SHINING

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
[V]
mistrz forumowej ceremonii

Re: SHINING

05-07-2009, 18:59

chujowe jest to ze nie dokonujesz elementarnego rozróżnienia miedzy krytyką a krytykanctwem,czyli zwyklym gdybaniem,bajdurzeniem,pierdoleniem które serwujesz w tym miejscu w postaci krótkich,kilkusekundowych wytrysków raz po raz. nie napisałeś NIC co mogłoby zostać rozpatrzone w poważny sposób jesli chodzi o faktyczną zawartość omawianego albumu.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

05-07-2009, 19:02

zbyt szanuję swój czas, aby się rozpisywać o gównie. ta płyta jest po prostu śmieszna. stwierdziłem ów fakt i wystarczy.
[V]

05-07-2009, 19:10

brak ci rzetelności,jakiejkolwiek argumentacji i zdrowego dystansu w stosunku do przedmiotu krytykowanego.
nie siedź za długo przed lustrem.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

05-07-2009, 19:12

rzetelność to ja w pracy zostawiam, tu się bawię i nie widzę powodu, dla którego miałbym się wbijać w jakieś akademickie dyskusje o gównie. widzę gówno, to je omijam.
[V]

05-07-2009, 19:18

reaguje podobnie gdy biorę do ręki dziennik z twoim artykułem albo widzę dokonania z przed lat tak wiec jak najbardziej rozumiem.omijać szerokim łukiem.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

05-07-2009, 19:22

ja pierdole, jaki reaktywny klient ;)
[V]

05-07-2009, 19:28

być może rzetelnie posuwasz żone,ukladasz w piwnicy kartony z przegrywanymi cd albo przelogowujesz sie z jednego forum na drugie ale w tym temacie rzetelności i argumentacji ci po prostu zabrakło.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

05-07-2009, 19:39

podaj mnie za to do sądu, bo widzę, że nie zaśniesz, póki nie udowodnisz światu, że masz rację, nawet jak jej nie masz ;)
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

05-07-2009, 19:50

twoja_stara_trotzky pisze:nowy Behemoth, choć nie wydaje się wcale wybitny, zjada to ścierwo z 3 sekundy.
w sumie racja
woodpecker from space
[V]

05-07-2009, 19:51

to nie jest kwestia tego kto ma rację,gdyż jakakolwiek dziedzina krytyki artystycznej nie zasadza sie na jakiejś metodzie naukowo badawczej gdzie można by było stwierdzić jednoznacznie; ten ma racje a ten nie,każdy taki spór koncentruje sie raczej wokół indywidualnych przekonań ideowo -artystycznych grupy dyskutantów,mnie interesuje szerszy kontekst gdy mówimy o nowej płycie,ty nazywasz ją gównem,skad i dlaczego nie wiem.non plus ultra.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

05-07-2009, 19:53

no fajnie, caly czas mowisz o szerszym kontekscie, no to go wreszcie przedstaw, dokonaj analizy etc. moim zdaniem nie ma czego analizowac, udowodnij jesli jest inaczej.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

05-07-2009, 19:54

[V] pisze:to nie jest kwestia tego kto ma rację,gdyż jakakolwiek dziedzina krytyki artystycznej nie zasadza sie na jakiejś metodzie naukowo badawczej gdzie można by było stwierdzić jednoznacznie; ten ma racje a ten nie,każdy taki spór koncentruje sie raczej wokół indywidualnych przekonań ideowo -artystycznych grupy dyskutantów,mnie interesuje szerszy kontekst gdy mówimy o nowej płycie,ty nazywasz ją gównem,skad i dlaczego nie wiem.non plus ultra.
ale przyznasz, że zarzucanie komuś, iż mało rzetelnie opisuje swoje odczucia odnośnie jakiejś płyty (już samo połączenie słów rzetelność i odczucia brzmi jak słaby żart) zakrawa na rozważenie wizyty u psychologa?
[V]

05-07-2009, 19:57

Riven pisze:no fajnie, caly czas mowisz o szerszym kontekscie, no to go wreszcie przedstaw, dokonaj analizy etc. moim zdaniem nie ma czego analizowac, udowodnij jesli jest inaczej.
już go przedstawiłem,a moze raczej zarysowałem,nazwałes go pretensjonalnym o ile się nie myle,coż ja tam nic takiego nie widzę,wręcz przeciwnie,kwestia indywidualna.nic udowadniać nie można.można jedynie rozmawiać,analizować,snuć opinie.to nie jest wywód matematyczny.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

05-07-2009, 19:59

tzn. to byla analiza TEJ plyty? ten fragment ktory wkleiles?
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

05-07-2009, 20:02

w wypadku tej płyty to nie jest zwykła analiza, to POSIEW KAŁU ;)
[V]

05-07-2009, 20:03

twoja_stara_trotzky pisze:
[V] pisze:to nie jest kwestia tego kto ma rację,gdyż jakakolwiek dziedzina krytyki artystycznej nie zasadza sie na jakiejś metodzie naukowo badawczej gdzie można by było stwierdzić jednoznacznie; ten ma racje a ten nie,każdy taki spór koncentruje sie raczej wokół indywidualnych przekonań ideowo -artystycznych grupy dyskutantów,mnie interesuje szerszy kontekst gdy mówimy o nowej płycie,ty nazywasz ją gównem,skad i dlaczego nie wiem.non plus ultra.
ale przyznasz, że zarzucanie komuś, iż mało rzetelnie opisuje swoje odczucia odnośnie jakiejś płyty (już samo połączenie słów rzetelność i odczucia brzmi jak słaby żart) zakrawa na rozważenie wizyty u psychologa?
przyznam że widzisz tylko to co chcesz widzieć i jesteś negatywnie ustosunkowany do przedmiotu krytykowanego jak i prawdopodobnie do mojej osoby co oczywiscie tylko oddala cie od napisania jakiejś opinii która wniosilaby coś istotnego do dyskusji.
[V]

05-07-2009, 20:05

twoja_stara_trotzky pisze:w wypadku tej płyty to nie jest zwykła analiza, to POSIEW KAŁU ;)
dalej nie dokonujesz rozróżnienia między krytykiem a krytykantem.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

05-07-2009, 20:08

[V] pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:w wypadku tej płyty to nie jest zwykła analiza, to POSIEW KAŁU ;)
dalej nie dokonujesz rozróżnienia między krytykiem a krytykantem.

a ty nie widzisz różnicy między forum muzycznym a uniwersytetem. masz jakiś poważny problem emocjonalny chyba, bo strasznie się spinasz, jak otoczenie nie podziela twoich prywatnych opinii. naprawdę sugerowałbym wizytę u psychologa. być może nawet psychiatry.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

05-07-2009, 20:08

piszesz:
To tylko kilka pytań które ten projekt otwiera, stwarzając tym samym przestrzeń do dalszego dyskursu, kontemplacji i nagiego, bezpośredniego , doświadczenia życia ,wszelkich tragedii, przesileń i niemożliwych do przewidzenia zwrotów akcji jakie w nim zachodzą…
tak jakby ta plyta mowila w tej materii cos nowatorskiego/waznego albo chociaz poruszala problem z nowej perspektywy, zreszta kurwa... ciekawe jak to wszystko wyciagnales bez znajomosci warstwy lirycznej, bez zapoznania sie z szata graficzna etc. ?? rozumiem, ze takie daleko idace wnioski (nawet calkiem zgrabnie ujete, wcale nie napisalem ze to bylo pretensjonalne) wyciagasz z samych tylko dzwiekow.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

05-07-2009, 20:13

[V] pisze: przyznam że widzisz tylko to co chcesz widzieć i jesteś negatywnie ustosunkowany do przedmiotu krytykowanego jak i prawdopodobnie do mojej osoby co oczywiscie tylko oddala cie od napisania jakiejś opinii która wniosilaby coś istotnego do dyskusji.
przyznam się, że nie zastanawiam się co widzę i dlaczego, człowiek zdrowy na umyśle nie rozpatruje tego, czy jadący w jego kierunku samochód jest rzeczywisty, czy może nie, po prostu ucieka z jezdni.

no ale jak chcesz się bawić - nie, nie jestem uprzedzony do Shining. bardzo lubię ich trzy płyty, trójka jest bardzo dobra, czwórka zajebista, a piątka doskonała. tym bardziej nowy album mnie rozczarował.
ODPOWIEDZ