MASTODON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Fazi
- rozkręca się
- Kontakt:
Re: MASTODON
nowy Mastodon rozpierdala, lubię ten zespół od "Remission", ale to co nagrali teraz to mistrzostwo, nie mogę się doczekać kiedy oryginał wpadnie w moje łapy
- Paranoik
- starszy świeżak
- Kontakt:
Aha, a kto to Ozzi ?jester pisze:No chyba jednak uszło, wszystkim... a to prześwietna płyta przecież. Teraz nachodzi mnie refleksja, że ten stuff jest rzeczywiście bardzo radiowy, co zapewne będzie powodem do bezsensownych narzekań... Acha, dodam jeszcze iż nowy Mastodon to najlepsza rzecz Ozziego od czasów genialnego "Never Say Die". Kto już słuchał "Crack The Skye" zrozumie o co chodzi
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
- lucass
- weteran forumowych bitew
Crack The Skye to naprawde mistrzowski album. Mimo, ze duzo łagodniejszy od poprzednich wypieków Mastodona to rownie transowy i jeszcze bardziej psychodeliczny jak dla mnie. Jak narazie po prtzesłuchaniu kilkukrotnym mpchujek 4,5/5. Moc jak zwykle.
LEGALISE DRUGS & MURDER
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Jestem doszczętnie rozpierdolony nową płytą. Jak poprzednie krążki jakoś nie przekonywały mnie do końca, tak tutaj mam genialny album, dzięki któremu dam jeszcze szansę wcześniejszym dokonaniom. Póki co narazie nie chce mi się nic innego słuchac oprócz Crack The Skye. Sam się dziwię, ale pewnie będzie to w moim rankingu pierwsza trójka tego roku.
support music, not rumors
- YNKE
- w mackach Zła
Płyta totalnie niszczy, lecz jak dla mnie po kilku przesłuchaniach dopiero wychodzi jak genialnie skomponowane i wykonane są wszystkie kawałki. Widać że chłopaki nie stoją w miejscu i nie osiedli na laurach, dla mnie to pierwsza naprawdę godna uwagi płyta w tym roku.
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
ale ten ich najnowszy teledysk to mi jebie z deka Rusłaną: http://www.mtv.com/videos/mastodon/3462 ... ions.jhtml
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Rattlehead
- Skaut
o kurnasz, to nam niespodziankę zrobili. No to zaczynamy... Do zobaczenia za około godzinęRattlehead pisze:http://www.myspace.com/mastodon
cały album do odsłuchu. The Last Baron rozpierkurwia!

Coś tam było! Człowiek!
- Block69
Nie wiem jak oni to zrobili ale nawet mnie ta płyta kurewsko wciągnęła już od pierwszego przesłuchania. Czekam na premiere by zapoznać sie w końcu z ostatnim utworem. To będzie bardzo mocny kandydat do płyty roku.
PENIS METAL
- Skaut
powiem tyle - to jest jedna z TYCH płyt! Taki "the Czar" wydaje mnie się małym puszczeniem oka w stronę lat 70-tych. Mam zastrzeżenie tylko do wokali, ale nie ma co marudzić - jest wyśmienicie!
Zdumiewające, że ten zespół potrafi grać z taką konsekwencją przez tyle albumów, trzymając się z dala od komercyjnych zabiegów (teledysk pomijam
). Co więcej, w swojej stylistyce nadal stać ich na eksperymenty, poszerzanie granic i choć perkusja już nie osiąga tak zawrotnych i połamanych temp jak chociażby na "Leviathan", to nadal wyczuwa się dojrzałość muzyczną, tylko skupioną tym razem w innych miejscach. Mastodon to zdecydowana metalowa czołówka w ogóle.
Zdumiewające, że ten zespół potrafi grać z taką konsekwencją przez tyle albumów, trzymając się z dala od komercyjnych zabiegów (teledysk pomijam

Coś tam było! Człowiek!
- Rattlehead
Kawałek jest do odsłuchania na majspejsie. Miota dokumentnie.Block69 pisze:... Czekam na premiere by zapoznać sie w końcu z ostatnim utworem.
- grot
- weteran forumowych bitew
Najbardziej mnie zdziwiło jak bardzo tym razem postarali się przy wokalach. Podobno na żywo fałszują niemożliwie, a tutaj wokale wypadają świetnie.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- Morph
- Kontakt:
Na razie mi ta płytka wybitnie nie leży. Jak "Blood Mountain" od pierwszych dźwięków wykopywała z butów tak tu jest "miętko", i to bardzo. Bezjajeczne jakieś.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Block69
W końcu przesłuchałem całość. Ten ostatni kawałek zapowiada sie bardzo interesująco. Muza spokojniejsza niż na poprzednich płytach (co nie jest żadnym minusem) ale za to ciekawsza i bardziej klimatyczna.
PENIS METAL
- twoja_stara_trotzky
świetna płyta. po BM, które było tak trochę w "rozkroku" tu mamy w końcu godnego następcę L. bardzo bardzo dobrze jest.
- hcpig
Morph pisze:Na razie mi ta płytka wybitnie nie leży. Jak "Blood Mountain" od pierwszych dźwięków wykopywała z butów tak tu jest "miętko", i to bardzo.
No mówiłem, że marudzenie na CTS pójdzie dokładnie w tę stronę

Yare Yare Daze
ta płyta rozłazi się w szwach, rozlewa wręcz,co szalenie mnie wkurwia. poza tym wokale - nieprzekonują mnie kompletnie.
no i typowy syndrom wszystkich płyt tego zespołu;zajebisty otwieracz, a później coraz słabiej.
no i typowy syndrom wszystkich płyt tego zespołu;zajebisty otwieracz, a później coraz słabiej.
-
- rasowy masterfulowicz
Zgodzę się z tylko jedną tezą tej wypowiedzi- otwieracz rzeczywiście miażdży jajca i nieźle wchodzi w głowę. Dalej jest różnie- numer 2 to typowy zapychacz, ale już The Czar i wałek końcowy to znowu powrót jeśli nie na poziom Oblivion, to na pewno w okolice.vulture pisze:ta płyta rozłazi się w szwach, rozlewa wręcz,co szalenie mnie wkurwia. poza tym wokale - nieprzekonują mnie kompletnie.
Co do wokali to nie zgodzę się zupełnie- słychać, że w ich aranże, dopracowanie i nagranie włożono dużo czasu. Chyba nawet aż za dużo

Na dzien dzisiejszy widzę to tak, iż ma ten album trochę krótkich przestojów, ale całościowo to wciąż mocna pozycja i strzał w okolice 7.5 - 8.5/10.