SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: SATYRICON
gdyby tak bylo, to ja juz uznalbym Satyricon za najlepszy album w historii galaktyki i uzupelnil kolekcje plyt o trzy tysiace krazkow. ale niestety nie, to jest po prostu calkiem niezla plyta. 7/10
RE >> N,D >>>> V >>>>>>>>>>>> TAON
oczywista Prawda
RE >> N,D >>>> V >>>>>>>>>>>> TAON
oczywista Prawda
this is a land of wolves now
- boroowa
- weteran forumowych bitew
RE >> N,D = tS>>>> V >>>>>DMD>>>>>>>>>>TAON = ND
teraz się zgadza
teraz się zgadza
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- longinus696
- zahartowany metalizator
Jak może się zgadzać, skoro tS nie ma nawet startu do V ?boroowa pisze:RE >> N,D = tS>>>> V >>>>>DMD>>>>>>>>>>TAON = ND
teraz się zgadza
W ogóle jest tak:
RE >>>> V >> N,D >>>>>>>>>>> reszta (która i tak się nie liczy).
Nowej jeszcze nie słyszałem.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re:
No nareszcie ktoś to naprostował. (Z tą resztą bym nie przesadzał ale z grubsza się zgadza).longinus696 pisze: RE >>>> V >> N,D >>>>>>>>>>> reszta (która i tak się nie liczy).
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
-
absinthe_patriote
- postuje jak opętany!
Re:
Dokładnie, z tym, że w tej reszcie zawiera się tez nowa, bo jest najzwyczajniej w świecie przeciętna, przynajmniej na tle bardzo miodnych poprzedniczek. A argumentacja z rodzaju "ta płyta jest tak chujowa, że aż zajebista" średnio mnie przekonuje, tak tu jak i w przypadku Striborg;)longinus696 pisze:
W ogóle jest tak:
RE >>>> V >> N,D >>>>>>>>>>> reszta (która i tak się nie liczy).
- Riven
- Kontakt:
-
vulture
Doszukiwanie sie GENIUSZU w The Age Of Nero jest dla mnie naprawdę gruba przesadą.
To równy,mocny album,po ponad 20 odsłuchach daje mu 8/10 i to by było na tyle panie kierowniku.
To równy,mocny album,po ponad 20 odsłuchach daje mu 8/10 i to by było na tyle panie kierowniku.
-
vulture
Tym razem jest bardzo dobrze,ale mam nieodparte wrażenie że z tym stylem już dalej pójść sie nie da.Nie potrafie sobie wyobrazić co ten zespół może zrobić w przyszłości żeby wciąż utrzymać wysoki poziom i wyjść z tego wszystkiego obronna ręką.
-
vulture
troche inaczej to widzę;patrz:MAYHEM.tam jest zawsze przełom i wypierdolenie okna z zawiasami,murem, i całym domem.
ale..zobaczymy jak potocza się losy Frosta i Satyra.osobiście przypuszczam że bedzie bardziej przystepnie,że podjęte zostaną starania aby uczynić Satyricon naprawdę wielkim(w komercyjnym tego słowa znaczeniu) zespołem.a wówczas bez kompromisów, i to być może radykalnych, sie nie obejdzie.
ale..zobaczymy jak potocza się losy Frosta i Satyra.osobiście przypuszczam że bedzie bardziej przystepnie,że podjęte zostaną starania aby uczynić Satyricon naprawdę wielkim(w komercyjnym tego słowa znaczeniu) zespołem.a wówczas bez kompromisów, i to być może radykalnych, sie nie obejdzie.
- Riven
- Kontakt:
o, no wlasnie. dlatego MAYHEM zespolem wielkim byl, jest i - najpewniej - bedzie. zawsze gwalca konwenanse
fajnie sie czyta Twoje posty, Drone, problem jest taki, ze muzyka na tej plycie nie dorasta do tego co o niej piszesz.
7/10
jesli patrzec na radoche jaka daje sluchanie the age of nero to jest naprawde niezle
ale jesli oceniac ja przez pryzmat poprzednich plyt, to jest to niestety duzy zawod
fajnie sie czyta Twoje posty, Drone, problem jest taki, ze muzyka na tej plycie nie dorasta do tego co o niej piszesz.
7/10
jesli patrzec na radoche jaka daje sluchanie the age of nero to jest naprawde niezle
ale jesli oceniac ja przez pryzmat poprzednich plyt, to jest to niestety duzy zawod
Ostatnio zmieniony 07-11-2008, 22:13 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
this is a land of wolves now
- twoja_stara_trotzky
tak wlaśnie, nie inaczej.boroowa pisze:no tak... a teraz prosta droga do znalezienia geniuszu w dźwiękach vlad tepes
albo powstał jakiś spisek... albo wszyscy są na usługach Roadrunner, które płaci im od posta pochwalnego
-
kakademona
Morph pisze:W 95% się z tym zgadzam. Wymieniam 'bardzo dobrą' na 'niezłą' i wybitną na 'bardzo dobrą' i wszystko gra. Po paru(nastu) odsłuchach moje zdanie to:Drone pisze:Jeszcze z innej strony zaatakuję: to płyta, która jako całość daje więcej niż prosta suma elementów. Ogołocili styl znany z "N, D" z i tak śladowych ozdobników, wszystko jest minimalistycznie oszczędne, schludne, rzemieślniczo żmudne i mechaniczne. To samo tyczy się brzmienia, jest teraz nie tyle zubożone, co wyeksponowane są w nim NAJISTOTNIEJSZE elementy: piachy, skały, kamienie. I te niskotonowe, tektoniczne pomruki - coś wspaniałego. Klimat oparty nie na melodiach, nie na agresji, lecz na mechaniczno-mineralnych wibracjach.
Absolutnie niekomercyjna płyta, uważam, że wręcz odpychająca i nieprzystępna dla tzw. zbiorowego odbiorcy. Co więcej, nigdy nie byłem miłośnikiem SATYRICON, nawet "N, D" uważam jedynie za bardzo dobrą płytę, ale nie wybitną, jaką jest z kolei "The Age Of Nero". Szacunek.
The Age of Nero >>>>>>>>>> Now, Diabolical
mam tak samo.
-
aryman
- postuje jak opętany!
Jeśli ta płyta skłania ludzi do wypisywania takich bzdur i geologicznego opisywania brzmienia, to boję się ją kupować.Drone pisze:To samo tyczy się brzmienia, jest teraz nie tyle zubożone, co wyeksponowane są w nim NAJISTOTNIEJSZE elementy: piachy, skały, kamienie. I te niskotonowe, tektoniczne pomruki - coś wspaniałego. Klimat oparty nie na melodiach, nie na agresji, lecz na mechaniczno-mineralnych wibracjach.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- hcpig
Nareszcie ktoś to zauważył.Drone pisze:N,D >RE
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
- Kingu
Tak z pół Nero spokojnie mogliby nie nagrywać. Reszta - Die By My Hand, Black Crown On A Tombstone, The Wolfpack, Commando trzyma wysoki poziom poprzedniej.
Tak jak V nie przebiło RE, tak Nero nie przebiło ND.
Znów słychać wyraźne wpływy THORNS.
Tak jak V nie przebiło RE, tak Nero nie przebiło ND.
Znów słychać wyraźne wpływy THORNS.
- hcpig
Dobra, jakieś złe to nie jest, ale wtórne i męczące jak najbardziej - ktoś tu już nie ma dobrej ręki do kompozycji, bo recepta niby podobna jak na ostatniej, natomiast wykonanie... tu jest już dużo gorzej. Mniej piosenkowo niż na N,D, płyta teoretycznie bardziej zwarta niż poprzednik (do którego np. K.I.N.G. czy tytułowy nie bardzo pasował), ale co z tego skoro w efekcie całość za bardzo się zlewa. Zero jakiejś większej zagwozdki, nawet ten-niby-TTM-like-zamykacz to już tylko farsa i prędzej podchodzi pod odcinanie kuponów niż pod rzetelną wizję tego "co dalej". Przedkładanie TAON nad N,D to już zwykła głupota/głuchota, bo ta pierwsza ma się do drugiej jak czerstwy chleb to dzisiejszego - w muzycznej nomenklaturze określa się to jako "popłuczyny" albo "siódmą wodę po". Pierdolę taki stuff, zwłaszcza skoro jest już nowy, genialny Virus. Tylko czekam, jak jakiś dowcipniś napisze TAON>>>>>>>TBF, brrrr....
- zekke
Hahahahahaha
- hcpig
Liczę, że to tylko przekora, względnie dowcip a nie szczere przekonanie. W ogóle jak to wygląda - 6/10>>>>>>>>9\10??? Bez sensu.Drone pisze:Sprowokowałeś, to masz:
TAON >>>>>>> TBF
- hcpig
Mnie nie dziwi, bo tutaj nawet nie chodzi o to, na ile TAON jest zła, a raczej jak mocarna była N,D i na jej tle nówka wymięka. Niestety - dodajmy. A określenie "wybitna" to już skrajne nadużycie - nie wiem czy można tak nazwać nawet świetne N,D/RE.
- 4m
Na minus TAONDrone pisze:N,D i RE nie można tak nazwać. A między TAON a poprzednimi rozciąga się przepaść. To różnica kilku klas
Ostatnio zmieniony 09-11-2008, 15:00 przez 4m, łącznie zmieniany 1 raz.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form