INFERNAL WAR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- paluch
- rozkręca się
Re: INFERNAL WAR
jak ktoś "z ulicy" zobaczy teksty o aryjskiej elicie albo wizerunek zespołu i symbolikę to pewnie, że mu może się skojarzyć z NS. co w tym dziwnego? jak widzisz bandę łysych w ciemnej bramie, którzy bawią się motylem to idziesz na drugą stronę chodnika - nawet jeśli w rzeczywistości tam w bramie czaili się miłośnicy pokoju i miłości. problem w tym, że Skiba pisał felieton jako dziennikarz. jako dziennikarz nie zgłębił tematu, a powinien. jako dziennikarz powinien zapoznać się ze stanowiskiem wszystkich stron i je po prostu opisać. tymczasem mamy do czynienia z płytkim artykułem, którego można było się spodziewać.
dobra reklama dla IW. Gdańsk przeprasza za Skibę!
dobra reklama dla IW. Gdańsk przeprasza za Skibę!
- 4m
- weteran forumowych bitew
Bardzo jednostronnie sprawę widzicie, bo problem jest też w tym, że jeden czy drugi z IW kiedyś z tymi środowiskami najdelikatniej mówiąc sympatyzowali, więc nie można powiedzieć, że to całe zamieszanie wzięło się znikąd i jakieś podstawy ku temu jednak były. Skiba rację ma co do tego co pisze o gatunku, tylko po pierwsze argumenty z dupy powyciągał, a po drugie o dobre kilka lat za późno. I to by było na tyle co miałem w temacie tego artykułu do powiedzeniapaluch pisze: problem w tym, że Skiba pisał felieton jako dziennikarz. jako dziennikarz nie zgłębił tematu, a powinien. jako dziennikarz powinien zapoznać się ze stanowiskiem wszystkich stron i je po prostu opisać. tymczasem mamy do czynienia z płytkim artykułem, którego można było się spodziewać.

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
mogę się podpisać pod tym.4m pisze:Bardzo jednostronnie sprawę widzicie, bo problem jest też w tym, że jeden czy drugi z IW kiedyś z tymi środowiskami najdelikatniej mówiąc sympatyzowali, więc nie można powiedzieć, że to całe zamieszanie wzięło się znikąd i jakieś podstawy ku temu jednak były. Skiba rację ma co do tego co pisze o gatunku, tylko po pierwsze argumenty z dupy powyciągał, a po drugie o dobre kilka lat za późno. I to by było na tyle co miałem w temacie tego artykułu do powiedzeniapaluch pisze: problem w tym, że Skiba pisał felieton jako dziennikarz. jako dziennikarz nie zgłębił tematu, a powinien. jako dziennikarz powinien zapoznać się ze stanowiskiem wszystkich stron i je po prostu opisać. tymczasem mamy do czynienia z płytkim artykułem, którego można było się spodziewać.Mcd już niedługo
- zekke
w ogolnym sensie zgadzam sie z tym artykulem praktycznie w calosci
- hcpig
Pech Skiby polega na tym, że dowalił się akurat do IW, gdyby tu chodziło o Graveland i generalnie te rejony, wszyscy gratulowaliby udanego artykułu, zaraz posypały by się teksty typu "polać mu", "dobrze gada" itp.
Yare Yare Daze
- Set
- postuje jak opętany!
- twoja_stara_trotzky
trudno nie lubić Roberta

-
- postuje jak opętany!
artykuł Skiby z dupy wzięty, ale z drugiej strony darmowa reklama dla Infernal War, czyli jakieś jego plusy są 

-
- postuje jak opętany!
nie potwierdzam, ani nie zaprzeczamHildr pisze:a co ty jesteś jakiś ich menager że ręce zacierasz?

- Set
- postuje jak opętany!
- Scaarph
- zahartowany metalizator
ja się tylko zastanawiam czemu ta gruba świnia węszy spiski aż tak głęboko. jaki nazizm, kto? że nsbm? po co to aż tak się zagłębiać w temacie tak grząskim i mało obrytym? chuj z odłamem narodowo-socjalistycznym, sam black metal to mało? przecież w ojczyźnie naszej wyznawców diabła jak psów, sekta panie, dzieci w niebezpieczeństwie. przy ilości satanistów ns czy naziści to jakiś śmieszny żart i margines.
a chuj mu zresztą w dupsko dla przyjemności, szczał na niego pies
a chuj mu zresztą w dupsko dla przyjemności, szczał na niego pies

-
- zaczyna szaleć
Co wy się jakimś przydupasem przejmujecie? Kto to w ogóle jest? Jakiś autorytet narodowy czy muzyczny? I co on może? Każą mu i płacą to pisze głupoty dla taniej sensacji. Niech na pudelku jeszcze zacznie newsy układać jak taki obeznany 
Do Graveland się jeszcze nie dojebcył, bo Graveland się nie kojarzy z NS póki co tylko z bajkami o kocie w butach

Do Graveland się jeszcze nie dojebcył, bo Graveland się nie kojarzy z NS póki co tylko z bajkami o kocie w butach

Tyle że Skiba naprawdę widać ma z tym problem i go krew zalewa.. To jest taki podstarzały grubszy punkowiec z lat osiemdziesiątych co nienawidził zawsze skinów i mu tak zostało. Ma dystans do siebie w tv z tego co widać.. przynajmniej na takiego się kreuje. Chce być "lużny" ale jak coś słyszy o skinach, nazistach czy innych podobnych to włącza mu się lampka. Osobiście zgadzam się z Blockiem 69 że Skiba za tego typu wyskoki i chęć odwoływania koncertów powinien dostać wpierdol, zresztą tak jak i ten Ryszard Nowak.
- Maleficio
- Kontakt:
Skiba ma w dupie wasze oburzenie
. Zgadzam się z Maria, i wogóle nie kumam waszego oburzenia tym materiałem. Żyjemy w wolnym kraju i każdy może pisać co chcę. Rozumiem, żeby napisał jakieś rzeczy wymyślone z dupy a tak nie jest. Infernal War miał/ma powiązanie z NS ideologią i nie ma się czym oburzać, że jakiś tam szołmen o tym napisał w pro-katolickim Wproscie.

- rob
- w mackach Zła
tak jak i my możemy komentować to co inni piszą, proste nie? ja przypierdalanie do IW odbieram jako atak na szeroko rozumianą scenę i muzykę metalową, mało już było w tym pojebanym kraju odwołanych koncertów itp spraw? nie mało, a wbrew pozorom taki skiba jest odbierany jako autorytet i osobę opiniotwórczą w społeczeństwie, jakby śmiesznie to nie zabrzmiało, co do skiby i big cyca to pamiętam go/ich z czasów jak startowali w szoł bizie, a nawet wcześniej jak byli kojarzeni z pomarańczową alternatywą, a czemu o tym piszę? ano dlatego, że już wtedy był zlewany i odbierany jako burak, lata minęły a niewiele się zmieniłoMaleficio pisze: Żyjemy w wolnym kraju i każdy może pisać co chcę.
jebać frajerów
- MinT
- Kontakt:
W kraju, gdzie w przygodach Luke'a Skywalkera i Harry'ego Pottera doszukuje się ukrytego satanizmu, a słynne powiedzenie Jurka Owsiaka "róbta co chceta" wydaje się niektórym zakamuflowaną apoteozą filozofii osławionego Aleistera Crowleya, życie metalowego muzyka nie jest łatwe.
Jak się okazuje, tępienie polskich zespołów metalowych nie jest już tylko domeną Telewizji Trwam, Radia Maryja, współczesnych inkwizytorów pokroju Ryszarda Nowaka czy parafialnych kółek zrzeszonych wokół kapłana grzmiącego na zakłócających moherowy spokój "satanistów", "nazistów", "pogan" i "faszystów", co to Boga w sercu na pewno nie mają.
http://muzyka.interia.pl/metal/news/cie ... 1258260,,3
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
- ultravox
Niestety, zestawienie Luke'a Skywalkera z Harrym Potterem dyskwalifikuje autora tego artykułu już na starcie.
- 4m
Typowy reakcjonistyczno ukierunkowany tendencyjny paszkwil

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- ultravox
Najzabawniejsze w tym wszystkim jest jednak to, że zarówno Skiba jak i Donarski rozmijają się z istotą sprawy. U tego pierwszego reakcja obronna pojawia się dopiero na słowo "faszyzm", przy czym o wiele bardziej radykalne elementy przekazu pozostają poza zasięgiem jego percepcji
Ten drugi, próbując bronić zespół przed zupełnie nieuzasadnionym jego zdaniem "atakiem" Skiby, trywializuje jego przekaz, nieomal sprowadzając go do poziomu czystej rozrywki. Ogólnie cała sprawa nie jest moim zdaniem warta uwagi.