SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SATYRICON
ja pierdolę, jakie zjeby na tym świecie są 
- longinus696
- zahartowany metalizator
RE >>> V >>> N,D >> TAON >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> reszta (nie istnieje)
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maleficio
- Kontakt:
So_It_Is_Done pisze:Rebel Extra cos tam to płyta którą Satyricon się skurwili jak tanie szmaty. Ze śreniej jakośći bm weszli w pierdolone gówno.

- Carnal_Malefactor
- zaczyna szaleć
Tylko, że ja nikogo nie staram się do niczego przekonywać. Wyraziłem swoją opinię i tyle. Po prostu niektóre płyty podobają mi się bardziej, inne mniej, a to, że nie pokrywa się to z najprawdziwszą prawdą i obiektywnym obiektywizmem, cóż ja mogę.
Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
- Bloodcult
RE >>> N,D >>> TAoN >>>>>>>>>>>> V >>>>>>>>The Shadowthrone >>>>>>>>>>>>>>> reszta
- Carnal_Malefactor
- zaczyna szaleć
A nawet w ogóle nie można, bo jak wiadomo, takowy nie istnieje.Drone pisze:Nie od razu przecież można wdrapać się na płaszczyznę gustu obiektywnego
- Only_True_Believers
Nie rozumiem tych zachwytów nad RE, przecież to najbardziej miętka i nijaka płyta jaka nagrali, ani brutalna , ani atmosferyczna ani nie ma hitów. Dwie ostatnie są znakomite, jeśli nie rozpatrywać ich jako bm.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- twoja_stara_trotzky
Nif pisze:Nie rozumiem tych zachwytów nad RE, przecież to najbardziej miętka i nijaka płyta jaka nagrali, ani brutalna , ani atmosferyczna ani nie ma hitów. Dwie ostatnie są znakomite, jeśli nie rozpatrywać ich jako bm.

- Skaut
- Nerwowy
RE jest przede wszystkim surowa, zimna, odhumanizowana i kosmiczna. Najlepszy Satyricon zdecydowanie.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Nerwowy
Re:
Skaut pisze:ale hitów nie ma, więc się nie liczyNerwowy pisze:RE jest przede wszystkim surowa, zimna, odhumanizowana i kosmiczna. Najlepszy Satyricon zdecydowanie.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Only_True_Believers
Re:
jesteś tak glupi czy udajesz ? chodziło mi o utwory typu : The Pentagram Burns lub K.I.N.G. Takie chwytliwe...Skaut pisze:ale hitów nie ma, więc się nie liczyNerwowy pisze:RE jest przede wszystkim surowa, zimna, odhumanizowana i kosmiczna. Najlepszy Satyricon zdecydowanie.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Skaut
ahaaaNif pisze:jesteś tak glupi czy udajesz ? chodziło mi o utwory typu : The Pentagram Burns lub K.I.N.G. Takie chwytliwe...Skaut pisze:ale hitów nie ma, więc się nie liczyNerwowy pisze:RE jest przede wszystkim surowa, zimna, odhumanizowana i kosmiczna. Najlepszy Satyricon zdecydowanie.
edit: no, ale dwie ostatnie to nie black metal, więc też się nie liczą mimo, że są takie chwytliwe brutalne i atmosferyczne
Coś tam było! Człowiek!
- Only_True_Believers
Re:
Skaut pisze: brutalne i atmosferyczne
dla twojej starej
- Skaut
Ależ cięta riposta, aż się rumieńcem oblałem.Nif pisze:Skaut pisze: brutalne i atmosferyczne
dla twojej starej
może już najwyższy czas?Nif pisze:Z chęcią bym popełnił samobójstwo gdybym wiedział ,że po tamtej stronie nic nie ma . A tak z jednego gówna można wpaść w jeszcze większe :/
Coś tam było! Człowiek!
- Carnal_Malefactor
- zaczyna szaleć
I dla niego jest on zarezerwowany. A my skazani jesteśmy na nasz relatywizm poznawczy i kręcenie głową ilekroć ktoś uzna za gówno coś, co my uznajemy za de volaille i na odwrót.Drone pisze:Skoro istnieje Bóg, to istnieje też gust obiektywny. To bardzo proste.Carnal_Malefactor pisze:A nawet w ogóle nie można, bo jak wiadomo, takowy nie istnieje.Drone pisze:Nie od razu przecież można wdrapać się na płaszczyznę gustu obiektywnego
-
Heretyk
ale tu dziś zabawnieNif pisze:Nie rozumiem tych zachwytów nad RE, przecież to najbardziej miętka i nijaka płyta jaka nagrali, ani brutalna , ani atmosferyczna ani nie ma hitów.
- Bloodcult
Re: Re:
RE nie potrzebuje hitów/chwytliwych utworów, ani też nie musi być brutalna z powodów które napisał Nerwowy.Nif pisze:jesteś tak glupi czy udajesz ? chodziło mi o utwory typu : The Pentagram Burns lub K.I.N.G. Takie chwytliwe...Skaut pisze:ale hitów nie ma, więc się nie liczyNerwowy pisze:RE jest przede wszystkim surowa, zimna, odhumanizowana i kosmiczna. Najlepszy Satyricon zdecydowanie.
- longinus696
O to to. 100% racji.Nerwowy pisze:RE jest przede wszystkim surowa, zimna, odhumanizowana i kosmiczna. Najlepszy Satyricon zdecydowanie.
Tam są same hity: "Filthgrinder", "Havoc Vulture", "A Moment of Clarity" żeby wspomnieć tylko niektóre z nich. Przy czym nie są to hity w rozumieniu rock'n'rollowym, tylko zwyczajnie utwory o niesamowitej sile oddziaływania.
A co do atmosfery, to kolega Nerwowy doskonale ją określił. RE jest "surowa, zimna, odhumanizowana i kosmiczna".
Płyta nie musi mieć klimatycznych zwolnień żeby mieć wyrazisty klimat. Na RE uzyskano wszystko, czego potrzeba bez tanich chwytów. To płyta kompletna: 12/10
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel