CANNIBAL CORPSE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

Re: CANNIBAL CORPSE

03-01-2009, 15:38

rob pisze:
Block69 pisze:Sprawą oczywistą jest to, że CANNIBAL CORPSE to jedna z ważniejszych kapel death metalowych i tyle w temacie.
nie dla wszystkich jak widać po tym wątku hehe
sprawą oczywistą jest, że Cannibal Corpse to jeden z najbardziej popularnych zespołów death metalowych.
sprawą oczywistą jest też to, że było wiele zespołów death metalowych, często mniej znanych, które miały większy wpływ na rozwój gatunku.

i to są jedyne oczywiste sprawy w tym temacie, reszta to kwestia gustu - i nie zamierzam z nikim dyskutować, jak mi powie, że Cannibal Corpse to jego ulubiony zespół death metalowy - ma do tego pełne prawo.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

03-01-2009, 15:40

Sineater pisze:Bardziej zasadnym pytaniem jest chyba: czy jakakolwiek z nich stworzyła coś dobrego? I tu odpowiedź jest wiadoma: tak! A tego chyba szukamy? Dobrego metalu, nie?
Taki włoski Mind Snare... paluszki lizać!
oryginał zawsze będzie lepszy od kopii.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

03-01-2009, 15:42

twoja_stara_trotzky pisze:
rob pisze:
Block69 pisze:Sprawą oczywistą jest to, że CANNIBAL CORPSE to jedna z ważniejszych kapel death metalowych i tyle w temacie.
sprawą oczywistą jest, że Cannibal Corpse to jeden z najbardziej popularnych zespołów death metalowych.
To również.
twoja_stara_trotzky pisze:sprawą oczywistą jest też to, że było wiele zespołów death metalowych, często mniej znanych, które miały większy wpływ na rozwój gatunku.
I to również.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

03-01-2009, 15:47

4m pisze:
twoja_stara_trotzky pisze: Trotzky, napisz to może jasno - Cannibal Corpse nie rozwinął death metalu? Nie wprowadził nowych rzeczy do stylu? ;)
Jester, obydwie te definicje to wpływ (oddziaływanie). Trotzky twierdzi, że gdy naśladowcom się udało coś nowatorskiego na podstawie oddziałującego źródła to jest to wpływ, a gdy naśladowcom się nie udało stworzyć nic nowatorskiego na bazie oddziałującego źródła to źródło cechy wpływu (oddziaływania) nie posiada. To jest sedno.
jeżeli dobrze cię rozumiem, to Tokyo Hotel jest zespołem wpływowym, bo nie dość, że jest popularny, to jeszcze pod wpływem tej popularności powstało kilkadziesiąt dziecięcych zespołów, które bazują na tej samej formie łączenia mdłej popularnej muzyki z szokującym dla 12-latków image, zgadzasz się z tym?

a co do Cannibal Corpse, to oczywiście stworzyli oni swój styl, byli (są) zespołem dość oryginalnym i w zasadzie tyle. przy czym, było wielu którzy pchnęli gatunek bardziej i wielu, którzy byli bardziej oryginalni.
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

03-01-2009, 15:57

4m pisze:
twoja_stara_trotzky pisze: Trotzky, napisz to może jasno - Cannibal Corpse nie rozwinął death metalu? Nie wprowadził nowych rzeczy do stylu? ;)
Jester, obydwie te definicje to wpływ (oddziaływanie). Trotzky twierdzi, że gdy naśladowcom się udało coś nowatorskiego na podstawie oddziałującego źródła to jest to wpływ, a gdy naśladowcom się nie udało stworzyć nic nowatorskiego na bazie oddziałującego źródła to źródło cechy wpływu (oddziaływania) nie posiada. To jest sedno.
jeżeli dobrze cię rozumiem, to Tokyo Hotel jest zespołem wpływowym, bo nie dość, że jest popularny, to jeszcze pod wpływem tej popularności powstało kilkadziesiąt dziecięcych zespołów, które bazują na tej samej formie łączenia mdłej popularnej muzyki z szokującym dla 12-latków image, zgadzasz się z tym?
Nie znam tego zespołu, powinienem? Poza tym piszesz tu o wpływie popularności zespołu. Na znanym sobie przykładzie powiem tak - Arka Noego z pewnością jest wpływowym i popularnym zespołem. Pod jej wpływem powstały dziesiątki przyparafialnych zespołów, z których żaden chyba nie stworzył nic nowego ponad to czym błysnęła Arka Noego.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

03-01-2009, 15:59

4m pisze:
twoja_stara_trotzky pisze: jeżeli dobrze cię rozumiem, to Tokyo Hotel jest zespołem wpływowym, bo nie dość, że jest popularny, to jeszcze pod wpływem tej popularności powstało kilkadziesiąt dziecięcych zespołów, które bazują na tej samej formie łączenia mdłej popularnej muzyki z szokującym dla 12-latków image, zgadzasz się z tym?
Nie znam tego zespołu, powinienem? Poza tym piszesz tu o wpływie popularności zespołu. Na znanym sobie przykładzie powiem tak - Arka Noego z pewnością jest wpływowym i popularnym zespołem. Pod jej wpływem powstały dziesiątki przyparafialnych zespołów, z których żaden chyba nie stworzył nic nowego ponad to czym błysnęła Arka Noego.
sam sprowadzasz swoje teorie do absurdu.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

03-01-2009, 16:10

Sineater pisze:Bardziej zasadnym pytaniem jest chyba: czy jakakolwiek z nich stworzyła coś dobrego? I tu odpowiedź jest wiadoma: tak! A tego chyba szukamy? Dobrego metalu, nie?
Taki włoski Mind Snare... paluszki lizać!
oryginał zawsze będzie lepszy od kopii.
Mozna sie z tym zgodzic. Tyle, ze uznanie takich zespolow jak Devourment, Avulsed czy wspomniany wyzej Mind Snare za kopie Cannibal Corpse jest 'nieco' niepowazne...
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

03-01-2009, 17:24

Maria Konopnicka pisze:
4m pisze:Wpływ byłby wtedy, gdyby któryś z tych tysięcy zainspirowanych nagrał coś nowatorskiego ;) Dopiero wtedy jako jedyny z tych tysięcy zespołów byłby dowodem na to, że Cannibal Corpse był zespołem wpływowym :)
i teraz zacznijmy dyskutować o tym, kiedy można określić, że coś jest nowatorskie a kiedy nie.
Hehe, to raczej nie wpłynie pozytywnie na klarowność tej dyskusji ;)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

03-01-2009, 17:31

4m pisze:
twoja_stara_trotzky pisze: jeżeli dobrze cię rozumiem, to Tokyo Hotel jest zespołem wpływowym, bo nie dość, że jest popularny, to jeszcze pod wpływem tej popularności powstało kilkadziesiąt dziecięcych zespołów, które bazują na tej samej formie łączenia mdłej popularnej muzyki z szokującym dla 12-latków image, zgadzasz się z tym?
sam sprowadzasz swoje teorie do absurdu.
Nie wiem, nie jestem ekspertem, jeżeli chodzi o muzykę dla dzieci :)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Mort
rasowy masterfulowicz

03-01-2009, 18:26

Maria Konopnicka pisze:
zachowawczy? kto na początku lat 90-tych grał tak jak Cannibal Corpse?
wlasnie, nawet teraz ze swieca mozna szukac czegos tak poteznego jak "Butchered..." czy "Tomb...", nie przychodzi mi do glowy zadna inna kapela, ktora w latach 90 - 92 nagrala podobny wpierdol

Cannibal Corpse to inspiracja dla calej rzeszy, jezeli ktos w to watpi niech wpisze w google "cannibal corpse influence". Do bardzo waznych zespolow, ktore inspirowaly sie CC nalezy Devourment, przeciez "Molesting the Decapitated" to taki "Tomb..." do kwadratu.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

03-01-2009, 18:37

Mort pisze:
Maria Konopnicka pisze:
zachowawczy? kto na początku lat 90-tych grał tak jak Cannibal Corpse?
wlasnie, nawet teraz ze swieca mozna szukac czegos tak poteznego jak "Butchered..." czy "Tomb...", nie przychodzi mi do glowy zadna inna kapela, ktora w latach 90 - 92 nagrala podobny wpierdol

Cannibal Corpse to inspiracja dla calej rzeszy, jezeli ktos w to watpi niech wpisze w google "cannibal corpse influence". Do bardzo waznych zespolow, ktore inspirowaly sie CC nalezy Devourment, przeciez "Molesting the Decapitated" to taki "Tomb..." do kwadratu.
wpisałem i nic ciekawego nie znalazłem :lol:
Mort
rasowy masterfulowicz

03-01-2009, 19:36

ale znalazles dowod na to, ze dla wielu kapel muzyka CC to zrodlo inspiracji :lol:
I AM MORBID
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

03-01-2009, 19:46

podobnie jak twórczość Boys i Tokyo Hotel to dla wielu źródło inspiracji :lol:
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

03-01-2009, 19:56

twoja_stara_trotzky pisze:podobnie jak twórczość Boys i Tokyo Hotel to dla wielu źródło inspiracji :lol:
Ty jednak masz naprawde szerokie spektrum zainteresowan :lol:
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

03-01-2009, 20:51

rob pisze:
sprawą oczywistą jest też to, że było wiele zespołów death metalowych, często mniej znanych, które miały większy wpływ na rozwój gatunku.
popularny owszem, poza tym Trocki małolat jesteś to nie pamiętasz czasów kiedy co najmniej połowa kapel DM na tej planecie za wzór i inspiracje stawiała sobie właśnie CC obok Morbid Angel, Possessed itp , oczywiście że było kilka kapel mniej znanych które miały większy wpływ na gatunek jakim jest DM, ale to nie oznacza że CC nie odbiło swojego piętna w tej muzie,
jebać frajerów
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

03-01-2009, 21:19

doskonale pamiętam, co sobie na początku lat 90 stawiano za wzór.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

09-01-2009, 20:16

Tytulowy utwor z nowej plyty do odsluchania w calosci: http://www.metalblade.com/cannibalcorpse/preorder.html
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

09-01-2009, 20:28

właśnie miałem to wkleić. Przesłuchałem kilka razy i stwierdzam co następuje:
- bardzo dobre riffy
- fajnie wszystko puka i stuka
- wokal tradysyjnie
- solo zajebiste
- ale... i tu jeszcze nie wiem co ale
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

09-01-2009, 20:32

dobry ten numer, zajebiste miecho na gitarach. :mrgreen:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

09-01-2009, 20:34

Brzmienie fajne, ale kawalek generalnie nudny.
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
ODPOWIEDZ