SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Scaarph
- zahartowany metalizator
Re: SATYRICON
jasno więc wychodzi na to, że ty nie uwielbiasz bm tylko muzykę black metalową. no, ale eot miał być więc spierdalam 
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Ok, Jester, ale pierdolisz, teoretyzujesz, rzucasz jakimś metalowczykami i szyszkami, ale ja pytam o konkrety: KTO mówi o zdradzie, KTO mówi mówi o sprzedaniu, KTO wypierdala płyty za okno? Coś mi się wydaje że sam wpadłeś w swoje sidła stereotypów, żeby było śmieszniej - nie mających żadnego uzasadnienia w rzeczywistości.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
ot taki sezonowiec, albo festyniarzScaarph pisze:jasno więc wychodzi na to, że ty nie uwielbiasz bm tylko muzykę black metalową. no, ale eot miał być więc spierdalam
Ostatnio zmieniony 12-12-2008, 21:16 przez Skaut, łącznie zmieniany 1 raz.
Coś tam było! Człowiek!
- hcpig
Czesław pisze: pytam o konkrety
Scaarph pisze:ok, luz. pytanie tylko na ile lubi a na ile jest to chłodna kalkulacja.
Red Alert zwiastujący czym się to może skończyć gdyby nie ukręcić tego wątku w zarodku. Każdy to przerabiał 4376878 razy. Jeden wielki vomit.
Ostatnio zmieniony 12-12-2008, 21:07 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
- Scaarph
Re:
wiem, że to prztyczek w mój nos, ale określenie festyniarz podoba mnie się, zacznę chyba go używać (nie to że ja festyniarz:) )Skaut_Kwatermaster pisze:ot taki sezonowiec, albo festyniarzScaarph pisze:jasno więc wychodzi na to, że ty nie uwielbiasz bm tylko muzykę black metalową. no, ale eot miał być więc spierdalam
- Scaarph
jester pisze:Czesław pisze: pytam o konkretyScaarph pisze:ok, luz. pytanie tylko na ile lubi a na ile jest to chłodna kalkulacja.
Red Alert zwiastujący czym się to może skończyć gdyby nie ukręcić tego wątku w zarodku. Każdy to przerabiał 4376878 razy. Jeden wielki vomit.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
jester pisze:Czesław pisze: pytam o konkretyScaarph pisze:ok, luz. pytanie tylko na ile lubi a na ile jest to chłodna kalkulacja.
Na tym forum to było głównie przerabiane dzięki twojej osobie: zawsze jak się wpierdolisz to pierdolisz.
- hcpig
- Skaut
to nie było do Ciebie, już wyboldowałemScaarph pisze:wiem, że to prztyczek w mój nos, ale określenie festyniarz podoba mnie się, zacznę chyba go używać (nie to że ja festyniarz:) )Skaut_Kwatermaster pisze:ot taki sezonowiec, albo festyniarzScaarph pisze:jasno więc wychodzi na to, że ty nie uwielbiasz bm tylko muzykę black metalową. no, ale eot miał być więc spierdalam
Coś tam było! Człowiek!
- Scaarph
ale ja wiem, nie musiałeś boldować, ja na prawdę nie jestem taki głupi 
doszukałem się tylko w tym "sezonowiec lub festyniarz" (odpostnik
) czegoś więcej, tj. niby "sezonowiec i festyniarz" a tak na prawdę "a cóż w tym złego". popraw mnie, jeśli się mylę 
doszukałem się tylko w tym "sezonowiec lub festyniarz" (odpostnik
- hcpig
Jeszcze napiszcie co to jest BM, kiedy się zaczął, kiedy skończył, co w BM wolno a co nie wolno, co jest jawne a co powinno zostać tajemnicą zakopaną głęboko w lesie, bo przecież w BM nie chodzi o muzykę - suplement tylko o BM dla BM w całej istocie jego BM-wości.
Głupio jest bronić zespołu, który muzycznie jednak ostatnio zawiódł i rozczarował. Oby następny cd wybił się nieco wyżej ponad odcinanie kuponów, bo szkoda by ich było spisać na straty.
Głupio jest bronić zespołu, który muzycznie jednak ostatnio zawiódł i rozczarował. Oby następny cd wybił się nieco wyżej ponad odcinanie kuponów, bo szkoda by ich było spisać na straty.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
- Skaut
poprawiam, myslisz sięScaarph pisze:ale ja wiem, nie musiałeś boldować, ja na prawdę nie jestem taki głupi
doszukałem się tylko w tym "sezonowiec lub festyniarz" (odpostnik) czegoś więcej, tj. niby "sezonowiec i festyniarz" a tak na prawdę "a cóż w tym złego". popraw mnie, jeśli się mylę
Coś tam było! Człowiek!
- Scaarph
Re:
fair enough, my badSkaut_Kwatermaster pisze:poprawiam, myslisz sięScaarph pisze:ale ja wiem, nie musiałeś boldować, ja na prawdę nie jestem taki głupi
doszukałem się tylko w tym "sezonowiec lub festyniarz" (odpostnik) czegoś więcej, tj. niby "sezonowiec i festyniarz" a tak na prawdę "a cóż w tym złego". popraw mnie, jeśli się mylę
- Gothmog
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Od wtedy:ultravox pisze:Od kiedy metal to pokaz mody?
http://www.metalinjection.net/tv/view/1 ... shion-show
A tak zupełnie na poważnie to wygląd będzie stanowić istotne kryterium jedynie dla kilku "prawdziwków"... Dla reszty stanowić będzie kryterium co najwyżej poboczne. Oczywiście w sytuacji, w której mówimy o twórczości artysty , choćby środowiskowo, znanego. Wygląd jest za to istotny z punktu widzenia marketingu, zdobywania nowego klienta itp. No bo nie oszukujmy się - metal to rynek. Jakkolwiek by na to nie pomstować, tak to już jest. I zasady marketingu wchodzą tu jak najbardziej w grę. Wygląd muzyków jest istotnym elementem przyciągającym klienta - elementem, który ma trafić do pewnego targetu... I jest tak zarówno w przypadku Satyricon, jak i w przypadku.... np. Anima Damnata, Piorun, czy Krypt - każda stylistyka po prostu pociąga inny "standardowy" wygląd. Wygląd sugeruje klientowi jakiej muzyki może oczekiwać - tworzy wraz nią, oprawą graficzną, tekstami itp. ogólny image zespołu - im bardziej spójny, tym (teoretycznie) dający większe szanse przekonać potencjalnego klienta do zespołu. I to bynajmniej nie musi być celowy zabieg ze strony zespołu. Ot po prostu tak jest, ze jak ktoś będzie chciał kupić black metal to raczej kupi płytkę kolesi, którzy na zdjęciach mają corpsepaint, a jak będzie chciał kupić thrash to przyciągną go zdjęcia kolesi z tapirami, w białych adidasach, dżinsowych pizdogniotach i katanach z setkami naszywek... Żadne zaskoczenie... Wszystko co łamie schemat (pomijam tu - celowo, czy nie) ma potencjalnie trudniej... no i naraża się na utyskiwania "prawdziwków"
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
-
wolf
skierowali swą stylistykę do nowych odbiorców emo black metali,większość kapel BM tak skończy
- Mieszko I
- starszy świeżak
Dark Medieval Times i Shadowthrone - zajebisty, klasyczny black metal !
Późniejsze płyty też lubię - w ogóle Satyricon daje rade
Późniejsze płyty też lubię - w ogóle Satyricon daje rade
-
LD100
- starszy świeżak
http://www.roadrunnerrecords.pl/page/Ne ... s_id=70969
o kurwa, Satyr prawi o samochodach od maybacha poczynając
czy wywiad dla bravo już był, bo chyba cosik przegapiłem?
o kurwa, Satyr prawi o samochodach od maybacha poczynając
czy wywiad dla bravo już był, bo chyba cosik przegapiłem?
absolute lethal dose
- chaos
- w mackach Zła
kurwa nie mogę
chciałem włanie zjebać nową płytę satyra ale po zobaczeniu tego nie moge, nie chce mi sie juz
- twoja_stara_trotzky
HAHAHAHAHA!!!
zajebiaste. muszę sobie chyba jeszcze raz ten nowy album odpalić
zajebiaste. muszę sobie chyba jeszcze raz ten nowy album odpalić