CANNIBAL CORPSE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Brązowy Jenkin
w mackach Zła

Re: CANNIBAL CORPSE

23-12-2008, 17:23

twoja_stara_trotzky pisze:
no ba, wszystko co złe, to ja :lol:
to ja też jaram się dziesiątą identyczną płytą zespołu Dismember, który poza niezłym debiutem, choć też maksymalnie wtórnym, nagrywa jakiś rozwodniony heavy metal i twierdzę, że to zespół lepszy od Entombed :lol:
to ja określam ostatnie Immolation jako płytę XXI wieku :lol:

zaraz pewno usłyszę też od kogoś, że Cryptopsy jest lepsze niż Morbid Angel, a esencją technicznego death metalu jest Origin, a nie np. pierwsze dwie płyty Niemców z Atrocity. proponuję też postawić sprawę jasno i stwierdzić w końcu, że Autopsy to żaden tam grób, flaki i piwniczny swąd - te atrybuty należą przecież do późnego Cannibal Corpse, a nie do jakiś punków... no bo to, że dziś wychodzi znacznie więcej ciekawych płyt z death metalem (lepiej brzmiących!) niż w latach 89-94 to przecież oczywiste. kto by tam słuchał jakiś staroci, gdzie bębnów nawet równać nie umieli... :lol:
Uważaj, bo zjadasz swój własny ogon :) Wychodzi na to, że kwestia brzmienia jest dla Ciebie istotniejsza od kompozycji i aranżu. Trochę to słabe... Powołujesz się na mega nudne Atrocity, przy którym zawsze zasypiałem...Jakakolwiek płyta CC jest o wiele ciekawsza od twórczości Krulla i kolegów. Na przykład taki Pavor kasuje ich w przedbiegach.

Miało być o Cannibalach...No to dodam od siebie że na koncertach jest to bezlitosna maszyna do zabijania, Fisher powinien udzielać korepetycji z headbangingu wszystkim, którzy połykają kije :)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

23-12-2008, 18:41

Major pisze:Wychodzi na to, że kwestia brzmienia jest dla Ciebie istotniejsza od kompozycji i aranżu.
brzmienie jest częścią aranżacji panie mÓzyku. a aranżacja jest elementem kompozycji.
Powołujesz się na mega nudne Atrocity, przy którym zawsze zasypiałem...Jakakolwiek płyta CC jest o wiele ciekawsza od twórczości Krulla i kolegów. Na przykład taki Pavor kasuje ich w przedbiegach

taki bzdur nie ma nawet co komentować. Pavor to kompletnie przeciętny zespolik, który w swoim czasie wyróżniał się jedynie nad wyraz profesjonalnymi flyerami swoich demówek :lol:

pierwsze dwa krążki Atrocity to jedne z najlepszych płyt w historii death metalu w ogóle, kto uważa inaczej, ten się IMO pasaniem kóz, a nie graniem / słuchaniem tej muzyki powinien raczej zająć...
Some serious shit?
postuje jak opętany!

23-12-2008, 18:44

skąd ten monopol na rację, Trocki? :) a Atrocity? Od ręki wymienię CI 10 lepszych płytek z DMem
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

23-12-2008, 18:46

Some serious shit? pisze:skąd ten monopol na rację, Trocki? :) a Atrocity? Od ręki wymienię CI 10 lepszych płytek z DMem
nie wiem, czy lepszych, ale sam mogę sobie od ręki wymienić z 20 równie dobrych, co nie zmienia w żaden sposób tego, co powyżej napisałem.

no ale ok, wymieniaj :lol:
vulture

23-12-2008, 18:52

z def metalu,tylko In Flames.GENIUSZ.
Some serious shit?
postuje jak opętany!

23-12-2008, 18:57

hmm,
1. Debiut Morbidów
2. Covenant
3. dwójka Deicide
4. Testimony... Pestilence
5. Angelcorpse 'Exterminate'
6. Centurion 'Choronzonic...'
7. Immolation 'Close...'
8. jakiś polski akcent, na pewno jedno z naj dem w ogóle, czyli Inperdition chłopaków z Damnable :) kosi atrocity samym intrem
9. bez spinki debiucik Nile
i żeby dyskurs nie zboczył, dojebię Human Death, czyli jedna z dwóch płyt Czaka, które moge posłuchać bez ziewania :mrgreen:
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

23-12-2008, 19:01

Some serious shit? pisze:hmm,
1. Debiut Morbidów
2. Covenant
3. dwójka Deicide
7. Immolation 'Close...'
8. jakiś polski akcent, na pewno jedno z naj dem w ogóle, czyli Inperdition chłopaków z Damnable :) kosi atrocity samym intrem
i żeby dyskurs nie zboczył, dojebię Human Death, czyli jedna z dwóch płyt Czaka, które moge posłuchać bez ziewania :mrgreen:
1, 2 - no może i nawet lepsze, chociaż i tak najlepszy Morbid to bez dwóch zdań Blessed ;)
3 - równie dobre
4 - równie dobre, chociaż cenię chyba mnie, zbyt lajtowe jednak - wolę przynajmniej dwie inne płyty Pestilence, a konkretnie debiut i Spheres.
5 - nie ma szans (a i AC ma jedną lepszą płytę, tyle, że i ona siada przy dwóch pierwszych Atrocity)
6 - ROTFL
7 - równie dobre
8 - ROTFL ROTFL ROTFL
9 - ROTFL
10 - w życiu, plastik panie, czysty plastik - jak już to SBG czy L.
Some serious shit?
postuje jak opętany!

23-12-2008, 19:09

to demo Damnable to absolutna potęga :) mogłem zrobić inna liste, przy Atrocity nawet Vader jest kozakiem :D
vulture

23-12-2008, 19:12

twoja_stara_trotzky pisze:
Some serious shit? pisze:hmm,
1. Debiut Morbidów
2. Covenant
3. dwójka Deicide
7. Immolation 'Close...'
1, 2 - no może i nawet lepsze, chociaż i tak najlepszy Morbid to bez dwóch zdań Blessed ;)
3 - równie dobre
4 - równie dobre, chociaż cenię chyba mnie, zbyt lajtowe jednak - wolę przynajmniej dwie inne płyty Pestilence, a konkretnie debiut i Spheres.
5 - nie ma szans (a i AC ma jedną lepszą płytę, tyle, że i ona siada przy dwóch pierwszych Atrocity)
6 - ROTFL
7 - równie dobre
8 - ROTFL ROTFL ROTFL
9 - ROTFL
10 - w życiu, plastik panie, czysty plastik - jak już to SBG czy L.

Prodigal Sun
Left Hand Path
The Rack
Domination
Heartwork
Unholy Cult
Autopsy(wiadomo jaki)
drugi Atheist
Seven Churches
debiut Brutality
tak z brzegu...

i Atrocity prz konfrontacji z tymi tytułami może iść sie jebać
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

23-12-2008, 19:14

Some serious shit? pisze:to demo Damnable to absolutna potęga :) mogłem zrobić inna liste, przy Atrocity nawet Vader jest kozakiem :D
To jest zajebiste demo, to fakt.
Co do Atrocity nie mogę się zgodzić, bo ich debiut swego czasu bardzo mi się podobał - oryginalna i mocna płyta.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

23-12-2008, 19:16

vulture pisze: Heartwork
Spadaj emo.

;)
Some serious shit?
postuje jak opętany!

23-12-2008, 19:17

dokładnie, trocki trochę zbił ćwieka, bo do Atrocity mozna - in minus dla samych A - postawić cała mase kapel :)

i nie mówię, ze debiut jest zły, ale kaman, Damnable, jedynka Nile czy Exterminate AniołóKorps to przy tym, jak Zubrówka przy Starogardzkiej
vulture

23-12-2008, 19:18

ultravox pisze:
vulture pisze: Heartwork
Spadaj emo.

;)
wypierdalaj.najlepszy C
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

23-12-2008, 19:19

vulture pisze: wypierdalaj.najlepszy C
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

23-12-2008, 19:22

Some serious shit? pisze: i nie mówię, ze debiut jest zły, ale kaman, Damnable, jedynka Nile czy Exterminate AniołóKorps to przy tym, jak Zubrówka przy Starogardzkiej
Kwestia gustu, ja obstaję przy tym, że jest to zajebista płyta.
Some serious shit?
postuje jak opętany!

23-12-2008, 19:24

no i spoczko :) przecież ni epowiem Ci, zebyś poszedł paść kozy i nie słuchać tej muzy :D
vulture

23-12-2008, 19:25

ultravox pisze:
vulture pisze: wypierdalaj.najlepszy C
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
no, tak reaguje na to nad czym sie moczysz,czyli płyte numer 1 i 2 i tylko dobrą płyte nr.3
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

23-12-2008, 19:29

vulture pisze: no, tak reaguje na to nad czym sie moczysz,czyli płyte numer 1 i 2 i tylko dobrą płyte nr.3
Wiadomo, że 1 i 2 najlepsze. Trójeczka też bardzo dobra, a tych emo-melodyjek z "Heartwork" kiedyś nawet lubiłem posłuchać, więc rozumiem, że może Cię to kręcić ;)
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

23-12-2008, 19:34

vulture pisze: Prodigal Sun
Left Hand Path
The Rack
Domination
Heartwork
Unholy Cult
Autopsy(wiadomo jaki)
drugi Atheist
Seven Churches
debiut Brutality
tak z brzegu...
i Atrocity prz konfrontacji z tymi tytułami może iść sie jebać
U mnie Atrocity przegrywa chociażby z:

Atheist - Unquestionable Presence
Autopsy - Mental Funeral
Cryptopsy - None So Vile
Carcass - Necroticism
Death - Leprosy
Death - Individual Thought Patterns
Deicide - Deicide
Entombed - Clandestine
Gorguts - Obscura
Immolation - Close to a World Below
Morbid Angel - Altars of Madness
Morbid Angel - Blessed Are the Sick
Morbid Angel - Covenant
Nile - In Their Darkened Shrines
Obituary - Cause of Death
Pestilence - Testimony of the Ancients
Suffocation - Effigy of the Forgotten

Niektórych zawodników pewnie Trocki od ręki skreśli ("Suffocation to gówno" :D ), więc dodałem rezerwowych ;) To tak na szybko, pierwsza dwa Atrocity fajne, ale takie bajki o nich ludziom wciskać... :lol:
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
hcpig

23-12-2008, 19:35

Dupa tam z typami Carcass. "Necroticism..." über alles.
Yare Yare Daze
ODPOWIEDZ