THE BLACK LEAGUE - Ghost Brothel [2009]

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Karkasonne

Re: THE BLACK LEAGUE - Ghost Brothel [2009]

19-04-2009, 11:04

jester pisze:dorobiłeś się grona klakierów
boroowa pisze:<przytaknięcie trockiemu>
@trotzky: to kiedy ten browar?
:wink:
znasz OSIEM, OSIEM z DWUDZIESTU PIĘCIU płyt, zresztą większość to pewno te "metalizmy", które tam wplotłem. kłócisz się o jakieś 4-ligowe norweskie gówna
Od klasyki rocka do norweskiego black metalu droga bardzo daleka. Nie trzeba znać płyt The Doors by móc zachwycić się muzyką kompletnie inną. Nie musi podniecać cię wygląd pierwszego forda, by docenić linię współczesnego bentleya.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

19-04-2009, 11:35

Karkasonne pisze:
jester pisze:dorobiłeś się grona klakierów
boroowa pisze:<przytaknięcie trockiemu>
@trotzky: to kiedy ten browar?
:wink:
pudło kolego.
1/ trotzky'iego znam naście lat
2/ od kiedy to stwierdzenie prawdy jest klakierstwem. jester pozuje na znawcę tematu, a tak naprawdę gówno wie. zostało to empirycznie dowiedzione nie tylko w tym topicu i nie tylko przez trotzky'iego. no chyba, że zaprzeczysz, hę ?...
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Karkasonne

19-04-2009, 11:44

Nie znam powiązań, niemniej wyglądało to w tym kontekście zabawnie.
Na ile ten czy tamten się zna, mam to w nosie. Jedynie linia rozumowania pokazana w tym temacie nie wydaje mi się zbyt celna.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

19-04-2009, 12:13

Ale skumaj, ze on pretenduje do miana znawcy rocka, twierdzi, ze na wszystko patrzy z 'perspektywy rockersa'; poczytaj te posty pisane z pozycji jakiegos nibyeksperta - dlatego przydal sie wreszcie ten kubel zimnej wody. oczywiscie blazen i tak odszczeka i uzna, ze trocki chcial sie pochwalic znajomoscia plyt (raczej nie musi tego robic), a prawda jest taka, ze jak na tacy wyszlo jak bezpodstawne i smieszne sa te jego dywagacje. nikt nikomu nie broni snuc wlasnych rozwazan co do muzyki, wrecz przeciwnie - ale chodzi o arogancka postawe tego gnoja, ktoremu wydaje sie, ze wszystkie rozumy pozzeral. dodac do tego te przekomiczne reaktywne teksty i gosc idealnie kwalifikuje sie do odstrzalu. moze znowu sie wypisze.
this is a land of wolves now
Karkasonne

19-04-2009, 12:22

Ale ja nie znam tego człowieka i mam tego świadomość. Nie czaję jedynie tezy, iż nie znając klasyki rocka, nie można zachwycić się czymś odległym od niego o lata świetlne.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

19-04-2009, 12:26

a ktos tak napisal? tu chodzi przeciez o samego rocka, ktorego srester tak czesto stosuje jako punkt odniesienia. dobra, nie chce mi sie juz wiecej pierdolic o tym klaunie, w sumie niech zostanie, juz mnie nie wkurwia, a smieszy :D
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

19-04-2009, 12:31

boroowa pisze:pozuje na znawcę tematu
Ale pokaż mi może jakąś moją deklarację, że się uważam za nie wiem co w tej muzyce? Czasami sobie skrobnę jakieś luźne przemyślenia i co z tego wynika? Jak taka pizda riven zaśmieca forum od 3 lat spamerskim bełkotem i się wpierdala do każdego tematu żeby zaznaczyć obecność byle piardem to jest ok, co? Takim "znawcom" wolno, co? Zwłaszcza że nikt tego nie wycina i kolejny temat o akurat fajnym zespole, który lubię właśnie poszedł do piachu. Nie było mnie zresztą kilka h a tu taki rozpierdol.
Yare Yare Daze
Karkasonne

19-04-2009, 12:35

Riven pisze:a ktos tak napisal?
Tak jakby.
znasz OSIEM, OSIEM z DWUDZIESTU PIĘCIU płyt, zresztą większość to pewno te "metalizmy", które tam wplotłem. kłócisz się o jakieś 4-ligowe norweskie gówna
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

19-04-2009, 12:49

Karkasonne pisze:Ale ja nie znam tego człowieka i mam tego świadomość. Nie czaję jedynie tezy, iż nie znając klasyki rocka, nie można zachwycić się czymś odległym od niego o lata świetlne.
ale tutaj nie o to chodzi...:
(hipotetyczna sytuacja)
forumowicz X zachwyca się np dokonaniami Urgehal (skądinąd dobry zespół) non stop używając wyświechtanych sloganów "...tak brzmi prawdziwy Black Metal", "... czuć ducha Black Metalu", etc, tymczasem po drodze wychodzi, że z takich pozycji jak "Welcome to Hell", "Under the Sign of The Black Mark", "A Blaze in the Northern Sky", "De Mysteriis Dom Sathanas", "Worhip Him", "Det Som Engang Var" zna tylko jedną :D
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Karkasonne

19-04-2009, 13:01

No spoko, ale ta hipotetyczna sytuacja tu nie pasuje. Bardziej adekwatna byłaby taka, w której ktoś zachwyca się The Doors, a nie zna właśnie wymienionych przez Ciebie płyt (wiem, że ma to nieco mniej sensu niż to, o czym była mowa na początku, bo jedno nijak z drugiego nie pochodzi, ale już bliżej), i dlatego nie może zachwycić się The Doors. Ostatecznie nie było tu stwierdzenia, że "zachwycasz się gatunkiem, o którego klasyce nie masz pojęcia", tylko "zachwycasz się gatunkiem, nie mając pojęcia o klasyce innego gatunku". I tu ja już logiki nie widzę.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

19-04-2009, 13:14

Masterful - I Love This Game :mrgreen:
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
aryman
postuje jak opętany!

19-04-2009, 13:15

Swoją drogą godne podziwu jest samozaparcie, z jakim jester poddaje się tym testom. Jego kolejny avatar nie jest przypadkowy.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Karkasonne

19-04-2009, 14:06

Drone pisze: Kolega nie zna kontekstu. Testy na jesterze przeprowadzaliśmy już chyba trzy razy i za każdym razem wynik był ten sam - dokładnie tak jak Boroowa opisał.
Zaraz zacznę myśleć, że specjalnie nie chcecie zrozumieć. Zapomnijcie na chwilę o jesterze i skupcie się na tym zacytowanym kawałku trockiego.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

19-04-2009, 15:53

zapomnij na chwilę kolego o kontekście, o tym, że jesteś człowiekiem, że żyjesz, że chciałbyś jeszcze pożyć i wejdź na dach jakiegoś wysokiego budynku i skocz, tak poza kontekstem :lol:
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

20-04-2009, 19:32

Karkasonne pisze:Tamto zdanie zakrawało na uniwersalne.
tak, tak, zdanie zakrawało... no kurwa...
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

20-04-2009, 19:36

Spoko, to tylko jakiś głupi student z Krakowa i ponoć neokatol :mrgreen:
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

20-04-2009, 20:06

Drone pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:zapomnij na chwilę kolego o kontekście, o tym, że jesteś człowiekiem, że żyjesz, że chciałbyś jeszcze pożyć i wejdź na dach jakiegoś wysokiego budynku i skocz, tak poza kontekstem :lol:
Tzw. "Karcharoth jump" :lol:
twoja_stara_trotzky pisze:
Karkasonne pisze:Tamto zdanie zakrawało na uniwersalne.
tak, tak, zdanie zakrawało... no kurwa...
Block69 pisze:Spoko, to tylko jakiś głupi student z Krakowa i ponoć neokatol :mrgreen:
Adrian696 pisze:Masterful - I Love This Game :mrgreen:
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Brązowy Jenkin
w mackach Zła

21-04-2009, 14:02

Bardzo dobra płyta, świetnie się tego słucha. Jarva brał chyba lekcje spiewu u Glena D., choć nadal nie jestem przekonany czy obroni te wokale na żywo.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

21-04-2009, 14:06

u Glena Dentona? :lol:

czy moze ktos mi podeslac linka do tej plyty?? plizz
ODPOWIEDZ