No nie no! Jeżeli Xentrix to ma być tylko kopia metaliki to ja się poddaję. Wywieranie wpływu a obdarcie z oryginalności to dwie różne rzeczy. Uwielbiam Xentrix!paintothebone pisze:Ej szefo coś przesadzasz, For Whose Advantage? jest samo w sobie świetne, ale to w zasadzie taka koślawa wersja AJFA. Tak samo (doskonały zresztą) Kin -> Czarny Album ale tu już nie aż tak rażąco. Z tym The Upcoming Terror to chyba miał być jakiś wysublimowany dowcip z drugim dnem czy coś, które riffy, z których numerów?boroowa pisze:żeby daleko nie szukać: XENTRIX słyszał? ciut gorsze od MOP ale znacznie lepsze od AJFA. na marginesie dodam, że kreowanie AJFA na najlepszą płytę Metallici to nędzna prowokacja. akurat tam liczna kwadratowych riffów przewyższa nawet debiut Assassin
METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Nowa METALLICA
- twoja_stara_trotzky
Xentrix masa ok, obok Sabbat najlepsza brytyjska trasz
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
ostatecznie tych traszy za wiele nie było, więc z czym nie ma za bardzo konkurować
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
To prawda, bo z dwiema pierwszymi płytami Sabbat trudno konkurować...
- hcpig
Taki stuprocentowy klon to oczywiście nie jest - tyle że zobacz jak cholernie silny jest ten wpływ na FWA?/Kin - mocnych skojarzeń z czwartą i piątą METALLIKĄ po prostu nie sposób uniknąć i nie chodzi tu tylko o zwykłą analogię. Dla mnie to swoją drogą żaden problem - uwielbiam taki lightowy odłam thrashu.est pisze:No nie no! Jeżeli Xentrix to ma być tylko kopia metaliki to ja się poddaję. Wywieranie wpływu a obdarcie z oryginalności to dwie różne rzeczy. Uwielbiam Xentrix!
Yare Yare Daze
-
est
3 lata temu przegapiłem koncert Xentrix.Zagrali parę sztuk u siebie, ale chyba tylko oni wiedzieli o tej małej trasie. No i rację ma Bonny - zbyt dużo traszu w UK to ni ma
W UK Metallica nie wywarła zatem wpływu na scenę Slayer też nie. Zaczynam wierzyć, że te 2 kapele tak naprawdę to nie istnieją. Za tydzień za rogiem gra Napalm Death, spróbuję ich dotknąć 
- Husar
- weteran forumowych bitew
- boroowa
proszę: Blackened, ...and Justice for All, Eye of the Beholder, One, The Shortest Straw, Harvester of Sorrow, The Frayed Ends of Sanity, To Live Is to Die, Dyers Evepaintothebone pisze:Z tym The Upcoming Terror to chyba miał być jakiś wysublimowany dowcip z drugim dnem czy coś, które riffy, z których numerów?
tak mniej-więcej
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- boroowa
Tym kapelom mówimy stanowcze: NIE !!!Drone pisze: SATAN/PARIAH.
I'll give you black sensations up and down your spine
-
est
-
aryman
- postuje jak opętany!
Wszystko pięknie. I zgadzam się z teorią, że Metallica to taki Sienkiewicz metalu - fajne zestawienie. Ale szkopuł w tym, że raz na parę lat czytam coś Sienkiewicza (często bo muszę) i da się to czytać pomimo całej jego naiwności i nieznośnej teorii bogoojczyźnianej (też chętnie bym coś w jego książkach poprzerabiał i wygładził kanty, hehe). Ale i Sienkiewicz, i Metallica odcisnęli swoje piętno odpowiednio na literaturze i muzyce. Tego nie możesz im odmówić. Jak Cię znam, to zaraz zażądasz przykładów, więc uprzedzając:
Metallica - Megadeth, Anthrax, Testament, Xentrix, Sepultura, Paradise Lost, Kat, cała nowa fala thrashu (niestety),
Sienkiewicz - Parnicki, Berent, sam wielki Gombrowicz, Stryjkowski, Sapkowski, Dąbrowska.
Celowo pomijam poziom niektórych epigonów czy też świadomych kontynuatorów rzeczonej tradycji, chodzi tylko o fakt wpływu.
Metallica - Megadeth, Anthrax, Testament, Xentrix, Sepultura, Paradise Lost, Kat, cała nowa fala thrashu (niestety),
Sienkiewicz - Parnicki, Berent, sam wielki Gombrowicz, Stryjkowski, Sapkowski, Dąbrowska.
Celowo pomijam poziom niektórych epigonów czy też świadomych kontynuatorów rzeczonej tradycji, chodzi tylko o fakt wpływu.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- Bloodcult
http://www.deathmagnetic.pl/wywiady/dav ... -perkusji/
LOL
...i jemu też powiecie że krytykuje Larsa z zazdrości
LOL
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
hahaha no 
w ogole to zajebiscie bawi mnie mimika i ogolne akrobacje jakie wykonuje lars za perkusja. wyglada jakby gral jakis pierdolony techniczny death metal 220 bpm w 6/7 (albo opcjonalnie - jakby sral), a gra te swoje koslawe partie i do tego gubi polowe uderzen stopy
. kurwa, na stopie to lepiej gral akal po pol roku nauki jak robilismy covery celtic frost i slayera ; DDDD
w ogole to zajebiscie bawi mnie mimika i ogolne akrobacje jakie wykonuje lars za perkusja. wyglada jakby gral jakis pierdolony techniczny death metal 220 bpm w 6/7 (albo opcjonalnie - jakby sral), a gra te swoje koslawe partie i do tego gubi polowe uderzen stopy
this is a land of wolves now
- Gotharus
- postuje jak opętany!
Tylko że Lars zachowywał sie tak na scenie od kiedy tylko pamietam. A ze teraz gra słabo, to fakt. Powinni go wyjebac i wrzucic Bostapha 
-
Some serious shit?
- postuje jak opętany!
no, maria, atakujBloodcult pisze:http://www.deathmagnetic.pl/wywiady/dav ... -perkusji/
LOL
a bostaph jest za dobry dla nich
- Riven
- Kontakt:
problem jest taki ze on nigdy specjalnie cudowny nie byl, ale kiedys pewnie przynajmniej rowno gral na koncertachGotharus pisze:Tylko że Lars zachowywał sie tak na scenie od kiedy tylko pamietam. A ze teraz gra słabo, to fakt. Powinni go wyjebac i wrzucic Bostapha
- Gotharus
- postuje jak opętany!
Fakt. Ich muzyka wiele by zyskała na koncertach, gdyby mieli porzadnego garowego oraz prowadzącego.
- Block69
- zahartowany metalizator
Nic by nie zyskała. Publika ma to w dupie. Nie przychodzi tam analizować jak równo gra Lars i inne tego typu pierdy tylko dobrze sie bawić. I dostaje to co chce.
PENIS METAL
- Gotharus
- postuje jak opętany!
Ja tam tez nie analizuje, jednak w wielu fragmentach się krzywiłem kiedy słyszałem niektóre solówki Kirka.
- Riven
- Kontakt:
taka publika co wielbi death magnetic to moze i tak, ale jak ktos docenia np AJFA, to go kurwica bierze przy Dyer's Eve live...Block69 pisze:Nic by nie zyskała. Publika ma to w dupie. Nie przychodzi tam analizować jak równo gra Lars i inne tego typu pierdy tylko dobrze sie bawić. I dostaje to co chce.