German Black Metal

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

Re: German Black Metal

29-09-2008, 18:52

Troche tego jest. Jakiś czas temu pożyczyłem se od kumpla pare płyt ZORN i daje rade.

Tukej 1 konsek z drugiej płyty. Bardzo przyjemne http://www.myspace.com/zornfanpage
PENIS METAL
DCI Hunt

29-09-2008, 18:54

Block69 pisze:Troche tego jest. Jakiś czas temu pożyczyłem se od kumpla pare płyt ZORN i daje rade.
O to to, mam 2 CD, ale tego ostatniego nie słyszałem. Zorn jak najbardziej ok.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

29-09-2008, 19:07

2 chopy z ZORN mają jeszcze inną dobrą kapele NERVENGAS. Debiut wydali rok temu.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

29-09-2008, 19:44

Warcrimer pisze: Luror,

O kurwa zapomniałem !! To jest nr 1 w niemczech jak dla mnie.
Luror jest pozbawiony najwiekszej wady dzisiejszego BM, czyli tej pierdolonej wszędobylskiej wesołkowatości.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
DCI Hunt

29-09-2008, 19:51

Nif pisze: Luror jest pozbawiony najwiekszej wady dzisiejszego BM, czyli tej pierdolonej wszędobylskiej wesołkowatości.
Czego???
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

29-09-2008, 19:53

NIHIL NOCTURNE, do kurwiej nędzy! To co było na "Wahnsinn. Tod. Verrat" już zwiastowało świetną kapelę ale "Entheogen" to miszczostwo. Ze starszych rzeczy Seeds of Hate było względnie niezłe (Warcrimer'owi chyba za 1 zeta puściłem na allegro, takie zainteresowanie było :lol:). Poza tym Luror (świetne "Iron Hand of the Blackest Terror"), bardzo dobre Helrunar (też jeszcze nikt chyba nie wspomniał). Jest jeszcze takie cudo na kiju jak Dark Tribe - łod biedy nienajgorsze, a jak na Niemcy nawet bardzo niezłe. Można jeszcze wspomnieć o Lunar Aurora (zwłaszcza "Zyklus"). Z innymi powtarzać się nie będę - Katharsis gwałci wioski, z tym że tutaj najbardziej lubię "Kruzifixxion", nowa aż tak mnie nie przekonała.

A w ogóle to z Niemiec najciekawszy jest Landser ;)
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
hcpig

29-09-2008, 20:03

Morph pisze: A w ogóle to z Niemiec najciekawszy jest Landser ;)
Żart bardzo niskich lotów :roll:
Yare Yare Daze
Heretyk

29-09-2008, 20:04

z kilkunastu kapel z tego kraju które słyszałem,w miarę pozytywne wrażenie wywarły tylko Secrets Of The Moon, Lunar Aurora właśnie, Zarathustra, Dark Fortress i Nargaroth z którego całej dyskografii, po wybraniu kilku najlepszych kawałków, dałoby się sklecić całkiem fajny MCD :D (jak ktoś trafnie tu zauważył)
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

29-09-2008, 20:22

Jak dla mnie to najlepszy jest Ungod "Circe of Seven Infernal Pacts" mimo faktu, ze jest bardzo zainspirowany norwegami:)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

29-09-2008, 20:42

Katharsis, Secrets Of The Moon (tylko ostatnia) i Nagelfar (RIP)
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

29-09-2008, 20:54

Warcrimer pisze:
Nif pisze: Luror jest pozbawiony najwiekszej wady dzisiejszego BM, czyli tej pierdolonej wszędobylskiej wesołkowatości.
Czego???
Jak dla mnie dzisiejsza muzyka zwana Black Metalem jest strasznie wesoła, skoczna i chwytliwa.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
DCI Hunt

29-09-2008, 21:47

Nif pisze:
Warcrimer pisze:
Czego???
Jak dla mnie dzisiejsza muzyka zwana Black Metalem jest strasznie wesoła, skoczna i chwytliwa.
Cóż, to chyba innego black metalu słuchamy ;)
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

29-09-2008, 22:14

Ja mówię, o tendencji panującej wśród zespołów, oczywiście te których ja słucham są tylko Grim & Evil ;)
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

29-09-2008, 23:27

Unhold na 'The Iron Hand' zmieszał kilka różnych stylów bm i stworzył zajebiscie dobrą płytkę, tu się z wami zgodzę;)
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

30-09-2008, 15:11

Maria Konopnicka pisze: E tam, pieprzenie - taki "Geliebte des Regens " jest świetny w całości - na pewno lepszy niż cokolwiek w dyskografii Dark Fortress. Po prostu Kanwulf budzi podobne reakcje jak nasz rodzimy Shadow i do Nargaroth przylgnęła łatka zespołu obciachowego. Muzycznie zdecydowanie daje radę, a marketing okołomuzyczny coraz mniej mnie interesuje.
Kanwulf jest chyba jedynym indywiduum które kojarzę, które postanowiło sprzedawać własno"ręcznie" ospermioną die-hardową wersję swojej płyty :roll:
Give birth to something dead
Give birth to something old
Heretyk

30-09-2008, 19:06

Maria Konopnicka pisze:
Heretyk pisze:z kilkunastu kapel z tego kraju które słyszałem,w miarę pozytywne wrażenie wywarły tylko Secrets Of The Moon, Lunar Aurora właśnie, Zarathustra, Dark Fortress i Nargaroth z którego całej dyskografii, po wybraniu kilku najlepszych kawałków, dałoby się sklecić całkiem fajny MCD :D (jak ktoś trafnie tu zauważył)
E tam, pieprzenie - taki "Geliebte des Regens " jest świetny w całości - na pewno lepszy niż cokolwiek w dyskografii Dark Fortress. Po prostu Kanwulf budzi podobne reakcje jak nasz rodzimy Shadow i do Nargaroth przylgnęła łatka zespołu obciachowego. Muzycznie zdecydowanie daje radę, a marketing okołomuzyczny coraz mniej mnie interesuje.
czy świetna... jak dla mnie co najwyżej dobra, czy zespół daje radę muzycznie ? pozostanę przy swoim zdaniu - że momentami tak

a co do obciachu - mam to w chuju, w ogóle nie zwracam na takie rzeczy uwagi, liczy się tylko muzyka, pierdolę całą otoczkę. przykładem może być tu też Shining, kiedy to po wiadomym wydarzeniu mnóstwo osób się od nich odwróciło, co dla mnie jest po prostu śmieszne
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

30-09-2008, 19:14

Morph pisze:
Maria Konopnicka pisze: E tam, pieprzenie - taki "Geliebte des Regens " jest świetny w całości - na pewno lepszy niż cokolwiek w dyskografii Dark Fortress. Po prostu Kanwulf budzi podobne reakcje jak nasz rodzimy Shadow i do Nargaroth przylgnęła łatka zespołu obciachowego. Muzycznie zdecydowanie daje radę, a marketing okołomuzyczny coraz mniej mnie interesuje.
Kanwulf jest chyba jedynym indywiduum które kojarzę, które postanowiło sprzedawać własno"ręcznie" ospermioną die-hardową wersję swojej płyty :roll:
To sie nazywa spuszczanie sie nad swoja wlasna tworczoscia :mrgreen:
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
SadoGoat666
postuje jak opętany!

01-10-2008, 10:10

Oprócz wspomnianych KATHARSIS, LUNAR AURORA i ZARATHUSTRA ("In hora mortis" wymiata :) ) dodałbym jeszcze DESASTER. Zdaję sobie sprawę że tam więcej thrashu niż blacku ale ta kapela jak dla mnie jest genialna i warto ją wymienić.
kakademona
weteran forumowych bitew

01-10-2008, 10:38

to może tez Destruction? w sumie tez sporo thrashu ale zespoł warto by wymienić.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

01-10-2008, 11:08

Heretyk pisze: a co do obciachu - mam to w chuju, w ogóle nie zwracam na takie rzeczy uwagi, liczy się tylko muzyka, pierdolę całą otoczkę.
I słusznie, tyle że jak dla mnie to właśnie muzyka jest najbardziej obciachowa w przypadku Nargaroth. "The Day Burzum Killed Mayhem", "Black Metal Ist Krieg" - to byłoby może fajne jako dowcip, ale on tak na serio :roll: Gdybym był fanatycznym wyznawcą kultu czarnego metalu nienawidziłbym Nargaroth stokroć bardziej niż jakiegoś Dimmu Borgir czy Cradle of Filth, bo właśnie pan K. robi z tej muzyki największe pośmiewisko moim zdaniem.
ODPOWIEDZ