CURRENT 93
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Re: CURRENT 93
Dzisiaj poleciało Swastikas... i to nawet nie całe. No toć kurwa co za kakofonia. Na tym postanawiam zakończyć swoją przygodę z tym projektem, bo jak widzę strata czasu.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
- Riven
- Kontakt:
no, poznal 2 plyty z czego jedna jest absolutnie niemiarodajna , a druga rowniez reprezentuje tylko jeden z bardzo wielu okresow w ich tworczosci. i to wystarczy, zeby miec opinie 

this is a land of wolves now
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Poznał to nie. Przesłucham po razie 3 płyty w przeciągu tygodnia i nie mam siły na więcej, zresztą wątpię żeby nawet najwięksi miłośnicy C93 z tego forum byli osłuchani z większością dyskografii tegoż. Może za następne 5 lat się pomyśli, póki co jestem ignorantem.
- Riven
- Kontakt:
jesli chodzi o longplaye to znam wiekszosc, z czego z kolej wiekszosc lezy na polce. nie chodzi o to, zeby znac te kilkadziesiat (?) wydawnictw, sa po prostu pewne kamienie milowe, ktorych znajomosc pozwala na wyrobienienie jakiegos tam zdania na temat C93. jest ich znacznie wiecej niz u przecietnego artysty, wiec nie jest to taka latwa sprawa.
ale huj tam, nie spiesz sie. jesli ma Ci zaskoczyc, to zaskoczy i za 5 lat.
ale huj tam, nie spiesz sie. jesli ma Ci zaskoczyc, to zaskoczy i za 5 lat.
- Scaarph
- zahartowany metalizator
1.czy uzbieranie calej dyskografii(tylko pelne plyty) jest jakos specjalnie trudne?
2.jakie sa formaty wspolne dla pelnych plyt? Czy wszystkie ukazaly sie na cd? A moze niektore ukazaly sie tylko na cd/lp?
3.j/w ale odnosnie epek
4.czy jakiekolwiek ich pozycje to jakies rary osiagajace na ebayu zawrotne ceny?
2.jakie sa formaty wspolne dla pelnych plyt? Czy wszystkie ukazaly sie na cd? A moze niektore ukazaly sie tylko na cd/lp?
3.j/w ale odnosnie epek
4.czy jakiekolwiek ich pozycje to jakies rary osiagajace na ebayu zawrotne ceny?
- Scaarph
1.czy uzbieranie calej dyskografii(tylko pelne plyty) jest jakos specjalnie trudne?
3.j/w ale odnosnie epek
3.j/w ale odnosnie epek
- Riven
- Kontakt:
1. raczej tak, sporo plyt to biale kurki niestety
2. chyba wszystkie, wydaje mi sie, ze zawsze byl winyl i cd.
3. j/w
4. nie sprawdzalem nigdy. zalezy co masz na mysli przez zawrotne. drugie wydanie swastikas kupilem za 120 zl, imo tanio. chociaz bloodcult ma pierwsze i pewnie mniej dal
2. chyba wszystkie, wydaje mi sie, ze zawsze byl winyl i cd.
3. j/w
4. nie sprawdzalem nigdy. zalezy co masz na mysli przez zawrotne. drugie wydanie swastikas kupilem za 120 zl, imo tanio. chociaz bloodcult ma pierwsze i pewnie mniej dal

- Scaarph
Czyli w sumie ad4 wynika z ad1 - skoro sporo plyt to biale kurki
to pewnie jak sie pokaza na aukcjach to nie za byle ile.

- Riven
- Kontakt:
ja sledze tylko allegro i niektore kultowe rzeczy pojawiaja sie raz na ruski rok albo wcale. swastikas ostatni raz widzialem jak kupowalem pare miechow temu. special plan jeszcze nie widzialem (chociaz kumpel dorwal, fartuch jeden). no ale jest tego sporo jeszcze. brakuje mi glownie rzeczy z dawniejszych lat, bo pelne plyty od thunder perfect mind wzwyz mam zdaje sie wszystkie. najbardziej czekam na Imperium i Dawn. No i Earth Covers Earth.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
1. Zdecydowanie nie. Pełne płyty są w sumie dosyć często wznawiane, poza tym większośc można bezstresowo kupić na ebayu. Odpowiednie fundusze, nieco cierpliwości i bez problemu można nabyć 'podstawowe' pozycje w dyskografii.Scaarph pisze:1.czy uzbieranie calej dyskografii(tylko pelne plyty) jest jakos specjalnie trudne?
3.j/w ale odnosnie epek
2. Jest trochę rarów na vinylach, CDrach i innych takich i z tymi może być problem.
3. j/w
4. Wiesz, wystawiane są za pewne ceny, ale pytanie czy ktoś za te ceny je nabywa

I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- Scaarph
- Riven
- Kontakt:
ta, czesto wznawiane, to powiedz mi kiedy bedzie wznowione Imperium, Earth Covers Earth albo Swastikas? Jedne z najbardziej znanych albumow C93, jakby nie bylo. A jest tego jeszcze troche. Ostatnia reedycja Swastikas to, o ile mnie pamiec nie myli, rocznik 93.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Imperium w 2001Riven pisze:ta, czesto wznawiane, to powiedz mi kiedy bedzie wznowione Imperium, Earth Covers Earth albo Swastikas? Jedne z najbardziej znanych albumow C93, jakby nie bylo. A jest tego jeszcze troche. Ostatnia reedycja Swastikas to, o ile mnie pamiec nie myli, rocznik 93.
Earth Covers Earth (pomijając ruską bodajże) i Swastikas rzeczywiście brak nowych reedycji, ALE - zwróć uwagę, że w przeciągu 2 lat wyszły reedycje wczesnych płyt aż do Dawn. Podejrzewam, że to kwestia czasu, aż pojawią się kolejne (chyba, że są jakieś problemy natury prawnej o których nie wiem).
Tak swoją drogą to nie wiem czy Imperium i Earth Covers Earth to są "jedne z najbardziej znanych albumów C93". Pomiając kwestię, iż Earth Covers Earth to zwyczajnie średnia płyta, to zwykle jako ów najbardziej znane wymieniane są właśnie Swastikas, Koniki, Lucifer czy Thunder Perfect Mind

I dream of colour music,
- Riven
- Kontakt:
oj a ten jak sie wypral tym co trocki gada. wiadomo, ze przy Of ruine to ona nie blyszczy,ale to nadal niezly album ze znakomitym klimatem.
poza tym uwazam, ze te popularne opinie (chyba generowane przez last.fm bo nie wiem niby skad?) sa troche nietrafione, np. All the pretty... jest imo tylko niezla, a Of Ruine zjada ja dowolnym numerem.
Na Imperium masz jeden z glownych hitow C93, czyli Locust, takze nie fikaj
poza tym uwazam, ze te popularne opinie (chyba generowane przez last.fm bo nie wiem niby skad?) sa troche nietrafione, np. All the pretty... jest imo tylko niezla, a Of Ruine zjada ja dowolnym numerem.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Nie last.fm, tylko patrzę po forach, po znajomych. Mało kto wspomni Ci jako jedną z ulubionych płyt Christ And The Pale Queens Mighty In Sorrow czy Sleep Has His House, a ja obie uwielbiam bardziej niż Imperium, Swastikas, czy też Thunder Perfect Mind. Na Earth Covers Earth pasuje mi ostatni kawałek, bo leci klimatem we wczesne, upiorne rzeczy (bo to w sumie remix), a cała reszta mnie nudzi, tak jak i część Swastikas, czy też środek Imperium. Nie uważam tych dwóch ostatnich płyta za złe. Fajne są, miło się ich słucha, ale w kontekście późniejszych, ale też wcześniejszych rzeczy nie powodują u mnie ciar. Podobnie nowy album - dobry, ale do czołówki mu dalekoRiven pisze:oj a ten jak sie wypral tym co trocki gada. wiadomo, ze przy Of ruine to ona nie blyszczy,ale to nadal niezly album ze znakomitym klimatem.

I dream of colour music,
- Riven
- Kontakt:
oj tam oj tam. ja tam Swastikas lykam bez znieczulenia. I nie jest to wcale latwa rzecz, ale jako calosc ma tak popierdolony, lesno-kwasny (kto czytal wywiady ten wie o co chodzi
) klimat, ze nie sposob mi tej plyty dzielic na drobne. Imperium jest jeszcze ciezsza, ale uwielbiam te jej atmosfere nie-z-tej-planety. W zasadzie to kazda plyta jest inna i na kazdej znajduje cos innego, i jakbym tak mial wybrac najslabsza LP, to bylyby to chyba wlasnie Koniki (ktore i tak sa na 8/10 ;D )
Ja tam w ogole nie mam ulubionego okresu C93, z kazdego potrafie wskazac zajebiste plyty.

Ja tam w ogole nie mam ulubionego okresu C93, z kazdego potrafie wskazac zajebiste plyty.
- Scaarph
Ja znam na razie tylko lucifer,special plan,aleph,black ships ate the sky,swastikas,island (kolejnosc nieprzypadkowa
).
W chuj nadrabiania przede mna, z czego sie zreszta bardzo ciesze hehe.

W chuj nadrabiania przede mna, z czego sie zreszta bardzo ciesze hehe.
- Riven
- Kontakt:
pierdolnij se teraz Thunder Perfect Mind i bedzie git ; ). I Nature Unveiled.