ale tu nie trzeba mieć racji, wystarczy spojrzeć na "Twą radosną twórczość";So_It_Is_Done pisze:Macie racje jak zawsze
ROME - Flowers From Exile [2009]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Re: ROME - Flowers From Exile [2009]
-
- rasowy masterfulowicz
a ja mam zupełnie odwrotnie niż Riven. Nie słuchałem tego albumu już jakieś 2 tygodnie i dziś wziąłem sobie na rowerek. Nowa moc. Myślałem , ze do Rzymu dojadę. tak niosło 

- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
no i git, bo to swietna plyta, zwlaszcza na te pore roku. tylko niech nikt laskawie nie pierdoli ze mozna ja rownac z Rose Clouds
this is a land of wolves now
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
U mnie najpierw była fascynacja poszczególnymi kawałkami (niektóre mnie nie przekonywały do końca), potem bezgraniczne uwielbienie albumu jako całości. Ostatnio zrobiłem sobie przerwę,a po przerwie siła rażenia ta sama. Przepiękny album.streetcleaner pisze:a ja mam zupełnie odwrotnie niż Riven. Nie słuchałem tego albumu już jakieś 2 tygodnie i dziś wziąłem sobie na rowerek. Nowa moc. Myślałem , ze do Rzymu dojadę. tak niosło
Czy lepszy od Rose Clouds? Dla mnie tak. Tamten album ma piękny początek, piękną końcówkę, środek mniej mnie przekonuje. Czy lepszy niż ....Symbols Shatter? Kto wie, pogadamy za jakiś czas jak się kwiatki uleżą

I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- Scaarph
- zahartowany metalizator
można. obie tak samo nudneRiven pisze:tylko niech nikt laskawie nie pierdoli ze mozna ja rownac z Rose Clouds

- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
"But, What Ends When the Symbols Shatter?" uwielbiam bezgranicznie, jak narazie jest to album nie do przebicia, mimo iż "Flowers From Exile" to świetna płyta i bez wątpienia jedna z najlepszych rzeczy jakie w tym roku się ukazały;Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Czy lepszy od Rose Clouds? Dla mnie tak. Tamten album ma piękny początek, piękną końcówkę, środek mniej mnie przekonuje. Czy lepszy niż ....Symbols Shatter? Kto wie, pogadamy za jakiś czas jak się kwiatki uleżą
- Riven
- Kontakt:
bzdury przeokropne. ta plyta w ogole nie ma startu do tych albumow DIJ. nie ta liga.Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze: Czy lepszy od Rose Clouds? Dla mnie tak. Tamten album ma piękny początek, piękną końcówkę, środek mniej mnie przekonuje. Czy lepszy niż ....Symbols Shatter? Kto wie, pogadamy za jakiś czas jak się kwiatki uleżą
-
- rasowy masterfulowicz
A ja dałbym im szansę. Nie chcę tutaj punktować kto lepiej kto gorzej, ale Flowers to ta sama liga, tylko beniaminek jeszcze:)
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
No cóż Ci poradzę, że mi się bardziej kwiaty ogólnie niż róże podobająRiven pisze:bzdury przeokropne. ta plyta w ogole nie ma startu do tych albumow DIJ. nie ta liga.Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze: Czy lepszy od Rose Clouds? Dla mnie tak. Tamten album ma piękny początek, piękną końcówkę, środek mniej mnie przekonuje. Czy lepszy niż ....Symbols Shatter? Kto wie, pogadamy za jakiś czas jak się kwiatki uleżą

Poza tym nic tak nie pozwala trzeźwo ocenić albumu jak czas. Zobaczymy za 10 lat

I dream of colour music,
-
- rasowy masterfulowicz
od tych win Ci się w glowie poprzewracaloWódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:
Poza tym nic tak nie pozwala trzeźwo ocenić albumu jak czas. Zobaczymy za 10 lat

- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
tak pierdolicie o ponadczasowości Death In June, a ręka do góry, kto zna i słucha ich od KILKUNASTU lat. to, że szanowny kolega Ihasan, to wiem, bo sam go sprałem kilkanaście lat temu na rzeczy z World Serpent, ale reszta? WĄTPIĘ.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
twoja_stara_trotzky pisze:tak pierdolicie o ponadczasowości Death In June, a ręka do góry, kto zna i słucha ich od KILKUNASTU lat. to, że szanowny kolega Ihasan, to wiem, bo sam go sprałem kilkanaście lat temu na rzeczy z World Serpent, ale reszta? WĄTPIĘ.

Pierwsze pranie gdzieś w `96 roku

... i tak mi zostało do dziś.
- grot
- weteran forumowych bitew
Brakuje mi tylko "a ile wy w ogóle macie lat?!!!"
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- Riven
- Kontakt:
dokladnie. nie trzeba sluchac dij 15 lat zeby moc stwierdzic, ze jest to muzyka nieporownywalnie bardziej subtelna, wyrafinowana i wielowarstwowa niz Rome. zreszta huj z tym, ja tu sobie zadnej ideologii nie dorabiam, po prostu tak to czuje
- twoja_stara_trotzky
no popatrz, to czego mi brakuje do tego, żeby dokonać takiego odkrycia? bo ja nie potrafię tego tak jednoznacznie ocenić.Riven pisze:dokladnie. nie trzeba sluchac dij 15 lat zeby moc stwierdzic, ze jest to muzyka nieporownywalnie bardziej subtelna, wyrafinowana i wielowarstwowa niz Rome. zreszta huj z tym, ja tu sobie zadnej ideologii nie dorabiam, po prostu tak to czuje
- 4m
- weteran forumowych bitew
Mądrości Rivenatwoja_stara_trotzky pisze:no popatrz, to czego mi brakuje do tego, żeby dokonać takiego odkrycia?Riven pisze:dokladnie. nie trzeba sluchac dij 15 lat zeby moc stwierdzic, ze jest to muzyka nieporownywalnie bardziej subtelna, wyrafinowana i wielowarstwowa niz Rome.

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- twoja_stara_trotzky
a chyba że tak, to odpuszczam 

- Riven
- Kontakt:
no, dokladnie 
lepsze to niz pierdolone bzdury 4ma , hehe

lepsze to niz pierdolone bzdury 4ma , hehe
- ultravox
- zahartowany metalizator
Od jakiegoś czasu czytam to, co piszecie w tym temacie i przyznam, że jeszcze trudniej przez to czekało mi się na tę płytę...ale warto było. Piękna muzyka, masa emocji. Jestem kupiony.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Drone, to Ty pisałeś recenzję dla Brainwashed? 
Rome's slower, more traditional songs do not inspire equally glowing reactions, however. Both "Odessa" and the titular closer feel somewhat empty or unfinished next to their richly decorated brethern. These songs are no less strong than any of the others, but they represent the places where Damiani's production does not rise the occasion. This is a minor annoyance, but it reveals that Reuter's voice is only as compelling as the music that surrounds it. Flowers From Exile is a gem of a record nonetheless, and its lackluster ending does little to compromise its many virtues.
http://brainwashed.com/index.php?option ... &Itemid=64
Ja nie wiem co wy wszyscy macie z tą Odessą, no piękny kawałek.

Rome's slower, more traditional songs do not inspire equally glowing reactions, however. Both "Odessa" and the titular closer feel somewhat empty or unfinished next to their richly decorated brethern. These songs are no less strong than any of the others, but they represent the places where Damiani's production does not rise the occasion. This is a minor annoyance, but it reveals that Reuter's voice is only as compelling as the music that surrounds it. Flowers From Exile is a gem of a record nonetheless, and its lackluster ending does little to compromise its many virtues.
http://brainwashed.com/index.php?option ... &Itemid=64
Ja nie wiem co wy wszyscy macie z tą Odessą, no piękny kawałek.
I dream of colour music,