Słuchawki kupuję..
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re: Słuchawki kupuję..
Nie wszyscy. Miałem gdzieś pedeefa z tym, ale nie mogę znaleźć.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
hehe, no wlasnie, i tu wychodzi jak czesto audiofilia okazuje sie zwyklym snobizmem 

this is a land of wolves now
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Zweryfikowałem swoje potrzeby po kilku mało przyjemnych zewnętrznych sesjach z playerem i jednak przyznam Ci Morph rację - na zewnątrz przydałyby się zamknięta (dobrze, że olałem te PX100). Jednak nie mam zamiaru słuchać darcia dzieci, pociągu, starej baby, czy czego tam jeszcze...Więc zamknięte.
Rozważam obecnie dwa modele. ATH ES3 vs AKG 430
Aczkolwiek bardziej podoba mi się cena tych pierwszych...
Swoją drogą znalazłem na ebayu za ok 27 funtów ES3 w wersji kolorowej. Zastanawiam się, czy różnią się czymś od czarnych oprócz koloru. Bo cena podejrzanie niska.
Postanowienie - do końca roku sprawię sobie w końcu jakieś
Rozważam obecnie dwa modele. ATH ES3 vs AKG 430
Aczkolwiek bardziej podoba mi się cena tych pierwszych...
Swoją drogą znalazłem na ebayu za ok 27 funtów ES3 w wersji kolorowej. Zastanawiam się, czy różnią się czymś od czarnych oprócz koloru. Bo cena podejrzanie niska.
Postanowienie - do końca roku sprawię sobie w końcu jakieś

I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- chaos
- w mackach Zła
ES3 olej, nie ma sensu, miałem są małe, słabo tłumią, po odsłuchu ES7 sprzedałem bez zastanowienia
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
oczywiscie, ze tylko zamkniete, nigdy juz nie kupie innego rodzaju sluchawek na miasto ;D
this is a land of wolves now
- Morph
- Kontakt:
K430 bardzo OK, poza designem.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
I jak mniemam mają lepsze właściwości niż ES3...różnica cenowa jedyne 15 funtów...Morph pisze:K430 bardzo OK, poza designem.
I dream of colour music,
- Morph
- Kontakt:
IMO lepsze, ale dołożyłbym albo do AKG K450, albo do ATH-ES55
- 4m
- weteran forumowych bitew
Trochę się bawiłem wieczorami z hd555 w tym tygodniu i mniej więcej taki preset eq do foobara pozwala na ich ożywienie i otworzenie dźwięku na większości nagrań. Nie jest to jeszcze wersja ostateczna, ale w moim przypadku spisuje się lepiej od ustawień neutralnych. http://odsiebie.com/pokaz/5894769---676e.html
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
4m, a że tak zapytam - skąd wiesz jak brzmi nagranie studyjnie? Opierasz swoje zdanie na jakimś konkretnym sprzęcie/konfiguracji potrafiącej uzyskać efekt zbliżony do studia?
I z drugiej strony, czy każde nagranie studyjnie będzie idealnie odzwierciedlone na tym sprzęcie/tej konfiguracji - takie dźwiękowe panaceum?
Tak trochę naiwnie pytam, ale dla mnie to jest trochę wyższa szkoła jazdy
I z drugiej strony, czy każde nagranie studyjnie będzie idealnie odzwierciedlone na tym sprzęcie/tej konfiguracji - takie dźwiękowe panaceum?
Tak trochę naiwnie pytam, ale dla mnie to jest trochę wyższa szkoła jazdy

I dream of colour music,
- 4m
- weteran forumowych bitew
Bywa się tu i tam to się wie, heheheWódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:4m, a że tak zapytam - skąd wiesz jak brzmi nagranie studyjnie? Opierasz swoje zdanie na jakimś konkretnym sprzęcie/konfiguracji potrafiącej uzyskać efekt zbliżony do studia?

Na miarę możliwości tak.Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:I z drugiej strony, czy każde nagranie studyjnie będzie idealnie odzwierciedlone na tym sprzęcie/tej konfiguracji - takie dźwiękowe panaceum?
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Morph
- Kontakt:
Tak w połowie odpowiadając wodzu na twe pytanie - na HeadFi jest całkiem fajny temat o wyEQowaniu słuchawek na płasko: http://www.head-fi.org/forums/f4/how-eq ... al-413900/.
Ja w zasadzie dużo bardziej cenię sobie słuchawki "kolorowe", nawet jak nie nadają się jako uniwersalne. Na przykład damskie wokale na ESW9 >>> cokolwiek innego co dane mi było słyszeć do tej pory.
Ja w zasadzie dużo bardziej cenię sobie słuchawki "kolorowe", nawet jak nie nadają się jako uniwersalne. Na przykład damskie wokale na ESW9 >>> cokolwiek innego co dane mi było słyszeć do tej pory.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Podziękuję chyba jednak. Za skomplikowane to dla mnieMorph pisze:Tak w połowie odpowiadając wodzu na twe pytanie - na HeadFi jest całkiem fajny temat o wyEQowaniu słuchawek na płasko: http://www.head-fi.org/forums/f4/how-eq ... al-413900/.

http://cgi.ebay.co.uk/BNIB-Audio-Techni ... 286.c0.m14
To są oryginały, czy jakieś podróby?
I dream of colour music,
- Morph
- Kontakt:
ES3 chyba nie fake'owali, a i kolorowa seria chyba była.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
w tą sobotę stałem się szczęśliwym posiadaczem Sennek HD 280 pro - potrzebowałem jednak czegoś z zamkniętą konstrukcją - chciałem coś co klasą nie odbiegnie od HD 555, ale kurwa... te są jeszcze lepsze... ogólnie - cała scena dźwięku wydaje się być bardziej rozłożona przestrzennie - wyraźnie w różnych miejscach słychać poszczególne instrumenty - kurwa no np. centralki brzmią niesamowicie naturalnie i głęboko - tak jakbym perkusji słuchał na żywo, przy tym są wyraźnie zlokalizowane nisko a np. przejściówki (tez przecież basowe, ale już o innej charakterystyce) wybrzmiewają wyraźnie jakby 1,5 m wyżej. Pomijam już idealną izolację od otoczenia - tutaj jest tak jak tego oczekiwałem. Ale samo ich brzmienie jest naprawdę zajebiste.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Morph
- Kontakt:
A powiedz mnie jeszcze na ile dobrze przenośne odtwarzacze są w stanie to pociągnąć, bo w sumie czasem przydałaby mi się alternatywa dla Triple.Fi
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
ja kupiłem właśnie głownie do cd playera - pod względem głośności (mimo, że to 64 ohmy) to jak najbardziej, lepiej nie rozkręcać ich na full bo uszy zaczynają boleć, ciśnienie akustyczne jest wciąż dosyć mocne - tak samo jak przestrzenność dźwięku - może nie ma takiej głębi jak ze wzmacniaczem, ale nie ma tez takiej różnicy jak w przypadku hd 555 - tylko, że ja nie używam (jeszcze
) wzmacniacza słuchawkowego, ale podpinam pod starego dobrego Radmora. Podpinam je też bezpośrednio po jakiegoś standardowego soundblastera i dźwięk mnie wciąż zaskakuje. Precyzyjny, wszystko wyseparowane, przejrzyste, wyraźne a przy tym neutralne i nieprzekłamane jakimiś przymulającymi basami znikąd czy jakimś dziwnym piaskiem z wysokich tonów. Nie wiem jak to wypada w porównaniu z triple.fi bo ja dousznych słuchawek w ogóle nie uznaję, ale to co się dzieje w tych HD 280 wystarczy mi już na długo (zapewne w niedługim czasie dokupię wreszcie amp słuchawkowy do pełni szczęścia). Konstrukcja zewnętrzna nie jest może tak zgrabna jak HD 555, ale prawdę mówiąc pierdolą mnie dziwne spojrzenia ludzi na ulicy 

Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
- Morph
- Kontakt:
[quote="Olo"]Nie wiem jak to wypada w porównaniu z triple.fi/quote]
Na pewno gorzej, zastanawiam się tylko na ile gorzej bo szukam alternatywy do użytku wtedy, kiedy nie potrzebuję idealnej izolacji, a chyba najlepszą alternatywą dla mnie są porządne, full-size'owe zamknięte słuchawki.
Na pewno gorzej, zastanawiam się tylko na ile gorzej bo szukam alternatywy do użytku wtedy, kiedy nie potrzebuję idealnej izolacji, a chyba najlepszą alternatywą dla mnie są porządne, full-size'owe zamknięte słuchawki.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Właśnie przyszły AKG K450. Testuję 
Biorę do łapy - ależ małe są, spodziewałem się jakiegoś molocha. Duży plus.
Zakładam na łepetynę, kurna, niewygodne to. Podłączyłem do iAudio 7, odpalam Mastodon...jak to do dupy brzmi, przebasowane gówno! Dopiero potem skapnąłem się, że miałem bass podbity na maxa w equalizerze. Bas wrócił na 0, wszystko zaczęło nagle nabierać kształtów. Mam je na głowie od kilku minut i nic mi już nie wadzi. Oddaje się dalszej zabawie

Zakładam na łepetynę, kurna, niewygodne to. Podłączyłem do iAudio 7, odpalam Mastodon...jak to do dupy brzmi, przebasowane gówno! Dopiero potem skapnąłem się, że miałem bass podbity na maxa w equalizerze. Bas wrócił na 0, wszystko zaczęło nagle nabierać kształtów. Mam je na głowie od kilku minut i nic mi już nie wadzi. Oddaje się dalszej zabawie

I dream of colour music,
- Morph
- Kontakt:
To się oddawaj i zdaj relacjęWódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Właśnie przyszły AKG K450. Testuję

Do tematu: kuuuuuurwa, przesłuchałem dzisiaj Sennheisery HD 800 i nic już nie jest takie samo