EXODUS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

Re: EXODUS - Let There Be Blood

23-01-2009, 20:00

ssiecie obaj. Idealnie pasowal ten wokal na debiucie
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Mort
rasowy masterfulowicz

23-01-2009, 23:53

właśnie słucham odświeżonego Piranha - zajebiste

najlepszym wokalista jakiego mial Exodus jest bez watpienia Zetro, wokale na Tempo of the Damned i Fabulous Disaster to mistrzostwo, byc moze to najlepszy krzykacz w historii thrash metalu, na podobym poziomie, ale chyba nieco slabiej radzi sobie Chuck Billy.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

24-01-2009, 09:08

Mort pisze:właśnie słucham odświeżonego Piranha - zajebiste

najlepszym wokalista jakiego mial Exodus jest bez watpienia Zetro, wokale na Tempo of the Damned i Fabulous Disaster to mistrzostwo, byc moze to najlepszy krzykacz w historii thrash metalu, na podobym poziomie, ale chyba nieco slabiej radzi sobie Chuck Billy.
Zetro vs Chuck? trochę bez sensu porównanie, są to dwie różne szkoły śpiewania, przy czym CB jest zdecydowanie bardziej wszechstronny, co do krzykaczy to zapomniałeś chyba o Tomie A. ;)
jebać frajerów
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

24-01-2009, 10:34

Mort pisze:byc moze to najlepszy krzykacz w historii thrash metalu
Nie mam co do tego żadnych wątpliwości.
Mort pisze:właśnie słucham odświeżonego Piranha - zajebiste.
Niestety - rozmemłali ten mocarny riff okrutnie, podobnie jak ten z SOTB. Porażka ta płyta. Tak jak oryginalne BBB dla mnie to jakieś 6/10, tak LTBB łapię nędzną tróję w tej samej skali, samo zastąpienie irytujących wokali PB to trochę za mało na podjarkę.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

24-01-2009, 10:50

nawet jeszcze nie słuchałem tych przeróbek... i chyba w ogóle nie przesłucham... dziś ten zespół to dla mnie dwie płyty: FD i III
Awatar użytkownika
hcpig

24-01-2009, 10:57

A gdzie zgubiłeś "Force of Habit"???
Yare Yare Daze
Mort
rasowy masterfulowicz

24-01-2009, 11:01

rob pisze: Zetro vs Chuck? trochę bez sensu porównanie, są to dwie różne szkoły śpiewania,
po prostu jednak bardziej podoba mi sie wokal Zetro
co do krzykaczy to zapomniałeś chyba o Tomie A. ;)
pamietam o nim, Slayer to wielki zespol, ale ich sila tkwi w tym ze jest ich czterech i sa swietnie zgrani, nie uwazam Toma za szczegolnie zajebistego wokaliste
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

24-01-2009, 14:36

ja dla odmiany nie lubie wokalu Zetro, wkurwia mnie szczegolnie w nowej wersji 2 numerow z Legacy.
Araya ma oczywiscie najlepszy wokal w historii thrashu ale to jest oczywiste ; ddd
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

24-01-2009, 14:42

Jest zajebisty ale taki Cyriis zmiata go swoją skalą i możliwościami w poł sekundy.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

24-01-2009, 14:46

ale wiadomo, ze Araya to nie jest spiewak operowy, tylko thrashowy krzykacz z zajebista barwa glosu. chociaz w sumie umie tez bardzo fajnie zaspiewac, np. w tytulowym na SITA, Serenity in Murder czy Spill the Blood

i tak moim ulubiencem jest Hetfield robiacy te swoje kowbojskie "uuuuujehaaaaa" :D
"fajnie" tez przeciaga niektore nuty, w ten swoj charakterystyczny, pedalski sposob. szczegolnie rzuca sie to w uszy na S&M, gdzie kaleczy w ten sposob najlepsze numery Metallici (tak jakby te chujowe aranzacje symfoniczne nie wystarczaly ;/ )
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

24-01-2009, 14:56

Oczywiście wymieniłem thrashowego wokaliste. W ogole to Cyriis przejebany koleś był. Bardzo wierzył w te wszystkie teorie spiskowe, obce cywilizacje, mowił, że był na statku kosmitow itd. Swego czasu kazał nawet reszcie zespołu przenieść sie na Floryde i tam nagrywać bo będą bliżej Trojkąta Bermudzkiego. Po nagraniu drugiej płyty "Unstoppable Force" w 1987r. zniknął i nikt go do tej pory nie widział :D
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

24-01-2009, 14:56

:lol:

pewnie plodzi hybrydy na zeta reticuli
Mort
rasowy masterfulowicz

24-01-2009, 19:52

Mort pisze: pamietam o nim, Slayer to wielki zespol, ale ich sila tkwi w tym ze jest ich czterech i sa swietnie zgrani, nie uwazam Toma za szczegolnie zajebistego wokaliste
troche mi sie pomieszalo w glowie, Araya nagral genialne wokale na Divine Intervention, Diabolus i GHUA
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

25-01-2009, 11:14

Mort pisze:
troche mi sie pomieszalo w glowie, Araya nagral genialne wokale na Divine Intervention, Diabolus i GHUA
Mogę się zgodzić jedynie z jedną z tych trzech płyt - wokale na DI są rzeczywiście wyśmienite, ale na kolejnych dwóch już mnie nie kupują - może przez to, że po prostu nie przepadam za tymi płytami.
Obrazek
Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

25-01-2009, 11:16

Mort pisze:słucham Let There Be Blood i jest świetne, naprawiono to, co sprawiało, że mimo zajebistych riffow nie garnalem sie do BBB - wokal Baloffa
Pfff, wokale były wyśmienite, zwłaszcza jak w paru miejscach prawie growlował. Nie wyobrażam sobie BBB bez tego charakterystycznego wokalu.
Obrazek
Awatar użytkownika
hcpig

09-04-2009, 16:12

Chujowe były jego wokale, ot fakt. Wypowiedź Holta o ostatniej Metallice (konkretnie o "My Apocalypse"):

Jest tam kilka zabójczych riffów, dobrze jest słyszeć, że Metallica na nowo odkryła szybkie tempo. [Death Magnetic] to na pewno najlepszy ich album od conajmniej trzech poprzednich, jednak Rick Rubin to potężna wtopa [ang. monumental hack]. Jak dla mnie, zabił on produkcję tego albumu. Oczekiwałem, że usłyszę Jamesa rzucającego znowu brzmieniem …And Justice, totalnie rozwalaiące gitary… ale te [w Death Magnetic] nie są ciężkie ani trochę. Jeśli jedyną rzeczą, której oczekiwali od producenta były ‘wskazówki’, sam powiedziałbym im wszystko, czego potrzebują wiedzieć: ‘Cofnijcie się, posłuchajcie swoich legendarnych nagrań, posłuchajcie Diamond Head, zbierzcie się w jednym pomieszczeniu i nagrajcie metalowy album!’ Dałbym im tę radę zupełnie za darmo - o wiele taniej niż Rubin! To we mnie dojrzewa… Album podoba mi sie, oprócz jego brzmienia. Andy Sneap [producent, Megadeth, Exodus, Machine Head, Nevermore, Arch Enemy] zrobiłby z tej płyty prawdziwego potwora. Na koniec podziekujmy szatanowi Kirkowi za jego solówki! Świat potrzebuje jego grania.

ROTFL!
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

09-04-2009, 16:20

Dobrze gada, polać mu hahaha
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Skaut

09-04-2009, 16:23

jester pisze:Chujowe były jego wokale, ot fakt. Wypowiedź Holta o ostatniej Metallice (konkretnie o "My Apocalypse"):

Jest tam kilka zabójczych riffów, dobrze jest słyszeć, że Metallica na nowo odkryła szybkie tempo. [Death Magnetic] to na pewno najlepszy ich album od conajmniej trzech poprzednich, jednak Rick Rubin to potężna wtopa [ang. monumental hack]. Jak dla mnie, zabił on produkcję tego albumu. Oczekiwałem, że usłyszę Jamesa rzucającego znowu brzmieniem …And Justice, totalnie rozwalaiące gitary… ale te [w Death Magnetic] nie są ciężkie ani trochę. Jeśli jedyną rzeczą, której oczekiwali od producenta były ‘wskazówki’, sam powiedziałbym im wszystko, czego potrzebują wiedzieć: ‘Cofnijcie się, posłuchajcie swoich legendarnych nagrań, posłuchajcie Diamond Head, zbierzcie się w jednym pomieszczeniu i nagrajcie metalowy album!’ Dałbym im tę radę zupełnie za darmo - o wiele taniej niż Rubin! To we mnie dojrzewa… Album podoba mi sie, oprócz jego brzmienia. Andy Sneap [producent, Megadeth, Exodus, Machine Head, Nevermore, Arch Enemy] zrobiłby z tej płyty prawdziwego potwora. Na koniec podziekujmy szatanowi Kirkowi za jego solówki! Świat potrzebuje jego grania.

ROTFL!
phi, też mi autorytet :D
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
hcpig

09-04-2009, 16:31

Nie no, Holt to jest gość. Tyle że nie rozumiem, jak mając na koncie tak świetnie wyprodukowane "Fabulous Disaster", "Shovel Headed Kill Machine" czy "Force of Habit" można komukolwiek za wzór dawać AJFA :lol: Nie wiem, basu nie lubi? Suche gitarki>>>>>żyleta?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-04-2009, 16:45

Na koniec podziekujmy szatanowi Kirkowi za jego solówki
za te nudne, wysrane na poczekaniu , niczym nie rozniace sie od siebie pierdy? no bez jaj... akurat solowki to najbardziej dajacy po uszach mankament tej plyty :D
ODPOWIEDZ