widzę, że kolega też dostrzegł geniusz tej płytyMorph pisze:
ISIS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re:
A zaskoczyło, podchodziłem, podchodziłem, odchodziłem, obchodziłem, aż w końcu zażyczyłem sobie jako prezent i zaskoczyłoSkaut pisze:widzę, że kolega też dostrzegł geniusz tej płytyMorph pisze:
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Re: ISIS
Bo to jest wyjątkowy album, klimatycznie przede wszystkim. Poza tym jak utyskiwałem na poprzedniczkę, to zaczynam ją odbierać podobnie jak Wavering Radiant. Piękne, klimatyczne płyty. Postanowienie na przyszły rok - obowiązkowo i prędko nabyć to wszystko na CeDe, bo aż mi wstyd.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- Skaut
niestety, poprzedni nie jest tak dobry i hipnotyzujący jak "Wavering Radiant". Rzekłbym, że jest mocno perkusyjny no i za bardzo śmierdzi jednak Toolem, choć końcówka takiego Dulcinea wyśmienita. Szkoda, że całe "In the Absence of Truth" nie jest tak spójne jak tegoroczny album, według mnie jednak brakuje poprzedniczce własnej tożsamości.Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Bo to jest wyjątkowy album, klimatycznie przede wszystkim. Poza tym jak utyskiwałem na poprzedniczkę, to zaczynam ją odbierać podobnie jak Wavering Radiant. Piękne, klimatyczne płyty. Postanowienie na przyszły rok - obowiązkowo i prędko nabyć to wszystko na CeDe, bo aż mi wstyd.
Coś tam było! Człowiek!
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Dobra. W końcu mam CeDe. Czemu to jest tak ascetycznie wydane? Sama koperta na CD to przecież zwyczajny papier 80 gm, czy inny standardowy typ do domowej drukarki...Jakbym kupił takie wydanie za standardową polską cenę (Saturn, ponad 70 zł) to bym się zdenerwował. No ale nieważne, najważniejsze iż muzyka powala.
I dream of colour music,
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Digisleeve. Z jednej strony książeczka z grafikami, z drugiej dysk w papierowej kopercie. Wygląda OK, ale człowiek chciałby więcejDrone pisze:A właśnie, jak jest wydane to "Wavering Radiant"? Bo mam promosa w kartonowej kopercie, a miałem nabyć normalną wersję. Jest w niej w ogóle książeczka?
I dream of colour music,
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
nie no..az az TAKIEJ chujni jaka zaprezentowali na zywo nie ma; faktycznie, sa calkiem niezle momenty, ale generalnie to takie to mieciutkie, bezpieczne, przewidywalne... no i growl fatalny, strasznie wymuszony, dokladnie tak jak live. czysty tez nie lepszy. taka muza kojarzy mi sie z przydlugimi sweterkami, okularami w grubych ramkach i laptopami firmy Apple 
edit: nowy C93, choc na tle ich dyskografii jakos nie powala, to jest oczywiscie bez porownania lepszy niz to
edit: nowy C93, choc na tle ich dyskografii jakos nie powala, to jest oczywiscie bez porownania lepszy niz to
this is a land of wolves now
- Block69
- zahartowany metalizator
Do tego opisu idealnie mi pasuje C93Riven pisze:taka muza kojarzy mi sie z przydlugimi sweterkami, okularami w grubych ramkach i laptopami firmy Apple
PENIS METAL
- Riven
- Kontakt:
Re:
to sie dosc mocno potwierdzilo na koncercie, pomijajac oczywiscie tego epla ; )Skaut pisze:Riven pisze:taka muza kojarzy mi sie z przydlugimi sweterkami, okularami w grubych ramkach i laptopami firmy Apple
na C93 byla natomiast publika podobna do tej z industrial festival,zdecydowanie mniej takich elementow ... jak juz sie taka dyskusja rozwinela z mojej zartobiliwej uwagi
- Skaut
ale ja się Rivenku śmiałem z Ciebie i Twojego rzekomo śmiesznego porównania zajebistego ISIS do swetrów i laptopów Appla. Gdyby nie te laptopy Appla, to byś sobie koncertosa Laibach albo Ulver nawet nie zobaczył...Riven pisze:to sie dosc mocno potwierdzilo na koncercie, pomijajac oczywiscie tego epla ; )Skaut pisze:Riven pisze:taka muza kojarzy mi sie z przydlugimi sweterkami, okularami w grubych ramkach i laptopami firmy Apple
na C93 byla natomiast publika podobna do tej z industrial festival,zdecydowanie mniej takich elementow ... jak juz sie taka dyskusja rozwinela z mojej zartobiliwej uwagi
Coś tam było! Człowiek!
- Skaut
a niech sobie fani przychodzą nawet w stringach z logiem Manowar. Mam to w rzyci, dopóki ISIS nagrywa tak piękne progresywne płyty jak "Wavering Radiant". Przypomina mi się wątek Satyricon i posty Mariana jakoby słychała tego tylko młodzież z zielonymi plecaczkami...Bonny pisze:Ale te swetry i okulary to akurat racja. Elektroniki jednak już bym tutaj nie mieszał
Coś tam było! Człowiek!
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
No nic nie poradzę, że większość osób jakie znam z widzenia, które słuchają tych wszystkich klonów Neurosis (i samego Neurosis także) tak akurat wygląda
Dodałbym jeszcze włosy - ani długie, ani krótkie.
Dodałbym jeszcze włosy - ani długie, ani krótkie.
- Riven
- Kontakt:
no wiec wlasnie
przy czym Neurosis ma wielkie jak planety JAJA, a wiekszosc z tych postrockowych grup celujacych w podobne klimaty gra jakas taka beznamietna, mdla muzyke. nie trawie tego.
a co do apple - mysle, ze mimo wszystko koncerty ULVER czy LAIBACH odbywalyby sie i bez nich
a ze robia dobry sprzet do dzwieku - pewnie tak, nie przecze,nie lubie natomiast tej firmy ze wzgledu na jej chora polityke (nie tylko cenowa) , zreszta produkty apple tez mi sie srednio podobaja. whatever.
a co do apple - mysle, ze mimo wszystko koncerty ULVER czy LAIBACH odbywalyby sie i bez nich
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Riven pisze:no wiec wlasnieprzy czym Neurosis ma wielkie jak planety JAJA, a wiekszosc z tych postrockowych grup celujacych w podobne klimaty gra jakas taka beznamietna, mdla muzyke. nie trawie tego.
Tyle, że Isis od długiego czasu kroczy zupełnie inną ścieżką niż Neurosis i chwała im za to. To jest w tej chwili zupełnie inna muza. Isis grając swojego post - rocka wypada znacznie lepiej niż masa wannabe Neurosis kapelek, których ostatnio jest wręcz zatrzęsienie.
A to, że wrzuca się te grupy do jednego wora i generalnie obie ekipy mają sporo wspólnych fanów to już inna sprawa.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.