SODOM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

06-02-2008, 10:32

Darktron.
PENIS METAL
DCI Hunt

06-02-2008, 11:02

Block69 pisze:Darktron.
W rzeczy samej. Nowego Ulver nie słyszałem, a Mayhem jest świetny.
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

06-02-2008, 13:09

Ja pierdole, przecież to wydawnictwo warto mieć chociażby dla niewydanych wcześniej kawałków.
jesterSS

17-02-2008, 18:16

Dobra, teraz mogę już wyjść poza teoretyczne ględzenie bo słyszałem już FSOE. I tak... nowe kawałkia są nadzwyczaj dobre w ramach retro grania, natomiast remake'i to jakaś siódma woda po starym, dobrym sodomowym łojeniu. Idea takich niepotrzebnych wydawnictw nie znalazła więc uzasadnienia. Gdyby wydali to jako mini z nowym stuffem, siedziałbym cicho, a tak... Żeby wam tego nikt nie kupił wy fałszywe Szkopy z dziadkami w Wehrmahcie!
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

17-02-2008, 20:41

E tam!

Cudny album.

Pisze to osoba dla której "In The Sign Of Evil" to religia (prawdopodobnie najlepsze bębny jakie słyszałem).
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Deviant
w mackach Zła

17-02-2008, 20:43

"Agent Orange"-pewnie nie najlepsza ale mam do niej największy sentyment,kurwa super sprawa...
Awatar użytkownika
ozzy
postuje jak opętany!

17-02-2008, 22:09

Better off dead
SODOM i chuj
DCI Hunt

Re: Re:

20-01-2010, 23:53

Maria Konopnicka pisze: Przesłuchałem sobie ostatnio po raz, hm.. tysięczny, nie mam pojęcia który... Persecution Mania i doszedłem do wniosku, że to jeden z najważniejszych albumów w dziejach metalu. To pierwszy thrash metalowy krążek z tak apokaliptyczną aurą zniszczenia, pierwszy thrash metalowy krążek, z którego bije zło. Nie żaden diabeł, pentagramy, czary mary i łysa góra - totalne zniszczenie, zło, które tylko człowiek może zgotować człowiekowi :) Myślę, że to jeden z najbardziej inspirujących krążków dla drugiej fali black metalu - jestem pewien, że chłopaki z Mayhem czy Darkthrone zasłuchiwali się "Persecution Mania" i gdy nie to, to kto wie jak dzisiaj wyglądałby black metal ? Na koniec dodam tylko, że to najlepsza thrash metalowa płyta wszech czasów - żaden Reign in Blood nie podskoczy :)
A teraz słucham sobie dla odmiany Get What You Deserve i powiem Wam, że ten zespół kładzie mnie na łopatki. Cholernie zróżnicowana płyta, masa powalających riffów, punkowa energia i ta niemiecka chropowatość, której niektórzy tak nienawidzą :) Cholerny sentyment mam do tej płyty i mimo, że powszechnie uważana jest za jedną z najsłabszych w ich dyskografii to i tak ją uwielbiam :)
Twoja euforia jest ujmująca :lol:
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

Re: Najlepsza płyta SODOM

20-01-2010, 23:55

no, coś w tym jest, jak przeczytałem tego posta to poczułem się tak, jak wówczas, gdy mój pies nauczył się samodzielnie otwierać drzwi od balkonu...
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

21-01-2010, 10:11

Tyle, że gdyby odjąć ten patos w wypowiedzi Marii to źdźbło prawdy w tej wypowiedzi jest...
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
DCI Hunt

21-01-2010, 12:27

Ja akurat go rozumiem, bo często wpadam w podobną euforię słuchając w/w płyty, "To Mega Therion", "Seven Churches' czy wczesnych albumów Bathory.
kakademona
weteran forumowych bitew

21-01-2010, 12:34

persecution mania jest najlepszą płytą zespołu sodom.podobnie jak maria mam z nia zejbiste wspomnienia.po raz pierwszy słuchałem jej oczywiscie z taśmy.dokładnie pamiętam gdzie , u kogo, dokładnie w lipcu/sieprniu 1989 roku.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

21-01-2010, 12:39

Ja mam tak samo z Num Skull - Ritually Abused
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

21-01-2010, 14:08

Wymienił bym "In The Sign Of Evil" no ale miała być płyta.
Nie będę oryginalny, oczywiście "Persecution Mania" zajebiste eteryczne brzmienie i klimat, dużo jadu.
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

21-01-2010, 14:14

Conflagrator pisze:
Maria Konopnicka pisze: Przesłuchałem sobie ostatnio po raz, hm.. tysięczny, nie mam pojęcia który... Persecution Mania i doszedłem do wniosku, że to jeden z najważniejszych albumów w dziejach metalu. To pierwszy thrash metalowy krążek z tak apokaliptyczną aurą zniszczenia, pierwszy thrash metalowy krążek, z którego bije zło. Nie żaden diabeł, pentagramy, czary mary i łysa góra - totalne zniszczenie, zło, które tylko człowiek może zgotować człowiekowi :) Myślę, że to jeden z najbardziej inspirujących krążków dla drugiej fali black metalu - jestem pewien, że chłopaki z Mayhem czy Darkthrone zasłuchiwali się "Persecution Mania" i gdy nie to, to kto wie jak dzisiaj wyglądałby black metal ? Na koniec dodam tylko, że to najlepsza thrash metalowa płyta wszech czasów - żaden Reign in Blood nie podskoczy :)
A teraz słucham sobie dla odmiany Get What You Deserve i powiem Wam, że ten zespół kładzie mnie na łopatki. Cholernie zróżnicowana płyta, masa powalających riffów, punkowa energia i ta niemiecka chropowatość, której niektórzy tak nienawidzą :) Cholerny sentyment mam do tej płyty i mimo, że powszechnie uważana jest za jedną z najsłabszych w ich dyskografii to i tak ją uwielbiam :)
Twoja euforia jest ujmująca :lol:
i jak najbardziej uzasadniona.
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

22-01-2010, 16:16

Generalnie dzielę twórczość Niemców na dwa okresy, "stary" Sodom przed "Better Off Dead" i "nowy" od "Tapping the Vain" zresztą "TtV" uważam za najsłabszą z tych, które mam - do dziś pamiętam moje rozczarowanie kiedy wyszła. Późniejszą dyskografię, oprócz "Get what you deserve" znam pobieżnie. Ze "starego" Sodom najczęściej katowałem "Agent Orange", ale chyba nie wytrzymała próby czasu. Najwyżej cenię sobie "Obsessed by Cruelty" - broni się do dziś. "Mortal Way of Life" zawsze była dla mnie najdoskonalszą koncertówką wszech czasów.
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

22-01-2010, 16:48

Ja najbardziej wielbie Obsessed by Cruelty. Plyta jest przesiąknięta złem i kompozycyjnie moim zdaniem lepsza od persecution mania (choc zgodze sie ze na PM najbardziej da sie wyczuc ten postnuklearny klimat zniszczenia). Na In the sign of Evil i Obsessed by Cruelty sa te zajebiste akcentowane riffy, ze sie dynia sama macha (patrz deathlike silence, volcanic slut czy sepulchral voice)
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

22-01-2010, 16:59

Maria Konopnicka pisze:
I bardzo dobrze, ta euforia pozwala mi dłużej cieszyć się młodością i sprawia, że wciąż emocjonuje się tą samą muzyką co 20 lat temu. Gdy euforia wygasa szybko przychodzi znudzenie, pojawiają się bóle w krzyżu, problemy z oddawaniem moczu, a na koniec z kącików ust wycieka strużka śliny, zwieracze przestają trzymać, a brak energii nie pozwala wstać z łóżka. Jestem pewien, że za kolejne 20 lat, gdy pies Trotzkiego już zdechnie, a balkon odgnije mu i spadnie na podwórko - ja w taki sam sposób będę emocjonował się "Pesecution Mania" i przekonywał Wasze dzieci lub wnuki o wielkości tego krążka!
Jak sam bardzo lubie ten krążek (może nie czczę go tak jak Ty, ale lubię), tak toto:
Na koniec dodam tylko, że to najlepsza thrash metalowa płyta wszech czasów - żaden Reign in Blood nie podskoczy
To juz "lekka" przesada jest ;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

22-01-2010, 17:11

to wlacz to RIB i skoncz pierdolic
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Riven