to już nie farbki, tylko lepszy żel do włosów i ewentualnie większy zestaw perkusyjnyblack_lava pisze:nie wiem, nie sprawdzałem.Zamierzam kupić łoryginał- dam zarobić pozerom, niech kupią dobre farbki.Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Aż dziwne, że nie ma go jeszcze na Mediaportalblack_lava pisze:łojezu niedlugo premiera,nie moge się doczekać nowego Satyrajkona
SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Coś tam było! Człowiek!
-
Some serious shit?
- postuje jak opętany!
Re: SATYRICON
więc wytłumacz po co Ci album, o którym z góry (jak i poprzedniku) masz chujowa opinie?Maria Konopnicka pisze:w dupie to ja mam Prodigy. Satyricon uwielbiam - nagrali pierwsze 4 świetne płyty, piątką niestety porażkę i szóstą - bardzo przyjemną rytmiczną zaśpiewajkę do słuchania w samochodzie między remiksami Mortiis drugą płytą KovenantSome serious shit? pisze:wybacz, ale dla mnie to skrajny debilizm kupowanie płyty kapelki, którą mam w dupieno ale tak WYPADA, musi być na półce, prawda? ;]
Chętnie zapoznam się z kolejnym albumem. A wypada? Przed kim? Wybacz, ale ja nikomu posiadaniem tej płyty nie zaimponuję, bo wszyscy ludzie, których znam całą moją kolekcję płyty mają w dupie, a tych z którymi o muzyce gadam nie znam
Co znaczy więc "wypada"?
-
arise
- zaczyna szaleć
Jak będzie luka w dyskografii to nie zaśnie 
-
vulture
raczej nie kupie tej płyty.myślę, ze nie będzie aż tak dobrze jak na poprzedniku..chciałbym sie mylić ale..
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
no jest już w sieci chiba...
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- Block69
- zahartowany metalizator
Jestem po pierwszym przesłuchaniu i niestety nie powaliło mnie. Najbardziej podobały mi sie kawałki które już znałem (wiadomo o co chodzi hehe) no i jeszcze Die By My Hand. Są momenty ale ogólnie jakieś takie to nijakie i mało nowych pomysłów. Nowsze płyty SATYRICON zazwyczaj nie wchodzą mi dobrze za pierwszym razem więc nie ma co pisać więcej ino trza słuchać dalej i zobaczymy czy coś sie zmieni.
PENIS METAL
- Adrian696
mówiąc wprost - ta płytą zadreptali w miejscu, nawet przysłowiowy krok w bok - to raczej przesunięcie pionowe w wyniku silnego podmuchu, bez udziału czynników wewnętrznych...Block69 pisze:Jestem po pierwszym przesłuchaniu i niestety nie powaliło mnie.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Maleficio
- Kontakt:
Zgadzam sie, ja jestem po szybkim przesluchaniu i teraz musze ja bardziej detalicznie wysluchac. Z Satyrycon zawsze tak jest, ze trzeba plyt sluchac i sluchac az sie okaze w koncu, ze to plyta roku:)Block69 pisze:Jestem po pierwszym przesłuchaniu i niestety nie powaliło mnie. Najbardziej podobały mi sie kawałki które już znałem (wiadomo o co chodzi hehe) no i jeszcze Die By My Hand. Są momenty ale ogólnie jakieś takie to nijakie i mało nowych pomysłów. Nowsze płyty SATYRICON zazwyczaj nie wchodzą mi dobrze za pierwszym razem więc nie ma co pisać więcej ino trza słuchać dalej i zobaczymy czy coś sie zmieni.
-
vulture
BARDZO DOBRA płyta. oczywiste rozwinięcie stylistyki Now,Diabolical, jednak jak dla mnie -jest LEPIEJ.W kwestii kompozycji,soundu a nawet partii wokalnych.Przyznaje uczciwie,spodziewałem sie obnizenia lotów i czegoś znacznie gorszego a tutaj takie zaskoczenie.bezapelacyjnie czołowka tego roku w moim prywatnym rankingu i w tej chwili;
8,5/10
8,5/10
- Adrian696
po drugim przesłuchaniu - ocena idzie juz na 7,5/10 - ale świeżych patentów i smaczków nadal za mało sie doszukałem...
ale coraz lepiej i lepiej sie slucha...
ale coraz lepiej i lepiej sie slucha...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- twoja_stara_trotzky
vulture pisze:BARDZO DOBRA płyta. oczywiste rozwinięcie stylistyki Now,Diabolical, jednak jak dla mnie -jest LEPIEJ.W kwestii kompozycji,soundu a nawet partii wokalnych.Przyznaje uczciwie,spodziewałem sie obnizenia lotów i czegoś znacznie gorszego a tutaj takie zaskoczenie.bezapelacyjnie czołowka tego roku w moim prywatnym rankingu i w tej chwili;
8,5/10
a mi się znacznie mniej widzi niż Now, Diabolical... zarówno w kwestii brzmienia, jak i kompozycji.
- twoja_stara_trotzky
perkusja, która na poprzedniej mnie rozpierdalała tu brzmi strasznie sztucznie, stopki są chujowo wyjebane do przodu i ztriggerowane w chuj. jakies takie melodyjki sie pojawiaja, ktorych nie bylo na ostatnich 3 plytach, jakies zaspiewy nawet w Die By My Hand (a tak liczyłem na cover Coroneravulture pisze:a jakieś szczególy,bardziej konkretnie I mean?
-
vulture
a mi sie sound perkusji bardzo podoba.te miarowe rytmy,praca na talerzach no i stopa właśnie.melodie?uważam ze te które pojawiają się chociażby w wolfpack,die by my hand czy The sign of the trident ROZPIERDALAJĄ.Fakt,nie są to utwory tak rozpoznawalne jak King czy Now,Diabolical ale jad sie sączy aż miło..
przypuszczam że w miare kolejnych przesłuchań u większosci z was (czesc Maria) płyta będzie szła mocno do góry...
przypuszczam że w miare kolejnych przesłuchań u większosci z was (czesc Maria) płyta będzie szła mocno do góry...
- twoja_stara_trotzky
no ja się domyślam, że płyta w miarę osłuchiwania nieco podskoczy w górę, bo obecnie to jestem nią zdegustowanyvulture pisze:a mi sie sound perkusji bardzo podoba.te miarowe rytmy,praca na talerzach no i stopa właśnie.melodie?uważam ze te które pojawiają się chociażby w wolfpack,die by my hand czy The sign of the trident ROZPIERDALAJĄ.Fakt,nie są to utwory tak rozpoznawalne jak King czy Now,Diabolical ale jad sie sączy aż miło..
przypuszczam, że ogólnie, za kilka dni, ocenię ją jako NIEZŁĄ.
własnie leci The Sign Of The Trident - stopy wkurwiają na maksa, a melodyjka jeszcze bardziej.
smutne jest to, że najlepszy na płycie jest odrzut z poprzedniej
- Skaut
leci drugi raz i stwierdzam, ze to jest strasznie "suche". Zaczyna mnie irytowac ta ich muzyczna "asceza". Niby regres, ale to juz bylo przerabiane na poprzedniej. Tak jak Block69 napisal, najlepiej niestety wchodza odrzuty, ktore juz znalismy. Taki Commando swietnie sie zaczyna, az tu nagle wchodzi wokal i wszystko zaczyna sie jebac. W "The wolfpack" te piardniecia gitary ok 2:20 sa tak kiczowate ze szkoda gadac (jedynie bas wtedy bardzo ladnie chodzi). Nie chce mi sie opisywac kazdego kawalka, ale liczylem na cos wiecej. Jak na razie, po przezajebistym "Now,Diabolical", lekko mnie zawiedli. Czuje sie tak jak w sytuacji z Metallica, ktora wypuscila bardzo dobre "Load" a pozniej dograla kiepawe odrzuty na "Reload". No, ale dam temu jeszcze szanse dojrzec.black_lava pisze:no jest już w sieci chiba...
Coś tam było! Człowiek!
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
przesluchalem 3 utwory i mi sie znudzilo. wieczorem podejscie numer 2, ale to chyba niezbyt dobry znak. wczesniej tez potrzebowalem czasu zeby w pelni docenic ich plyty, ale az tak zle nie bylo 
nie mniej Mother North z sekcja deta podoba mi sie
edit: The Pentagram Burns (Radio edit) troche budzi niesmak. ja rozumiem ze rock n roll, ze prowokacja, ze transgresja itp., ale to? ;P przy okazji odrazu slychac, ze na poprzedniej plycie mieli WYJEBISTE pomysly, no przeciez te riffy wierca dziure w czaszce. cos pieknego.
nie mniej Mother North z sekcja deta podoba mi sie
edit: The Pentagram Burns (Radio edit) troche budzi niesmak. ja rozumiem ze rock n roll, ze prowokacja, ze transgresja itp., ale to? ;P przy okazji odrazu slychac, ze na poprzedniej plycie mieli WYJEBISTE pomysly, no przeciez te riffy wierca dziure w czaszce. cos pieknego.
this is a land of wolves now
- twoja_stara_trotzky
powiem tak... no nie mogę tego słuchać, strasznie słaba jest ta płyta. koniec. kropka.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Cóś dziwnego się stało, nagle przestajecie lubić jedną z faworyzowanych tutaj kapel...czyżby ktoś wreszcie zauwazył że to gówno?
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.