BEHERIT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Block69
- zahartowany metalizator
- Husar
- weteran forumowych bitew
Re: Beherit to...
To droga jak chuj. Prawie jak cedek. Chcesz placic taki hajs za ten smieszny limit?Block69 pisze:Jest za 10 euro w Primitive Reaction. Limit 500.
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Maleficio
- Kontakt:
te takie smieszne limity potem schodza na egay za fortune, tak czy siak... kaseta to dobra inwestycja.Husar pisze:To droga jak chuj. Prawie jak cedek. Chcesz placic taki hajs za ten smieszny limit?Block69 pisze:Jest za 10 euro w Primitive Reaction. Limit 500.
- Block69
Jasne, że kupie. Wole kasety niż płyty.Husar pisze:To droga jak chuj. Prawie jak cedek. Chcesz placic taki hajs za ten smieszny limit?Block69 pisze:Jest za 10 euro w Primitive Reaction. Limit 500.
PENIS METAL
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Dziwna ta płyta, bardzo nierówna, zaryzykowałbym wręcz stwierdzenie, że mało beheritowa. Najbardziej w duchu starszych nagrań wydaje się "Demon Advance", pewnym zaskoczeniem są akustyczne wstawki, otwieracz "Axion Heroine" wydaje się z kolei najciekawszym utworem, całość transowa i klimatyczna. Summa summarum dobra płyta, a biorąc pod uwagę jej niewielki związek z poprzednimi materiałami - ma szansę podejść tym, którzy poprzednich stuffów nie łykali w ogóle. Aha, te zapowiadane uprzednio nawiązania do The Lord Diabolos to bardzo mocno naciągana sprawa. To tyle jak na kilka wstępnych nocno-porannych przesłuchań.
Yare Yare Daze
- Skaut
- twoja_stara_trotzky
w sumie to mi ten nowy Beherit poranek zjebał. rozczarowany jestem tym albumem.
ELectric Doom Synthesis > H418ov21.C >>>> Drawning Down the Moon > The Oath of Black Blood >>>>> ... >>>>>>> srengram
ELectric Doom Synthesis > H418ov21.C >>>> Drawning Down the Moon > The Oath of Black Blood >>>>> ... >>>>>>> srengram
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Re:
to chyba kiedyś Riven wklejał?!Skaut_Kwatermaster pisze:jakby ktoś chciał sobie poczytać:
http://www.anus.com/metal/about/interviews/beherit/
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
nie, ja zjebalem tylko idiotyczne pytania i pretensjonalny ton (to zreszta cecha wiekszosci tekstow z tej strony)
this is a land of wolves now
- Morph
- Kontakt:
Niezły nawet ten album. W oderwaniu od poprzednich dokonań.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Skaut
Drawing Down the Moon 10/10
Electric Doom Synthesis 10/10
H418ov21.C 8/10
The Oath of Black Blood 8/10
i Engram - 6-7/10
odnosnie Engram jeszcze, karwa nawet brzmieniowo im to fajnie wyszło, ale im częściej tego słucham, tym bardziej się przekonuje, że ta płyta w świetle innych black metali z tego roku jest tylko trochę powyżej przeciętnej a z samym Beheritem ma to już niewiele wspólnego.
Electric Doom Synthesis 10/10
H418ov21.C 8/10
The Oath of Black Blood 8/10
i Engram - 6-7/10
odnosnie Engram jeszcze, karwa nawet brzmieniowo im to fajnie wyszło, ale im częściej tego słucham, tym bardziej się przekonuje, że ta płyta w świetle innych black metali z tego roku jest tylko trochę powyżej przeciętnej a z samym Beheritem ma to już niewiele wspólnego.
Ostatnio zmieniony 09-04-2009, 10:57 przez Skaut, łącznie zmieniany 3 razy.
Coś tam było! Człowiek!
- hcpig
DDTM>>>Engram>>>>>>>TOOBB>>>>MDMtwoja_stara_trotzky pisze:Drawning Down the Moon > The Oath of Black Blood >>>>> ... >>>>>>> srengram
Yare Yare Daze
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
jak dla mnie ma fajne momenty ta płytka, ale bez rewelacji, zresztą ja nigdy wielkim fanem tego zespołu nie byłem.Morph pisze:Niezły nawet ten album. W oderwaniu od poprzednich dokonań.
Jedynka BEHERIT do tej pory jest dla niezrozumiała, reszta była lepsza ale bez ... tzw. mokrych majt po przesłuchaniu.
... na dzień dzisiejszy "Maranatha" nadal najlepszym materiałem w tym roku;
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
fixedtwoja_stara_trotzky pisze:Drowning

Mialem sobie to puscic z rana kolejny raz, ale prawde mowiac nie bardzo mi sie chce. To chyba najlepsze podsumowanie Engram jakie z siebie wydobede, bo ciezko sie pisze o plytach maksymalnie przecietnych
- twoja_stara_trotzky
a konkretnie
1 Axiom Heroine 4:41 - casio black metal
2 Destroyer of Thousand Worlds 3:05 - prawie dwójka Bathory - prawie, bo musieliby inne gary nagrać
3 All in Satan 3:33 - patrz wyżej
4 Pagan Moon 7:16 - ni to fajne, ni to śmieszne
5 Pimeyden Henki 4:45 - żenujące zaśpiewy, ale, poza tym, to całkiem sympatyczny Transylvanian Hunger tribute ze zjebanym brzmieniem
6 Suck My Blood 4:27 - patrz dwójka Bathory
7 Demon Advance 15:17 - casio black metal
1 Axiom Heroine 4:41 - casio black metal
2 Destroyer of Thousand Worlds 3:05 - prawie dwójka Bathory - prawie, bo musieliby inne gary nagrać

3 All in Satan 3:33 - patrz wyżej
4 Pagan Moon 7:16 - ni to fajne, ni to śmieszne
5 Pimeyden Henki 4:45 - żenujące zaśpiewy, ale, poza tym, to całkiem sympatyczny Transylvanian Hunger tribute ze zjebanym brzmieniem
6 Suck My Blood 4:27 - patrz dwójka Bathory
7 Demon Advance 15:17 - casio black metal
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
wcale nietwoja_stara_trotzky pisze:5 Pimeyden Henki 4:45 - żenujące zaśpiewy
this is a land of wolves now
- Krek
- rozkręca się
Dobra płyta, myśle że z każdym następnym razem będzie coraz lepiej. Ostatni kawałek zdecydowanie najgorszy
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
mam się śmiać?0ms pisze:fixedtwoja_stara_trotzky pisze:Drowning![]()
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- hcpig
Ja już wymiękam przy tej płycie, jej zauważalna nierówność dała mi się ostro we znaki... "Axion Heroine" jest dobry, podobnie "Pagan Moon", nieco gorszy "Pimeyden Henki", ale te właśnie numery jakoś się wyróżniają, potrafią przyciągnąć klimatem, nawet te akustyki, czyste wokale... za to "Destroyer of Thousand Worlds", "All in Satan" i "Suck My Blood" nie wybijają się w ogóle poza zwykłe przeciętniactwo, a taki "Demon Advance" mnie po prostu lula... Może i "Engram" jest ciekawszy niż MDM i materiały sprzed DDTM, ale w sumie szkoda czasu na płyty z rejonów 6/10, a dla trzech przyzwoitych numerów zakup wydaje się średnio rozsądną opcją. Zwłaszcza po tym, czym okazał się tegoroczny Teitanblood.
Yare Yare Daze
- ultravox
To akurat są najlepsze kawałki. Mnie się ta płyta nawet podoba. Jest prostacka i trochę jedzie wioską, czyli wszystko "po staremu"jester pisze: za to "Destroyer of Thousand Worlds", "All in Satan" i "Suck My Blood" nie wybijają się w ogóle poza zwykłe przeciętniactwo