PORTAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: PORTAL
Zdecydowanie daje radę. W dużym uproszczeniu - "Outre" jest bardziej "klimatyczna", "Seepia" bardziej gwałtowna i "chaotyczna". Obie niszczą.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Równie dobrze mogliby improwizować na tym występie i pewnie mało kto by zauważył różnicę.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Zagrali prawie że dokładnie jak na płycie, inna sprawa że to czy by improwizowali nie ma poza warsztatowym większego znaczenia, bo efekt jest genialny.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Niech ktoś mi, osobie na której słowa death i metal stojące obok siebie nie robią większego wrażenia, poleci coś zbliżonego do tego zespołu, bo może niekoniecznie doznałem nagłego olśnienia, ale Outre zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Strasznie gęste i zakręcone, aczkolwiek strasznie hermetyczne, duszne, trudne do słuchania jako tło. Wymagające. To jak z polecankami?
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- Block69
PENIS METAL
Kawałek na całkiem dobrym poziomie, z zajebistymi wolniejszymi partiami w środku. Jakość mp3 nienajlepsza, ale i tak sound gitar cholernie mi się spodobał. Czuć tutaj tą "portalowską" lepkość, schize i chaos. Czekam, czekam.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Kurwa, przecież ten kawałek z nowej płyty brzmi jak ruski czołg wymieszany z Immolation który rozjechał Nile na cmentarzu o 12 w nocy, po prostu piękna sprawa! Zdecydowanie będę musiał kiedyś poświęcić trochę czasu dla Portal!
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
"Outre" też holy fuck! Nareszcie jakiś względnie oryginalny zespół DM, który pcha gatunek do przodu.paintothebone pisze:Seepia... Powiem tyle - holy fuck!
Yare Yare Daze
- Nerwowy
Dobrze mi się słucha tego nowego krążka - chyba aż za
. Jak na Portal stosunkowo czytelnie to brzmi, ale nadal jest to kawał chorej i zakręconej muzy.

De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- twoja_stara_trotzky
nie rozumiem tych gości.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Żałuj. Nowego mateksu jeszcze nie obadałem ale wiem, że nie będzie czego ze mnie zbierać.
- twoja_stara_trotzky
słuchałem nowego i nadal nie rozumiem. nie mówię, że to złe jest. mają swój film, nie pokrywa się z moim i tyle.
A ja dopiero kilka dni temu postanowiłem się bliżej zapoznać z ich twórczością i na początek 'Seepia' mnie zmiażdżyła. Można to gdzieś u nas kupić za mniejsze pieniądze niż 50zł?
- ultravox
Raczej nie, nie widziałem rzeczy z Profound Lore nigdzie poza Omnio. Swoją droga bardzo mnie ciekawi ta nowa płyta, bo to jeden z moich ulubionych zespołów. Obawiam się jednak, że zanim będzie u nas do kupienia minie jeszcze trochę czasu.
Trudno, i tak myślę, że warto wydać 100zł na te dwie płyty (zakładając, że dwójka jest równie dobra co jedynka).ultravox pisze:Raczej nie, nie widziałem rzeczy z Profound Lore nigdzie poza Omnio.
- ultravox
Zdecydowanie warto. Dwójka jest genialna. Jeżeli jedynka Ci przypasowała, to możesz śmiało brać obie.
- Block69
- Nerwowy
Istotnie zajebisty materiał. Nie mam pytań. (już)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.