OBITUARY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
Re: OBITUARY
no przecież wplywy HC na World Demise i Back From The Dead to coś oczywistego..ale to nie jest rzecz jasna coś negatywnego,wręcz przeciwnie,wyciągneli to co najlepsze z tego gatunku i zlepili z własnym stylem,tym niedźwiedzim,ociężałym death metalem,który dzięki elementom hc stał sie bardziej nosny,motoryczny,przebojowy i przyswajalny.jednym to odpowiada,innym nie.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Byłem przekonany, że nie potrafisz argumentować swoich wypowiedzi i znowu się nie pomyliłem... Ale ok. A tak poza tym to "Back From The Dead" i tak zjada "Xecutioner's Return".Lucek pisze:Do pewnych wniosków trzeba niestety dochodzić samemu.
Skoro nie rozumiesz łopatą do głowy ci tego nie włożę.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Lucek
dawno nie czytałem większych bzdur... 
- Block69
- zahartowany metalizator
Może ich tam nie słysze przez to, że nie słucham hardcora i zawsze olewałem ten gatunek hahaha
PENIS METAL
- Lucek
H-K44 pisze:Byłem przekonany, że nie potrafisz argumentować swoich wypowiedzi i znowu się nie pomyliłem... Ale ok. A tak poza tym to "Back From The Dead" i tak zjada "Xecutioner's Return".Lucek pisze:Do pewnych wniosków trzeba niestety dochodzić samemu.
Skoro nie rozumiesz łopatą do głowy ci tego nie włożę.
Kurwa niech ci będzie natręcie
Choć wiedz że od wygadywania oczywistości dostaję boleści.
Obituary to przede wszystkim zespół death metalowy,dość specyficzny ale jednak DEATH METALOWY.
Tymczasem dowiaduje się tutaj że ich dziwny HC-wybryk "Back From The Death" jest ich najlepszą płytą.
Jeszcze jakieś pytania...?
- H-K44
Jedno - kto napisał, ze "BFTD" to ich najlepszy album?Lucek pisze: Jeszcze jakieś pytania...?
- Block69
HAHA !Lucek pisze:Obituary to przede wszystkim zespół death metalowy,dość specyficzny ale jednak DEATH METALOWY.
Tymczasem dowiaduje się tutaj że ich dziwny HC-wybryk "Back From The Death" jest ich najlepszą płytą.
To teraz teścik na czytanie ze zrozumieniem. Znajdz i zakreśl w temacie o OBITUARY fragment w którym ktoś napisał, że "Back From The Dead" to najlepsza płyta OBITUARY.
ps "Back From The Dead"
PENIS METAL
- Lucek
Wprost może nikt ale padały takie sugestie.H-K44 pisze:Jedno - kto napisał, ze "BFTD" to ich najlepszy album?Lucek pisze: Jeszcze jakieś pytania...?
Czytaj dokładniej.
- H-K44
Dłuuugo będzie szukał...Block69 pisze: Znajdz i zakreśl w temacie o OBITUARY fragment w którym ktoś napisał, że "Back From The Dead" to najlepsza płyta OBITUARY.
- Lucek
A może dla tego że jesteś jebanym muzycznym annalfabetą.Block69 pisze:Może ich tam nie słysze przez to, że nie słucham hardcora i zawsze olewałem ten gatunek hahaha
- Adrian696
taaaaaaa - coś pierdłes o analfabetyzmie??Lucek pisze:A może dla tego że jesteś jebanym muzycznym annalfabetą.Block69 pisze:Może ich tam nie słysze przez to, że nie słucham hardcora i zawsze olewałem ten gatunek hahaha
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
est
-
est
Kurde, nikt kto przez moment siedział w prawdziwym, rasowym HC nie usłyszy go na płytach Obituary. Sam, nazwijmy to feeling, jest może czasami hardcorowy, ale bez przesady.Block69 pisze:Może ich tam nie słysze przez to, że nie słucham hardcora i zawsze olewałem ten gatunek hahaha
- Block69
Block69 pisze:To teraz teścik na czytanie ze zrozumieniem. Znajdz i zakreśl w temacie o OBITUARY fragment w którym ktoś napisał, że "Back From The Dead" to najlepsza płyta OBITUARY.
ZŁA ODPOWIEDŹ ! Dwója do dzienniczka i obowiązkowo przyjdź z mamą w poniedziałek bo z taką umiejetnością czytania ze zrozumieniem nie zdasz nowej matury !Lucek pisze:Wprost może nikt ale padały takie sugestie.
Czytaj dokładniej.
PENIS METAL
- ultravox
Nie jestem jakimś mega znawcą HC, ale jak dla mnie te wpływy są ewidentne, i to nie tylko na "World Demise" czy "Back From the Dead". Zresztą sam Frank Watkins często to podkreśla:est pisze: Kurde, nikt kto przez moment siedział w prawdziwym, rasowym HC nie usłyszy go na płytach Obituary. Sam, nazwijmy to feeling, jest może czasami hardcorowy, ale bez przesady.
"Watkins doesn't see the Floridian quintet's career as such a grand gesture, though. "Something evolved because of other bands we kind of worshipped as kids," he says, citing metal bands like Celtic Frost, Possessed, Kreator, and Slayer, but also noting the influence of hardcore punk bands like Agnostic Front, and a lyrical influence from The Misfits' gore-splattered hardcore. (The Misfits' Earth A.D. LP is a veritable thrash metal manifesto). "Our main goal is just to be heavier than those bands," he adds."
http://www.charlestoncitypaper.com/char ... id=1116155
-
est
No dobra, ale same zapożyczenia nie determinują charakteru ich muzyki. Wpływy wpływami, ale żeby od razu odbierać to jako HC? O to mi chodziło. Obituary nigdy nie nagrali takiej płyty.
-
Cthulhu
Lubie i nie znosze Obituary (poza debiutem). Ukradłem płyte z sieci, bo obecnie jestem nieco spłukany, a nie mogłem wytrzymać nie słuchając nowego krążka. Pomyślałem: po kilku przesłuchaniach pewnie znowu mi się coś nie spodoba, po czym za kilka dni i tak kupię Darkest Day, odstawię na półke żeby się kurzył. Ale... cholera, nowy album jest niezły. Naprawdę mi się podoba od początku do końca, sola nie wkurwiają, brzmienie mi pasuje, kawałki fajnie skomponowane. Chyba będę do niej wracał tak samo często jak do Slowly we rot.
- H-K44
A nie mówiłem? Minęły już ponad 2 dni, a ten jeszcze nie znalazł...H-K44 pisze:Dłuuugo będzie szukał...Block69 pisze: Znajdz i zakreśl w temacie o OBITUARY fragment w którym ktoś napisał, że "Back From The Dead" to najlepsza płyta OBITUARY.
- Lucek
H-K44 napierdoliłeś przez trzy miesiące 666 "postów" BRAWO!!!
-czy z tej okazji była impreza w domu?
-czy mama upiekła ci czarny tort?
-czy był on z czarną polewką?
-czy było na nim 666 czarnych świeczek
-no i czy był dobry
nawijaj czekamy z niecierpliwością...
-czy z tej okazji była impreza w domu?
-czy mama upiekła ci czarny tort?
-czy był on z czarną polewką?
-czy było na nim 666 czarnych świeczek
-no i czy był dobry
nawijaj czekamy z niecierpliwością...