vulture pisze:Scaarph pisze:deszcz nie jest mą łzą ni piorun mym krzykiem![]()
![]()
od razu wytaczasz najmocniejsze działa:D

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
vulture pisze:Scaarph pisze:deszcz nie jest mą łzą ni piorun mym krzykiem![]()
![]()
od razu wytaczasz najmocniejsze działa:D
Nie bójmy sie tego powiedzieć - Deathspell Omega to jedno z największych, o ile nie największe, osiągnięć ludzkości. Nie tylko na płaszczyźnie muzycznej, ale w ogóle.Drone pisze: Ja się pod tym podpisuję. Zmieniłbym tylko, że w całej historii muzyki - nie tylko metalowej - było zaledwie kilka zespołów z taką wizją, potencjałem i bezkompromisowością.
A ja mówię, Francja, 10 lat temu:twoja_stara_trotzky pisze:a mi się kojarzy z innym zespołem z Francji![]()
Wiesz, to niezupełnie 'od wczoraj' tak jestHusar pisze:Nie wydaje wam sie to pojebane, ze wszystkie filozofie oparte sa teraz na innych filozofiach??
Istnieje tylko ty o tym nie wiesz;). Polecam halucynki hehe. Tak jak pisalem jestesmy zamknieci w klatce z obcych pomyslow. Sek w tym zeby w tym wszystkim znalezc wyjscie, ktore wbrew pozorom istnieje. Trzeba znalezc drzwiDrone pisze:Nie możesz być zwolennikiem czegoś, co nie istnieje.Husar pisze:jestem zwolennikiem wolnej mysli ludzkiej.
No tak czlowiek ma tendencje do powielania. Sam wlazi do klatki. Taka naturaWarcrimer pisze:Wiesz, to niezupełnie 'od wczoraj' tak jestHusar pisze:Nie wydaje wam sie to pojebane, ze wszystkie filozofie oparte sa teraz na innych filozofiach??
Ale tu nie chodzi o powielanie tylko o bazę wyjściową do jakichkolwiek dalszych rozważań i refleksji.Husar pisze:No tak czlowiek ma tendencje do powielania. Sam wlazi do klatki. Taka naturaWarcrimer pisze:Wiesz, to niezupełnie 'od wczoraj' tak jestHusar pisze:Nie wydaje wam sie to pojebane, ze wszystkie filozofie oparte sa teraz na innych filozofiach??
Husar, powielasz ten tekst DsOHusar pisze:No tak czlowiek ma tendencje do powielania. Sam wlazi do klatki. Taka natura
Bzdury, nie wierz w toHusar pisze: So Be a slave or be a Lord;);)
GdybyHusar pisze:Istnieje tylko ty o tym nie wiesz;). Polecam halucynki hehe. Tak jak pisalem jestesmy zamknieci w klatce z obcych pomyslow. Sek w tym zeby w tym wszystkim znalezc wyjscie, ktore wbrew pozorom istnieje. Trzeba znalezc drzwiDrone pisze:Nie możesz być zwolennikiem czegoś, co nie istnieje.Husar pisze:jestem zwolennikiem wolnej mysli ludzkiej.![]()
"Gdyby bramy percepcji zostały otwarte, wszystko ujawniłoby się człowiekowi takim, jakim jest - nieskończonym"
problem w tym, że tak się nie da. W myśl zasady: "Everything is a copy of a copy of a copy". Każde zdarzenie/myśl/czyn jest 'skażone' myślą/czynem je poprzedzającym. Od tego nie uciekniesz.Husar pisze:No tak sie przyjmuje, ale moim zdaniem to zwykle powielanie, chociaz napewno niektorzy nazwaliby to "rozwojem". Dla mnie to uwstecznianie. Ciagle odgrzewanie starych wzorcow. Wybitne jednostki tworza a przecietniaki powielaja to pozniej wiek po wieku dodajac czasem 2 zdania od siebie. Ja wierze w sile wolnej mysli (ktora istnieje)
Coś w ten deseń. Zresztą zapewne nie bez powodu "bramy percepcji" są zamknięteRiven pisze: ale nie sa i moim zdaniem zadne drugi ich nie otworza, chociaz pewnie powoduja takie wrazenia.
No pewnie ,ze sprobujeMelepeta pisze:To spróbuj ominac schemat:
- praca
- rodzina
I myślisz, że ta wolna myśl będzie czymś, na co w żaden sposób nie wpadł żaden z wielkich myślicieli przez dziesiątki stuleci?Husar pisze:Ten pierwszy ma odwagę chwycić wolna myśl
to jak z grą w skojarzenia troche. Mysle ze w ramach pewnych ram,ktore same w sobie stanowia "ograniczenie" mozna stworzyc nowa jakosc. Copy of a copy to brzmi troche jak Kserówka przy bronii rycerskiej <sic!> qmancza :]]Skaut_Kwatermaster pisze:problem w tym, że tak się nie da. W myśl zasady: "Everything is a copy of a copy of a copy". Każde zdarzenie/myśl/czyn jest 'skażone' myślą/czynem je poprzedzającym. Od tego nie uciekniesz.Husar pisze:No tak sie przyjmuje, ale moim zdaniem to zwykle powielanie, chociaz napewno niektorzy nazwaliby to "rozwojem". Dla mnie to uwstecznianie. Ciagle odgrzewanie starych wzorcow. Wybitne jednostki tworza a przecietniaki powielaja to pozniej wiek po wieku dodajac czasem 2 zdania od siebie. Ja wierze w sile wolnej mysli (ktora istnieje)