DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
kakademona
weteran forumowych bitew

Re: DARKTHRONE

30-11-2009, 20:47

Riven pisze:A jak na to tak popatrzec z perspektywy, to nawet na Hate Them byly elementy zwiastujace to, co sie mialo wydarzyc..

edit: nie wiem nawet, czy nie bardziej widoczne niz na Sardonic Wrath, ktore wydawalo mi sie troche bardziej 'tradycyjne' niz HT. ale musze to skonfrontowac z rzeczywistoscia, bo nie sluchalem jej od dawna.

no juz przestan....moze na blaze były
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

30-11-2009, 20:53

perkusja, niektore riffy, juz lekko punkowa motoryka. ta plyta ma na pewno wiecej wspolnego z TCIA niz z Plaguewielder (chociaz jeden utwor ma riff bardzo w stylu PW :) )
this is a land of wolves now
kakademona
weteran forumowych bitew

30-11-2009, 20:56

twoja_stara_trotzky pisze:mam płyty tego samego zespołu, porównuje je między sobą. jedne mi się podobają bardziej, inne mniej. gdzie tu kompromitacja?

sorry może uzywałem złego słowa...może gdybys powiedział ,że ci sie ostatnie dokonania disgrace czy pyogenesis podobają to byłoby własciwe słowo...powiem inaczej TROTZKY, NIE WIERZĘ CI ŻE TY TAK NA POWAŻNIE
Ostatnio zmieniony 30-11-2009, 20:57 przez kakademona, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

30-11-2009, 20:56

twoja_stara_trotzky pisze:mam płyty tego samego zespołu, porównuje je między sobą. jedne mi się podobają bardziej, inne mniej. gdzie tu kompromitacja?
twoja stara kompromitacja
mówiąc krótko
zle porównujesz.
kakademona
weteran forumowych bitew

30-11-2009, 20:59

fakt.to po prostu złe porównania.zespoł darkthrone otworzył nowy rozdział w swojej muzyce , którego ni jak nie powinno sie porównywać z black metalowym okresem tego bandu
kakademona
weteran forumowych bitew

30-11-2009, 21:01

Riven pisze:perkusja, niektore riffy, juz lekko punkowa motoryka. ta plyta ma na pewno wiecej wspolnego z TCIA niz z Plaguewielder (chociaz jeden utwor ma riff bardzo w stylu PW :) )

punkowe riffy sa prawie na każdej płycie.to o niczym nie przesadza...riven...może oni zawsze grali punka? tylko puszczali oko z tym black metalem? :D
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

30-11-2009, 21:02

niewykluczone :lol:
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

30-11-2009, 21:03

Tylko tak naprawde to wcale niedaleko od tego punka do black metalu...
Death Dwells in Love
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

30-11-2009, 21:06

In the shadow of the horns...
kakademona
weteran forumowych bitew

30-11-2009, 21:20

TORTURER pisze:Tylko tak naprawde to wcale niedaleko od tego punka do black metalu...

czasami tylko wokal...reszta identyczna.jeden utwór na kiss of death motorhead ma riffy zywcem wyjęte z darkthrone.
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

30-11-2009, 21:34

udzielam się mało, raczej czytam każdą batalię i jeszcze nie dane mi było ujrzeć konsensusu w przypadku żadnej z kapel, może dlatego sie nie udzielam bo tak czy siak skończy sie na tym że bezwiednie zostane wciągnięty do obozu za lub przeciw, lub wzajemne sobie wytykanie rocznika, lub gdzie byłeś jak Slejer to a Malvolent tamto...a Morbidy to już w ogóle ale:

to co w tej chwili robi Darkthrone to cholernie dobrze wybrany kierunek,muzyka: brzmi to jak z dupy ale z dupy Tery Patrick i to takiej lekko zmurszałej Tery;) zeby nie powiedzieć gnijącej ( pomysł na produkcje genialny), Gylve i Ted penetrują wszystkie gatunki które dla nich coś znaczą i dodają szczypte "przyprawy" o nazwie Darkthrone i to że drą papę o kanadyjskim metalu albo o zapierdalaniu na piechte po lasach jest genialne, bez napinki, wyluzowane, wypiją , nagrają, jeden pójdzie rano do roboty na poczte a drugi sam nie wiem co robi i mają wszystko w piździe...a w piątek pojadą słuchać demówek chuj wie czego nad jakimś jeziorem pod namiotem przy ognisku i zgrzewce, co do ich postawy avatar Rivena wystarczy za wszystko przydał by sie jeszcze Fenriz co pompuje piłkę black plażową na unholy pomoście nad tonią norweskiej toni;) nie zdziwił bym się gdyby teraz poszli w jakieś oldschoolowe county-bluesy czy power metal grany na ich modłę, bo im się tak podoba
DCI Hunt

30-11-2009, 21:45

Riven pisze:A jak na to tak popatrzec z perspektywy, to nawet na Hate Them byly elementy zwiastujace to, co sie mialo wydarzyc..
edit: nie wiem nawet, czy nie bardziej widoczne niz na Sardonic Wrath, ktore wydawalo mi sie troche bardziej 'tradycyjne' niz HT. ale musze to skonfrontowac z rzeczywistoscia, bo nie sluchalem jej od dawna.
Po chuj taka analiza? ;) Ten zespół praktycznie od zawsze był wybitnie oldskulowy, z czasem po prostu sięgnęli jeszcze dalej w przeszłość tyle, że wyszło jak wyszło. Jednym ten kabarecik robi, innym nie, ale w gruncie rzeczy taki, a nie inny kierunek rozwoju Darkthrone był dość oczywisty już pare ładnych lat temu.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

30-11-2009, 21:50

nie wiem po chuj, to byla odpowiedz na post vulture. ciezko w tej materii o cos odkrywczego czy zaskakujacego, ale na pewno mozna o nich pogadac dluzej niz o wiekszosci innych kapel. a jak to mowi moj idol pospieszalski, "warto rozmawiac" :mrgreen:
kakademona
weteran forumowych bitew

30-11-2009, 21:52

chyba jakieś żarty.to oni tylko tak zartowali z tym black metalem? chyba was porąbało.szukacie dla nich usparwiedliwienia, dla siebie przy okazji tez ,ze słuchacie czegoś takiego nagranego pod tym szyldem.
a booshee to juz przeszedł sam siebie w swoim poście.jesli dla ciebie to co oni teraz robia jest genialne to sorry ale nie słuchaj ich starych płyt bo po prostu zapewniem cię-nie warto.opduśc sobie.słuchaj sobie tego "biegania po lasach i piosenek o kanadzie".tamte sobie daruj.
kakademona
weteran forumowych bitew

30-11-2009, 21:55

Conflagrator pisze:
Po chuj taka analiza? ;) Ten zespół praktycznie od zawsze był wybitnie oldskulowy, z czasem po prostu sięgnęli jeszcze dalej w przeszłość tyle, że wyszło jak wyszło. Jednym ten kabarecik robi, innym nie, ale w gruncie rzeczy taki, a nie inny kierunek rozwoju Darkthrone był dość oczywisty już pare ładnych lat temu.

ale w czym to było oczywiste? no w czym? konkrety jakies podaj? bo może czegos nie zauwazyłem? po prostu wstyd przyznać ,że komus coś w intslacji pierdolnęło i się zachowuje jakby miał przedwczesny kryzys wieku sredniego i ma palmę-trzeba szukac jakiegos logicznego wutłumaczenia no nie? trzeba jakos chłopaków wytłumaczyc no nie?
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

30-11-2009, 21:58

kakademona pisze:(..) ale nie słuchaj ich starych płyt bo po prostu zapewniem cię-nie warto.opduśc sobie.słuchaj sobie tego "biegania po lasach i piosenek o kanadzie".tamte sobie daruj.
a ja tam z przyjemnoscia slucham tego co teraz robia i nadal zachwycaja mnie stare plyty. cos tu sie nie zgadza chyba.
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

30-11-2009, 22:03

kakademona pisze:chyba jakieś żarty.to oni tylko tak zartowali z tym black metalem? chyba was porąbało.szukacie dla nich usparwiedliwienia, dla siebie przy okazji tez ,ze słuchacie czegoś takiego nagranego pod tym szyldem.
a booshee to juz przeszedł sam siebie w swoim poście.jesli dla ciebie to co oni teraz robia jest genialne to sorry ale nie słuchaj ich starych płyt bo po prostu zapewniem cię-nie warto.opduśc sobie.słuchaj sobie tego "biegania po lasach i piosenek o kanadzie".tamte sobie daruj.
akurat tak sie składa że te ich stare płyty znam bardzo dobrze, i dla mnie darkthrone to darkthrone A Blaze czy Hunger czy inne wrathy czy hate themy kiedyś nie wychodziły z odtwarzacza i przez ten pryzmat mówie że mi sie cholernie podoba ten ich dzisiejszy black n roll, coś ich tknęło i poszli w taki a nie inny kierunek który u mnie chwycił
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

30-11-2009, 22:06

Riven pisze:
kakademona pisze:(..) ale nie słuchaj ich starych płyt bo po prostu zapewniem cię-nie warto.opduśc sobie.słuchaj sobie tego "biegania po lasach i piosenek o kanadzie".tamte sobie daruj.
a ja tam z przyjemnoscia slucham tego co teraz robia i nadal zachwycaja mnie stare plyty. cos tu sie nie zgadza chyba.
polać panu!!!!!! mam dokładnie to samo
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

30-11-2009, 23:38

Conflagrator pisze: Jednym ten kabarecik robi, innym nie,
I te właśnie slowa są idealnym zwieńczenim tych zaciekłych dyskusji. Tu nie ma nad czym deliberować, dla jednych Darkthrone zdechł, dla innych trzyma się znakomicie i tak naprawdę nie wydaje mi się aby tu istniała jakakolwiek platforma do dyskusji. No chyba, że do obrzucania się gnojem (choć to, może, również nie jest takie złe-hehe)
[V]
mistrz forumowej ceremonii

30-11-2009, 23:54

AroHien pisze:
Conflagrator pisze: Jednym ten kabarecik robi, innym nie,
I te właśnie slowa są idealnym zwieńczenim tych zaciekłych dyskusji. Tu nie ma nad czym deliberować, dla jednych Darkthrone zdechł, dla innych trzyma się znakomicie i tak naprawdę nie wydaje mi się aby tu istniała jakakolwiek platforma do dyskusji. No chyba, że do obrzucania się gnojem (choć to, może, również nie jest takie złe-hehe)
Darkthrone zdechl dla ludzi ktorzy utkneli w latach 90 tych ze swoja kolekcja 300,moze 400 plytek .
A kto ma wieksze pole widzenia,dystans,perspektywe?Ten kto przekopuje sie przez swiat heavy metalu/rocka lat 80,70tych i robi sobie tripa back in time zeby odkryc na nowo ducha i zrodlo metalowego szalenstwa,czy ten co w 1994 przegral sobie Transilvanian Hunger i teraz roni lzy ze Darkthrone juz nie jest taki jak kiedys? :lol:
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
ODPOWIEDZ