DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re: DEATHSPELL OMEGA
Jeżeli uważasz, że S.V.E.S.T. jest śmieszny, a Taake nie to naprawdę masz "ciekawy" system wartości.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- twoja_stara_trotzky
no generalnie heavy metal jest śmieszny, a heavy metal w przebraniu black metalu jest już bardzo śmiesznyMorph pisze:Jeżeli uważasz, że S.V.E.S.T. jest śmieszny, a Taake nie to naprawdę masz "ciekawy" system wartości.

-
- rasowy masterfulowicz
Po drugim przesłuchaniu- jest bardziej rytmicznie i przystępnie niż na Fas. Ciągle słychać, że to ten sam zespół, ale temat ugryziony od znowu innej strony. I co za bas!
- Morph
- Kontakt:
- twoja_stara_trotzky
no bas maksymalny - momentami jak z industrialnych lotów BroadrickaPelson pisze:Po drugim przesłuchaniu- jest bardziej rytmicznie i przystępnie niż na Fas. Ciągle słychać, że to ten sam zespół, ale temat ugryziony od znowu innej strony. I co za bas!

-
- rasowy masterfulowicz
Dim Carcosa też?twoja_stara_trotzky pisze:no generalnie heavy metal jest śmieszny, a heavy metal w przebraniu black metalu jest już bardzo śmiesznyMorph pisze:Jeżeli uważasz, że S.V.E.S.T. jest śmieszny, a Taake nie to naprawdę masz "ciekawy" system wartości.

-
- zaczyna szaleć
wielkie dzięki! tak na szybko.
wygląda na to, że tym razem tekst jest zupełnie autorski w przeciwieństwie do Fas i CtHT.
Le verdict ne vient pas d’un coup, la procédure se transforme peu à peu en verdict.
o ile się nie mylę ten cytat pochodzi z Procesu Kafki i w polskiej edycji brzmi tak:
- Źle rozumiesz fakty - powiedział ksiądz. - Wyrok nie zapada nagle, samo postępowanie przechodzi stopniowo w wyrok.
The task to be achieved, human vocation
Is to become intensly mortal
Not to shrink back
Before the voices
comming from the gallowy tree
A work making increasing sense
By its lack of sense
You hold a palimpset of dolour
Once forgotten that the fall
Is for all
That death in no channel
Anymore to rejoin the day
of a fractioned God
The act of free men
Connected to the
Balance of the world
Projects itself into the infinite
panowie mówią, że zadaniem człowieka jest stanie się śmiertelnym z tym, że śmierć nie jest już drogą połączenia z bogiem. w to wszystko wplątali jeszcze czas i predestynacje.
The Temple stands
It's wall is prison
For the Katechon
czytając ten fragment mam wrażenie, że nawiązują do tego:
How long will ye halt between two opinions?
Realise! That your body is the temple of the living God!
Thou shalt open my lippes, (O Lorde) my mouthe shal shewe thy prayse.
zatem wyrzekamy się wolnej woli skazujac się na potępienie, wpadamy w czas stając się śmiertelni. równocześnie nasze ciało staje się jakimś inkubatorem dla Antychrysta (!?)
Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski
- Husar
- weteran forumowych bitew
Nie wydaje wam sie to pojebane, ze wszystkie filozofie oparte sa teraz na innych filozofiach?? Ja to pierdole jestem zwolennikiem wolnej mysli ludzkiej. Oczywiscie warto znac podstawy, dlatego za rok mozliwe ze pojde wlasnie na filozofie na drugi kierunek (ogolnorozwojowo), ale generalnie moim zdaniem czlowiek zamknal sie sam wsrod 4 scian pierdolenia z kazdej strony. Wolalbym zeby probowal pojsc dalej swoja sciezka
. No ale nie znam sie to tylko takie moje romantyczne pragnienie czegos jeszcze nieodkrytego w tym doglebi spenetrowanym swiecie. Wasze zdrowie!!:)
P.S. fajnie ze tak pierdolicie

P.S. fajnie ze tak pierdolicie

Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Scaarph
- zahartowany metalizator
nie wiemHusar pisze: P.S. fajnie ze tak pierdolicie

- TORTURER
- w mackach Zła
Patrząc na wewnetrzna grafike-ta postac ludzka pośród fal(?),czyzby obok Ouroborosa,jakies nawiazania do Leviathana??,tak a propos filozofi:)..Mietek,interpretuj hehe 

Death Dwells in Love
- Scaarph
- Husar
- weteran forumowych bitew
W normalnym BM projekcie od razu by bylo wiadomo, ze gosc topi sie dla Szatana...a tutaj jakies pierdolenieScaarph pisze:e, to po prostu jakiś gostek się topi

Live is Thrash! Thrash of the Dead!
-
- zaczyna szaleć
mi to się z tym kojarzy:TORTURER pisze:Patrząc na wewnetrzna grafike-ta postac ludzka pośród fal(?)
I ujrzałem Bestię wychodzącą z morza,
mającą dziesięć rogów i siedem głów,
a na rogach jej dziesięć diademów,
a na jej głowach imiona bluźniercze
Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski
- twoja_stara_trotzky
a mi się kojarzy z innym zespołem z Francji

- Scaarph
pomijając już fakt, że jest to bzdura, weź no wytłumacz, co to jest normalny black metal a co nienormalny.Drone pisze:Normalny black metal jest dobry dla katolików, ot co.
- twoja_stara_trotzky
przykro nam, to tajemnica wiary, tylko elita może jej dostąpić.Scaarph pisze:pomijając już fakt, że jest to bzdura, weź no wytłumacz, co to jest normalny black metal a co nienormalny.Drone pisze:Normalny black metal jest dobry dla katolików, ot co.
- Scaarph
ciekawe to jest jak tak piszesz w liczbie mnogiej 
ale co ja tam wiem, deszcz nie jest mą łzą ni piorun mym krzykiem

- twoja_stara_trotzky
swoją reaktywnością pokazujesz, że nasza decyzja o odrzuceniu twojej kandydatury na członka naszego tajnego stowarzyszenia okazała się strzałem w dziesiątkę.Scaarph pisze:ciekawe to jest jak tak piszesz w liczbie mnogiej
- Scaarph
wybacz, ale nie przypominam sobie żebym składał podanie 

Scaarph pisze:deszcz nie jest mą łzą ni piorun mym krzykiem