Lepsze takie dwa akordy niż to pedalstwo Satyricon.boroowa pisze:bosz, jaka bieda... jeden chwyt, dwa akordy, małpa zagrałaby to, jakby dac jej gitaręSo_It_Is_Done pisze:
SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re: SATYRICON
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
-
Arisowicz
- w mackach Zła
Nie ma to jak konkretne argumenty.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Masz argument -Rzyg pisze:Nie ma to jak konkretne argumenty.
Żałosne jest to że wklejam linki do youtube, gdzie w ogóle nie powinno być nic związanego z tą muzyką, ale ludzie to jebani idioci i umieszczają to w sieci, więc trudno, posłużę się tym ich idiotyzmem. Żałosne jest też to, że podejmuję rozmowę z fanami gejostwa typu Satyricon, ale trudno, ludzi trzeba szanować i wybaczać ich błedy. No i masz fajny nik Rzygu i mam nadzieję, że takie jak Twój nik masz nastawienie do życia
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
bardziej melodyjnych kloców ten zespół już nie miał?
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Marianie, Twojego gustu nie jestem w stanie skomentować bo Ty lubisz WSZYSTKO.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Wybacz, zdaje się, że za mało siedzę w necie, chyba nie doczytałem wystarczająco:)
edit: Marian, powinieneś konsekwentnie napisać Funeral Mista, Marduka i Orcustusa, skoro już stosujesz odmianę tak jak większość zjebów.
edit: Marian, powinieneś konsekwentnie napisać Funeral Mista, Marduka i Orcustusa, skoro już stosujesz odmianę tak jak większość zjebów.
-
so_i_am_lame
- świeżak
oto właściwa muzyka, jeśli już trzeba łopatologicznie
- Herezjarcha
- w mackach Zła
W swojej trochę naiwnej nordycko-leśnej konwencji 3 pierwsze albumy to mistrzostwo świata. Pokażcie kogoś kto zrobił to lepiej. Pytanie ilu z tych dzisiaj już oświeconych, wytrawnych znawców muzyki odlatywało w młodości przy "The Shadowthrone" a dziś się naigrywa?
Rebel to dziwna płyta i pomimo ogólnych zachwytów to właśnie ona jest początkiem kokietowania przez Satyricon masowego odbiorcy (w odpowiednich "metalowych" proporcjach) Dzisiejsza tragedia tego zespołu jest jej logiczną konsekwencją. Wystarczy posłuchać sobie takiego "Havoc Vulture" albo "A Moment of Clarity"...
Rebel to dziwna płyta i pomimo ogólnych zachwytów to właśnie ona jest początkiem kokietowania przez Satyricon masowego odbiorcy (w odpowiednich "metalowych" proporcjach) Dzisiejsza tragedia tego zespołu jest jej logiczną konsekwencją. Wystarczy posłuchać sobie takiego "Havoc Vulture" albo "A Moment of Clarity"...
- twoja_stara_trotzky
jezusie, jak się ukazywały dwie pierwsze płyty, to z wywalonym jęzorem się w nie zasłuchiwałem. fakt faktem - kompletnie nie przetrwały próby czasu. kokietowaniem masowego odbiorcy była trójka. Rebel to był właśnie taki sygnał ze strony Satyra: no dobra, nei dam jednak dupy, podpisałem kontrakt z NB, ale zrobię na przekór i nagram coś znacznie mniej przystępnego.Herezjarcha pisze:W swojej trochę naiwnej nordycko-leśnej konwencji 3 pierwsze albumy to mistrzostwo świata. Pokażcie kogoś kto zrobił to lepiej. Pytanie ilu z tych dzisiaj już oświeconych, wytrawnych znawców muzyki odlatywało w młodości przy "The Shadowthrone" a dziś się naigrywa?
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
no, calkiem zajebiste utwory.Herezjarcha pisze:Wystarczy posłuchać sobie takiego "Havoc Vulture" albo "A Moment of Clarity"...
this is a land of wolves now
- Nerwowy
A niby czym się to kokietowanie objawia ? Zimnym brzmieniem, stosunkowo rozbudowanymi kompozycjami czy może brakiem wiejskich melodyjek ?Herezjarcha pisze: Rebel to dziwna płyta i pomimo ogólnych zachwytów to właśnie ona jest początkiem kokietowania przez Satyricon masowego odbiorcy (w odpowiednich "metalowych" proporcjach)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Herezjarcha
- w mackach Zła
No nie Satyr dał dupy dopiero no Volcano a i to tylko miejscami. Ale porzucenie lasu właśnie w momencie kiedy ten przestawał być trendy daje do myślenia. Zresztą Rebel jest całkiem przystępna, nie róbcie z tej płyty czegoś czym nie jest.
A brzmienie ma bardzo przejrzyste. Ta płyta to pierwszy krok, jeszcze niezdecydowany i osadzony w ekstremie. Czasy hiciorów pokroju "KING" czy "Fuel for Hatred" miały dopiero nadejść.
A brzmienie ma bardzo przejrzyste. Ta płyta to pierwszy krok, jeszcze niezdecydowany i osadzony w ekstremie. Czasy hiciorów pokroju "KING" czy "Fuel for Hatred" miały dopiero nadejść.
Ostatnio zmieniony 13-12-2009, 01:48 przez Herezjarcha, łącznie zmieniany 2 razy.
- Nerwowy
Volcano to już gorszy album, ale trzyma poziom. A porzucenie lasu po ND to najlepsze co ten zespół mógł zrobić.Herezjarcha pisze:No nie Satyr dał dupy dopiero no Volcano a i to tylko miejscami. Ale porzucenie lasu właśnie w momencie kiedy ten przestawał być trendy daje do myślenia.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Bloodcult
no dokładnie, a poza tym Rebel jest dużo mniej przystępna niż Nemesis Divina, tak samo jak od dwóch pierwszych z resztą.
- twoja_stara_trotzky
porównaj sobie Mother North do Fuel for Hatered, brzmi jak Ich Troje przy Black Sabbath. i gdzie tu niby ten mainstream?Herezjarcha pisze:No nie Satyr dał dupy dopiero no Volcano a i to tylko miejscami. Ale porzucenie lasu właśnie w momencie kiedy ten przestawał być trendy daje do myślenia. Zresztą Rebel jest całkiem przystępna, nie róbcie z tej płyty czegoś czym nie jest.
- Skaut
- Riven
- Kontakt:
przeciez Volcano jest plyta znacznie mniej przystepna niz Nemesis Divina. Sam musialem sporo czasu poswiecic zeby przekonac sie do tak suchego brzmienia i oszczednych kompozycji. Owszem, oni maja pare chwytliwych przebojow, ale co z tego - i tak ida pod prad i jako jeden z niewielu zespolow maja calkowicie niepowtarzalny charakter.
Gdyby chcieli kokietowac publicznosc to po Nemesis Divina poszliby raczej w rejony Dimmu Borgir - czyli pseudoblack-metalowe riffy, jeszcze wiecej parapetow i tandety.
A to co niektorzy tu pisza o Rebel nadaje sie juz tylko do zlotych war.
Gdyby chcieli kokietowac publicznosc to po Nemesis Divina poszliby raczej w rejony Dimmu Borgir - czyli pseudoblack-metalowe riffy, jeszcze wiecej parapetow i tandety.
A to co niektorzy tu pisza o Rebel nadaje sie juz tylko do zlotych war.
-
Heretyk
podpisuję się. a co do Volcano...w ogóle jedna z płyt, do których zdecydowanie najdłużej musiałem się przekonywać. miesiącami to trwałoRiven pisze:przeciez Volcano jest plyta znacznie mniej przystepna niz Nemesis Divina. Sam musialem sporo czasu poswiecic zeby przekonac sie do tak suchego brzmienia i oszczednych kompozycji. Owszem, oni maja pare chwytliwych przebojow, ale co z tego - i tak ida pod prad i jako jeden z niewielu zespolow maja calkowicie niepowtarzalny charakter.
.
- Block69
- zahartowany metalizator
A dla mnie "Volcano" to ich najbardziej przebojowa płyta. "Nemesis Divina" troche musiałem pomęczyć (a od Mother North zawsze wolałem The Dawn Of A New Age i Forhekset), "Rebel Extravaganza" dłuuugo męczyłem (i uważam, że jest najlepsza) a "Volcano" mimo, że znowu to zupełnie coś innego wkręciło sie od razu. "Fuel For Hatred", "Possessed", "Repined Bastard Nation" zaskakują momentalnie a "Mental Mercury" można nucić przy goleniu.
PENIS METAL
- Riven
- Kontakt:
o to to!(a od Mother North zawsze wolałem The Dawn Of A New Age i Forhekset)