Brawa za polską składnię panie polski prawnik.kakademona pisze:jaki zespół taki wywiad...no chyba ,że nie zrozumiał dokładnie pytań polskiego dziennikarza, w końcu chłopak jest ze śląska..na naukę języka wiele polskiego pewnie wiele czasu nie poświęcił.
KAT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Re: KAT
-
- weteran forumowych bitew
heheh ubodło Cię bo tez jestes ze Ślunska?
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
@kakademona: Z Sosnowca jesteś, że masz kompleksy w kwestii Śląska? Arcy-wszech-polak z dziada pradziada?
Zawsze śmieszyły mnie gorole najeżdżające na hanysów z jakichś debilnych i niejasnych przesłanek. Kiedy Silesia w trzech powstaniach udowadniała swoje przywiązanie do Polski takie buce jeden z drugim albo pluły na Ojczyznę albo mieli pretensję do wszystkich i do nikogo o nieciekawy los - tradycja antyśląskości podgrzewana przez PZPR kwitnie w najlepsze. Zazdrość? Nieznajomość twardych śląskich realiów? Debilizm? Chyba po troszę wszystko. Czy piszę poprawnie po polsku, maszmości Kakodemona? Spłucz się i zamilknij.
Zawsze śmieszyły mnie gorole najeżdżające na hanysów z jakichś debilnych i niejasnych przesłanek. Kiedy Silesia w trzech powstaniach udowadniała swoje przywiązanie do Polski takie buce jeden z drugim albo pluły na Ojczyznę albo mieli pretensję do wszystkich i do nikogo o nieciekawy los - tradycja antyśląskości podgrzewana przez PZPR kwitnie w najlepsze. Zazdrość? Nieznajomość twardych śląskich realiów? Debilizm? Chyba po troszę wszystko. Czy piszę poprawnie po polsku, maszmości Kakodemona? Spłucz się i zamilknij.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
-
heheh trudno tu nawet mówic o kulturowości....chyba ,że masz na myśli pseudointelektualistę Kutza.Blackult pisze:Rozbawiło mnie, że się nabijasz z dwukulturowych Hanysów a swojego jedynego języka ojczystego nie opanowałeś :).
-
powstania? te przegrane?Twój Wujek pisze:@kakademona: Z Sosnowca jesteś, że masz kompleksy w kwestii Śląska? Arcy-wszech-polak z dziada pradziada?
za PZPR to cały kraj na was płacił.
a może wasze jawne sympatie do Niemiec przez cały okres komuny? wasze volkslisty i wyjazdy do RFN na tzw "pochodzenie" kiedy się wstydziliście byc Polakami?
historii się poucz cepie.najlepiej polskiej a nie niemieckiej jak to macie w zwyczaju.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Widzę że pod Toruniem nie znają podstawowych zagadnień z historii swojego kraju, oraz najwyraźniej nie wymaga się tam znajomości tak złożonego pojęcia jak "kultura" żeby uznawać kogoś za intelektualistę - więc z mojej strony koniec dyskusji, życzę miłego wieczoru bo stary/kakademona ubawił mnie setnie
.

-
Nie wiem, czemu tak wszyscy jadą na "Mind Cannibals". Jedzie mi tu schematem: "Kat bez Romka - nie może być!" To zupełnie przyzwoita płyta jest. Trzeba zapomnieć, że została nagrana pod szyldem Kata i posłuchać jak czegoś neutralnego. Jest parę ciekawych kompozycji.
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Kakodemona, napiszę krótko, bo odnoszę wrażenie, że bardziej skomplikowany tekst mógłby przegrzać Ci obwody.
1) "powstania? te przegrane?"
Ktoś tu powinien nauczyć się polskiej historii (historia Śląska to historia Polski, kako). Każde powstanie śląskie dawało jakiś efekt. Każde ruszało kwestię polskości Śląska do przodu - a wywalczony plebiscyt udowodnił, że Ślązacy czuli się w większości Polakami. Dzięki nim rozszarpana Ojczyzna dostała potężny zastrzyk zasobów i przemysłu, bez którego bylibyśmy jak Mołdawia. Jak odpłacono Korfantemu i Powstańcom? Możesz doczytać, choć wątpię w Twoje umiejętności i chęci poszerzania horyzontów.
Poczytaj więc w skrócie: http://pl.wikipedia.org/wiki/Powstania_ ... %C4%85skie
2) "za PZPR to cały kraj na was płacił."
Divide et impera - dziel i rządź. Pachołki komuny dzieliły Polaków aby potem występować w roli "ojczulków zjednoczycieli" - taka stalinowska tradycja. Poczytaj o tym, o Solidarności, o masakrze w kopalni Wujek, o Jastrzębiu... Zapytaj też taty albo dziadka skąd mieliście węgiel, który ogrzewał Wasze kuperki zimową nocą. I z tym płaceniem całej Polski na Śląsk, który zawsze był szeroko eksploatowanym terenem industrialnym, to strzeliłeś sobie w kolano, oj strzeliłeś...
Podlasie? Mazowieckie wsie? Suwalszczyzna? Podkarpacie? Rzeczywiście... Skoro tak cały naród składał się na tych niegrzecznych Ślązaków to skąd te regularne masowe napływy nowej siły roboczej? Ech...
3) "a może wasze jawne sympatie do Niemiec przez cały okres komuny? wasze volkslisty i wyjazdy do RFN na tzw "pochodzenie" kiedy się wstydziliście byc Polakami?"
Powtórz sobie punkt 2.
Bycie Ślązakiem zawsze wiązało się z rozdarciem - taka historia. Kto czuł się Niemcem, wyjeżdżał. Dziś miliony wyjeżdżają na zachód, bo czują się Europejczykami. Gardzisz nimi? Byli Polacy, Niemcy, Żydzi... kogo na tym Śląsku nie było. Dobrze, że tak światły umysł jak Twój umie rozgmatwać tę zakręconą historię. I te Twoje uogólnienia i zbiorowa odpowiedzialność, brawo! Nic tylko dyskutować.
4) "historii się poucz cepie.najlepiej polskiej a nie niemieckiej jak to macie w zwyczaju."
Ktoś tu wiedzę o Silesii czerpie z "Młodego Komsomolca" albo opowieści zalanego żółcią dziadka. Powiedz z jakiego podręcznika się uczyłem, bo aż jestem ciekaw...
Kończę, bo odpowiadając na te Twoje debilstwa dopełniłem charytatywnego obowiązku oświecenia zacietrzewionego i zawistnego "polaczka", typu człowieka, za którego wstydzę się za granicą. Nie myl z Polakiem, za którego się uważam.
<b>Koniec pseudo-dyskusji.</b>
1) "powstania? te przegrane?"
Ktoś tu powinien nauczyć się polskiej historii (historia Śląska to historia Polski, kako). Każde powstanie śląskie dawało jakiś efekt. Każde ruszało kwestię polskości Śląska do przodu - a wywalczony plebiscyt udowodnił, że Ślązacy czuli się w większości Polakami. Dzięki nim rozszarpana Ojczyzna dostała potężny zastrzyk zasobów i przemysłu, bez którego bylibyśmy jak Mołdawia. Jak odpłacono Korfantemu i Powstańcom? Możesz doczytać, choć wątpię w Twoje umiejętności i chęci poszerzania horyzontów.
Poczytaj więc w skrócie: http://pl.wikipedia.org/wiki/Powstania_ ... %C4%85skie
2) "za PZPR to cały kraj na was płacił."
Divide et impera - dziel i rządź. Pachołki komuny dzieliły Polaków aby potem występować w roli "ojczulków zjednoczycieli" - taka stalinowska tradycja. Poczytaj o tym, o Solidarności, o masakrze w kopalni Wujek, o Jastrzębiu... Zapytaj też taty albo dziadka skąd mieliście węgiel, który ogrzewał Wasze kuperki zimową nocą. I z tym płaceniem całej Polski na Śląsk, który zawsze był szeroko eksploatowanym terenem industrialnym, to strzeliłeś sobie w kolano, oj strzeliłeś...

3) "a może wasze jawne sympatie do Niemiec przez cały okres komuny? wasze volkslisty i wyjazdy do RFN na tzw "pochodzenie" kiedy się wstydziliście byc Polakami?"
Powtórz sobie punkt 2.
Bycie Ślązakiem zawsze wiązało się z rozdarciem - taka historia. Kto czuł się Niemcem, wyjeżdżał. Dziś miliony wyjeżdżają na zachód, bo czują się Europejczykami. Gardzisz nimi? Byli Polacy, Niemcy, Żydzi... kogo na tym Śląsku nie było. Dobrze, że tak światły umysł jak Twój umie rozgmatwać tę zakręconą historię. I te Twoje uogólnienia i zbiorowa odpowiedzialność, brawo! Nic tylko dyskutować.
4) "historii się poucz cepie.najlepiej polskiej a nie niemieckiej jak to macie w zwyczaju."
Ktoś tu wiedzę o Silesii czerpie z "Młodego Komsomolca" albo opowieści zalanego żółcią dziadka. Powiedz z jakiego podręcznika się uczyłem, bo aż jestem ciekaw...
Kończę, bo odpowiadając na te Twoje debilstwa dopełniłem charytatywnego obowiązku oświecenia zacietrzewionego i zawistnego "polaczka", typu człowieka, za którego wstydzę się za granicą. Nie myl z Polakiem, za którego się uważam.
<b>Koniec pseudo-dyskusji.</b>
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
-
niepotrzebnie się męczyłeś.byłem najlepszy z historii w całym liceum a potem poszedłem na studia na historię.temat jest mi znany.ty go poznaj lepiej.z mojej strony eot.
- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym
Heh zdziwiony ? Toż to masterful z całą swoją watahą głodnych skurwiałych wilków ujadających nad wszystkim, szukających wszędzie sposobności do tego żeby się przypierdolić do kogoś lub czegoś i nawet napluć sobie samemu w mordę. Stary aka kakademona załóż sobie lepiej swoje spierdolone pedalskie różowe polo i idź się na spacer przewietrzyć a nie pierdol smutów, że niby najlepszy z historii byłeś i nie nakręcaj zjebanej anty-Śląskiej propagandy bo po chuj? Nie pasuje - Izrael już na ciebie czeka. Nie po to wkleiłem ten zjebany fragment wywiadu żebyś sobie tu sam na klatę srał panie prawnik.wolf pisze:O kurwa dysputa prowincjonalnych wiesniaków o Śląsku jego dwukulturowości i innych jebanych pierdołach ale żenada,zawziętośc typowa dla naszego narodu,ja pierdole...
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
-
a po co wkleiłeś?
- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
podobno ktos chcial zeby forum chodzilo szybciej...
zawalajcie pierdoleniem to sie wogole zatrzyma
zawalajcie pierdoleniem to sie wogole zatrzyma
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Ja pierdolęAnthropophagus pisze: Tutaj macie cały ten żenujący wywiad z "liderem" zespołu "Kat" ....:
http://muzyka.onet.pl/10175,1583562,0,1,wywiady.html

- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Teraz mnie przekonałeś potęgą swoich argumentów. Punkt po punkcie obaliłeś moje twierdzenia i upokorzyłeś mą skromną osobę swoimi osiągnięciami naukowymi. Gdybyś od razu napisał, że temat jest Ci znany nie byłoby tego całego zamieszania!Kakademona pisze:niepotrzebnie się męczyłeś.byłem najlepszy z historii w całym liceum a potem poszedłem na studia na historię.temat jest mi znany.ty go poznaj lepiej.z mojej strony eot.
Dlaczego nie wspomniałeś, że jesteś również prymusem z interpunkcji oraz erystyki i sam muszę dowiadywać się o tym z Twych wypowiedzi? U nas na szwabskim/zdradzieckim Ślunsku zaniechano nauki dyskursu i gramatyki... szkoda, może bym Ci kiedyś dorównał. Dlatego milknę uniżony przed czystej krwi Polakiem. Aufviedersein, herr Kaka!
A wywiad to jakaś kpina. Takiej napinki i zadzierania nosa dawno nie widziałem... Może i Roman pije za dużo, ale przynajmniej nie kreuje się na pierwszą klasę polskiej sceny ciężkiego grania.
- Block69
- zahartowany metalizator
Przezabawny ten wywiad. Gość zagrał kilka koncertów w USA z SIX FEET UNDER, 4 z HELLOWEEN, od kilku lat siedzi w domu, bacznie obserwuje rynek muzyczny i czeka na olśnienie a jak mu sie zachce to nagra płyte, która zniszczy konkurencje i zatrzęsie sceną. Ciekawe co na to ich target 

PENIS METAL