Wiesz, cała magia polegała na tym, że szło się do sklepu i przegrzebywało stosy półek w poszukiwaniu czegoś co miało fajną okładkę, albo tytuł. Teraz siedząc przy necie i okrywając nowe kapele, nie ma ni cholery tej zabawy i każdy powinien się zgodzić.ultravox pisze:Rozumiem, ze wolałbyś zapierdalać z przekazem na Pocztę, czekać dwa miesiące na płytę i modlić się (zapewne do diabła) aby dostać(w dobrym stanie) to co zamówiłeś(a nie coś z listy pozycji zastępczych)?So_It_Is_Done pisze: To były czasy, kiedy nie były u nas jeszcze popularne błyszczące krążki, dostępne dzisiaj dla każdego kto wysili się kliknąć parę razy klawiszem myszki i przelać hajs, nawet nie ruszając dupy z domu.
GORGOROTH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re: koniec gorgoroth
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
widzę, że wszyscy pracujemy na Woli...
czy Wola to zła dzielnica?
Czy mozna na niej spotkac geja?
a moze dzielnica boryka sie z problemami splecznosciowymi?
o tym w następnym odcinku!
zapraszamy.
czy Wola to zła dzielnica?
Czy mozna na niej spotkac geja?
a moze dzielnica boryka sie z problemami splecznosciowymi?
o tym w następnym odcinku!
zapraszamy.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Maleficio pisze:no dobra, z tego co pisal to wnioskuje, ze zyje na Woli, ja tez pracuje na Woli... i zapraszam SiiD do mnie by mi dal po mordzie... bedzie mial potem latwiej do domu dojechac.Nif pisze:Większość z was zachowuje się jak zakompleksione szmaty, jak kurwa dzieci w przedszkolu które gdy poczuły, ze ktoś sie różni od grupy chcą sie wypromować czepiając sie tego dzieciaka, SiiD różni sie tym od was, ze jest szczery w tym co pisze a wy wszystko mówicie jednogłosem powtarzając za trockim czy innym morphem, Znam gościa osobiście i jestem pewien, ze stojąc na przeciwko niego zaczęlibyście obracać to wszystko w żart i udawać ,ze tak nie było, ale itak dostalibyście po mordzie bo jesteście bandą słabych pedziów.
Mamy sobie dawać po mordach z powodu gadek na forum? Miałbym nawet jeszcze gdzieś cie szukać? Niepoważny jesteś?
-
- postuje jak opętany!
oj, czyiś znajomi ściemniają 

- Adrian696
przecież to debil...Drone pisze:Co ty piszesz, jakie piraty? Przecież kompakty były dostępne bez problemu od początku lat 90-tych. Wiem, bo kupowałem regularnie - głównie w alfie/carnage, sporo było wtedy dobrych rzeczy w digitalu na jerozolimiskich, trochę płytek kupowałem w SPV - Ryłko tam pracował i zawsze coś miał ciekawego z dystrybucji spv.So_It_Is_Done pisze:Może, dla ciebie, 'tamte czasy' to jakieś inne czasy, ale ja kupowałem kasetki jak jeszcze było u nas piractwo i nie przypominam sobie żadnych CD. Kpijcie dalej, może coś w końcu udowodnicie, ale jak narazie wygląda to na lizanie sie po kutasach.
pierwsza kaset licencyjna wyszła w 91 roku - Death - Human - premiera była na Death Metal Festiwal... kompakty można było swobodnie nabywac
on zaczal sluchac muzyki w 96 roku - a wtedy po piractwie nie bylo juz śladu

cała druga fala Black Metalu wychodziła tylko i wyłacznie na licencjach... które pewnie każdy z nas posiada jeszcze w kolekcji/piwnicy/garazu

robi z siebie tak starego weterana, że jest to juz załosne - nawet nie widzi ze stał sie ogólnoforumowym pośmiewiskiem

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Jesteś pewnie starszy, więc jeździłeś wcześniej po sklepach. Ja w wieku 12 lat nie wypuszczałem się za daleko poza swoje tereny, więc chodziłem do bud przy 'Pedecie' i do podziemi, gdzie nie widziałem płyt, tylko kasety. Później rzeczywiśćie, płytki już rzucały się w oczy, ale ceny odstraszały.Drone pisze:Co ty piszesz, jakie piraty? Przecież kompakty były dostępne bez problemu od początku lat 90-tych. Wiem, bo kupowałem regularnie - głównie w alfie/carnage, sporo było wtedy dobrych rzeczy w digitalu na jerozolimiskich, trochę płytek kupowałem w SPV - Ryłko tam pracował i zawsze coś miał ciekawego z dystrybucji spv.So_It_Is_Done pisze:Może, dla ciebie, 'tamte czasy' to jakieś inne czasy, ale ja kupowałem kasetki jak jeszcze było u nas piractwo i nie przypominam sobie żadnych CD. Kpijcie dalej, może coś w końcu udowodnicie, ale jak narazie wygląda to na lizanie sie po kutasach.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
no zaraz zaraz, bez zadnego tworzenia mnie tutaj podgatunkow prosze. Poza tym, nie odpowiedziales na pytanie, a za DsO mozesz sobie podstawic jakis 'konserwatywny' band. Jesli juz chcesz mowic o 'konsewatyzmie', to w czym ideologia BM kloci sie wg Ciebie z byciem gejem? Nie widze zwiazku.4m pisze:Nie lubię gdybać, ale zauważam różnicę pomiędzy dźwiękami pedalskimi, a dźwiękami pedałaDsO nie utożsamiam z konserwatywnym BM, więc...
Coś tam było! Człowiek!
- kocurejro
- postuje jak opętany!
no ale plyty naprawde juz bywaly na poczatku lat 90
tyle ze faktycznie drozyzna byla

- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re:
Ideologia BM to nietolerancja.Skaut_Kwatermaster pisze:no zaraz zaraz, bez zadnego tworzenia mnie tutaj podgatunkow prosze. Poza tym, nie odpowiedziales na pytanie, a za DsO mozesz sobie podstawic jakis 'konserwatywny' band. Jesli juz chcesz mowic o 'konsewatyzmie', to w czym ideologia BM kloci sie wg Ciebie z byciem gejem? Nie widze zwiazku.4m pisze:Nie lubię gdybać, ale zauważam różnicę pomiędzy dźwiękami pedalskimi, a dźwiękami pedałaDsO nie utożsamiam z konserwatywnym BM, więc...
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Czy rozdają tu nagrody Darwina? Bo złote wary to stanowczo za mało
Przypomnę tylko, że kasety pirackie zniknęły ze sklepów i sklepików gdzieś na jesieni 1993 (po wejściu ustawy antypirackiej). Fajne wyprzedaże robili, obłowiłem się wtedy nieźle

Przypomnę tylko, że kasety pirackie zniknęły ze sklepów i sklepików gdzieś na jesieni 1993 (po wejściu ustawy antypirackiej). Fajne wyprzedaże robili, obłowiłem się wtedy nieźle

- Najprzewielebniejszy
a pod pedetem to byl sklep muzyczny, a i owszem, ale kaset bylo tam tyle co kot naplakal, to byl przede wszystkim komis plyt wilylowych 

- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Pewnie i tak, ale ja byłem za mały pędzel, żeby to wiedzieć. W każdym razie, piszę oczywiśćie ze swojej prespektywy i czy były płyty czy nie, ja zaczynałem od kaset, więc nie ominęła mnie cała magia kolekcjonowania itd. Tym samym uważam, że nie różnią się moje 'przeżycia zw. z muzyką' od przeżyć starszych kolegów, którzy rzeczywiście nie mieli żadnego dostępu do CD. Kurwa mać, ciężko się z wami dyskutuje.kocurejro pisze:no ale plyty naprawde juz bywaly na poczatku lat 90
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Niemożliwe to jest, bo w tym roku to miałem z 8-9 lat, a mam do tej pory pełno piratów takt itd., zanim zaczęła się jazda z hologramami.Major pisze:Czy rozdają tu nagrody Darwina? Bo złote wary to stanowczo za mało![]()
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Oprócz bud, był tam jeszcze Zeppelin, ale to już trochę później.Analripper pisze:a pod pedetem to byl sklep muzyczny, a i owszem, ale kaset bylo tam tyle co kot naplakal, to byl przede wszystkim komis plyt wilylowych
- Adrian696
ooooo Dronik tekstu nie załapał - słabo śledzisz forum ostatnio - chyba ominęło Cie sporo atrakcjiDrone pisze:Some serious shit? pisze:oj, czyiś znajomi ściemniają

wątek o katharsis zlookaj

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Adrian696
a na tym festiwalu był??Drone pisze:Mam ją do dzisiaj! Dopiero niedawno kupiłem sobie reedycję na cd z CM.Adrian696 pisze: pierwsza kaset licencyjna wyszła w 91 roku - Death - Human
Messiaha i Morgoth widział??/
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Nie chodzi o to, jak pisze, ale co pisze. Idiotyzmy można również pleść przy pełnym zaangażowaniu.Nif pisze: SiiD różni sie tym od was, ze jest szczery w tym co pisze
to żeś pojechał po bandzie... znasz nas wszystkich, że tak twierdzisz ?Nif pisze:Znam gościa osobiście i jestem pewien, ze stojąc na przeciwko niego zaczęlibyście obracać to wszystko w żart i udawać ,ze tak nie było, ale itak dostalibyście po mordzie bo jesteście bandą słabych pedziów.
Hmmm... Vlad Tepes czy inny mroczny "podziemniak" na półce Media Markt obok najnowszej Vesanii.So_It_Is_Done pisze: Wiesz, cała magia polegała na tym, że szło się do sklepu i przegrzebywało stosy półek w poszukiwaniu czegoś co miało fajną okładkę, albo tytuł.
1. Pirackie kasety zakończyły oficjany żywot w lutym 1994 r. "Future of the Past" to grudzień 1996. Błąd w obliczeniach wynosi prawie trzy lataSo_It_Is_Done pisze: ale ja kupowałem kasetki jak jeszcze było u nas piractwo i nie przypominam sobie żadnych CD

2. Płyty CD zaczynały być na "porządku dziennym" już od ok 1991 r, ja swój pierwszy CD kupiłem chyba w 1994 (debiut Luciferion)
1+2 = kręcisz kolego.
Ostatnio zmieniony 30-10-2008, 15:38 przez boroowa, łącznie zmieniany 1 raz.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Naczytałeś się pewnie Wehikułów CzasuSo_It_Is_Done pisze:Niemożliwe to jest, bo w tym roku to miałem z 8-9 lat, a mam do tej pory pełno piratów takt itd., zanim zaczęła się jazda z hologramami.Major pisze:Czy rozdają tu nagrody Darwina? Bo złote wary to stanowczo za mało![]()

- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
pod nietolerancje mozna podpiac wszystko, wiec to jest zbyt ogolne pojecie.So_It_Is_Done pisze:Ideologia BM to nietolerancja.Skaut_Kwatermaster pisze:no zaraz zaraz, bez zadnego tworzenia mnie tutaj podgatunkow prosze. Poza tym, nie odpowiedziales na pytanie, a za DsO mozesz sobie podstawic jakis 'konserwatywny' band. Jesli juz chcesz mowic o 'konsewatyzmie', to w czym ideologia BM kloci sie wg Ciebie z byciem gejem? Nie widze zwiazku.4m pisze:Nie lubię gdybać, ale zauważam różnicę pomiędzy dźwiękami pedalskimi, a dźwiękami pedałaDsO nie utożsamiam z konserwatywnym BM, więc...
Coś tam było! Człowiek!
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Ty za to śledzisz każdy wątek, bo nie masz życia poza internetem i potrafisz tutaj się napiąć i postraszyć, a zobaczymy jaki jesteś twardy w rzeczywistośći. Tylko pamiętaj, weź sobie mój adres z allegro Szerloku.Adrian696 pisze:ooooo Dronik tekstu nie załapał - słabo śledzisz forum ostatnio - chyba ominęło Cie sporo atrakcjiDrone pisze:Some serious shit? pisze:oj, czyiś znajomi ściemniają
wątek o katharsis zlookaj![]()
![]()