http://www.burzum.org/eng/library/interview04.shtml
BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: BURZUM
Już było wklejane.
Zamówienie poszło. Nie, żebym był niezdrowo podniecony, ale tak jakoś nie mogę się doczekać dnia premiery
Zamówienie poszło. Nie, żebym był niezdrowo podniecony, ale tak jakoś nie mogę się doczekać dnia premiery
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Block69
- zahartowany metalizator
Léo (Méréville, France): Where was the photo of "Belus" cover taken? Why did you choose it?
The "Belus" front cover photo was taken about 2 km from my home in Bø. I chose it because it suited the concept; Belus is a solar deity, and he remains a mystery on the front cover, because you cannot see him. You can only see the sun rays though the mist. Also, the deities, all the deities in fact, were originally tree spirits, and therefore I think the tree blocking our view to Belus himself fits perfeclty. The pine tree blocking our view to Belus is, by the way, dedicated to Kaimadalthas (Heimdallr ["world tree"]).
E tam, pierdolisz Varg
The "Belus" front cover photo was taken about 2 km from my home in Bø. I chose it because it suited the concept; Belus is a solar deity, and he remains a mystery on the front cover, because you cannot see him. You can only see the sun rays though the mist. Also, the deities, all the deities in fact, were originally tree spirits, and therefore I think the tree blocking our view to Belus himself fits perfeclty. The pine tree blocking our view to Belus is, by the way, dedicated to Kaimadalthas (Heimdallr ["world tree"]).
E tam, pierdolisz Varg
Maleficio pisze:KURWA to nie jest oryginalna okładka, okładka będzie dopiero w styczniu... znam kolesia co ją rysuję.
PENIS METAL
-
Pan_Kimono
- rasowy masterfulowicz
- Scaarph
nie, rysował ją dobry znajomy maleficio, jego wieloletni przyjaciel holocausto 
- Bloodcult
ej no, dajcie chłopakowi spokój, może trochę przesadza ale wszystkiego co pisze chyba nie wymyślił 
- twoja_stara_trotzky
no przecież wam od dawna mówię, że z was zlewa na maksa w większości postów 
-
Jesus Satan
- rozkręca się
Słuchając sampli , być może nie reprezentatywnych, odnoszę wrażenie, że nowe dzieło mordercy jest do dupy.
- Block69
Ale on ponoć już sie metalem nie interesuje i siedzi w Afryce, bo w Finlandii jakieś naziole grasująScaarph pisze:nie, rysował ją dobry znajomy maleficio, jego wieloletni przyjaciel holocausto
PENIS METAL
- boroowa
- weteran forumowych bitew
premiera 8 marca... myślicie, że to dobry pomysł żeby podarować "Belus" żonie na Dzień Kobiet ? 
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Najprzewielebniejszy
nie mam wątpliwości!
Będzie dużo bardziej szczęśliwa niż po bukiecie róż!
Będzie dużo bardziej szczęśliwa niż po bukiecie róż!
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
też się nad tym zastanawiałemboroowa pisze:premiera 8 marca... myślicie, że to dobry pomysł żeby podarować "Belus" żonie na Dzień Kobiet ?
- Realista
- weteran forumowych bitew
idealny! a do tego wisiorek z celtykiemboroowa pisze:premiera 8 marca... myślicie, że to dobry pomysł żeby podarować "Belus" żonie na Dzień Kobiet ?
- Lykantrop
To taki prezent z podtekstem. Żona może zrozumie, że to taki sycylijski telegram - "zachowuj się tak dalej, a skończysz jak Euronymous" 
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Carnal_Malefactor
- zaczyna szaleć
Po pierwszym przesłuchaniu przychodzi mi do głowy jedna myśl - jeżeli ktoś kiedyś zapyta, co to znaczy wrócić w wielkim stylu, to odpowiedzią będzie ta płyta. Jak dla mnie, rewelacja. Sto procent Burzum, klimat, transowe motywy, ale też trochę nawiązań do dwóch pierwszych płyt, zupełnie nie potwierdziły się moje obawy co do braku klawiszy - klimat jest niesamowity i bez nich. Motyw przewodni z "Dauði Baldrs" w "Belus' Død" - mistrzostwo. Jakby specjalnie dla tych, którzy mogliby zwątpić czy Burzum w 2010 roku to wciąż ten sam Burzum, co kiedyś. W tym momencie "Belus" ma absolutną wyłączność w foobarze i pewnie za szybko się to nie zmieni.
Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
- Lykantrop
I ja podtrzymuję to zdanie.
I wcale nie dlatego, że mam awersję do mpszujek, gwoli ścisłości.
I wcale nie dlatego, że mam awersję do mpszujek, gwoli ścisłości.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Wy naprawdę chcecie tą płytę w ciemno kupic?
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
-
Beerhead
- zaczyna szaleć
ja tam nie wiem ale jak sobie przypominam to kiedyś praktycznie zawsze się w ciemno kupowało..no chyba że jakiś fragment się posłuchalo w sklepie, czy w radiu(to zdecydowanie rzadziej) a teraz" nie kupię jak nie poslucham!". W ten sposób to bym masy kapel nie poznał..ech co za czasyAlsvartr pisze:Wy naprawdę chcecie tą płytę w ciemno kupic?
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Ale teraz jest teraz a nie kiedyś. Dalej używasz tary zamiast pralki bo "tak sie prało kiedyś"?Skoro sa udogodnienia techniczne, które pozwalaja nie wypierdolic kasy w błoto, to dlaczego z nich nie korzystac?
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran