ONDSKAPT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re: ONDSKAPT
Powinni za to dać złote wary, albo jeszcze lepiej. Dla obu przytakujących sobie panów.longinus696 pisze:Poprzednie albumy [LEVIATHAN] to niesłuchalna chujnia. Podobnie jak większość Xasthurów. Muzyczna impotencja, z której strony by na to nie spojrzeć.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re:
Ale śmierdzące gówno, o czym ty chcesz ze mną pisać robiąc listę takich pierdół z tym chłamem na czele. Żenujące to jest, kiepskie naśladownictwo, zabawa i nic więcej. Muzyczka rozrywkowa, kurwa twoja mać, w porównaniu z legendą. Weź sie ogarnij człowieku i ty trutniu też bo obaj jesteście jacyś wyjebani.longinus696 pisze:
Frost - CA / TTG
To jest mój wzór BM i te płyty katuję regularnie, oczywiście oprócz bezwzględnych klasyków z I poł. lat 90. i ich współczesnych płyt.
- Adrian696
- zahartowany metalizator

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Morph
- Kontakt:
Cyrk - dziedzina sztuki widowiskowej, ukształtowana w Anglii pod koniec XVIII w., nawiązująca do tradycji antycznych. Sztuka cyrkowa polega na uzyskaniu harmonii odwagi i umiejętności artysty (żonglera, tresera, linoskoczka).
W Europie sztuka cyrkowa rozkwitła w średniowieczu, kiedy pojawili się wędrowni kuglarze lub hecarze. Pokazy, zwane hecami, nie odbywały się na wielkich arenach lub namiotach, lecz na ulicach miast, jarmarkach i festynach. Wielkich emocji dostarczali przede wszystkim linoskoczkowie, wykonujący niebezpieczne popisy równowagi na linie rozciągniętej nad ulicą, pomiędzy dachami domów. Do wędrownych trup należeli też żonglerzy, połykacze ognia, mimowie i komedianci.
Wielkie buty i czerwone nosy
Współczesny cyrk to przede wszystkim rozrywka, dlatego jego nieodłącznym elementem są występy klaunów. Kolorowo wymalowani przebierańcy w za dużych butach i ze sztucznymi kolorowymi nosami - ulubieńcy dzieci - mają za zadanie rozśmieszać publiczność. Nie jest to łatwe, często więc muszą posiąść wiele różnych umiejętności - teatralnych, muzycznych i gimnastycznych. Do najpopularniejszych przedstawicieli tej grupy cyrkowców zalicza się akrobatów i mimów oraz charakterystycznych klaunów 'ryżych' i 'białych', nawiązujących do tradycyjnych postaci komicznych, takich jak arlekin, czy pierrot.
Niebezpieczna praca
Popisy ekwilibrystyczne i akrobatyczne wymagają niezwykłych umiejętności, które zdobywa się tylko dzięki wieloletnim ćwiczeniom. Przykładem takiej sztuki są akrobacje na wysoko zawieszonych trapezach, wymyślone w połowie XIX w. we Francji. Do ich wykonania jest potrzebne wielkie wyczucie czasu, zręczność, siła i gibkość ciała. Trudnym zadaniem są także: jazda na jednokołowym rowerku, wymagająca wyjątkowego poczucia równowagi, oraz pokazy precyzyjnego rzucania nożami. Każdy nieprawidłowo wykonany ruch podczas wszystkich ewolucji wiążę się z ogromnym niebezpieczeństwem i może zagrażać życiu artysty.
Treserzy i tresowane zwierzęta
W większości cyrków na całym świecie do klasycznych numerów należą występy tresowanych zwierząt. W programie znajdują się np. pokazy piesków jeżdżących na rowerach i skaczących przez przeszkody, fok żonglujących piłkami, a także jazda konna. Szczególną atrakcją są zazwyczaj numery z udziałem niebezpiecznych zwierząt, takich jak niedźwiedzie, lwy, tygrysy, i słonie. Widok tresera wkładającego głowę w paszczę lwa mrozi krew w żyłach, ale równie emocjonujące mogą być słonie stojące na dwóch nogach.
Kontrowersje
Fakt tresury (w szczególności metod jej przeprowadzania) oraz przetrzymywania zwierząt, jak również warunków, w jakich są przetrzymywane (w szczególności w przypadku gatunków egzotycznych) sprawia, iż cyrki, w których programach występują zwierzęta często są krytykowane przez organizacje zajmujące się prawami zwierząt. Również niektórzy psychologowie podają w wątpliwość wartość pokazów, w których dzieci obserwują zmuszanie zwierząt do nienaturalnych dla nich czynności.
W Europie sztuka cyrkowa rozkwitła w średniowieczu, kiedy pojawili się wędrowni kuglarze lub hecarze. Pokazy, zwane hecami, nie odbywały się na wielkich arenach lub namiotach, lecz na ulicach miast, jarmarkach i festynach. Wielkich emocji dostarczali przede wszystkim linoskoczkowie, wykonujący niebezpieczne popisy równowagi na linie rozciągniętej nad ulicą, pomiędzy dachami domów. Do wędrownych trup należeli też żonglerzy, połykacze ognia, mimowie i komedianci.
Wielkie buty i czerwone nosy
Współczesny cyrk to przede wszystkim rozrywka, dlatego jego nieodłącznym elementem są występy klaunów. Kolorowo wymalowani przebierańcy w za dużych butach i ze sztucznymi kolorowymi nosami - ulubieńcy dzieci - mają za zadanie rozśmieszać publiczność. Nie jest to łatwe, często więc muszą posiąść wiele różnych umiejętności - teatralnych, muzycznych i gimnastycznych. Do najpopularniejszych przedstawicieli tej grupy cyrkowców zalicza się akrobatów i mimów oraz charakterystycznych klaunów 'ryżych' i 'białych', nawiązujących do tradycyjnych postaci komicznych, takich jak arlekin, czy pierrot.
Niebezpieczna praca
Popisy ekwilibrystyczne i akrobatyczne wymagają niezwykłych umiejętności, które zdobywa się tylko dzięki wieloletnim ćwiczeniom. Przykładem takiej sztuki są akrobacje na wysoko zawieszonych trapezach, wymyślone w połowie XIX w. we Francji. Do ich wykonania jest potrzebne wielkie wyczucie czasu, zręczność, siła i gibkość ciała. Trudnym zadaniem są także: jazda na jednokołowym rowerku, wymagająca wyjątkowego poczucia równowagi, oraz pokazy precyzyjnego rzucania nożami. Każdy nieprawidłowo wykonany ruch podczas wszystkich ewolucji wiążę się z ogromnym niebezpieczeństwem i może zagrażać życiu artysty.
Treserzy i tresowane zwierzęta
W większości cyrków na całym świecie do klasycznych numerów należą występy tresowanych zwierząt. W programie znajdują się np. pokazy piesków jeżdżących na rowerach i skaczących przez przeszkody, fok żonglujących piłkami, a także jazda konna. Szczególną atrakcją są zazwyczaj numery z udziałem niebezpiecznych zwierząt, takich jak niedźwiedzie, lwy, tygrysy, i słonie. Widok tresera wkładającego głowę w paszczę lwa mrozi krew w żyłach, ale równie emocjonujące mogą być słonie stojące na dwóch nogach.
Kontrowersje
Fakt tresury (w szczególności metod jej przeprowadzania) oraz przetrzymywania zwierząt, jak również warunków, w jakich są przetrzymywane (w szczególności w przypadku gatunków egzotycznych) sprawia, iż cyrki, w których programach występują zwierzęta często są krytykowane przez organizacje zajmujące się prawami zwierząt. Również niektórzy psychologowie podają w wątpliwość wartość pokazów, w których dzieci obserwują zmuszanie zwierząt do nienaturalnych dla nich czynności.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
ale fajny ten hipek co tańczy
fajne ma spodenki
ten Ondskapt to jest dobry, słuchałem na Myspace ich kawałów w drugiej płyty i były bardzo dobre.

ten Ondskapt to jest dobry, słuchałem na Myspace ich kawałów w drugiej płyty i były bardzo dobre.
- Xapapote
ten ma fajniejszedługopisyyyyyyyyyy pisze:ale fajny ten hipek co tańczyfajne ma spodenki.

...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Scaarph
- zahartowany metalizator
Xapapote pisze:ten ma fajniejszedługopisyyyyyyyyyy pisze:ale fajny ten hipek co tańczyfajne ma spodenki.
ja pierdolę, gracjan destroyer ov worlds kurwa hehehehe
- Xapapote
pozamiatane ... znaczy ..eem... zrobione 

- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Wiem, że jesteście jego kumplami, nosicie podobne spodenki i koszulki z moją ksywką. Przecież ostatnio o niczym innym nie piszecie, tylko o mnie. Zgraja pedałków:)

już teraz nie robi się takich ubrań ani spodenków. te buty były najwygodniejsze na świecie i długo można było w nich chodzić.
- Xapapote

spodenek ... relaksy to był przedmiot pożądania... tak jak potem gumki i sofixy

ten wątek to niesamowita rozpiętość tematyczna,kapela BM (czy chuj wi co oni grają),tańczący frajer,pedał i buty...czekam co dalej
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Nie podoba mi się to, że twoje uwielbienie mnie przeszło w manię i zacząłeś nosić ciuchy z moim nikiem. Niestety, obnoszenie się z tym nic ci nie pomorze, nie zapodam ci do ryja ani nie wydymam, nie masz o czym marzyć cwelu. Zwróć się w tym celu do długopisa.
a co to.. długopis to jakaś rozdajdupa? Done.. czemu się tak od razu złościsz na kolegę. W żartach sobie wszyscy klikamy i jest naprawdę miła atmosfera. Fajnie wyglądają te ubrania z twym logiem 

- Xapapote
a teraz marsz na obiad!So_It_Is_Done pisze:Nie podoba mi się to, że twoje uwielbienie mnie przeszło w manię i zacząłeś nosić ciuchy z moim nikiem. Niestety, obnoszenie się z tym nic ci nie pomorze, nie zapodam ci do ryja ani nie wydymam, nie masz o czym marzyć cwelu. Zwróć się w tym celu do długopisa.
>długopis
ładnie zrobione te ubranka, nie?
a co do rozpiętości, to ile można pisać o kapeli blekmetalowej? 5-6 postów i zrobione...
- hcpig
Skoro już temat upadł na mordę, to lepiej go pokierować w inną stronę... Możemy np. powklejać fajne dupy. Fajna dupa to Agnieszka Wagner.
Yare Yare Daze
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Sorry, wiem że nie umoczyłbyś w pierwszym lepszym dupsku;) W żartach mogę poklikać z tobą, bo choćbyś nie wiem jakim zbokiem był to prezentujesz wyższy poziom od metalofczyków tutaj. Przynajmniej prawdopodobnie nie znasz tych marnych kapelek udających black metal i już za to masz plus.długopisyyyyyyyyyy pisze:a co to.. długopis to jakaś rozdajdupa? Done.. czemu się tak od razu złościsz na kolegę. W żartach sobie wszyscy klikamy i jest naprawdę miła atmosfera. Fajnie wyglądają te ubrania z twym logiem