BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Scaarph
- zahartowany metalizator
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Burzum
Zgodnie z zapowiedziami, które publikowano w marcu, Varg Vikernes stał się w tym roku wolnym człowiekiem. Skazany za zamordowanie Euronymousa i podpalenie trzech kościołów, po 16 latach odsiadki opuścił dzisiaj na dobre mury więzienia w norweskim Tromsø.
Pomimo, że aplikacje Varga o przedterminowe zwolnienie były czterokrotnie odrzucane (ostatni raz we wrześniu 2008), to w lutym tego roku wreszcie doczekał się zgody na wcześniejsze wyjście. Varg będzie jeszcze przez rok musiał regularnie zgłaszać się u policyjnego kuratora - najpierw co dwa tygodnie, potem raz na miesiąc. W ubiegłym roku pracownicy norweskiego Urzędu Sprawiedliwości wyrażali swoją wątpliwość co do faktu, że Varg będzie w stanie przystosować się do życia poza murami więzienia po tylu latach w nim spędzonych. Jak jednak opowiadał Varg w wywiadzie dla Dagbladet (www.dagbladet.no) w lipcu: "Jestem gotowy do życia w społeczeństwie - i byłem gotowy już od wielu lat. Wiele nauczyłem ze swoich własnych błędów i wydoroślałem. Teraz chcę być tylko razem z moją rodziną. Mój umysł nigdy nie był w więzieniu. Cały pobyt myślałem tylko o tym co będę robił po wyjściu. Rzadko widuję się ze swoim synem od czasu gdy przyszedł na świat. Mimo, że słyszę jego głos w słuchawce prawie codziennie to fatalnie jest nie być obecnym przy jego dorastaniu. Tęsknię za swoją rodziną i nie mogę się już doczekać kiedy będę mógł pracować na swojej farmie, tworzyć muzykę, pisać książki i być cały czas z żoną i dziećmi - żyć normalnym życiem."
Varg kupił w ubiegłym roku posiadłość w Bø (miejscowość w położonym na południu Norwegii okręgu administracyjnym Telemark), na której zamieszkała jego rodzina. Zdjęcia możecie zobaczyć tutaj: www
Jak mówił ubiegłego lata dla Varden.no: "Tak jak ja szanuję innych, tak samo chcę być sam szanowany. Jesteśmy normalnymi ludźmi i nie chcielibyśmy, aby poświęcano nam więcej uwago niż komukolwiek innemu."
Kilka dni temu została natomiast podana informacja o tym, że Jackson Rathbone zgodził się zagrać rolę Vikernesa w filmie "Lords Of Chaos" (zobaczie sobie zestawienie zdjęć Rathbone'a i młodego Vickernesa: www ), który opiera się na książce o tym samym tytule i której autorami są Michael Moynihan i Didrik Soderlind. Książka jest dokumentem o black metalowej subkulturze, fali morderstw, którą ona spowodowała, podpaleniach kościołów w Norwegi i innych wydarzeniach w początku lat 90-tych. Sam Vikernes w swoim oświadczeniu (można je znaleźć tutaj: www ) ostro skrytykował tą publikację jako stek bzdur, których jedynym celem jest wytworzenie mitu wokół jego osoby.
No ok, fajnie ale mógłby coś nagrać i sprowadzić ponownie wszystkich do parteru.
Pomimo, że aplikacje Varga o przedterminowe zwolnienie były czterokrotnie odrzucane (ostatni raz we wrześniu 2008), to w lutym tego roku wreszcie doczekał się zgody na wcześniejsze wyjście. Varg będzie jeszcze przez rok musiał regularnie zgłaszać się u policyjnego kuratora - najpierw co dwa tygodnie, potem raz na miesiąc. W ubiegłym roku pracownicy norweskiego Urzędu Sprawiedliwości wyrażali swoją wątpliwość co do faktu, że Varg będzie w stanie przystosować się do życia poza murami więzienia po tylu latach w nim spędzonych. Jak jednak opowiadał Varg w wywiadzie dla Dagbladet (www.dagbladet.no) w lipcu: "Jestem gotowy do życia w społeczeństwie - i byłem gotowy już od wielu lat. Wiele nauczyłem ze swoich własnych błędów i wydoroślałem. Teraz chcę być tylko razem z moją rodziną. Mój umysł nigdy nie był w więzieniu. Cały pobyt myślałem tylko o tym co będę robił po wyjściu. Rzadko widuję się ze swoim synem od czasu gdy przyszedł na świat. Mimo, że słyszę jego głos w słuchawce prawie codziennie to fatalnie jest nie być obecnym przy jego dorastaniu. Tęsknię za swoją rodziną i nie mogę się już doczekać kiedy będę mógł pracować na swojej farmie, tworzyć muzykę, pisać książki i być cały czas z żoną i dziećmi - żyć normalnym życiem."
Varg kupił w ubiegłym roku posiadłość w Bø (miejscowość w położonym na południu Norwegii okręgu administracyjnym Telemark), na której zamieszkała jego rodzina. Zdjęcia możecie zobaczyć tutaj: www
Jak mówił ubiegłego lata dla Varden.no: "Tak jak ja szanuję innych, tak samo chcę być sam szanowany. Jesteśmy normalnymi ludźmi i nie chcielibyśmy, aby poświęcano nam więcej uwago niż komukolwiek innemu."
Kilka dni temu została natomiast podana informacja o tym, że Jackson Rathbone zgodził się zagrać rolę Vikernesa w filmie "Lords Of Chaos" (zobaczie sobie zestawienie zdjęć Rathbone'a i młodego Vickernesa: www ), który opiera się na książce o tym samym tytule i której autorami są Michael Moynihan i Didrik Soderlind. Książka jest dokumentem o black metalowej subkulturze, fali morderstw, którą ona spowodowała, podpaleniach kościołów w Norwegi i innych wydarzeniach w początku lat 90-tych. Sam Vikernes w swoim oświadczeniu (można je znaleźć tutaj: www ) ostro skrytykował tą publikację jako stek bzdur, których jedynym celem jest wytworzenie mitu wokół jego osoby.
No ok, fajnie ale mógłby coś nagrać i sprowadzić ponownie wszystkich do parteru.
Yare Yare Daze
- ultravox
Słuszna uwaga co do tej książki. Film będzie zapewne kawałkiem śmierdzącego gówna.jester pisze:
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
tak jak generalnie takie rzeczy sa mi obojetne, tak ta ekranizacja budzi niesmak.
this is a land of wolves now
- Husar
- weteran forumowych bitew
Teraz ino czekac, jak jakis mlody tru szatan zadny slawy i zapisu w historii dojedzie varga
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
-
streetcleaner
- rasowy masterfulowicz
Może nawet będzie to jeden z naszych.... 
- hcpig
Takie wypadki się zdarzają, np. kilka lat temu gość z North Side Kings pobił Danziga (chyba nawet specjalnie go prowokował do bójki) i zespół ten jest teraz znany głównie z racji tego zajścia. No ale kij z całą otoczką tego wyjścia - jest szansa na płytę, zwłaszcza że w przypadku uzyskania przepustki w kwietniu 2006 miał mieć pierwszą możliwość jej nagrania, co anonsował w jakimś wywiadzie na oficjalnej stronie Burzum jakoś latem 2005 - od tego czasu cisza.
Yare Yare Daze
- longinus696
Bez sensu. Gość zupełnie odwraca kota ogonem. Z takim podejściem jego muzyka będzie już tylko zwykłym zestawem odpowiednio dobranych dźwięków, więc lepiej niech nic nie nagrywa. Powinien takie sprawy zostawić młodym, nihilistycznym świrusom.jester pisze: "Jestem gotowy do życia w społeczeństwie - i byłem gotowy już od wielu lat. Wiele nauczyłem ze swoich własnych błędów i wydoroślałem. Teraz chcę być tylko razem z moją rodziną. Mój umysł nigdy nie był w więzieniu. Cały pobyt myślałem tylko o tym co będę robił po wyjściu. Rzadko widuję się ze swoim synem od czasu gdy przyszedł na świat. Mimo, że słyszę jego głos w słuchawce prawie codziennie to fatalnie jest nie być obecnym przy jego dorastaniu. Tęsknię za swoją rodziną i nie mogę się już doczekać kiedy będę mógł pracować na swojej farmie, tworzyć muzykę, pisać książki i być cały czas z żoną i dziećmi - żyć normalnym życiem."
"Tak jak ja szanuję innych, tak samo chcę być sam szanowany. Jesteśmy normalnymi ludźmi i nie chcielibyśmy, aby poświęcano nam więcej uwago niż komukolwiek innemu."
Sam Vikernes w swoim oświadczeniu (można je znaleźć tutaj: www ) ostro skrytykował tą publikację jako stek bzdur, których jedynym celem jest wytworzenie mitu wokół jego osoby.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Riven
- Kontakt:
i tak cos czuje ze jesli cos nagra, to bedzie to raczej gowniane
- Husar
Re:
No. Albo specjalnie tak gadal, bo musial - zeby wyjsc, albo go naprawde zresocjalizowali i chce dozyc swoich dni na swojej farmielonginus696 pisze:Bez sensu. Gość zupełnie odwraca kota ogonem. Z takim podejściem jego muzyka będzie już tylko zwykłym zestawem odpowiednio dobranych dźwięków, więc lepiej niech nic nie nagrywa. Powinien takie sprawy zostawić młodym, nihilistycznym świrusom.jester pisze: "Jestem gotowy do życia w społeczeństwie - i byłem gotowy już od wielu lat. Wiele nauczyłem ze swoich własnych błędów i wydoroślałem. Teraz chcę być tylko razem z moją rodziną. Mój umysł nigdy nie był w więzieniu. Cały pobyt myślałem tylko o tym co będę robił po wyjściu. Rzadko widuję się ze swoim synem od czasu gdy przyszedł na świat. Mimo, że słyszę jego głos w słuchawce prawie codziennie to fatalnie jest nie być obecnym przy jego dorastaniu. Tęsknię za swoją rodziną i nie mogę się już doczekać kiedy będę mógł pracować na swojej farmie, tworzyć muzykę, pisać książki i być cały czas z żoną i dziećmi - żyć normalnym życiem."
"Tak jak ja szanuję innych, tak samo chcę być sam szanowany. Jesteśmy normalnymi ludźmi i nie chcielibyśmy, aby poświęcano nam więcej uwago niż komukolwiek innemu."
Sam Vikernes w swoim oświadczeniu (można je znaleźć tutaj: www ) ostro skrytykował tą publikację jako stek bzdur, których jedynym celem jest wytworzenie mitu wokół jego osoby.
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- longinus696
Niżej niż to, co zrobił na "Hlidskjalf" już chyba nie upadnie.Riven pisze:i tak cos czuje ze jesli cos nagra, to bedzie to raczej gowniane
To niech nagra country wypełnione posępnym klimatem i więziennymi wspomnieniami w warstwie tekstowej. Chętnie posłucham.Husar pisze:No. Albo specjalnie tak gadal, bo musial - zeby wyjsc, albo go naprawde zresocjalizowali i chce dozyc swoich dni na swojej farmie
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
- Riven
- Kontakt:
- Block69
"Hlidskjalf" przeca to bardzo fajna płyta. Jak nagra coś co nie będzie gorsze od tego materiału to już będzie bardzo dobrze.
PENIS METAL
- hcpig
Wiedziałem, że akurat Ty napiszesz coś takiego.longinus696 pisze:Bez sensu. Gość zupełnie odwraca kota ogonem. Z takim podejściem jego muzyka będzie już tylko zwykłym zestawem odpowiednio dobranych dźwięków, więc lepiej niech nic nie nagrywa. Powinien takie sprawy zostawić młodym, nihilistycznym świrusom.
Rozwieję Twoje nadzieje - w wywiadzie, o którym wspomniałem gdzieś wyżej Varg zastrzegł, że nowe cd's nie będą specjalnie oryginalne czy nowatorskie, (użył chyba nawet słowa "burzumic"), tyle że metalowe a nie w deseń całkiem fajnych DB/H - generalnie nie będzie się wysilał i mniemał, że "ludziom się to spodoba".
edit: znalazłem ten fragment o przyszłych nagraniach, tak patrzę i jeżeli nawet przekolorowałem to niedużo:
Can people expect you to release any more music after you are released?
Probably. The future albums, if I ever record anything, will as far as I can tell sound much like the old albums, whether I like it or not, because I am incapable of making music that doesn't sound rather "burzumic".
Ostatnio zmieniony 23-05-2009, 12:43 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
- Riven
- Kontakt:
slyszalem ja wieku temu i byc moze w kategoriach casiofolku to jest cos, ale mnie ten nurt specjalnie nie porywaBlock69 pisze:"Hlidskjalf" przeca to bardzo fajna płyta. Jak nagra coś co nie będzie gorsze od tego materiału to już będzie bardzo dobrze.
- Lucek
Ja tam czekam z nadzieją raczej,chodz wiem że do black metalu na 100% już nie wróci i w ogóle chyba nieprędko wyda cokolwiek.Wyobrazcie sobie jaka medialna wrzawa będzie temu wszystkiemu towarzyszyć,myślę że będzie chciał trochę więcej czasu odczekać.
- twoja_stara_trotzky
a ja myślę, że mu się szybko pasanie kóz znudzi - rodzinę trzeba utrzymać
niemniej jednak przewiduję, że jak coś nagra, to będzie to raczej słabe.
niemniej jednak przewiduję, że jak coś nagra, to będzie to raczej słabe.
- hcpig
A niech zarobi w chuj kasy, a już najlepiej niech płytę wyda w Nuclear Blast - grzybki prawdziwki uciekną porażone "zdradą" i będzie można zająć się muzyką w spokoju. Jeżeli album będzie przynajmniej minimalnie lepszy o najsłabszego materiału blackowego VV nagranego pod szyldem Uruk-Hai (który i tak mocno dawał radę) to super.
Yare Yare Daze
- Scaarph
[quote="jester"] i będzie można zająć się muzyką w spokoju./quote]
pal już lich ten cały burzum, ale generalnie przecież w bm muzyka jest tylko częścią większej całości i obdzieranie jej z ideologii rozmija się z celem. nie tędy droga, no, ale to już pewnie z osiemdziesiąt razy było wałkowane. a jak chcesz się zająć tylko muzyką, to się przerzuć na jazz, bo bm to wątpliwy dość wybór jest i nie do końca rozumiem czego ty w nim tak naprawdę szukasz.
pal już lich ten cały burzum, ale generalnie przecież w bm muzyka jest tylko częścią większej całości i obdzieranie jej z ideologii rozmija się z celem. nie tędy droga, no, ale to już pewnie z osiemdziesiąt razy było wałkowane. a jak chcesz się zająć tylko muzyką, to się przerzuć na jazz, bo bm to wątpliwy dość wybór jest i nie do końca rozumiem czego ty w nim tak naprawdę szukasz.
- hcpig
Muzyki... bez tej "większej całości". Wszystko inne to tylko dodatki. Ale nie rób z tego dyskusji bo będzie kurewsko nudna - najbardziej oklepany do zarzygania temat dot. metalu.
Ostatnio zmieniony 23-05-2009, 13:46 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze