Zdecydowanie Voivod.Drone pisze:A który cover lepszy, ENTOMBED czy VOIVOD?
Jaki jest najważniejszy i najlepszy zespół w historii rocka
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: Jaki jest najważniejszy i najlepszy zespół w historii rocka
- Gothmog
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Hmmm... może tak: to, ze KING CRIMSON tworzy muzykę mniej oczywistą, bardziej skomplikowaną i trudniejszą w odbiorze niż PINK FLOYD nie znaczy, że tworzy muzykę lepszą. Osobiście wolę FLOYDów, ale kilka płyt KING CRIMSON to mistrzostwo... no i fakt jest też taki, zę większość tego co obecne techniczo-awangardowo-metalowe kapelki robią zostało już przez KC wymyślone i nagrane
Zaś w temacie... korciło mnie, zeby powiedzieć AC/DC lub DEEP PURPLE ale chyba jednak BLACK SABBATH... Może nie byli najpopularniejsi, nie sprzedali najwięcej płyt, ale wydaje mi sie, zę byli w swoim czasie (i to widać z perspektywy lat coraz lepiej) najbardziej innowatorscy. Oczywiście wiem, ze narażam sie na powrót dyskusji o tym co znaczy "wpłyowy" (jak w temacie o CANNIBAL CORPSE), ale kij z tym... przynajmniej wiadomo, ze ani UNSUN ani FRONTSIDE to nie jest

Zaś w temacie... korciło mnie, zeby powiedzieć AC/DC lub DEEP PURPLE ale chyba jednak BLACK SABBATH... Może nie byli najpopularniejsi, nie sprzedali najwięcej płyt, ale wydaje mi sie, zę byli w swoim czasie (i to widać z perspektywy lat coraz lepiej) najbardziej innowatorscy. Oczywiście wiem, ze narażam sie na powrót dyskusji o tym co znaczy "wpłyowy" (jak w temacie o CANNIBAL CORPSE), ale kij z tym... przynajmniej wiadomo, ze ani UNSUN ani FRONTSIDE to nie jest

Tekst to tylko pretekst do podtekstu...
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
- Husar
- weteran forumowych bitew
Najwazniejszy jest The Doors. Prawdziwi wizjonerzy. Potem Rainbow, Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabbath, Queen. KC nigdy mnie nie jaralo tak samo Pink Floyd
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
-
- zaczyna szaleć
ponieważ nagrali 'In the Wake of Poseidon' czyli ucieleśnienie mistycznej podróży.twoja_stara_trotzky pisze:...i dlaczego akurat jest to KING CRIMSON?
Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski
- 4m
Ależ Wy bluźnicie w taaakim temacie 

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
-
- rasowy masterfulowicz
najważniejszy pewnie The Beatles
a na pewno bardzo bardzo ważny( chyba można twierdzić, że drugi po Beatlesach ) i jednocześnie mój ulubiony to Led Zeppelin
po nich bym dałbym Pink Floyd
a na pewno bardzo bardzo ważny( chyba można twierdzić, że drugi po Beatlesach ) i jednocześnie mój ulubiony to Led Zeppelin
po nich bym dałbym Pink Floyd
I AM MORBID
-
rolling stones...aż mi wstyd za was ,ze nikt ich nie wymienił....
- g is for genocide
- świeżak
No i mnie uprzedziłkakademona pisze:rolling stones...aż mi wstyd za was ,ze nikt ich nie wymienił....

Obsequies and arrogant, clandestine and vain
Two thousand years of misery, of torture in my name
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
To ja jako najważniejszy dorzucę Link Wray, bo jako pierwsi użyli ciężkich riffów 

I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- Melepeta
- w mackach Zła
A gdzie się plasuje wobec tego Frank Zappa ? 

Six o clock.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Почему нет??? ета дискриминация!!!Gothmog pisze: przynajmniej wiadomo, ze ani UNSUN ani FRONTSIDE to nie jest
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Melepeta
- w mackach Zła
No skoro ktoś napisał przed chwilą Hendrix
heheh

Six o clock.
- g is for genocide
- świeżak
The Jimi Hendrix Experience - Hendrix, Mitchell, ReddingMelepeta pisze:No skoro ktoś napisał przed chwilą Hendrixheheh

Obsequies and arrogant, clandestine and vain
- longinus696
O TO TO! Nikt nie wymienił, bo dopiero teraz zajrzałem do tego tematu.kakademona pisze:rolling stones...aż mi wstyd za was ,ze nikt ich nie wymienił....
W ogóle to temat z dupy. Tyle ważnych i innowacyjnych zespołów... jak wybrać ten najistotniejszy? Tyle wolt stylistycznych, które następowały w kolejnych dekadach i które powodowane były przez kolejne pokolenia muzyków. Upadłeś na łeb, Trotzky, albo baaaardzo Ci się nudzi. Poza tym King Crimson zawsze lewitował na pewnym poziomie muzycznego ezoteryzmu, więc mógł nawet mieć mniejszy wpływ niż inne, mniej genialne, kapele. Ciężko to teraz ocenić. A właściwie, to dlaczego nie Frank Zappa, albo Captain Beefheart skoro mierzymy już tak wysoko?
Tak na marginesie, biorąc pod uwagę obecny stan muzyki rockowej, to więcej w niej słychać gównianego brit-popu niż awangardy lat 60. i 70.
Mam pomysł na 100 razy lepszy temat, ale sądzę, że nie zadziała w tutejszych warunkach, np. "Podsumowanie roku ..." i tutaj osobno można by rozpatrywać rok '68, za jakiś czas '69 itd. Myślę, że doszlibyśmy w końcu do pewnych konkretnych wniosków.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Raczej nie przejdzie, głównie przez bałagan jaki by się zrobił na forum. No i wciąż jednak jest to "Death and Black Metal Maga'zine". Chyba, że zamiast rok po roku zrobilibyśmy podsumowania dekada po dekadzielonginus696 pisze: Mam pomysł na 100 razy lepszy temat, ale sądzę, że nie zadziała w tutejszych warunkach, np. "Podsumowanie roku ..." i tutaj osobno można by rozpatrywać rok '68, za jakiś czas '69 itd. Myślę, że doszlibyśmy w końcu do pewnych konkretnych wniosków.

Coś tam było! Człowiek!
- 4m
Re:
Najważniejszy to jedno, ale najlepszy to drugielonginus696 pisze:O TO TO! Nikt nie wymienił, bo dopiero teraz zajrzałem do tego tematu.kakademona pisze:rolling stones...aż mi wstyd za was ,ze nikt ich nie wymienił....
W ogóle to temat z dupy. Tyle ważnych i innowacyjnych zespołów... jak wybrać ten najistotniejszy?

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- longinus696
Można by takie podsumowanie robić raz na kilka miesięcy.Skaut_Kwatermaster pisze: Raczej nie przejdzie, głównie przez bałagan jaki by się zrobił na forum.
Obawiam się, że odrobinę za duża rozpiętość,,, chociaż w sumie, mogłoby to dać jakiś efekt. Top 10 lat 60-tych z uzasadnieniem, potem to samo dla 70-tych + obowiązkowa kłótnia merytorycznaSkaut_Kwatermaster pisze:Chyba, że zamiast rok po roku zrobilibyśmy podsumowania dekada po dekadzie

The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel