczas atomowej zimy?

doskonaly album.ale szwedzkie noze i tak posiekaja go wedlug wlasnych dziwadel.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Lykantrop

01-03-2010, 20:37

Jest, nie jestem sam! Dzięki Maria! Samemu fajnie, ale jednak we dwóch będzie nam raźniej bronić stanowiska, iż najnowszy Darkthrone to kloc! :-D
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

01-03-2010, 20:39

ani kloc, ani tez "najlepszy darkthrone od czasu TH". nie wiem w sumie co powiedziec o tej plycie, podoba mi sie, daje radoche, ale po tych kliku przesluchaniach wydaje sie slabsza niz 2 poprzednie.
this is a land of wolves now
ODPOWIEDZ