THE DEVIL'S BLOOD - Come, Reap EP [2008]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: THE DEVIL'S BLOOD - Come, Reap EP [2008]
kurwa, do czego to doszło... z Marią przeciw wszystkim 

- 4m
- weteran forumowych bitew
To źle?twoja_stara_trotzky pisze:kurwa, do czego to doszło... z Marią przeciw wszystkim

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- twoja_stara_trotzky
2 jest zajebisty, tylko trzeba lubić na przykład SAMSON z Schock Tactics
a 4 to cover, świetnego numeru zresztą

- twoja_stara_trotzky
zbiorowa nieznajomość / nielubienie NWOBHMDrone pisze:Coś tu faktycznie jest nie tak. Tylko co?twoja_stara_trotzky pisze:kurwa, do czego to doszło... z Marią przeciw wszystkim

- 4m
A jak Ci się podoba brzmienie bębnów (talerze) w 2 w porównaniu do reszty?twoja_stara_trotzky pisze:2 jest zajebisty, tylko trzeba lubić na przykład SAMSON z Schock Tactics

ps. ten 3 kawałek to mi się z Blur kojarzy w gitarach

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- twoja_stara_trotzky
ja pierdolę, jaki fizolof
song 2 \m/4m pisze:ps. ten 3 kawałek to mi się z Blur kojarzy w gitarach
generalnie to słyszę tu dużo czeskiego rocka symfonicznego z lat 70,(ale sekcja to już lata 60,talerze i stopa,no jak w mordę strzelił z tego okresu)co jeszcze,mnóstwo odwołań do neo folku industrialu,cold wave,generalnie nawet wczesne Depeche Mode sie kłania,ale jak posłuchałem uważnie to dostrzegłem że partie basu to ewidentna zrzyna z Comus!!!!no niewiarygodne,moj boże a teksty to wypadkowa Venomi The Residents,z jakimiś psychodelicznymi wkrętamii innymi takimi co to teraz dresiarze z Deathspell Omega inspirują się nimi.och,generalnie VII liga,ale nie wiem,mózg nasiąka powoli.4m pisze:A jak Ci się podoba brzmienie bębnów (talerze) w 2 w porównaniu do reszty?twoja_stara_trotzky pisze:2 jest zajebisty, tylko trzeba lubić na przykład SAMSON z Schock Tactics
a 4 to cover, świetnego numeru zresztąZespół cierpi na ostrą schizofrenię, ale stara się połączyć te brytyjskie granie z lat 80 (instrumenty, zwłaszcza sekcja - charakterystyczny werbel) i z lat 70 (wokale, gitara). Zaskoczyli mnie tym, że przy 3 odsłuchu zacząłem słyszeć tam znacznie więcej '80's (gitary cały czas oprócz solówek). Wokalistka też nie za bardzo potrafi zdecydować się jak śpiewać. Mają pomysł na muzykę, ale nie ma w nich jeszcze tożsamości. Najlepszy kawałek? Tytułowy zdecydowanie, łączący w sobie wokalny klimat lat '70 z 3 numeru i lata '80 z numeru 5, bez takiej oczywistej maniery wokalnej. Ciekawe jest też, że zrezygnowali tam z psychodelicznej solówki, a skupili się na zespołowym budowaniu klimatu kawałka. To jest klucz do zrozumienia tej płyty, jedyny jej jednolity utwór. Fajnie się słucha jak próbują pogodzić na różne sposoby te dwie epoki w kawałkach 3, 5. Odrzucam numery 2 i 4, ponieważ wyciągnięte z kapelusza nic nie wnoszą. Całość to III liga, ale z pomysłem.
ps. ten 3 kawałek to mi się z Blur kojarzy w gitarach
płyta roku 10/10
- 4m
Ty się nie śmiej i pisz z sensem, gdy już pariodujesz, bo o ile czeski rock symfoniczny z lat 70-tych nie wypracował sobie charakterystycznych bębnów to brytyjskie wczesne lata 80-te już takvulture pisze:generalnie to słyszę tu dużo czeskiego rocka symfonicznego z lat 70,(ale sekcja to już lata 60,talerze i stopa,no jak w mordę strzelił z tego okresu)

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- twoja_stara_trotzky
4m pisze:Ty się nie śmiej i pisz z sensem, gdy już pariodujesz, bo o ile czeski rock symfoniczny z lat 70-tych nie wypracował sobie charakterystycznych bębnów to brytyjskie wczesne lata 80-te już takvulture pisze:generalnie to słyszę tu dużo czeskiego rocka symfonicznego z lat 70,(ale sekcja to już lata 60,talerze i stopa,no jak w mordę strzelił z tego okresu)Słucham sobie jeszcze raz Come, Reap i wskaźnik satysfakcji całości wypada poniżej 50/100, czyli znajdują się po tej złej stronie muzyki, na którą szkoda mi po prostu czasu. Trocki, dziwię się Tobie, że śmiejesz się z wyśmienitego Ironsword czy Grand Magus, a zachwycasz kiepskim (z przebłyskiem) The Devil's Blood.
no ja pierdolę, przecież Ironsword to maksymalne gówno, a Grand Magus z płyty na płytę staje się swoją parodią wędrując w kierunku solowego Dio. no weź, bo się obrażę...
-
- rasowy masterfulowicz
pojawił się singiel zapowiadający nowy album

http://www.myspace.com/thedevilsblood
bardzo czekam na album, ale ten numery słaby
http://www.myspace.com/thedevilsblood
bardzo czekam na album, ale ten numery słaby
- TORTURER
- w mackach Zła
Tthe upcoming album "The Time of No Time Evermore", out on Ván Records the 11th of September-fajnie:)...a numer bardzo fajny,czemu niby słaby?,brną w dobrym kierunku według mnie,w ogole cena tego singla to jakis żart btw...pozostaje czekac na pełny pełny album ,wierze,ze rozpierdoli
Death Dwells in Love
-
- rasowy masterfulowicz
ja też wierzę bardzo, bo super się the devils blood slucha. Kawałek po kolejnych i kolejnych przesłuchaniach robi już lepiej, może jedynie nie niesie tak jak utworki z epki.
- twoja_stara_trotzky
nowy numer ok, ale bez padaki.
- Mental
A mi sie bardzo podoba, z pewnoscia obadam cala plyte. Chyba nawet zaraz zamowie debiut w Agonii...
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
bardzo modna kapela wśród metalowców jest ten Devil's Blood ostatnio, trzeba posłuchać nową płytę.
- twoja_stara_trotzky
słaba ta płyta, mocno się zawiodłem.
- 4m
Ep'ka taka sobie, krótkie, więc od biedy można posłuchać z braku pomysłu na coś dobrego, ale ta nowa płyta to jednak już pełnowymiarowa słabizna.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- twoja_stara_trotzky
i tak i nie - niby to samo, ale jakby zabrał im ktoś dopalacze.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
bo na jeden, góra dwa strzały taki styl jest całkiem ok... jak nagrają 3 razy tą sama płytę to już lekko wieje nudą. To nie jest ac/dc albo motorhead, żeby móc na takie posunięcia sobie pozwalać.